Comori de nov-dec 2004 (206)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

OTILIA, ma bucur ca ii merge bine Iuliei cu sanul.
Ne mai arati poze cu fetele?
Dani a devenit un scarandiv la mancare (cu exceptia weekendurilor cand vine nasa si papa tot ); totusi astazi a luat el singur carnita si bagat in gurita...mi-a venit sa-l mananc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

David de Fulguletz... La multi ani!!

Tudor de LuminitaB... LA multi ani!!

Sa fiti sanatosi si sa aduceti numai bucurii parintilor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Multumesc de aprecieri ONITZA!

Vad ca voi sunteti foarte organizate in ceea ce priveste educatia, eu is mai vraiste. Ma mulez mai mult pe ce fac la gradi...aflu ce fac, di dezvolt un pic in plus. Dar vad ca voi achizitionati materiale, bravo! Poate ma mai adun si eu sa ma implic mai mult, mai povestiti ce faceti sa ma inspir.

mamica de Andreea Bianca si Victor Darian

Eveline... cat de dulce si micut e puiul tau... Si Bia cum il tine in brate... ce inseamna sa ai surioara mai mare... Da m-a terminat poza in care doarme pe o parte cu pumnisorii stransi... CAt de dulce e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Buna seara la mamici cu prunci mici pe cei mari ii salut personal Chiar asa, voi le spuneti vreodata ca aveti o prietena i orasul x, care ii cunoaste si care are copiii de aceeasi seama?
Matei stie despre fiecare comunitate in parte Nu cred ca va mai tine minte pe fiecare in parte,mai ales ca v-am intalnit doar 1 singura data...

M-am hotarat ce sa fac cu dinozaurul stampila

Copiii au in camera lor un calendar de perete, in care tot punem recopensele primite in gradi. Se pare ca nu sunt de ajuns, asa ca am cumparat 2 stampile: un dinozaur si ciupercute.
Dinozaurul il vor primi pentru zilele cand sunt mai ...nazdravani.
Ciupercutele sunt pentru ziua in care fac fapte bune, sunt ascultatori acasa si la gradi.

Pentru ca era nevoie si de o stimulare pe placul lor am stabilit un regulament scris, accesibil lor:

Zile bune:
1) la 5 ciupercute vom organiza o petrecere (muzica antrenanta, floricele, fructe, dans - toate in familie)
2) la 10 ciupercute vom viziona impreuna un film (poate fi si o comedie de oameni mari, nu neaparat desene animate)
3) la 20 ciupercute le voi gati un meniu preferat
4) la 30 de ciupercute ii voi scoate la cofetarie.

Zile mai putin bune:
1) la 5 dinozauri ii las fara TV/PC vreme de 5 zile.
2) la 10 dinozauri nu vor mai primi dulciuri vreme de 5 zile
3) la 20 de dinozauri le confiscam jucariile pentru 1 luna.

Precizez ca regulamentul a fost stabilit impreuna cu ei, mai bine zis ei au ales recompensele.
Am estimat costuri minime: 2 stampile = 5 lei. O tusiera e cca 7 lei, iar una bicolora (rosu pentru fapte bune, albastru pentru fapte mai putin bune) este 9 lei.
Cu max 14 lei e posibil sa schimbam putin lucrurile, nu?

Pentru luna decembrie au deja cate 2 ciupercute

O seara buna va doresc!

Mergi la inceput

MIRANDOLINA, mi se pare foarte ok programul, insa as avea o singura observatie: mi se pare foarte mult perioada de confiscat jucarii, as zice o sapt. Dar bineinteles tu decizi. Esti foarte organizata, eu de vreo luna incerc sa ma mobilizez sa fac asta si nu reusesc, imi lipseste calendarul de perete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mirandolina mie mi se pare mult zile fara PC ca hai ca Tv-ul nu conteaza.
La noi se intuneca la ora 4, sunt -10 grade afara. Eu nu stiu ce sa mai facem in casa sa nu ne plictisim. Ba doarme bb, ba doarme Elisa dupa amiaza asa ca zgomote mari nu are voie Ana. La plimbare nu prea avem cum, la magazine cam greu cu 3 bucati. Bine ca in seara aceasta mergem la un parc de distractie si luni vine Sf. Nicolae la brad, maine ne vin prietenei in vizita.

Ioana, uite aici poze multe ca de obicei. Uite si mezina intr-o poza mai recenta. Nici vorba sa fie slaba. Elisa e cea mai slabuta, ne e teama si sa o strangm in brate.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

OTILIA, mi-au dat lacrimile ce frumuseti am vazut!!!
Iulia mi se pare ca seamana cu tataie....sau oricum se arunca in neamul tau. Vad ca fotomodelul Elisa a renuntat la falcute, e tare delicata si frumoasa, are ceva aparte, pare f ghidusa. Ha, si tocmai cand ziceam ca nu mai are falcute, defilez la o poza care ma face sa ma contrazic singura. http://family.webshots.com/photo/2928825740102047664kqddUB
Hihi, ce fetisoara de nevinovata are ELisa!!! Parca ar zice: Who me????
Am vazut filmuletul cu Iulia, cum isi papa ea manutele si chiuie, manca-o-ar mama, si ce ochisori mari are!!!!!!! O dulceata!!!!! Cam asa arata un tatic implinit
Mi-a fost dor sa o vad si pe Ana, vesela si zambitoare.
A se observa , copii culca pe parinti. http://family.webshots.com/photo/2455980260102047664kpAzCx SI noua ni se mai intampla cu Paul.
Mami, am savurat mare placere pozele si filmuletele, ai cu ce te mandri. ELisa se gudura pe langa Iulia mai mereu si vrea sa o ia in brate e tare haioasa ca nu pare cu mult mai mare decat mezina. Ana n-are nici o treaba, se vede ca a mai trecut o data prin asta , cu Elisa si nu mai pare asa de entuziasmata, ceea ce e foarte normal, eu zic bine ca isi gaseste ceva de facut si isi ocupa timpul.
Pentru Ana: http://www.poissonrouge.com/poissonrouge.php
Unele activitati sunt interesante si invata si in engleza si in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Vai Ioana ce m-ai binedispus cu comentariile, ai fost tare haioasa.
Asa am zis si noi la inceput ca seamana Iulia cu tata. Dar intre timp s-a mai blonzit, ochii s-au clarificat si-s albastrii (tata ii are negrii), nasul, gura, barbie ca Ana. Oricum mie imi place ca sunt diferite.

