Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Fetele care ati citit carti despre educatie, mai bagati si voi niste titluri ca eu intru in in librari si habar n-am ce sa cumpar. Nici nu stiu daca va merita sa citesc cartea sau dau banii degeaba.

bujo mami de Filip

gasesti pe net, nu are rost sa dai banii. Gasesti pe scribd.
Eu am ceva prin calculator, ma uit de indata ce pot si trimit daca vrei. Parca au mai trimis unele fete pe mailul comun, nu mai stiu exact cine zicea....

blog
proud

Nu cauta raspunsul prin straini.
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

SYB,CARMENELA...multumesc de sfaturi!!
Eu nu ma bag atunci cand se joaca singura...si o apreciez si cand nu stie,Doamne fereste...nici macar nu pot spune asta...ea e totul pentru mine indiferent de ce stie sau nu....
Stiti cum e..sunt ciudatica...mi-a mai spus cineva ca-s ciudata...

Am intrat repede,ca astazi am treaba multa
Si mie- si o foame...ar trebui sa merg la masa...
va pup

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Bobita mica, nu te speria canu zice nimeni ca esti ciudata. Iar ala care ti-a zis asa ceva sper ca i-ai zis vreo doua :-)

pai io eram sigura ca tu o iubesti oricum, nu ma indoiam de asta.

Nu e vorba doar de ce simti in general fara de copil, ci si de ceea ce ii arati, de cum te porti fata de el. De asta vorbeam sa parintele evaluator sau acompaniator. Cel evaluator nu acompaniaza, el indruma, preda in continuu, evalueaza performantele copilului, ii contabilizeaza esecurile in continuu etc. De asta in timp transforma viata copilului intr-un concurs pe toate planurile.

Acu vorbesc in general, nu fac studiu de caz.

Uuite, mie mi spunea ca sunt parinte evaluator, ca vezi doamne nu las copilul sa se dezvolte in ritmul lui bla-bla. Am auzit toate aberatiile din lume referitor la problemele lui Vladi, inclusiv ca e asa fiindca vai, nu mi-am acceptat eu problemele din copilarie si rasfrang asupra lui nu stiu ce energii negative bla bla. cand explicatia era destul de simpla la tot ceea ce se intampla ...

Dar cand avem copii normali evaluarea continua nu duce la nimic bun ... la copiii speciali e altceva pt ca fiecare lucru castigat e o lupta.

Ma pierd in explicatii, nu m-am lamurit daca ai inteles ce vreau sa spun

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

SYb..am inteles ideea...
Eu chiar nu vreau sa fac pe educatoarea cu ea,si nu fac...ma gandesc ca va merge la scoala gradi si acolo va fi cineva sa o invete.
Eu nu fac altceva decat sa ne jucam...deci cred ca mai mult sunt ca un partener de joaca mai mare...
Ne punem la mintea ei...mergem si noi in 4 labe si spunem ca suntem famila mowgli...ea e moghi mic sau mogliuta si tati e moghi mami e iar mami mijociu

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare!

Carmenela.....un si o pentru tine, mami!
Felicitari pentru decizia de a fii fericita pentru....restul vietii tale, indiferent de ceea ce implica asta!
Cat despre madam profa......no comment.....am si eu un specimen de-asta pe langa casa (divortata, cu 2 copii (sotul ei a parasit-o cand era gravida in 7 luni cu copilul mic, pentru o.....EA) si acum madam e in mari indragosteli cu unul casatorit, cu 2 copii si el!
I-am zis ca n-o inteleg cum poate sa faca asta unei alte femei, cand ea stie cat a suferit cand i-a facut ex-ul la fel.....ma rog....cica il iubeste pe idiot, dar nu-l vrea de tot..doar asa...de fun!
Nevasta aluia stie de ei....mai sunt si vecini, nebunie mare, ce mai!
Concluzia....din pacate exista si astfel de "specimene" ca oameni, femei si mame nu pot si numite!

Toniei ii place sa se spele pe dinti, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau cu Ale!

Bobita .....felicitari pentru Irinuca cea isteata si frumoasa!
Mie imi pare rau ca nu am mai mult timp sa ma joc cu ele, dar incerc macar seara inainte de nani sa petrecem timp de calitate impreuna.

Tonia e la cresa de 1 luna. Ii place si merge cu drag, dar a fost 1 sapt s jumatate acasa cu o bronho-faringo-ammigdalita....inca mai tuseste, dar nu mai aveam cum s-o tin acasa!
Ana....te inteleg cu Luca si cu dilema....cautat de lucru-tinut copilul acasa pana gasesti!
Eu am ales sa o duc a cresa chiar daca nu mi-am gasit inca de lucru. La inceput plangea si Tonia cot la cot cu ceilalti! A plans si dupa perioada aia de stat acasa bolnavioara, dar acum e ok!
Imi zice "Pa!" si o tuleste la copilasi!

