Vreau sa muncesc la negru!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

capcaunul, marius, inaioana, mediajust consuma cerneala degeaba. ca tot nu se pricepe. atata timp, cat multi vor gandi cum sa nu-si plateasca impozitele, cum sa primeasca bani fara sa faca nimik, cum sa fenteze statul de la diverse, nimik nu se va schimba in Romania. deocamdata asa functioneaza statul in Romania si pretutindenea in lume, cu plata taxelor de la cetatenii muncitori.

pana cand o minte luminata va aduce in prim plan o alta solutie mai buna, functionala si aplicabila tuturor, pana atunci nu avem de ales.

stii care e culmea durerii? ca fiecare asteapta schimbarea de la celalalt. in loc sa inceapa cu el/ea insusi/insasi.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

o sa se iasa in strada abia cand va fi prea tarziu, cand visteria va fi golita de hotii care ne guverneaza

-------------

cine-si inchipuie ca va mai lua o pensie peste 15-20 ani de la stat e complet rupt de realitate!

Visteria a fost golita demult, tot de hotii care au guvernat in ultimii 20 de ani.

-------------

Noi platim pensii pentru parintii nostri, din ceea ce producem acum. Peste 15-20 de ani vom primi pensie la randul nostru din ceea ce vor produce copiii nostri. Cum natalitatea e foarte mica la noi si in lume, pentru noi vor fi fonduri mai mici si eforturi mai mari pentru strangerea acestora. La randul lor, copiii nostri vor avea taxe si mai mari din cauza imbatranirii populatiei, motiv pentru care se si indreapta toate tarile (si la noi) spre marirea varstei de pensionare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

kariguld - unde mai stii tu stat in europa care iti blocheaza conturile, cand el are sa iti ramburseze sume de cateva ori mai mari decat datoria ta catre el? si asta nu doar acum, de cand e criza, ci de ani de zile! ia sa aud!

si unde mai stii autoritati care trec senine peste fraudarea evidente a votarii unei legi??? ia sa te aud si aici! autoritati ale caror reprezentanti sunt platiti din impozitele mele! pai eu nu vreau sa intretin hoti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

kariguld - unde mai stii tu stat in europa care iti blocheaza conturile, cand el are sa iti ramburseze sume de cateva ori mai mari decat datoria ta catre el? si asta nu doar acum, de cand e criza, ci de ani de zile! ia sa aud!

in acest moment nu-mi amintesc daca stiu un astfel de stat, dar sigur se intampla si la altii.

Citat:
citat din mesajul lui libelulasi unde mai stii autoritati care trec senine peste fraudarea evidente a votarii unei legi??? ia sa te aud si aici! autoritati ale caror reprezentanti sunt platiti din impozitele mele! pai eu nu vreau sa intretin hoti!

eu am trait in Romania aproape 40 de ani, din care vre-o 18 am cotizat la stat, din astia 18, vre-o 13 chiar am platit mai mult decat as fi vrut s-o fac. si n-am beneficiat aproape de nimik, de spital n-am avut nevoie multumesc cerului, alte probleme grave n-au fost. cele uzuale de toate zilele. acuma daca stau si ma gandesc ca am plecat si chiar nu voi mai beneficia de nimik in vecii vecilor din RO, ce sa fac?
sa scot platosa din pivnita!
nu ma gandesc ca, banii munciti de mine si sotul (ups, se dubleaza suma) au mers la hotii de la guvern, ma gandesc ca au beneficiat copii cu dizabilitati, pensionarii, persoane cu boli grave aflate in tratament.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

si a aparut si solutia, prpopusa de hulitul de angajator - baiat destept, de aia e eastern countries manager, la 35 de ani!

1. mie, salariu minim pe cartea de munca
2. restul, cu contract de consultanta, pe firma sotului. si nu doar brutul, ci si impozitele pe care el, angajator, le plateste la stat pentru mine. ca sa acopere si impozitul de 16% pe profit, in caz ca nu cheltuim salariul - aproape imposibil, dar ma rog, el s-a gandit. plata de pe firma neplatitoare de tva - asta cica va hotara contabilul/avocatul. contract cu clauze ca si un contract de munca - preaviz pt terminarea contractului, trei luni de plata daca angajatorul hotasaste sa incheie contractul etc.

nu m-as simti mai putin protejata social daca as trece la varianta asta. doar ca nu si-ar mai bate nimeni joc de banii mei. momentan, probabil ca nu voi recurge la aceasta solutie. dar daca se va trece la impozitarea progresiva, nu voi mai sta pe ganduri!

