Zmeurici de iulie-august 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 18
emanouela spune:
moniland si eu tot asa fac..fructele dimineata, iaurtelul seara...eu daca pap fruct seara nu ma simt si ft ok, ma gandesc ca si el la fel s-ar simti
pooh spune:
Giova,e ok Balazs....adica e cu muci si tuseste,dar deocamdata nu ma impacientez![]()
.....Aseara l-am simtit mai fierbinte,dar nu l-am mai trezit sa-i masor febra,oricum cand s-a trezit pt. papa,nu mai avea temperatura
Si Timea e la gradi de stat,dar sunt super multumita de mancare
Se pune mare accent pe mancare sanatoasa,s-au scos gustarile/plecarile gen cioco/chips/snacksuri,si primesc o gramada de fructe/legume crude/iaurturi.....
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
ClaraJ spune:
Si noi mincam bine si nu suntem stresati. Eu merg pe principiul BLW-ului, copilul stie de ce are nevoie iar rolul meu, ca parinte, e sa-i ofer de-a lungul zilei mincaruri din grupe diferite de nutrienti, nu fortez niciodata, dar absolut niciodata.
In general, dimineata maninca fructe si cereale. Am observat ca-i place si maninca mai bine cind suntem in parc. II are alaturi pe ceilalti copii care rod diferite snacks-uri (fructe uscate, biscuitei de orez, fructe proaspete etc) si are si el un mic rucsacel cu snacks-uri di care se serveste dupa bunul plac sau imparte cu prietenii lui etc.
La prinz, e mincarea calda : supite, carnita la gratar, orez, paste, peste ( ii place mult somonul) etc. La fel, ii pun pe tavita citeva si el maninca cit vrea. Cind incepe sa se fitiie sau sa le arunce pe jos e semn clar ca numai vrea. Jos de pe scaun, el pleaca in treaba lui, iar daca noi, maturii n-am treminat masa, continuam sa mincam.
Cina la noi, tot mincaruri calde contine. E masa pe care o luam acum in 3 (de cind pleaca tati la birou, ca pina acum muncea de acasa). Tot la fel: pizza facuta de tati sau paste , in orice caz mincaruri in general usoare.
Nu-i place sub nici o forma piinea. Nu o vrea, si la fel, nu-l fortez. O veni si vremea cind ii va simti nevoia. In rest, a mincat si mazare si dovlecel (gatite, bineinteles). Are perioade cind ar minca numai fructe, apoi numai legume. Dupa brinza nu se prea omoara, in schimb ii place mult carnea si pestele.
Maninca exact ce mincam noi , fara sa fie prea sarat. Fara dulciuri de genul celor cumparate din comert adica excesiv de dulci. Tot ce mai maninca dulcisor sunt niste snacks-uri cumparate de la un magazin organic care au in compozitie sub 1 gr de zahar. Citeodata mai fac si eu cite ceva dulce de ex clatite sau foietaj cu brinza, placinta cu caise sau piersici etc
Da' la fel, incerc sa fiu cumva echilibrata, nu m-apuca isteria daca scapa pe git ceva dulce insa nu fac din asta o regula.
Nu i-am dat sucuri de nici un fel ( nu ca am ceva impotriva lor, da' parca nu am gasit momentul potrivit sa le introduc, inca). Si aici ma refer la sucuri naturale facute in casa, alea din comert, vreau sa le rezerv pentru cind o fii el atit de mare incit nu ma va mai intrebe pe mine daca poate sa le bea sau nu. LOL. Bea lapticul lui si apa.
Nu stiu daca ati vazut documentarul acela "Babies". Pai, daca ati vedea cum creste un bebelus in Namibia sau Mongolia, ati crede ca nu vor supravietui niciodata. Si totusi, cresc. Traim in lumea asta moderna si mai ales sub presiunea unor reguli si a societatii.
Vorba lui Noce, toti cresc cu sau fara salam, sunca presata, E-uri, legume, fructe etc. Si fiecare mamica gaseste formula portivita pentru piticul ei.
Gata, fugim la ora de fitness,
O seara placuta va dorim,
Clara si Bryce
elenada spune:
Fetelor pastravul se curata usor daca stii cum sa o faci ca daca nu mori in chinuri. pe mine sotul ma invatat cum se face.
eu le pun un peste intreg 15 min la steamer. e important ca pestele sa fie gatit cu tot cu cap ca altfel nu il poti curata. daca il apuci de cap si il tragi usor spre coada ii iese coloana cu toate oasele. daca e prea tare gatit oasele se gatesc si ele se inmoaie si atunci iar nu pot fi scoase ca se rup. dar daca are pestele cap se scot usor oasele.
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
criss_2081 spune:
Foarte interesanta tema dezbatuta zilele acestea.
Vreau numai sa va zic ce am patit noi cu pestele in alimentatia lui Victor.
Am introdus salaul proaspat, l-a papat foarte bine si nu am avut nici o reactie negativa. Numai ca m-am luat dusa de val ca papa peste si ii place si am facut imprudenta de i-am luat si un borcanel de merluciu cu orez de la nestle si in cateva ore i s-a umflat buzita si un ochisor, am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare, am ajuns la urgenta si a trebuit sa-i faca o injectie cu dexametazona.
De atunci m-am invatat minte si nu mai apelez la borcanele decat in situatii limita si in nici un caz nu voi mai lua peste la borcanel.
Moniland spune:
Ma bucur ca ati scris despre alimentatia puiutilor vostri. Uite asa mai invat si eu una alta, ca deh ... de unde atata stiinta.
Azi la gustarea de seara le-am facut corn cu cascaval la cuptor. Succes mare dar fara cascaval. Le mai fac ca vad ca merge treaba si cu o cutie de iaurt yamiyami
.
noce, buna treaba cu semintele. Ar fi bine sa le incerc si eu mai ales ca ma aprovizionez si cu alte alimente de la dm alnatura. La tine am citit despre naut si linte. Eu nu mananc, dar fetitelor le-am dat si a avut succes. asta era pe la inceputuri. Ar trebui sa le mai fac. E ok cu ceapa+morcovi+patrunjel? Mai pun ceva?
Clara, am citit de o escapada amoroasa.
Fiind tot timpul cu Bryce cu siguranta te va cuprinde un dor nebun de el.
pooh, la raionul de peste de la hipermarket iti alegi un peste viu si cei de acolo ti-l fac chiar si file. Eu am gasit doar crap in zona mea. Cred ca pana la urma o sa le dau crap ca stiu ca e proaspat.
de gemenute
pooh spune:
Fetelor,eu chiar nu ma pricep la peste
Peste din hipermarketuri,ce-i pus pe gheata nu e ok?Noi mai luam pt. noi somon file.....Dar n-am indraznit sa-i dau.....
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Moniland spune:
pooh, pai tocmai cu acela ziceam ca am patit-o. "proaspat" dar de fapt nu e proaspat. sau cel putin ce am nimerit eu nu era. De aici incolo vreau doar peste viu ca acela sigur e proaspat. ![]()
criss, alor mele chiar le placea merluciu cu orez.
de gemenute
Giova spune:
Am luat si eu sirop de artar de la DM si la jumate pretul de pe net[coolk]. Are si un gust bun, mersi Noce de info.
Dar vorba sotului....degeaba le dau cu sirop dintr-asta si Marco mananca Haribo, bomboane pe bat si alte cele...nu am rezolvat nimic.
Oricum, sunt multumita caci cioco nu prea mananca si Haribo putini si nu zilnic...iau de la astia ce aduc din Germania si ii dau cu portia. Nu va zic cum face Edi cand vede punga...sau se mai intampla sa gaseasca cate unul pe jos
.
Clara, Noce bine ati zis...eu ma tot mir cat de sanatosi sunt tiganii si stau in frig, mananca ce mananca si n-au nicio treaba. Iar copiii nostri de care avem grija ca de aur....la prima vreme rece sau vant sunt muciosi, tusesc si alte cele.
Moniland si eu sunt numai cu copiii si e tare greu sa ma despart de ei, sa plec undeva si sa-i las cu bunicii...dar un weekend va rezista si Clara, chiar si eu am rezistat si am cam facut escapade de 3-4 zile anul asta.
Criss nasoala patanie, cine stie ce o fi avand borcanasul ala. eu am luat o singura data la Marco si cand l-am deschis si am simtit cum miroase, am crezut ca mor...de atunci peste gatit si atat.
Pooh bine ca e ok piticul. Probabil nu toate gradinitele au acelasi meniu si aceleasi alimente. Regulile sunt la fel peste tot, doar ca nu toti le respecta.
Elena mersi de info cu peste...noi la bibanul de mare ii taiam capul...adica sotul, ca eu nici nu stau in bucatarie. Dar e drept ca pastravul peste tot la restaurant l-am vazut cu cap, si bibanul acum imi amintesc. e clar ca nu trebuie taiat cum face sotul.
va
, o noapte linistia sa aveti.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi