Comori de nov-dec 2004 (206)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

Doamne, Eveline, ce scumpa e Bia! Bravo ei. Iar despre naivitate, nu stiu ce sa zic, cum ar trebui sa fie, dar il recunosc in vorbele tale 100% pe Iustin. Imi spune ieri ca a fost foarte bucuros ca l-a invitat un coleg sa joace fotbal in curtea gradinitei, care de obicei il ia peste picior, un baietel mai smecheras si mai mare. Iustinasu era foarte incantat ca uite ce prieten bun a acum baietelul asta, ca l-a pus in poarta, sa apere mingea si ca nu-i nimik, mami, ca am primit 10 goluri, da el a fost amabil cu mine . Tot ieri mi-a povestit ca s-a imprietenit cu o fetita mai mica, de la alta grupa si ca sa se imprieteneasca cu el, a mancat niste zapada, sa-i faca aleia mici pe plac .
Acum o saptamana i-a promis unui baietel, de la care a primit o foarfeca pentru mana stanga, ca-i cumpara mama lui, adica eu, o geaca si un termos, din alea de firma, cica.
Nu mai vorbesc de alte atatea naivitati, dar toate acestea ii face si mai scumpi...si pentru ei sunt comportamente firesti, desigur.
Pe de alta parte, si Iustin da dovada de multa maturitate in multe situatii...
Cu scoala, cu siguranta veti lua decizia cea mai buna, stiu asta .
Si sa-ti traiasca micutul cu nume atat de frumos.

Ei, si ca sa nu raman nici eu codasa, spun de pe acum:
LA MULTI ANI, DAVID! Sa ai o petrecere pe cinste si cadouri pe masura.

Va pupam pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eveline dar e atat de bine ca nu s-a maturizat. Eu cred ca nu are nimic de castigat daca la 10 ani se machiaza si se imbraca desucheat. Scoala n-are treaba cu naivitatea. Daca stau bine sa ma gandesc la Ana au inceput sa se pregateasca pentru mos si nu doar clasele I ci toti copii pana la clasa a VII-a. Deci le cultiva in continuare mitul mosului si ei cred unii din naivitate, altii se prefac caci doar nu or renunta ei la cadouri si toata atmosfera de Craciun doar pentru ca stiu ca nu exista mos Craciun cu adevarat. Oricum aici fiind tara cu Polul Nord sunt bine de tot indoctrinati pe toate partile.
Hai ca are super program voinicul tau. Unde vad si eu poze cu fratiorii?
Dutzi, unde merge Iustin la pre-school? e o scoala internationala nu?
Mirandolina, dar esti patrioata nu gluma. Eu nu i-am povestit niciodata din istorie. Nu ca m-am pricepe ca doar de aceea am mers la mate-fizica nu cumva sa fiu nevoita sa tocesc prea-mult ce au facut altii

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

DUTZI, OTILIA multumesc de raspunsuri, ma gandeam ca numai ea a ramas asa. Si mie imi place tare mult asa cum e, numai ca sufar la gandul ca va fi luata peste picior la scoala si nici macar nu-si va da seama... nu stiu, alti copii mi se par un pic mai maturi.

OTILIA poze sunt la semnatura.

mamica de Andreea Bianca si Victor Darian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Buna ziua si La multi ani tuturor romanilor, oriunde ar fi!

dutzicred ca ti-am ramas datoare cu un raspuns referitor la educatoare. Multumesc de intrebare, suntem mult mai bine acum.Am amandoi copiii in aceeasi clasa si cand aud prin ce trec fostii colegi de clasa ai lui Adam ma felicit ca am decis sa il mut. Si chiar azi-noapte, ma imbatam cu fericire "cel mai inteligent cedeaza! Stiu ca daca era dupa mine, as fi mers mai departe cu reclamatia si edu batrana nu mai era acum in sistem, insa ... am avut nesansa cu internarea lui Matei...

La noi la clasa si acum imi spun doamnele ca fac baietii nazdravanii, dar abordarea subiectului este cheia! Ieri Matei a calcat pe o jucarie, nu e filozofie, insa i-am spus ca va ceda una asemenatoare din jucariile noastre de acasa. Adam care inca se plimba pe sub paturile copiilor, se ridica neintrebat de la masa... Am inceput sa tin si eu strict regula ca dupa ce termina de mancat sa ceara permisiunea sa se ridice de la masa - asa incat in curand sa eliminam haosul de la gradi. Dupa parerea mea SE LUCREAZA impreuna cu doamnele la educarea copiilor nostri, scopul comun fiind buna crestere.

