vreau sa ma educ

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Nelia, hainele groase le alegeti/cumparati impreuna?

Agata are o vedeta preferata? Ma gandesc ca hainele groase cu poza respectivei ar putea fi o alternativa...

Sau o piesa de imbracaminte cu care tu n-ai fost (pana acum) de acord ar putea deveni un punct de plecare pentru o viitoare negociere...

Oricum chestiunea cu imbracamintea care deranjeaza e universal valabila...asta micu' mi-a sortat mai mult de jumatate din garderoba de iarna pe motiv ca-l strange/pisca/inteapa/zgarie/jeneaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Numai impreuna... Nu, vedeta preferata este ea! Sau una mai dezbracata decit ea...

Da, asta tocmai am facut-o, are o geaca preferata pe care a promis ca o tine pe ea data viitoare, dar nu-si respecta intotdeauna promisiunile, asa ca... Eu nu pot sa nu fiu de acord cu vreo haina de-a ei, ca nu exista la ea in camera asa ceva... ea are doar cu ce este ea de acord, dar si eu... ca doar eu i le cumpar.

Concluzia este ca, daca vreti punct de plecare in dorinta de a ne educa sa fim mai bune cu copiii nostri si in a gasi solutii bune si pentru copii, dar si pentru noi, parintii... deci corecte... eu zic sa plecam de la Agata. Va promit ca nu va veti plictisi!

Cu apa din cada, eu i-am lasat... dar e drept ca aici apa e mai curata, noi mai bem si de la robinet, mie personal mi se pare mai gustoasa. Le-am spus mereu ca nu e voie, ei au facut ca ei sau m-au mai ascultat si pe mine... au renuntat undeva dupa 3 ani... Adica, mai am inca unul care bea din casa, Lisandru inca nu a trecut de limita...

Da' io ii bag pe amindoi cei mici, citeodata se baga si Agata si plec... o las pe Agata sefa, ii spune nu bea apa, pe ea o asculta, pe mine nu... De fapt, tot ce-i spune Agata e bine, se inteleg de minune, sint amindoi la fel, daca ii spun eu, Tudora, tati... ia foc. Culmea este ca si Tudora asculta de Agata...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Nu, vedeta preferata este ea!

Concluzia este ca, daca vreti punct de plecare in dorinta de a ne educa sa fim mai bune cu copiii nostri si in a gasi solutii bune si pentru copii, dar si pentru noi, parintii... deci corecte... eu zic sa plecam de la Agata. Va promit ca nu va veti plictisi!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Daca ar asculta orbeste de noi, unde ar mai fi provocarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Daca umbla MEREU dezbracata si nu doar ieri ca o exceptie, poate nu a racit din cauza de frig, ci din cauza de vreun virus. Eu de regula racesc ca prind un virus, de frig racesc doar cei din Romania. Acu' sigur ca virusii is mai activi la temp. mai scazute. E neplacut sa iti fie bolnav copilul, dar se pare ca la asta cu imbracatul ar tb sa o lasi in pace, singura zici ca nu raceste des oricum si ea zice ca nu suporta sa se imbrace mai gros. Acum te astepti sa nu raceasca niciodata? Mai racesc si ei nah.

Stiu ca nu e agreeata metoda mea, dar eu amenint cu pedepsele. Adica "dc. nu faci asta acu', nu poti sa te uiti la TV sau nu iesi afara etc.". --asta ca solutie la faza cu imbracatul (desi eu n-as aplica-o in acest caz). La mine tine, nu e nevoie sa aplic pedeapsa, ca face doar cu amenintarea. Dar nu amenint decat pt. putine chestii, in special cand e vorba de lectii.

Mergi la inceput

Ruxij, m-am gindit si eu la asta, dar nu cred, cunosc racelile de frigsi racelile cu virusi... asta e din prima categorie... cred.

Exact asa mi-a spus si ea: mai raceste omu', ce n'est pas la fin du monde, maman! Si: nu vom sti niciodata daca am racit pentru ca nu am avut geaca sau bluza pe mine si nu cumva raceam si daca le aveam... si-a pretatit deja terenul pentru urmatoarea iesire.

Acum a facut varza toata bucataria, face limonade, sucuri de citrice... pentru toata lumea, ca sa nu ne imbolnavim si noi.

Vrei sa-ti spun ce-mi face Agata daca indraznesc sa o amenint? Noi avem pe perete o poezie, eu am pus-o, cu minuta mea, cind era ea mica... si se duce si-mi arata versul cu pricina de acolo. Nu, nu pot sa o amenint, e prea matura pentru asta, mi-o intoarce, frumos si politicos, i-me-di-at!

Stiti poezia? Cred ca o stiti, iar pentru cele care nu o stiu, ar fi bine sa o cititi... merita. Eu o ador si incerc sa ma feresc sa fac ce nu e bine... V-o pun, ca merge cu subiectul (am editat-o sa arate exact cum o am eu tiparita pe perete):

Copiii invata ceea ce traiesc

de Dorothy Law Nolte (1954)

Daca traiesc in critica si cicaleala, copiii invata sa condamne;
Daca traiesc in ostilitate, copiii invata sa fie agresivi;
Daca traiesc in teama, copiii invata sa fie anxiosi;
Daca traiesc inconjurati de mila, copiii invata autocompatimirea;
Daca traiesc inconjurati de ridicol, copiii invata sa fie timizi;
Daca traiesc in gelozie, copiii invata sa simta invidia;
Daca traiesc in rusine, copiii invata sa se simta vinovati.

