Club chic (38)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rose_selavie

Teo ne citesti? Ce mai faci? Imi moare orhideea! Mare help!

E Phalaenopsis, cu flori marunte albe, o delicata, o frumoasa!
Little lady era numele ei, a primit-o Mara cand a implinit o luna....
Florile s-a scuturat, si a ramas in paharelul ei original care mi se pare cam stramt pt radacinile ei. A facut un pic de mucegai jos de tot, dar tulpina e buna, are frunze sanatoase. O tin langa geam la lumina si ii pun apa la 5 zile si scurg surplusul.
Ma tem totusi sa o mut in alt ghiveci mai mare, sa nu o ranesc. Ai un sfat pt mine? Sa-i iau un pamant special si niste vitamine pt orhidee?
mamica de Mara Roselyn (18.06.2010)

rose despre orhideea ta: nu mi-ai spus de radacini nimic, ele sunt mai importante decat tulpina!
rastoarna orhideea pe un ziar si vezi in ce stadiu sunt radacinile apoi le pui la loc cu scoarta cu care a avut-o ea. nu se intamapla nimic, doar vezi daca mai are radacini si in ce stadiu sunt . s-ar utea sa fie putrezite.nu i schimba paharul, nu i adauga scoarta .
nu o uzi corect. scufund-o intr-un vas, o oala ceva sau chiar in chiveta cu dop si las-o acolo cam o ora, dar o scufunzi doar cand radacinile sunt de CULOAREA ALBICIOASA SIDEFIE! . daca sunt verzi nu uzi planta. iti spune chiar ea cand vrea apa prin culoarea radacinilor...
cred ca tre sa discutam pe pm problema florilor...

cand am timp o sa ti scriu despre fleur de rocaille si pour une femme de caron ! doar pe astea le am de la caron totusi tin sa mentionez ca imi place mai mult fleur de rocaille decat pour une femme sau s-ar putea sa mi placa in iarna pour une femme ...in orice caz primul e ...pentru mature!
de fapt si al doilea la fel nu e pentru tineret si nu sunt moderne dar pour une femme ...se duce cam repede nu stiu eu nu l identific spre final aici e marea mea dezamagire desi e edp!
fleur de rocaille e "tamaie" totala asa l gaseste fiica mea cel putin notele finale acestea sunt...eu eram total impotriva acestui tip de parfum dar ...tamaia asta parca da o nota de distinctie de eleganta de "Rar"
ce ma DOARE efectiv e ca am citit mai multe pareri despre fleur de rocaille si toata lumea spune ca diferenta dintre edt si edp e ca dintre diamante si cristale ...iar edp se gaseste rar si f scump !
mostra mea e edt!
vezi ca o sa ti propun ceva pe pm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Teo !!! Atunci cred ca mai bine raman la Montaigne. Iti raspund acum la PM.

Oriental-floralele sunt febletea mea, cele bine construite, dense, usor vintage...cu Sali discutam odata despre faptul ca in general parfumurile de culoare inchisa (mov, albastru, rosu) sunt pe gustul ei de obicei si cele bej-aurii sunt preferatele mele. Chiar m-am uitat ce culoare predomina in colectia mea...e voila! auriul.
Singurele exceptii sunt Innocent, Alien, Angel si Oxygene.

Am primit 2 plicuri de la Mugler cu cate 10 ml de gel de dus Womanity si lapte de corp Innocent . Toata gama Innocent e atat de placuta! Parfum e de culcus, de seara, il ador, Innocent e in top 5 la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Teo, poti scrie aici de orhidee, ca am si eu una pricajita, si as vrea so o salvez... i-au cazut florile, i-am curatat radacinile de ceea ce era putrezit si mai trebuie sa cumpar ceva scoarta. I-am taiat si tija si astept sa isi revina. Crezi ca mai are vreo sansa???

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Cresc si iar cresc ... !

“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)

Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...

Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

TEO, am scris si eu de orhidee... ... a mea are radacinile cu varfurile pe-afara, varfurile sunt verzi (ale radacinilor), dar ele sunt asa sidefii cum ziceai tu. Trebuie s-o ud si eu asa prin scufundare? Eu o udam "normal", prin stropirea pamantului... Una din ramurile principale s-a uscat, dupa ce au cazut florile. Multumesc. Merci si pentru comentariul la JOY, care ma intereseaza si pe mine f. mult!

Cum e pisoiul? Si la noi in curte s-a aciuat unul, l-am gasit in septembrie, schiopata de un picior, era mic si amarat... l-am hranit, dar de adoptat l-a adoptat vecinul din curte, acum a crescut, s-a vindecat la picior si ne viziteaza si pe noi.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Citat:

Merci Dana !! Atunci e bine.
Pe Fragrantica Femme Mont Blanc e comparat cu Kenzo Jugle , o versiune mai usoara a lui.

mamica de Mara Roselyn (18.06.2010)

Rose, n-am incercat Jungle, singurul kenzo care l-am incercat si mi s-a facut rau, deci stat departe a fost cel cu floarea de mac, nu stiu numele, ma parfumat una in mall, deci kenzo asta ar fi mai puternic decat ma Femme ?

