vreau sa ma educ
Raspunsuri - Pagina 16
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a Si tot acuma ma gandeam daca a-i impune copilului cat de subtire sau gros sa se imbrace nu-i afecteaza acestuia integritatea, facand deci parte din acelasi registru cu cel al impunerii a ce, cat si cand sa manance, cat si cand sa doarma samd. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Eu asa tind sa cred, Anca :).
Cat mananca, cat doarme, cat de gros/subtire se imbraca sunt la fel as zice.
Daca se imbraca subtire ---> raceste
Daca mananca putin ---> se anemiaza, se decalcifiaza, nu-si hraneste creierul etc.
Daca doarme putin ---> nu i se dezvolta bine creierul, nu creste etc.
Daca e sa o luam dupa consecintele pe care noi parintii le vedem posibile, consecintele legate de imbracatul pe care il consideram nepotrivit sunt cele mai blande.
A, mi-am amintit acuma ca iarna, cand sunt peste zero grade (nu cu mult :), baietelul meu iese in curtea scolii in hanorac. Si nu-i e frig, nici nu se imbonaveste.
Inutil sa spun ca in casa sta numai gol pusca, indiferent de temperatura :)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
anca_a spune:
Denizel, ai dreptate, intrebarea mea era oarecum retorica si venea ca un soi de "mea culpa" pentru lipsa de consideratie fata de copil pe care am aratat-o cand i-am sugerat Neliei sa fie ferma in situatia respectiva.
denizel spune:
Pai, e de inteles, Anca. E foarte naspa atunci cand copilul se imbolnaveste si e normal sa faci orice crezi ca e potrivit pt. a preveni imbolnavirile.
Eu acuma sunt mai relaxata in privinta asta, deh, fiu-mio are 11 ani :D.
Dar cat era mai mic, uof, aveam creierii pe bigudiuri din cauza imbracatului asta...
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
rrox3 spune:
Anca eu nu cred ca e chiar asa, sau nu in totalitate. Sa ma explic O sa exemplific pe fiica-mea, dar sunt convinsa ca e valabil si in cazul altor copii.
Ea se poate imbraca foarte subtire fiindca isi doreste teribil de are sa poarte fix rochita x de vara, cu spatele gol - are de facut o cucerire in ziua cu pricina si asta e mult mai important decat ca o sa-i fie frig. Desi o sa-i fie cu siguranta frig.
Se mai poate imbraca foarte subtire fiindca se simte prea restrictionata in jacheta si asta o supara mai tare decat ca o sa-i fie frig. Ea isi pune acum jacheta si acum nu ii e frig, dar va fi jenata... E inca la varsta la care prezentul e mult mai important decat viitorul - fie el si apropiat.
Ei, in cazurile astea am obiceiul sa intervin.
Asta nu inseamna ca-mi trece prin cap sa dictez eu cand ii este ei frig si cand nu. In fond, daca ii este cald, isi poate da jos jacheta oricand, ca doar nu-i lipita de ea. Dar daca nu e o problema cu temperatura, ci de alta natura?
Ca de obicei, cred ca o linie de mijloc e cea buna. Adica ii permiti copilului sa se exprime imbracandu-se cum ii place, dar esti totusi acolo si intervii cand e cazul sa ai grija de copil, fiindca el este pe moment atras de alte motivatii si grija fata de propria persoana trece intr-un plan secund. Cred ca atitudinea asta chiar ii da copilului siguranta.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
anca_a spune:
Citat: |
Dar cat era mai mic, uof, aveam creierii pe bigudiuri din cauza imbracatului asta... |
A, eu m-am obisnuit cu asta, sunt deja calita :)))
Socurile puternice le-am incasat cand avea asta micu' un an si-l lasa taica-su (la cerere) cu picioarele in rau in luna martie...sau cand se descalta in parc in noiembrie ca sa poata urca invers pe tobogan, scene ce se desfasurau sub privirile ucigatoare ale posesorilor de copii-cosmonaut...si uite ca totusi, n-a racit niciodata in urma acestor escapade...
Roxana, eu cred ca un copil lasat sa decida singur in privinta imbracatului are instinctele suficient de sanatoase incat sa nu-si doreasca sa-si faca rau singur. In plus uite, avem exemplele copiilor nostri, nu cred ca se raceste numai de la frig.
Si apoi, uneori (in tinerete) am dardait si eu de frig pentru a face o anumita impresie cuiva, n-am murit din asta si, poate ca oi fi racit, sau poate ca nu, nu mai tin minte... insa amintirea impresiei create e inca vie si draga in memoria mea.
Cum ar fi fost sa-mi fure parintii aceasta amintire?
denizel spune:
haha, bietul om, cat o fi fost el forfecat la cinele de dupa escaladarea toboganului in noiembrie :)))))))))))).
Sa-ti spun ce urmeaza :)).
Baietii mei isi luara acu' vreo luna biciclete dintr-alea cu roti solide .
Dupa fiecare iesire cu ele, se intorc cu vanatai groaznice pe picioare (as prefera sa vina raciti :)) si cate una din roti fleasca . Preferatul lor e Dealu' Mortului , un deal care duce spre Crematoriu .
anca_a spune:
Eu as prefera bicicletele in locul jeepului cumparat si echipat special pentru off-road.
Si daca asta micu' nu mi-ar cere seara la culcare sa-i pun filmulete cu offroad in loc de clasicele desene animate, m-as gandi ca mi-a mai ramas o mica sansa ca in viitor, pasiunea tatalui sa-l lase totusi rece...
denizel spune:
:)))
rrox3 spune:
Anca sunt copii si copii... pentru unii grija fata de propria persoana e uitata undeva...
Inteleg eu ce zici cu impresia, am purtat si eu fustite mini pe viscol, dar nu ma refer la asa ceva, ci la haine din alt anotimp.
Sincer nu stiu ce mare impresie faci vanata de frig intr-o rochita nepotrivita... poti face impresie intr-o rochita mai adecvata anotimpului. Daca te imbraci ceva mai consistent nu inseamna ca-ti iei combinezonul de ski...
Nu stiu daca ma fac foarte bine inteleasa...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Luna1 spune:
Mai noi astea cu purtatul hainelor de vara iarna (si invers ca se poate si asa) o rezolvam usor. Cand da vremea nasoala, luam hainele de vara, le bagam intr-un sac mare de plastic si le mai scoatem in primavara-vara. Astfel ca nu mai exista riscul ca fie-mea sa vrea sa se imbrace iarna in rochite de vara si sandale, si fiu-miu in pantaloni scurti. Tricourile nu le pot ascunde si atunci apare disputa, cand afara is 5 grade si fiu-miu vrea sa iasa in tricou afara. Dar cum ziceam mai in urma, eu doar ii recomand, daca nu vrea il las in pace, daca pot iau eu cu mine o geaca ceva, daca nu asta e.
Asta mica asta vara era in parculet in rochita frumoasa foc si in cizme de cauciuc. Uitasem sa ascund cizmele, na.
My reason