Burtici nov - dec 2010 (123) Felicitari, ALEXA!!!
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
ratusca83 spune:
buna fetelor!!
Vad ca se vorbeste despre bagajul pt maternitate..al meu este gata...asa ca asteptam ziua cand ne vom interna...
miruna asta ma intrebam si eu aseara...daca trebuiesc dresuri la bebe sau nu?!..cred ca pana la urma o sa folosesc si eu tot pantalonasi cu botosel pe sub salopetica...te pupppp
si stai cumintica in pat....
eu ma patucinizez pt ca alta treaba nu am...la fel am facut si ieri....
va pup pe toate32+ cu
si ingeras in ceruri
AMR 5 SAPT(pana la desfacerea firului=nastere)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mirunam spune:
Olgutzika, Badea stie ca nu vreau cezariana si nu a comentat nici la prima nastere. Atunci am avut noroc ca a trimis sotia sa ma asiste si a fost super. Acum mi-a dat trimiterea si mi-a spus sa o pastrez cu sfintenie ca atunci cand o prezint stiu ei ce au de facut si il suna si pe el. Cand i-am spus ca stiu ca el nu vine noaptea sisa imi spuna la cine sa apelez mi-a spus ca asta e problema lui, nu a mea, eu doar sa ma duc la spital. Am incredere in el si pana la urma asta e, e doar o nastere, nu prea au ce sa imi faca cat timp sunt constienta
Hera, vorbeau fetele de curand de gimnastica de intoarcere a bebelui dar nu mai stiu capitolul... mai bine subliniezi sau bolduiesti problema sa vada si ele. Oricum se tine de surprize . Fiecare cu propriile apucaturi
Au venit sa imi repare masina de spalat si ma costa DOAR 400 Ron piesele... mai bine cumpar una noua!
MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 34 +
BraveGirl spune:
Deci, sa-mi dau si eu cu parerea...ca nu ma pot abtine La mine mama a venit cu vreo 2 luni inainte sa se nasca Arianna, ca stateam l apat si nu avea cine sa aiba grija de casa (menajera ma parasise, sotul vroia lucruri curate si calcate
, mancare gatita IN CASA, etc). Asa ca mama s-a pensionat si s-a mutat la noi. Casa e mare, deci nu ne incomodeaza (prea tare
). Am zis cd nasc eu o sa ma ocup de bebe si ea de casa. Dar..socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Primele zile cd am avut probleme, tati nu se descurca, ca ii tremurau mainile, asa ca mama i-a facut baita, ea o plimba dc plangea, o schimba. si sotul ajuta, dar clar nu ne-am fi descurcat, pt ca sotul mai si muncea.
Apoi, am preluat o perioada activitatile eu, mama se ocupa mai mult de casa..dar dupa f putin timp m-a lovit oboseala. NU va puteti imagina ce inseamna lipsa somnului. cumva trebuie sa recuperezi noptile nedormite, asa ca dimineata o lasam pe Arianna cu mama si dormeam si eu 2-3 ore. La fel si dupa-amiaza. Eu nu zic ca altii nu s-ar descurca, eu nu am putut/ nu am vrut. am preferat ajutorul mamei, ajutor pe care il primesc si acum. Nu vreti sa stiti cum e sa faci pipi&altele cu bebe la san (serios vorbesc, nu aberez) sau in bouncer, sa faci dus tu in cada, bebe pus in cadita lui, cu o mana te speli tu, cu alta speli bebe. Asa a fost Arianna. Nu statea nici 3 sec singura. Stia tot cartierul cd era mai mare, peste 6 luni cd ma duceam la buda, ca urla de auzea o strada intreaga.
Eu va doresc bebei linistiti, sa puteti sa va descurcati fara ajutor. bine, daca sotii isi permit sa va ajute dimineata vreo ora, doua, apoi la pranz cd pregatit masa cd incepe dive si seara, da, va puteti descurca, indiferent de cum e bebe. Dar dc asta nu e posibil, cum sa te descurci? eu o caram pe Arianna in sling peste tot. Mi-a fost greu cd eram singura cu ea. Deci eu apreciez ajutorul mamei. Dar mama nu are nici un cuvant de spus, stie ca nu accept sfaturi. Isi mai da cu pererea, dar nu-mi impune...intelegeti ce vreau sa spun. Eu hotarasc ce si cum.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si
35+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
BraveGirl spune:
am uitat sa mentionez ca Arianna nu dormea peste zi mai mult de 30 min singura. Nici acum nu prea doarme singura. Este un copil care simte nevoia sa fie cineva langa el. Se trezeste, se uita dc e cineva cu ea, si ori cere in brate/se cuibareste in tine, ori doar se asigura ca nu e singura. Plange dc se trezeste singura. Doar seara doarme mai mult singura, si mai faceam si eu cate ceva.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si
35+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
allexxia_m spune:
Buna fetelor!
Felicitari celor cu vesti bune de la eco si cu BB grasunei!
Eu nu mai dorm deloc bine noaptea, cum zic si alte fete, ma trezesc de multe ori sa ma duc la baie si dupa nu mai pot adormi
Pe langa asta, fetita mea si-a facut program de zbenguiala in burtica de pe la 2-3 pana pe la 6-7 dimineata .....
Asa ca nu pot sa fac nimic decat sa-i urmaresc activitatea ....
Si se simt asa tare miscarile acum ....