Daca traiesc in toleranta, copiii invata rabdarea;
Daca traiesc in lauda, copiii invata pretuirea;
Daca traiesc in acceptare, copiii invata sa iubeasca;
Daca traiesc in aprobare, copiii invata sa se placa pe sine;
Daca traiesc inconjurati de recunoastere, copiii invata ca este bine sa ai un tel;
Daca traiesc impartindcu ceilalti, copiii invata sa fie generosi;
Daca traiesc in onestitate, copiii invata respectul pentru adevar;
Daca traiesc in corectitudine, copiii invata sa fie drepti;
Daca traiesc in bunavointa si onestitate, copiii invata respectul;
Daca traiesc in siguranta, copiii invata sa aiba incredere in ei si in ceilalti;
Daca traiesc in prietenie, copiii invata ca e placut sa traiesti pe lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Tot din dorinta de a deveni un parinte mai "bun" - va intreb si eu cum procedati in cazul in care aveti 2 copii si cel mare il loveste pe cel mic - voi nu sunteti de fatza- vine cel mic strigand ca din gura de sarpe - Au mama m-a lovit Dragos - in cazul meu- ii pun fazta in fatza si fiecare spune ca l-a lovit celalalt! Cum sa procedez?
Eu ii pun pe fiecare in parte sa-si ceara scuze unul de la celalalt.(De multe ori Victor este cel care provoaca. Nu spun ca Dragos procedeaza bine lovind)
Mai am si alte situatii in care nu prea stiu cum sa fac- dar va voi spune pe parcurs.

Nelia - amandoi baietii mei sunt tare incapatanati - si sincer te cred stiu ce inseamna.
Tocmai acu 10 minute a venit Victor care este ragusit si tuseste - afara sunt 5 grade iar el vrea doar intr-o flanela subtire. L-am bagat in casa unde a inceput sa se tranteasca pe jos si sa spuna ca vrea afara. I-am spus ca nu-l las afara dezbracat - dupa 5 minute a venit la mine si mi-a spus ca nu se poate opri din urlat si ca-si cere scuze, ca se imbraca si ca iese afara. I-am explicat de ce vreau sa se imbrace. Acum de data asta a mers dar nu merge intotdeauna.

Ps. Nelia - lui Victor ii place sa faca budinca - adica desface 3 plicuri de budinca pe care le imprastie peste tot , apoi pune zahar si lapte. Si pana sa-mi dau seama toata casa e budinca....

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nelia, Agata este fix ca baietelul meu din punctul de vedere mentionat de tine.
Baietelului meu nu ii este aproape niciodata frig, toata lumea se mira cat de subtire umbla imbracat.

Cand era mic stateam tot timpul cu sufletul la gura dar, cand am vazut ca nu se imbolnaveste, m-am linistit.
El seamana cu tatal lui, umbla amandoi prin peshteri de gheatza in pantaloni scurti si hanorac .

La 15-17 grade, chiar si cu vant, baietelul meu ar fi stat tot in tricou .

Pur si simplu asa sunt unele persoane, iar noi, infofolitii nu le putem intelege.

Ai zis ca Agata nu se imbolnaveste de obicei, cu toate ca umbla subtire imbracata.

Parerea mea: nu s-a imbolnavit dupa plimbarea de ieri. A luat ceva de pe undeva, e doar o coincidenta ca s-a imbolnavit dupa plimbare.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Acuma am citit si restul, vad ca am ajuns la aceeasi concluzie cu Agata :)).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Da, pai de aia stau pe DC... ca sa nu intru in ea. Nu e un capat de lume, asta m-a facut sa zimbesc si sa tac.

Sa nu credeti ca o cicalesc, oricum nu mai mult decit o face ea cu mine... cam de vrei doua oare asa, incercam sa ne convingem una pe alta ca... si urmeaza teoria fiecareia. Oricum nu o pot convinge ca poate, intr-adevar, ar fi putut sa raceasca oricum, dar poate ca ar fi fost mai putin racita daca avea ceva peste tricou...

Se trateaza singura, si-a facut sucuri peste sucuri, acum face baie fierbinte cu sare...

Ma duc sa scot bucataria la lumina, nu va imaginati ce a facut, le-a facut si omleta celor mici, ca asa au vrut... si m-a rugat sa o las pe ea sa faca (si-a pus masca la gura)... te pufneste si risul si plinsul in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cre'ca nu va ajuta sucurile, mai bine fiti siguri ca va spalati pe maini tot timpul si nu atingeti nimic din ce atinge ea. Dc. vreti sa aveti vreo sansa sa scapati:)
Inteleg ca la voi nu tin amenintarile, atunci asta e, las-o dezbracata, mai zi-i si tu si cand te asculta bine, cand nu, asta e. Ea poate chiar simte temperatura altfel decat noi. La mine tin amenintarile, ca n-am o astfel de poezie pe perete Si cum nu il cicalesc pt imbracat, mancat, spalat si altele d'astea, ci pt. f. putine lucruri, merge.

off topic, voi de la ce varsta i-ati lasat pe ai mai mari sa gateasca pe foc. Oua sau ceva? Ca eu inca nu l-am lasat si imi cere sa il las sa isi gateasca singur micul dejun (oua in gral), da' mi-e teama ca se arde/opareste samd. Il las doar la microunde si sa isi faca sandwich.

Mergi la inceput