Stim site-ul acela, i-l recomandam si eu Cristinei din TGc acum - saptamani pentru Roxy. L-am folosit asa mult ca trebuie sa donam. Durerea mea cea mare este ca nu pot merge cu ea la innot sau pe afara ca-s legata de bb care ba nu poate sta 2 ore in frig, ba nu-l pot lua la bazin. Ei dar ne facem noi mari.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Buna seara!

Am luat ajutor la facut curatenie generala si desi imi propusesem ca doar pe ici pe colo, cat vede soacra cand vine in vizita, am rascolit tot, cu usi si ferestre, cu cabluri, cu tot!!!
Si copiii izgoniti dintr-o camera in alta... Nu am avut cu cine sa ii las, asta e, sa fim sanatosi.

Maine as vrea sa fac sfastanie, insa am uitat sa sun parintele Dcaa ma trezesc maine dimineata, il sun dimineata, inainte sa itre la slujba.Daca nu, poate miercuri seara.

Copiii au 2 nopti de cand ii gasesc cam zgribuliti de frig, se dezvelesc si apoi dorm lemn. I-am invelit noi 1 data pe noapte, insa azi s-au trezit cu muci, ca tot ne laudam

La Selgros are la reducere o varianta de joc cu 35 de versiuni de joc intr-unul singur, de la D-toys, il are pe Pinochio pe cutie. E doar 25 de lei. La noi e de mare pret!

Mosul va aduce numai dulciuri, merg maine pana in vama, ca e mai ieftin.

onitza pentru noi nu e mult 1 luna, ne-am facut deja antrenamentul in vara le-am confiscat pe 2 iunie si le-au primit inapoi cand a inceput gradinita. Avem tot timpul ce face, si in plus le iau alte jucarii/carti/jocuri.

Acum de ex, sunt fara jucarii (teoretic). Dar eu intre timp le-am adus un joc de fotbal de cand eram eu copil (cu valoare sentimentala evident), un joc de "marble race" (da-i cautare pe google), Monopoly, jocul de 35 de jocuri, i permanenta raman culori, carioci, acuarele si carti de colorat sau jocuri de memorie si pioni...nu ducem lipsa cu adevarat, ca altfel s-ar urca pe pereti. Doar ca ne lipsesc din camera cele 3 lazi de jucarii, 10 sertarase cu maruntisuri (lego, masinute, avioane, kinder, surubelnite), bucataria, parcarea, cuptor cu microunde si fier de calcat si un rastel intreg de plusuri Ai inteles ideea?

oti la noi PC/Tv e cu titlu de we in tot timpul anului, indiferent de cat de cuminti sunt. Au voie max 2 ore pe zi (uneori scapa si 2,30 h) la alegere TV sau PC, atentie! doar vineri, sambata si duminica!!! TV in cursul saptamanii deloc, pentru ca se uita destul la gradi.

Intr-un fel eu gandesc pe termen lung lucrurile; cand vor merge la scoala nu vreau sa ma bazaie cu PC/TV mai mult decat e necesar si sa simta atunci frustrarea (vezi Doamne, candva demult, puteam sa ne uitam si acum, datorita afurisitelor de teme, nu ne mai lasa mami).
Daca nu le cer si nu sunt ahtiati dupa ele, e ok pentru noi toti

Aseara am rugat pe cineva sa ii ia de la gradi si cand am ajuns, doar Adam se uita la TV, Matei juca singur Monopoly el muta pentru vreo 3 jucatori M-am inmuiat si desi aveam rufe necalcate de 1 saptamana, m-am asezat pe covor langa el Apoi a venit si tati si am petrecut un timp frumos, de calitate as zice eu, impreuna cu copiii, care si asa ne vad destul de putin

Dimineata ca sa pot face curatenie, le-am dat un joc primit de Matei pe cand avea vreo 2-3 ani: o lego-ferma de zoo, cu garduri ce trebuiesc imbinate, cu animalute ce trebuie plasate ici-colo, cu copacei, tufe, etc. Si jucariile inca sunt confiscate

Ma duc sa intind a doua masina de rufe si sa ma alatur clanului de baieti, la Singur Acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

multumescu-va de uraturi ! le intorc inmiit!

cateva poze de la petrecere am pus aici: http://picasaweb.google.com/zumperiox/Geburstag2010#

p.s. plasturele albastru nu era de moft, ci era ca sa acopere capu spart (a avut un accident la gradi).

mami de David(1 dec. 04) si Eric(20 nov.08)

"Si-asa-mi vine cateodata, dorule..."

Mergi la inceput