Logoped

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Citat:
citat din mesajul lui enecristina

Buna tuturor.Pisi_ella si noi mergem la cabinetul Andu si suntem foarte multumiti. Noi lucram cu doamna logoped care are cabinetul, dar am obtinut greu programare la ea, caci desi e foarte amabila nu prea are locuri libere.Voi in ce zi mergeti? Poate ne si intalnim acolo.Mie imi place si atmosfera de acolo. Chiar si secretarele (mai ales Cristina) sunt foarte dragute.O sa o intreb pe doamna logoped daca-mi permite sa-i scriu numele pe forum. Va tin la curent cu progresele.La noi este o problema si cu r-ul care am inteles ca se corecteaza mai greu.
Aoleu, eu i-am scris numele pe forum fara s-o intreb ...Nu cred ca se supara, totusi...SPER ...Doar am zis numai de bine
Noi mergem martea, la 6 fara 10. Martea asta nu ajungem, pentru ca plecam in concediu...
Am fost de 3 ori pana acum...Matei deja il pronunta bine pe "s" si un pic pe "z" ...dar doar in cuvinte separate...pe care le repeta dupa mine...Asa...in cadrul vorbirii,..tot pocit le zice , asa cum e el invatat. Am inteles ca va dura ceva timp pana se va corecta si in timpul vorbirii. Fac exercitii acasa cu el...desi nu coopereaza el tot timpul...dar mai bine decat ma asteptam.
Da, si eu am auzit numai lucruri bune despre cabinetul Andu...Imi pare rau ca nu l-am dus pe Matei mai demult la logoped...pe la 4 ani jumate, asa...Dar nu e tarziu nici la 5 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enecristina spune:

Noi mergem luni.Noi avem sz (de la sarpe - ca nu stiu cum se scrie), j, ce, ge si r. Acum suntem deja la j, dar intradevar desi le spune bine nu le foloseste corect mereu. Adica uita si vorbeste tot ca inainte.Si noi primim teme, de fapt asa fac toti logopezii de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enecristina spune:

La multi ani, tuturor! Vad ca nu prea a mai scris nimeni. Noi in decembrie am cam fost in pauza. Ba rceli, ba concediu si asa a trecut anul.Acum am inceput in forta.
Pisi_ella, cum mai merge logopedia? Ati terminat?Noi, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Citat:
citat din mesajul lui enecristina

La multi ani, tuturor! Vad ca nu prea a mai scris nimeni. Noi in decembrie am cam fost in pauza. Ba rceli, ba concediu si asa a trecut anul.Acum am inceput in forta.
Pisi_ella, cum mai merge logopedia? Ati terminat?Noi, nu.
Nu, nu am terminat...la noi se pare ca va dura ceva mai mult. A invatat locul corect de articulare al sunetelor "s", "z" si "tz", le pronunta binisor in timpul exercitiilor pe care le facem cu el...dar in vorbirea curenta, tot cu limba intre dinti le zice . Cica dureaza ceva timp pana se vor automatiza. Mai avem "sh" si grupurile "ce", "ci", "ge", "gi". Voi cum sunteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Buna!
Voi de la ce varsta v-ati dus copiii la logoped? Oare la 3,5 ani e prea devreme? Baiatul meu nu vorbeste deloc bine, nu pronunta cuvatul in totalitate, nu zice literele mai grele, poceste cuvintele, etc. Nu stiu daca e cazul sa ma alarmez sau sa mai astept. El a inceput sa vorbeasca destul de tarziu, cam pe la 2,5, ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Cristina, cred ca e cazul sa il duci. Asta pt ca unele defecte de pronuntie se pot instala ca tulburari de limbaj daca nu se intervine la timp. Deci cauta f repede un logoped bun si sa inceapa sedintele cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Multumesc pentru raspuns, Sibylle, o sa il duc cat de curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai da, pana gasesti loc la un logoped, pana il evalueaza si va propune ceva ... timpul va trece si va avea aproape 4 ani. In niciun caz sa nu asteptati cateva luni. Si daca intre timp se corecteaza singur cu atat mai bine, insa macar vei sti ca nu ai stat degeaba.

Mergi la inceput