Logoped

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Noi am lucrat cu o doamna foarte draguta la scoala 58 pe strada Pescarusului(lg. Stadionul National) se numeste Florentina Galbinasu si face parte dintre logopezii sectorului 2.
Daca doresti iti dau pe PM nr. de telefon.

Exista in fiecare sector un centru logopedic intr-o scoala unde pot merge atat prescolarii cat si scolarii mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Gata, am gasit logoped si am mers deja o data...O cheama Lavinia Neacsu si lucreaza la cabinetul Andu. A fost super ok!!
Natasa, am facut si eu cu fi-mea acum vreo 3 ani exercitiile respective, tot Betiana mi-a zis...ca si fi-mea a fost sasaita...Dar ea a cooperat...am lucrat foarte bine cu ea, o facea cu placere, ce mai sasaiam amandoua cu betzisoarele in gura...s-a corectat repede. Avea vreo 4 ani pe atunci...Multumesc, Betiana!
Aceleasi exercitii am incercat sa le fac si cu Matei...dar asta e asa de capos...ca nu a mers deloc!! Cu mine se rasfata si se incapataneaza si n-o scot deloc la capat!! Si oricum, la el defectul e mai pronuntat decat era la sora-sa...
Logopedul mi-a zis ca se va corecta cu siguranta, nu-mi poate da un termen, dar sigur se va corecta. Cica pozitia corecta a limbii o s-o invete repede...dar va dura pana pronunta corect sunetele respective in cadrul cuvintelor...ca el e invatat cu pronuntia gresita si e de luptat un pic cu reflexul, dar se va corecta. Mi-a mai zis ca o sa-mi dea exercitii sa fac cu el acasa...conteaza mult sa repet eu acasa cu el. Sper din tot sufletul sa coopereze...ca e tare incapatanat!
Va multumesc tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

Natasa, vreau si eu sa citesc sfaturile ei, imi poti da un link? sau poti sa imi spui tu ce sa fac te rog? Tot cu s si sh avem o problema... si cu tz uneori...
Multumesc.

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

Da o cautare dupa numele Betianei si vezi ca sub semnatura are diverse site-uri. Eu nu le-am citit la vremea respectiva, mi-a dat ea niste sfaturi pentru corectarea sisiielii :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisi_ella

Gata, am gasit logoped si am mers deja o data...O cheama Lavinia Neacsu si lucreaza la cabinetul Andu. A fost super ok!!
Natasa, am facut si eu cu fi-mea acum vreo 3 ani exercitiile respective, tot Betiana mi-a zis...ca si fi-mea a fost sasaita...Dar ea a cooperat...am lucrat foarte bine cu ea, o facea cu placere, ce mai sasaiam amandoua cu betzisoarele in gura...s-a corectat repede. Avea vreo 4 ani pe atunci...Multumesc, Betiana!
Aceleasi exercitii am incercat sa le fac si cu Matei...dar asta e asa de capos...ca nu a mers deloc!! Cu mine se rasfata si se incapataneaza si n-o scot deloc la capat!! Si oricum, la el defectul e mai pronuntat decat era la sora-sa...
Logopedul mi-a zis ca se va corecta cu siguranta, nu-mi poate da un termen, dar sigur se va corecta. Cica pozitia corecta a limbii o s-o invete repede...dar va dura pana pronunta corect sunetele respective in cadrul cuvintelor...ca el e invatat cu pronuntia gresita si e de luptat un pic cu reflexul, dar se va corecta. Mi-a mai zis ca o sa-mi dea exercitii sa fac cu el acasa...conteaza mult sa repet eu acasa cu el. Sper din tot sufletul sa coopereze...ca e tare incapatanat!
Va multumesc tuturor!!

_Ella, Emma (13 mai 2003) & Matei (7 iulie 2005)

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Imi spui si mie, te rog, ce exercitii faceti pentru tz? Am citit pe net, dar mi se par tare vagi. Baiatul meu coopereaza, nu stiu eu cum sa-l ajut cu tz-ul. Mersi mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:
citat din mesajul lui pisi_ella

Va multumesc tuturor!!

Imi spui si mie, te rog, ce exercitii faceti pentru tz? Am citit pe net, dar mi se par tare vagi. Baiatul meu coopereaza, nu stiu eu cum sa-l ajut cu tz-ul. Mersi mult!
Inca nu stiu ce exercitii o sa facem...ca am fost doar o data la logoped...si prima sedinta a fost de evaluare. Abia de marti o sa incepem...
Iar cu fi-mea...acum 3 ani si ceva...nu mai stiu exact, sincera sa fiu, ce exercitii faceam pentru tz...stiu ca o puneam sa pronunte silabe care incepeau cu "tz", tinand betisorul intre dinti...si, daca nu avea betisor, trebuia sa tina dintii lipiti...Ca sa tina mai usor dintii lipiti, stiu ca o puneam sa rada in timp ce faceam execitii (sa rada cu dintii lipiti, normal )
Cand ajungem cu logopedul la "tz", o sa-ti zic ce si cum...

Mergi la inceput

Mersi tare mult. Succes la logoped!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Sunetul TS este un pic dificil de scos. Pentru a-l pronunta trebuie sa pronunte corect doua sunete : pe T si pe S, sa aiba o capacitate respiratorie mare. In niciun caz nu se pune la TS nici un betisor pe limba, deoarece la emisia sunetului prim (T) limba trebuie sa fie in spatele dintilor de sus, dupa care coboara rapid jos pentru pronuntia sunetului S. Se spun alternativ doua sunete T si S si din ce in ce mai rapid si cu explozie de aer. Pe site-ul cmbrae.ro gasiti locul unde se gadesc centrele logopedice interscolare din bucuresti. Succes !

Mergi la inceput

Betiana, multumesc mult pentru informatii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Noi am inceput lucrul cu logopedul de martea trecuta si mergem zilnic... si repetam zilnic...
La noi problema era la S si Z dar si la SH si J....
Ei bine, S si Z ies, lucram la automatizarea lor dar inca nu ii iese mereu Sh... Si J e aproape ok...
Dupa spusele domanei in 2 saptamani va fi ok...
Sper pentru ca Alex se straduie din plin sa reuseasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enecristina spune:

Buna tuturor.Pisi_ella si noi mergem la cabinetul Andu si suntem foarte multumiti. Noi lucram cu doamna logoped care are cabinetul, dar am obtinut greu programare la ea, caci desi e foarte amabila nu prea are locuri libere.Voi in ce zi mergeti? Poate ne si intalnim acolo.Mie imi place si atmosfera de acolo. Chiar si secretarele (mai ales Cristina) sunt foarte dragute.O sa o intreb pe doamna logoped daca-mi permite sa-i scriu numele pe forum. Va tin la curent cu progresele.La noi este o problema si cu r-ul care am inteles ca se corecteaza mai greu.

Mergi la inceput