Sfaturi va rog!!!
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 O sa ies in seara asta dak vine sotul mai devreme...asa singura nu prea imi vine sa ies pe vremea asta + ca el nu sta in carut si tre sa il tin in brate ca in port bebe nus dak incape cu costumul ala gros... |
Nu vreau sa va sperii dar eu i-am luat la a mea 3 caruturi diferite si nu i-a placut nici unul.
Am zis apoi ca mi-e clar. Sunt copii care simt nevoie mai mare de apropiere fizica (cum a fost a mea) si copii care sunt fericiti in carut.
Daca mi-as fi luat un wrap as fi economisit o groaza de bani si nici nu imi mai rupeam spatele.
Si nici nu mai gateam cu o mana oripiland-o pe gabitza2005 pe aici.
My reason
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Lillo spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Mai fetelor, va intreb si eu ceva: sling-ul nu e tot una cu port bebe? ce anume face diferenta...ca tot in brate sta...tot fara maini il tii... |
Sling e www.scrapits.com/baby-sling-pattern.html" target="_blank">asta si wrap www.baby-bean.com/moby-wrap-baby-carrier-pi-77.html" target="_blank">asta. Marsupiul e cel clasic din comert.
Diferenta esentiala e pozita bebelusului, mai corecta in sling si wrap decat in marsupiu.
Luna1 spune:
Wite aici diverse wrap=uri
www.google.co.uk/images?q=baby%20wraps%20and%20slings&rls=com.microsoft:en-gb:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7GPEA_en&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1003&bih=567" target="_blank">Wraps
My reason
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Oana, diferenta este esentiala. In portbebe-ul clasic din comert pozitia bebelusului este f. incomoda si daunatoare colonei vertebrale. Plus durerile de spate ale mamei, pt ca sunt f, prost facute, nu sunt deloc gandite sa distribuie greutatea proportional.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ignatica spune:
oana parerea mea e ca tu nu ai descoperit inca placerea de a fi mamica. Nu te supara, dar sa stai cu un copil poate fi si o bucurie, nu numai o corvoada.
Lillo spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Voi de unde le-ati luat? le-ati comandat pe net? |
Eu l-am comandat de pe net. Nu stiu site-ul pt ca sotul s-a ocupat cat eram eu la maternitate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/clarmai/clarmai.jpg)
clarmai spune:
Poate nu m-am facut inteleasa,eu nu i-am spus sa-l lase acolo non-stop ci doar cat sa-si mai odihneasca spatele,pt ca stiu ce inseamna dureri de spate si sunt convinsa ca si voi stiti,dar ai nevoie sa faci mancare,curatenie,sa calci,sa speli,faci mancare pentru minim trei,tu,bebe si sotul care cu siguranta cand vine de la servici vrea o mancare calda pe masa,si daca nu ai cu cine sa-l lasi si sotul vine prea tz ca sa mai faci din treburi e greu,eu o lasam pe karina doar cat sa fac curat si mancare,care o faceam cand dormea,si da acum imi pare rau ca nu am profitat de perioda aceea cand era mica,ca e mai rau acum,sparge,tranteste,se poate lovi,poate face multe chestii rele,intr-o fractiune de secunda.Oricum si mie mi se pare ca exagereaza putin,dar nu mai tineti minte noptile acelea interminabile de stat treaz,si emotiile invatarii cum sa-l cresti cat mai bine,poate ca suntem cam aspre cu ea,unii dintre noi,deci oboseala si durerile si emotiile la un loc o fac sa vada atat de dificil sa stea cu bebe,care sunt convinsa ca-l iubeste dar ii este greu...asta e,unii suntem mai puternici ,altii nu.Si apropo de pupat si imbratisat cand sunt mari,a