Ieri le-am dus la clasa pahare de plastic, vata, boabe de grau si doamna a inteles mesajul: respectarea datinei de SF Andrei. Copiii se distreaza, doamna le umple timpul si astfel au mereu cate ceva de facut. In plus, respecta traditia si vor studia cu interes evolutia boabelor incoltite.

De Mos Nicolae trebuie rupta o crenguta de visin (sau macar pom fructifer) sa fie pusa in apa, iar de 1 ianuarie copiii ar trebui sa sorcoveasca cu ea gata inflorita. Vom incerca si noi anul acesta, pentru c deja sunt marisori, inteleg scopul actiunii.

onitza cand sunt draguti si cumintei imi sunt drag si mie
Eu cred ca putin din toate nu strica, sa nu fie chiar pe langa subiect cand s-o aduce vorba. Matei de ex, azi a sorbit cu nesat o parte din parada militara (la noi a plouat si nu am mers in centru) , onorul si cele 21 de salve de tun. A fost placut impresionat anul trecut de povestile despre Stefan cel Mare (muzeul din Suceava) si Putna, lacasul sau de veci. Cred ca e ok sa ii alimentez curiozitatile de genul asta, sau in principiu pe oricare, numai sa primeasca raspunsuri la noi in casa.

V-am spus ca noi mai mereu chemam copii in vizita, iar pentru ei e o adevarata placere. Aseara am avut un pusti de 5 ani, care mananca foarte incet, Adam a fost primul! Astfel imi dau seama ca fata de alti copii ai mei manca si bine (cantitativ) si repede (nu trancanesc atat demult la masa - reguli, deh!). Evident eu nu-s mereu mutumita, dar sunt femeie, nu?
Azi o amica m-a rugat sa stau si cu pustiul ei, ca ea trebuie sa lucreze si azi si sambata, iar eu sunt libera. La fel, are 5 ani si mananca foarte greu, parca zici ca descanta dumicatii. Dar poate ca felul cum pun eu problema, tonul vocii, seriozitatea cand vorbesc - nu le dau copiilor alte optiuni, asa ca vrand-nevrand se straduiesc sa pape tot. Adam iar a terminat primul, la ambele mese. Nu uit sa ii recompensez si sa ma joc cu ei, dar le si dau creditul necesar, ca doar ii stiu baieti mari si ascultatori

Am cumparat de la librarie o stampiluta mica cu un dinozaur. Vom pune stampile pe calendar, la fiecare zi buna avuta (mancat tot, spalat pe corp, cumintei la gradi, dormit la pranz). Tot pentru stimularea vizuala avem si niste zambareti de diferite culori si ei isi aleg de care sa puna pe calendar.

Stiti ceva? Trebuie s ama retrag, cat dorm gazele 3, sa fac si eu o baita linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cuscrita, La multi ani! Davidutului, sa creasca mare si sanatos ...si el si fratiorul lui sa va aduca numai bucurii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dutzi spune:

Otilia,da, este o gradinita internationala si langa ea scoala internationala. Pentru scoala se da un test in februarie, in limba engleza. Important e ca Iustin merge cu placere acolo, desi la inceput i-a fost tare greu, ca erau prea multe activitati, comparativ cu ce facea la gradi germana...in cazul nostru, aproape nimik .
Cum ati rezolvat pana la urma cu adunarile? Nu-mi vine nimic in minte, dar metoda ta pare super ok. scolaritei.
Mirandolina, atata vreme cat ei sunt fericiti in grupa aia, cu siguranta ai luat cea mai buna decizie.
Fulguletz, hai, te rugam, cu stiri, ca mor de nerabdare sa stiu cum s-au distrat personajele tale...nu vreau sa divulg eu aici secretul, in pielea cui au fost petrecaretii

Pupam toate mamicile si toti copilasii, mai mari si mai micuti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

David!!!! Sa fii sanatos, multe bucurii si cadouri frumoase! Asteptam pozici!

MIRANDOLINA, te-ai gandit foarte bine la metoda calendarului. Asa ne-a sfatuit si pe noi logopeda (este si psoholog pentru copii) sa bifam zilele bune si la sf de sapt sa primeasca o recompensa mica gen o masinuta micuta sau un balon....ceva de genul...functioneaza. Te ocupi foarte bine de copilasi, esti implicata in educatia lor 100% si multumim ca ne mai scrii despre asta.

