vreau sa ma educ
Raspunsuri - Pagina 13
adinag spune:
Nelia, si eu as face la fel ca Rrox. Este una din situatiile in care nu discut prea mult. Explic o data si bine.
Daria, solutia ta e buna la un copil. Dar in momentul in care sunt mai multi, risti sa le strici ziua ca are unul o zi incapatanata, si nu mi se pare deloc fair. Si apoi, dac vreau si eu la plimbare, de ce sa ne stricam de fapt cu totii ziua?
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADRIANKA Si o situatie concreta: la baita vrea sa bea apa din cada, ia in gurita si inghite..sau deschide dusul si bea de acolo...i-am dus si sticluta lui cu apa sa o aiba acolo in caz ca ii este chiar sete si el o varsa in cada si tot de acolo bea...i-am explicat in fel si chip ca nu e buna apa aia, ca nu se bea, ca avem altfel de apa din care bem, ca ne doare burtica si efectiv nu-l pot convinge... .................................................................. Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007) www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici Iti trebuie o secunda pentru a te indragosti si ani buni pentru a intelege ce e iubirea... |
Adriana, si fiu-meu a baut apa din cada, la baita. Poate si cand nu l-am vazut eu. E adevarat ca pentru noi e scarbos sa bei apa din apa in care te imbaiezi, dar copilasii au chef de joaca. Eu i-am zis copilului meu ca nu se bea apa din cada, dar n-am facut nimic special ca sa n-o mai faca. Doar i-am zis, a parut ca a inteles, dar mai stii?
Vad ca baietelul tau e fix cu o luna mai mic decat al meu.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinag Daria, solutia ta e buna la un copil. Dar in momentul in care sunt mai multi, risti sa le strici ziua ca are unul o zi incapatanata, si nu mi se pare deloc fair. Si apoi, dac vreau si eu la plimbare, de ce sa ne stricam de fapt cu totii ziua? |
Poi ramanea acasa doar Agata, nu noi ceilalti imbracatii. Asta era ideea, nu ca nu mai pleaca nimeni.
Sanatate multa, multa
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Poi ramanea acasa doar Agata, nu noi ceilalti imbracatii. Asta era ideea, nu ca nu mai pleaca nimeni. Sanatate multa, multa Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Pai nu stiu cum e in Canada dar acilea e nitel ilegal sa lasi copil de 9 ani singur acasa.
My reason
adinag spune:
Daria, dar cu cine lasi copilul acasa? Ca doar nu o poti lasa singura.
Eu vorbesc din patite, nu de alta
Nelia, multa sanatate Agatei!
szivarvany spune:
Iar eu nu stiu cum ai putea-o atunci obliga sa vina si sa se si imbrace adecvat, mai ales la 9 ani.
Eu eram capoasa rrrau.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
anca_a spune:
Nelia si eu as fi intervenit ferm. Libertatea unui copil ar trebui sa mearga pana in punctul in care isi face rau sau incalca libertatea celorlalti.
Edit. Si ca sa nu ma traga de urechi tanti Accept ca nu dau solutii practice, cand zic ferm nu ma gandesc ca pregatesc cojile de nuca, ci pur si simplu ii spun ca inteleg ca vrea sa iasa dezbracata, ca in privinta asta am lasat-o pe ea sa decida data trecuta DAR pentru ca au avut si ceilalti de suferit (fratii au stat in casa toata ziua, eu nu mi-am putut termina temele etc etc), de data asta eu decid.
Si la final ii prezint alternativele...doua la numar: poate sa protesteze si sa stea suparata toata ziua sau poate sa lase de la ea (cum am lasat si eu de la mine de atatea ori), sa treaca peste si sa petrecem o zi minunata impreuna.
adinag spune:
Eu recunosc ca mai fortez putin nota in situatiile astea.
De obicei avem un program saptamanal destul de clar. Si atunci incep: riscul sa racesti este fff mare, ptr ca - si ii explic cum stau lucrurile. Daca tu racesti, nu mergi la scoala (bucuria de partea ei). Dar nu mergi nici la sport (ooo, situatia devine deja putin cam urata ptr ea). Si stii ca joi erau invitate prietenele tale la noi. Imi pare rau, dar nu e frumos sa le molipsesti si pe ele, deci nu vor veni. Aaaa, si stii ca vroiam sa tragem o fuga la piscina marti sau vineri. Nu se mai poate.... Deci: chiar crezi ca merita riscul?
De obicei se razgandeste .
OK, se poate spune ca este un fel de pressure (nu-mi vine cuvantul),dar este si adevarat, nimic mintit din partea mea. Si ea stie asta.
Bineinteles ii explic mai apoi, pe seara, cum e treaba in familie, ca incercam sa facem mereu lucruri care sa le placa la toti, dar nu reusim intotdeauna. Si o data cedez eu si alta data ea, alta data fratele, incat in suma facem cu totii lucruri care ne plac. Si ca de cate ori i s-a parut la inceput ceva neinteresant, ca mai apoi sa ii placa la nebunie. Si vin cu exemple :).