mea nu ma mai lasa de pe acum si are doar 2 ani,ma lasa doar cand are chef sau vrea ceva de la mine,lingusitoare mica si un pic rasfatata,ca daca nu ii dau ce vrea se tavaleste pe jos si trebuie sa-i dau ca asta e....ii zic in gluma "sefa mea",draga oana_lex82....ai sa vezi ca o sa se schimbe,si noi am trecut prin asta,trebuie sa ai rabdare,ai sa vezi ce minunat va fi mai tz,eu dormeam cu capul pe masa...iar cand scancea in somn saream ca arsa,a fost si un copil nascut prematur si cu ceva probleme...multumestei lui d-zeu ca e bebe sanatos,iar pentru spate i-ati puterea ursului crema face minuni,ai rabdare cu bebe si nu te demoraliza,incearca sa privesti in viitor,mai tz e mai greu,dar si mai frumos,eu cand o vad cum se maimutareste si cum vb pe limba ei imi vine sa o mananc de dulce ce e....toate trec....te pup si bafta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_lex82/oana_lex82.jpg)
oana_lex82 spune:
Ms mult Clarmai pt intelegere...stiu ca gresesc si le dau dreptate si celor care ma invinovatesc...si mama mai ia la rost, si cea mai buna prietena cand vad ca n-am rabdare cu el...toata lumea imi zice:"Cum e posibil sa te enervezi pe copil..de 4 luni..ce intelege el..il sperii"Asa e...sunt convinsa ca aveti dreptate dar si eu cred ca am o depresie...Imi vine sa plang mereu..am impresia ca nimeni nu ma intelege..vad doar critici la cei apropiati dar nici un ajutor!
Luna1 spune:
citat din mesajul lui clarmai ,pt ca stiu ce inseamna dureri de spate si sunt convinsa ca si voi stiti,dar ai nevoie sa faci mancare,curatenie,sa calci,sa speli,faci mancare pentru minim trei,tu,bebe si sotul care cu siguranta cand vine de la servici vrea o mancare calda pe masa, |
ei uite vezi aici e greseala. Pai in primul rand bebe nu mananca, mama probabil se multumeste cu un sandvis sau mai stiu eu ce ciuguleste, tati ar putea sa puna si el mana seara sa-si faca.
Si daca tati are impresia ca tu freci menta toata ziua recomand urmatorul remediu: intr-o sambata cand tati e acasa mami isi face program la coafor sau la iesit cu cateva prietene, asigurati-va ca nu apare mama soacra in peisaj sa-si ajute odorul si dispareti de acasa vreo 4 ore, lasand instructiuni precise sotului: copilul trebuie hranit la ora..., te rog sa bagi si tu rufele astea la spalat intre timp si sa dai cu aspiratorul. Sa vedem ce mai zice tati despre statul acasa.
![](icon_smile_big.gif)
La noi a functionat asa, in primele 3 luni cred pana mi-am intrat intr-un ritm prioritatea mea no 1 erau copiii. Abia dupa ei urma casa daca mai puteam. Aveam de dus copilul mare la scoala, de luat de la scoala, dus si el pe afara toate si cu cea mica cu mine. Asa ca dimineata il duceam pe el, apoi mergeam in parcuri, plimbari, magazine etc, apoi il luam de la scoala, apoi pe vreme frumoasa mergeam iar afara. Abia pe la 5 (sotul vine la 6) faceam putina ordine pentru ca stiu ca nici mie nu imi place sa gasesc casa vraiste. Puneam repede jucariile in cutii si tranteam repede o mancare in cuptor. Si gata. Curatenia generala o faceam amandoi in weekend, sambata in doua ore o terminam (inca o mai fac la fel). Haine eu le bagam la spalat el le scotea la uscat.
Nu incercati sa faceti voi totul ca nu va ridica nimeni statuie. Din contra, domnul e f odihnit nevoie mare, si voi sunteti terminate de oboseala si cu nervii prastie. Si nu sunt o feminista dar parerea mea e ca in orice familie sunt doi, altfel daca tot ma descurc cu toate singura ce imi mai trebuie sot, doar pe post de mobilier?
My reason