Deci stau prost de tot cu somnul, si mai dorm pe zi cand ma lasa asta mica ....
Cu bagajul pt maternitate, am spalat totul si m-am apucat de calcat, sunt asa de multe ca nu le-am putut termina intr-o zi.
Sper sa termin maine ca azi fac mancare si cred ca imi este deajuns ca sa am iar dureri de spate. Cum fac ceva treava cum ma doare rau spatele
Dupa care vreau sa le asez pe toate in geanta de voiaj, sa fie pregatita tocmai bine de luat in caz de nastere 36+
beatrice75 spune:
Sugubina, cand ai scris tu de acest site choicebrand, nsh ce am tastat eu asemanator pe google si am dat peste niste hainute asa frumoase!!! 34+
35 ecografic
ukume24 spune:
Anymona esti o scumpa. Sa nu te superi pe mine dar asa m-am distrat cum ai scris tu. Cum isi ia el perna sub brat si se duce. Mi-l si inchipuiam. Clar asa ar face si sotul meu daca i-as spune sa se mute. Da-i coate cand sforaie sa se trezeasca si poate dupa ce-l trezesti asa de vreo 4 ori pe noapte se invata minte si se duce singur la doctor
31+
Luca Stefan
S-a intamplat minunea mult asteptata!
ukume24 spune:
Eu i-am zis la mama sa vina sa ma ajute cand am aflat ca sunt insarcinata pentru ca ma simteam foarte nepregatita. Acum insa de cand va citesc pe voi mi se pare ca am ainvatat enrom si m-as descurca. mai ales ca sotul va sta acasa 3 saptamani. Una de la stat si 2 care se dau daca fac cursul de puericultura. problema e ca acum mi-e naspa sa ii spun la mama sa nu mai vina. Nu vreau sa se supere. Mai ales ca ea a fost la sora-mea cand a nascut si a zis ca la mine cum sa nu vina. oare nu vom fi prea multi? off... nush ce sa zic. pe de alta parte eu nasc in decembrie si ma gandesc s-o las sa vina si s-o trimit acasa de Carciun si Anul Nou ca sa nu stea tata singur. Si-apai sa vina in ianuarie iarasi ceva timp dupa ce pleaca Dan la servici 31+
Luca Stefan
S-a intamplat minunea mult asteptata!
anymona spune:
sugubina, eu mi-am luat mop cu aburi de la ei. e foarte bun, doar ca te sfatuiesc sa-ti iei cu acumulator chiar dc e mai scump. eu m-am zgarcit si am luat din ala care tb sa stea in priza cat functioneaza. e incomod pt ca nu are cablul prea lung si tb sa-l mut dintr-o priza in alta pe masura ca avansez cu spalatul.
ana, la tine e chiar mai grav dc el sustine ca nevasta tb sa indure sforaitul sotului. adica tot femeia sa se sacrifice!!!!
pe mine ma afecteaza si faptul ca, desi nu recunoaste, pare ca lui sa-i convina sa doarma singur in perioada asta. ca io ma scol des sa merg la baie, ma foiesc juma de noapte, ii dau coate sa se intoarca cand sforaie etc si normal ca prefera sa doarma singur in conditiile astea. dar nu il las si gata. si asa nu l-am chinuit cu pofte, nu m-am plans la el de greturi sau alte neplaceri, nu i-am cerut sa ma insoteasca la consulatatii si analize(doar la eco), nici sa ma duca cu masina peste tot (am folosit ratb-ul)....macar insomniile sa mi le suporte si sa doarma cu mine in pat. in plus, e vorba si despre ce crede Clara in legatura cu asta. ea stie ca mami si tati dorm impreuna ca asa e normal. si daca se scoala noaptea sa mearga la baie, inainte se sa bage iar in patul ei trece pe la noi sa ne pupe. si ne baga in sedinta cand ne gaseste in camere diferite: vrea sa stie de ce dormim separat, dc ne-am certat etc
in legatura cu strampii, eu am folosit la Clara, dar nu de la inceput. cam de pe la 3 luni asa. mergeam la socrii la sinaia si acolo era frig rau chiar si in mai. cred ca nici nu exista pt NB. eu, una, n-am vz 29+
+ Clara Maria (01/02/2006)
ratusca83 spune:
referitor la ajutorul de dupa nastere, eu si sotul am zis ca ne vom descurca singuri...acum sa vedem...oricum singura persoana la care as apela este mama....sotul va sta cu mine acasa in primele 2 saptamani si imi va fi de mare ajutor.
Vizite nu vrem sa avem,in prima luna, decat de la cei f apropiati,dar bineinteles ca si acestea vor fi scurte....
Nici mie nu-mi place sa vina sa vrea fiecare sa-l ia pe bb in brate,sa-l pupe si alte alea..fiecare sa stea la el acasa...deja am anuntat o parte din rude iar acum urmeaza cealalta parte...
Soacra ma tot intreaba daca am nevoie de ajutor,insa i-am multumit frumos si i-am spus ca nu..nu m-am certat niciodata cu ea dar nici nu ne-m iubit...pt mine mama este doar una si punct...ea tpt incearca sa se apropie, sa-si ofere ajutorul dar...asa sunt eu..poate gresesc...dar nu ma pot schimba si nici nu vreau..
miruna mai bine iei alta noua.....32+ cu
si ingeras in ceruri
AMR 5 SAPT(pana la desfacerea firului=nastere)