Cam asa fac eu, dar nu zic ca e solutia ideala, ci ceea ce pare sa functioneze la noi.
nelia spune:
Rox, da, si eu sint ferma cu unele lucruri... dar stii ce inseamna sa fii ferma cu Agata pe anumite teme, printre care cea a imbracatului cu altceva decit ce vrea ea???
Tensiuni inutile si stat acasa... am facut-o si nu o data. Memoria ei e foarte scurta cind e vorba de invatat ceva din asta. I-am zis acum ca normal ar fi sa nu ma ocup deloc de ea... dar nu pot sa o fac pentru ca sint mama. Cica: vrei o limonada si tu, ca eu ma duc sa-mi fac una... ca sa-mi treaca raceala.
Nu pot sa o las singura, oricum nu atitea ore, asa ca, nu am mai fi plecat nici unul... si apoi da-i vaicareala ca ea voia sa iasa, dar nu am iesit pentru ca eu voiam sa-i pun cojocul si ea moare de cald.
Si era pacat, eram toti liberi, ne intilnim des cu zile din astea, ca si astazi de altfel, puteam sa fi facut ceva dragut...
Si asa a inceput de cind a vazut ca ne pregatim: da' unde mergem, da' ce facem... Au fost momente cind am stat si acasa, nu vrei... nu plecam si gata. Si n-am plecat, pentru ca ea nu renunta... Si, daca iau geaca si tot nu o poarta?!
Acum am zis ca e soare totusi, ea nu e deloc friguroasa, nu raceste, si am crezut ca e mai cald decit era in realitate.
Bine, am plecat fara geaca, dar ai o bluza pe tine... i-am spus ferm, am oprit-o si i-am spus de vreo citeva ori pune haina pe tine... Singura solutie era sa zburam rapid pina acasa, nici taxi-uri nu erau pe-acolo...
Luna, de dat ti-o dau mai incolo... Da' eu tre' sa ma descurc pina atunci. Aici sint ierni grele, copiii s-au obisnuit, dar a mea exagereaza. Ma duc la scoala, e singura dintre toti copiii care e in tricou in curte in noiembrie... ar fi si in slapi daca as lasa-o... ca ei nu-i este frig! Raceste f rar, dar uite ca raceste totusi... Face patinaj, toate fetitele sint cu bluze si manusi, ea e singura ca lucreaza in rochie cu spatele gol si fara manusi... i-am luat rochie de practicat cu mineci lungi si spatele acoperit, nu o ia caci... ii este cald in ea. Stii cum iese de pe gheata? Vinata de frig... si tot eu nu o inteleg ca ei nu-i este frig! Nu raceste deloc din cauza asta, dar totusi...
Am renuntat de mult tare sa o mai rog sa se imbrace in casa... la 19 sau la 27 de grade ea sta tot in chiloti... Papuci sau ciorapi in picioare nu mai poarta de la 7 luni!
Acum mi-a spus 'of, ce mi-e ciuda ca am racit, s-a intimplat, dar tu acum vei avea motiv sa ma si ma imbraci gros de fiecare data cind iesim si eu nu supooort.'
Anca, solutia ta e buna si sa nu crezi ca nu am folosit-o... a mers poate o data. Nu o stii pe Agata, nu stii cum poate sa intoarca orice situatie in favoarea ei...
In plus, ce ne facem cu vinovatia? Agata nu suporta sa o invinovateasca cineva, e crunt pentru ea, mai bine o bati si o pedepsesti, decit sa-i arunci pe umerii ei vina ca am stat toti in casa din cauza ei. Ea stie foarte bine ce face, e foarte sensibila si sufera deja in ea din aceasta cauza... daca ii mai spunem si noi uite, vezi ca... alta data nu stiu ce... tocmai pentru ca e sensibilizata de vina ca din cauza ei s-a strica o zi in familie... sare si se apara. Si se apara, sa stii! Eu nu-i fac fata, ca-s mai blinda din fire...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
xiri spune:
Nelia asa am si eu o capoasa acasa, dar e un pic mai mica, asa ca te inteleg. Fata mea are si o prietena vecina, cu care se joaca afara, si iese pe temperaturi din astea (10-15 grade) in maieu si desculta (dar e grasuta si probabil chiar nu ii e frig). Si atunci vrea si fata mea asa, desi ei ii e frig, e si destul de slaba.
Dupa ce se intampla o chestie din asta, i-as spune ca data viitoare nu o mai las afara daca nu se imbraca mai bine, si m-as tine de cuvant.
La copilul mic care bea apa din cada, stau pe faza langa el si incerc sa ii iau jucaria de la gura cand vad ca incearca sa bea cu ea, sau nu il mai las sa se joace cu ea daca insista sa bea apa. Totusi vad ca nu a patit nimic pana acum si a baut ceva apa.