Eh aici vine o mini vacanta de vreo 9 zile si poate ajung la dubai city s-a ma delectez cu mai multe mirosuri, si am s-a incerc si Lanvin

Mergi la inceput

Din seria "Enigma orhideei" : a mea are radacini verzi si pamantul parca s-a decolorat, nu mai e negru, ci e culoarea nisipului...oare de ce? Tulpina check - OK, frunze check - OK. Nu-i mai pun apa pana nu vad radacinile cum zice Teo, alb sidefii. Atunci o mai las in paharul ei mic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Annie80

Citat:

Merci Dana !! Atunci e bine.
Pe Fragrantica Femme Mont Blanc e comparat cu Kenzo Jugle , o versiune mai usoara a lui.

Rose, n-am incercat Jungle, singurul kenzo care l-am incercat si mi s-a facut rau, deci stat departe a fost cel cu floarea de mac, nu stiu numele, ma parfumat una in mall, deci kenzo asta ar fi mai puternic decat ma Femme ?

Eh aici vine o mini vacanta de vreo 9 zile si poate ajung la dubai city s-a ma delectez cu mai multe mirosuri, si am s-a incerc si Lanvin

---------------------------------------------
"Someone's pleasure is another's pain!"

Alergic at stupidity.

"There's nothing can't be done, if we raise our voice as one."

Uite ce spune cineva de pe Fragrantica despre Femme Mont Blanc:

"When Kama told me it was a lighter, creamier version of Jungle Elephant I did not know what to expect....but I was excited!

Well, it never reached the heady heights of the hype (how could it touch Elephant?! So controverial! So unique! So polarising!). However, the more I wear it the more I like it in its own right.

Imagine Elephant. Now turn the volume way, way down to create a daytime Elephant "lite". Then take away all but one clove, tame it, smooth it, soften it, give it sweet fruits, creamy amber, a masculine vertiver edge & then calm it all down with plenty of clean musk. This is Femme.

It is a seductive fruity scent - a wink & a smile! Wear it when you're feeling upbeat & flirty & want to stand out in a subtle way. This one will grow on you.... "

si mie mi se pare Flower Kenzo puternic, da' stai sa vezi cum e Flower Le Parfum, cel in sticla rosie sidefat-opaca ....Nu-i rau, din contra, dar iti trebuie niscai era sa zic ce ca sa-l porti .
Sa ai o vacanta frumoasa, calda si placuta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camelia_daniela

Teo, poti scrie aici de orhidee, ca am si eu una pricajita, si as vrea so o salvez... i-au cazut florile, i-am curatat radacinile de ceea ce era putrezit si mai trebuie sa cumpar ceva scoarta. I-am taiat si tija si astept sa isi revina. Crezi ca mai are vreo sansa???

da normal ca are sanse !
numai sa nu o uzi in exces, mai ales ca tu totusi stii care este starea radacinilor (adica mai ai !- exista si situatia nefericita cand mai ramane cel mult una ....)nu i schimba ghiveciul. nu inteleg de ce mai vrei scoarta la ea ....ai grija sa o uzi prin scufundare si numai cand i s-au facut radacinile ramase sidefii albicioase .pentru inflorire trebuie sa i creezi niste conditii speciale . in perioada asta trebuie tinuta in balcon si diferenta intre noapte si zi sa fie de 10 grade. altfel nu infloreste!
e normal sa i tai tija dupa inflorire, ce are de astepti sa si revina ? are toate frunzele ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

O sa incerc si Kenzo ...daca eu tot iubesc Femme-ul si e parfumul perfect pt mine.....

Merci de urari la fel si tie (macar de weekend , daca acolo nu aveti mini vacanta, dar din contra astept putina racoare , de caldura tot am parte .. :D
mercic mult pt sfaturi1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui manumanu

TEO, am scris si eu de orhidee... ... a mea are radacinile cu varfurile pe-afara, varfurile sunt verzi (ale radacinilor), dar ele sunt asa sidefii cum ziceai tu. Trebuie s-o ud si eu asa prin scufundare? Eu o udam "normal", prin stropirea pamantului... Una din ramurile principale s-a uscat, dupa ce au cazut florile. Multumesc. Merci si pentru comentariul la JOY, care ma intereseaza si pe mine f. mult!

starea florii tale e absolut normala!
dupa caderea florilor tija se usuca singura si tai pana unde s-a uscat. esti o fericita ca radacinile ei sunt pe afara si sunt verzi ! in mediul natural ea traieste in jungla si cu radacinile alea se agata de scoarta copacului - e o planta parazita! planta ta sufera de apa - scufund-o in ceva si las-o o ora - eu le las de dimineata pana seara acand vin de la serviciu si le ud numai cand sunt radacinile sidefii!
daca ordideea ta are radacinile sidefii ii e sete !

Citat:
citat din mesajul lui manumanu
Cum e pisoiul? Si la noi in curte s-a aciuat unul, l-am gasit in septembrie, schiopata de un picior, era mic si amarat... l-am hranit, dar de adoptat l-a adoptat vecinul din curte, acum a crescut, s-a vindecat la picior si ne viziteaza si pe noi.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

pisoiul nostru e pisicuta si e o draguta! sunt impresionata de ...calitatile unei mate: noi ne vedem de treaba prin casa si ea SINGURA se duce la tava cu nisip sa si faca nevoile ...nu credeam asa ceva
evident ca o oprim ca fiica mea si a facut o cadou de ziua ei !
si ...m-a santajat cu o chestie ....si a trebuit sa cedez ...
cadoul meu pt ea e un parfum charriol si un ruj de la givenchy dar e surpriza pachetu lde pe strawberry n-a ajuns inca ....stie ca e pe drum ...

Mergi la inceput