Se practica pe scaa larga acestgen de contracte intre persoane juridice fie firme fie chiar PFA. Nu este nimic nou. Intrebarea mea este:
1. Cum iti asiguri partea de asigurari? Sau vei prefera sa ramai neasigurata?
2. Cum vei scoate banii din firma - pentru ca banii incasati nu sunt ai tai ci ai firmei?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:

capcaunul, daca eu as fi statul, nu mi-as pune poprire pe conturi, o data la trei luni, pentru un amarat de impozit de zece mii de lei, cand tot eu am de primit TVA, de anul trecut, de cinci-sase-opt ori mai mult.

adica noi suntem prostii care tragem, si el, domnul stat, in ciuda petitiilor trimise de noi si multi altii, nu binevoieste sa isi plateasca datoriile catre noi, dar ne blocheaza conturile pentru datorii de sase-sapte ori mai mici, scadente de doar 90 de zile?

Exista procedura fiscala de compensare a datoriilor cu a drepturilor de creanta si este destul de mult uzitata. De ce nu ati solicitat compensarea? Se face un control fiscal ca sa fie siguri ca ce ati declarat corespunde si se face compensarea. Nu ati fi acut blocate conturi si nici atata TVA de recuperat.

Mergi la inceput

Citat:

si unde mai stii autoritati care trec senine peste fraudarea evidente a votarii unei legi??? ia sa te aud si aici! autoritati ale caror reprezentanti sunt platiti din impozitele mele! pai eu nu vreau sa intretin hoti!

1. Am mai precizat exista procedura legala - trebuie doar cunoscuta si aplicata prin care orice firma sau persoana fizica poate solicita compensarea datoriilor cu drepturile de creanta. Este de multa vreme in vigoare si se aplica tot de multa vreme.
De ce nu ai solicitat acest lucru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Acest tip de atitudine este generalizata, suntem in curs de prabusire (ca stat), cu mare greutate se mai pastreaza aparentele normalitatii.

Da, asa este, iar daca nu mai platim impozite, sigur se va opri din prabusire!
In fond, cand ai 30 de ani si esti sanatos, cand ai o leafa buna, cand iti poti permite asigurari si pensii private, ce-ti pasa de batranii aia care au muncit la CAP fara sa cotizeze, si acum primesc 300 de lei, ce te-ar interesa de familiile alea amarate care fara alocatiile alea de 200/40 de lei si-ar infometa copiii, ce e aia sa stai acasa cu 65% din leafa doi ani dupa ce ai cotizat cu mult mai putin doar un an (sau nimic daca ai fost somera/studenta).

Mergi la inceput

Marius, ba am solicitat, de la inceputul anului. Inca asateptam raspunsul. Firma nu este inregistrata in Bucuresti, ci in alt judet. Se pare ca se misca mai greu lucurile acolo, mai ales din cauza succedarii diversilor sefi pe la administratia fiscala.

Cred ca este mai avantajos sa inchei un contract intre doua societati comerciale, decat intre societate si o PFA, mai ales daca angajatorul este dispus sa plateasca exact cat ar fi platit pentru tine, ca angajat - adica brutul plus impozitele pe care le plateste el. Depinde foarte mult de angajat si de increderea pe care o au angajatul in angajator, si viceversa.

Marius - pentru argumentele pe care le-ai adus acum cateva pagini. Pana la urma o sa ajungem sa platim impozite doar pentru acei oameni nefericiti de care spuneai, ca ei sa fie mai putin nefericiti. Ca sincer, eu, altceva, nu prea vad ca face statul pentru noi. Vad, in primul rand, multa coruptie, furturi de toate felurile si multa clientela politica.

Dar nu pot sa nu ma enervez la culme, in continuare, cand trebuie sa ii cumpar bunicii medicamente si sa ii platesc factura la intretinere, dupa ce a cotizat 38 de ani la bugetul de pensii. Sau cand trebuie sa le cumpar mancare parintilor, ambii bugetari si in prag de pensionare, dupa ce au muncit o viata in tara asta.

Si nu pot sa nu ma intreb, in noptile cand invat pentru sesiune, si cand imi fac tezele pentru MBA, si cand plec dimineata la serviciu cu ochii carpiti de somn, oare de ce tot noi, cei care ne rupem spinarea, trebuie sa sustinem atatia asistati social (nu ma refer la cei care sunt pe bune in incapacitate de munca), atatea pensii nesimtite, atatea contracte catre clientela politica? Asta, referitor la impozitul progresiv. Iar domnii parlamentari traiesc in buricul Bucurestiului, cu chirii si intretineri de pana la 1500 ron, cumulate.

Mergi la inceput

Rog moderatorii sa inchida subiectul, pana nu ajungem sa ne tragem de par!

Mergi la inceput