Paul a inceput sa se maturizeze din cate am observat; mai am si eu tendinta sa il pacalesc pe paul ca nu stiu cum ar reactiona vreun animal sau ce ar spune daca nu asculta si imi da replica : mami, Iza (catelusa matusii) nu poate vorbi e un caine! ...cam pana anul trecut a mers pacaleala. In Mos Craciun in schim crede.
Ieri a venit cu ghetuta lui Daniel in care se afla o minge pusa de el si ne spune ca a venit Mos NIcolae la Daniel.

EVELINE, daca te consoleaza cu ceva, Dani are un program "minunat": il culc pe la 10, se trezeste asa: la 10.45, la 12.30, la 2.00, la 5.00, la 7.00; iar in noptile linistite, doar de 2 ori. Ei , nu-i asa ca ai copil cuminte? Dar daca stau si ma gandesc si Dani pana la 5 luni mi=a dormit toata noaptea .

Tudor Andrei! Multe bucurii!

Ieri am dat comanda de softul educational pentru nepoata mea, am vazut demo-urile si mi=au placut mult. In timp ce ma uitam la cel cu geografie, paul a intrat in bucatarie si s-a aratat foarte incantat de harti, m-a tot batut la cap ca vrea si el, asa ca pe cel de mate i-l dau Andreei , iar geografia o opresc pt paul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

EVELINE, m-am uitat pe poze, cat de frumos il tine Bia pe fratior!!!! E foarte atenta cu el si se vede ca il iubeste mult! Cum e cu baietel? Are Victoras trasaturi finute si e tare delicat, iar de Bia ce sa zic, o domnisorica in toata regula, care s-a dezvoltat foarte frumos.

OTILIA, mai e o sapt si vine ziua Elisei. Gata, ai ridicat-o in picioare si pe ea!!! Ai fetite mari! Mezina imediat implineste 4 luni si scapati si de colici. Ce cadou te-ai gandit sa ii iei Elisei? Luna asta este plina de evenimente pentru voi! A, m=am tot tinut sa te intreb, pana la urma i-ai dat formula Iuliei? Cum mai ia in greutate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

David frumos is nazdravan. Asteptam poze de la prty reusit

Tudor Andrei, multa sanatate si noroc!

Ioana nu i-am dat deloc formula ca a luat 300 de grame in saptamana de urmarire. Stia fata ca suntem cu ochii pe ea .
Daca o vezi in poze ea chiar e grasunica, probabil nu atarna oasele greu ca e o pufosenie de ursulet. Are falcute si pliurile bine umflate.

Da, mai e putin pana la ziua Elisei. Am facut aseara o negresa caci tesatam reteta pentru ziua ei. Ma gandesc sa-i fac un urs Panda ca imi da o prietena tava cu forma de urs. Si ea e innebunita dupa un videoclip cu www.youtube.com/watch?v=htP53EwTbjg" target="_blank">ursi panda Trebuie sa ma hotarasc daca sa pun colorant negru in gluzura sau sa las asa negresa cu glazura de ciocolata cat mai inchisa la culoare.

Am vrut si eu sa comanda Pachet "Īnv#259;#355;#259;mānt primar" pentru nepoata mea din Moreni, fata nasilor. N-am inteles insa de ce pretul pe pachet era mai mare decat daca erau cumparate separat. Evident ca le-am trimis mail dar nu au raspuns. Acum am impresia ca au corectat ca mai apare un pachet in plus care nu poate fi cumparat separat MateMagia - Ultima sans#259; (apare doar cand se da click pe mai multe detalii).
Tu cand le primesti? Poate te prind pe mess sa-mi dai detalii ca in mare cunosc calitatea lor, am lucrat putin si eu la proiectul asta in 2004 pana sa o nasc pe Ana. Noi avem Geografia Romaniei primita la o revista de curand.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Multumesc de aprecieri ONITZA!

Vad ca voi sunteti foarte organizate in ceea ce priveste educatia, eu is mai vraiste. Ma mulez mai mult pe ce fac la gradi...aflu ce fac, di dezvolt un pic in plus. Dar vad ca voi achizitionati materiale, bravo! Poate ma mai adun si eu sa ma implic mai mult, mai povestiti ce faceti sa ma inspir.

mamica de Andreea Bianca si Victor Darian

Mergi la inceput