Eu am o alta problema cu cresa......desi in vara imi facea doar la olita si cata am tinut-o acasa la fel, desi era bolnavioara, acum de vreo 2 saptamani face doar in scutec. Daca o las in chilotei uda tot ce prinde...inclusiv kk a facut! I-am zis data viitoare sa faca la olita, n-am certat-o, dar m-a luat cam prin surprindere, ca eu stiam ca face la olita! Hmmmmm....

Nu stiu cum s-o dau cu asta, avand in vedere ca pana la 17.00-18.00 e la cresa si de-acolo am primit mirificul raspuns "Daca ii dezvatati dumneavoastra va respectam decizia, dar noi nu-i punem la olita pana nu ne intelegem cu ei, hmmm.....

Cam atat de la noi!
Pupicim bostanaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

BUJO, carti bune de educatie:
- Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor. Gary Chapman & Ross CAMPBELL(curtea veche)
- daca m-as asculta, m-as intelege. Jacques Salome (curtea veche)
- Ce sa le spunem copiior cand sunt foarte mici, cand sunt tristi, cand sunt bolnavi, cand se bucura. Francoise DOLTO (editura trei)

la noi toate bune...
am fost la medic. speram sa decurga totul normal....

eu am asa o stare de blegitate si de a nu face nimic, incat vegetez mai toata ziua. o stare din aia ca mi-e greu sa apas si pe telecomada. mai greu e dimineata cu mersul la gradinita....

----------------------------------------
Marina6+ & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

VAI MI-E RAU.
am vazut ca parca se discuta ceva dubios si am tot dat inapoi pagina cu pagina ca sa raman stupefiata.
Cum asa? adica profa aia cu care m-am plimbat eu prin parc prin Bacau? jenant... si as mai zice ceva dar imi place sa ma tin de cuvant

Carmenela, imi pare rau de toata povestea asta...nu as putea sa spun ce as face in asa o situatie. eu sunt genul de persoana care da cu suturi in fund atunci cand cineva calca pe bec si nu acord o a doua sansa. Dar vorbesc de altfel de situatii. Aici chiar nu stiu ce as face!
Iti doresc putere sa depasesti momentul si sa faceti ce credeti ca e mai bine pentru voi!

Sofia a descoperit pictura murala sunt depasita de moment. nu pot comenta prea mult la subiectul asta.
Pe dinti se spala, asa in felul ei...problema e ca vrea pe rand toate periutele din pahar

Marina6+ & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

PROBLEMA...initial am luat-o asa ca pe o simpla constipatie ..sa fie o luna de atunci..tipete,au ma doare funduletzul,nu vrea decat in brtaze si apoi desi face la olitza,se scapa pe ea..kk nu e tare dar muuult.Ok,zic eu s-a speriat ca e muult,cine stie ce a mancat de s-a constipat...mentionez ca pana acum nu am avut deloc probleme cu scaunul.De atunci tot mai des, adica iese la 3 zile cu plansete si urlete, se tine de funduletz si spune ca o doare, i-am dat tot felul de mancaruri,supozitoare cu glicerina,nimic...Ma repet,kk nu este tare este chiar normal(scuzati detaliile).M-am gandit eu:o fi vreo fisura anala, dar nu ar fi trebuit sa aiba sange, ca nu are deloc, sau o fi "oparita" nici asa ca am dat-o cu toate cremele...atunci?au mai ramas "musafirii",viermisori,ceva, dar astia dor?Deja a devenit un chin la 3 zile cu tipete si iar poate ca repet sa ma fac inteleasa mai bine, urlatul e pana cand o obligam sa stea pe olita..cand face nu o mai doare nimic Da-ti va cu parerea

MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello!
Iaca si eu putin pe la pepenasi...dar nu prea ma lasa pruncii, suntem singurei

La noi spalatul pe dinti ar fi floare la ureche daca nu ar inghiti pasta. Merge singur la baie cand ii spui de spalat pe dinti, mai face figuri cand il pun sa zica "iii" ca el tot vrea sa inghita. Tubul cu pasta il tin pe sus sa nu il prinda ca e jale, mananca pasta din tub

Dana nu stiu ce ar putea fi, si Alex a avut perioade cand facea mult. Ma gandesc tot la "musafiri"...

Eu le dau preventiv Helmiflores 10 pic de 3x/zi 10 zile cu 10 zile pauza apoi iar 10 de tratament si mananca si mai bine de le ele.

Am pus si eu cateva poze, ma tin de vre-o luna sa le atasez in picasa, nu prea sunt in ordine ca am avut mai multe fisiere, dar nu conteaza, nu?

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dana si noi avem probleme cu kk de cateva luni. Initial a fost foarte constipat, facea si cu sange uneori. Apoi i-am schimbat alimentatia si a inceput sa faca mai moale. Insa se screme juma de zi si face o lingurita. Iar cand e de facut incepe si geme ca ustura si doare. Desi nu ar avea ce sa doara ca face putin si moale. eu cred ca a prins frica de momentul cand tre sa iasa ca sa nu o doara. La Filip asa e, ii e frica sa nu-l doara. El de asta nici nu vrea sa faca pe olita, crede ca de la olita il doare.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput