Zmeurici de iulie-august 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Moniland si lui Victor ii placea borcanelul merluciu cu orez, reactia alergica am patit-o cam pe la al treilea borcan.
E posibil sa nu fi fost depozitat in conditii potrivite, o fi stat la caldura si pestele se altereaza imediat.

Vad ca sunt multe mamici care se sperie de curatat pestele, exista o ustensila speciala pentru curatat solzii, incercati sa o cautati la rafturile cu cele necesare in bucatarie, noi ne descurcam super bine cu ustesila respectiva, curatam rapid si sigur pestele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayda_m spune:

Buna fetelor!
Mai intru si eu sa scriu...ca acum doarme bebe si Andreea e cu tati..
Imi place si mie tema dezbatuta zilele astea despre alimentatie...
Si Andreea la fel mananca dimineatza la trezire laptic, la 10.30-11 fructe simple..nu-i place cu branzica, la pranz ciorbita in general sau ghiveci de legume cu carne, paste cu sos de legume...de obicei mananca ce mancam si noi, de fapt ce mananc eu ca tati mananca pe la munca ce apuca:D...eu gatesc pt ea si pt mine cu putina sare decat...dulciuri nu-i dau nimic decat f rar cate un biscuite cand ma vede pe mine ca mananc....seara mai mananca iaurt si la culcare iar lapte.
Nu-i place mamaliguta...ce-i drept nu am mai incercat de mult sa-i mai dau...mazare i-am dat de cateva ori dar fara prea mare succes...pufuletii ii plac mult dar ii dau cand plecam cu masina pe undeva sa stea cuminte in scaunel...si ii mai dau grisine bio si rontaie din cand in cand...sau covrigi fara sare imi aduce mama de la tara cand mai vine pe la noi. Paine ii place si ei dar simpla, nu cu mancarica...dar nu mananca mult.
Eu sunt f obosita...bebe cred ca incepe sa aibe colici...sta cam mult treaz noaptea si sunt chiauna...ziua nu prea pot sa dorm de Andreea...nu ma lasa
Ma intreba cineva, nu mai stiu cine ma intreba cum ma descurc cu 2 bebei mici...ziua am ajutor, am angajat pe cineva ca nu mai faceam fata...cel putin in ultimele 2 luni de sarcina cand nu aveam voie sa ridic nimic...si Andreea ma solicita la maxim. Dar si asa nu ma lasa deloc Andreea, vrea sa ma joc si eu cu ea, sa-i dau atentie...si cand sunt singura cu ei 2 e tare geloasa...trage de mine sa merg cu ea sa ne jucam si sa nu-l iau pe bebe in brate....are momente si momente
In rest toate bune , multumesc lui D-zeu ca suntem sanatosi
Va pup

poze noi
www.flickr.com/photos/12483841@N04/sets/" target="_blank">pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayda_m spune:

Am uitat sa spun ca eu ii iau peste proaspat(nu stiu cat de proaspat e) din Carrefour...pastrav in general, i-am mai dat rar pangasius si imi mai aduce mama de la cineva de la Dunare salau...cam atat.

poze noi
www.flickr.com/photos/12483841@N04/sets/" target="_blank">pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
Haideti la sau mai bine o ceasca de ceai cald?

Edi de 4 nopti se trezeste in jurul orei 4/5 si ii bag tzitzi in guritza. cred ca sta si 30 min. cu el....cum il scot cum e treaz si plange. Adoarme numai dupa ce topeste o sticla de laptic. e clar ca nu mai e lapte...ziua il mai pun la san, mai ales cand e plangacios, dar nu mai prea vrea...sta 2-3 secunde si gata.

Azi dim. i-am facut omleta...daca tot si-a baut lapticul la 5 dimineata.
a papat vreo 5 linguritze si gata....in schimb baga masline la greu. Ii plac la nebunie, ar manca cot la cot cu mine...o fi bine o fi rau
Imediat il bag la culcare si ii mai fac o sticla de laptic, sa vdem daca mai bea.

Aseara la tuns sotul, pt. a 2-a oara. de la ziua lui nu l-am mai tuns si avea parul cam mare. acum e asa de scurt. pana ma obisnuiesc cu el...va dura ceva timp.

Vorbeati de sucuri. Nici eu nu i-am dat/facut. mai gusta de la frate-su cand ii mai iau cate unul...dar acum, as vrea sa incep sa le fac cate un fresh de porto dimineata, in diferite combinatii cu lamaie, grepfrut, mandarine, etc. Rau nu are ce sa-i faca...e doar vitaminaC.

Criss nu stiam de ustensila de curata pestele. o voi cauta si eu in supermarketuri.
Ayda bine ca ai un ajutor, ma gandesc ca nu ti-e usor cu amandoi mici. sper sa treaca repede perioada naspa de colici si sa doarma noaptea cap coada.

o zi frumoasa tuturor.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

buna fetele,

bun subiect cu alimentatia;

Giova- imi pare rau dar spun realitatea laptele de mama nu poate fi inlocuit cu nimic si eu te sfatuiesc sa te mulgi daca duci piticul la bunici; referitor la lapticul de mama am aflat in plus de curand ca --numai in intestinele copilului care primeste ca alimentatie lapte de mama, exista o specie unica de bifidus care se graneste cu o anumita glucida existenta in acesta;

in legatura cu alimetatia copiilor dupa 1 an- parerea mea este ca trebuie stabilit un echilibru cat de cat- nu trebuie numai bio si numai mancarica ca de regim, pentru ca mai tarziu ca adolescenti si adulti vor vrea sa manance si altceva si nu stiu daca reactia organismului va fi tocmai buna daca ei vor fi obisnuiti numai cu bio; si referitor la miere nu sunt de acord!!! - nu exista comparatie intre miere si zahar - singura asemanare este ca ambele alimente sunt dulci, atat;

tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Dariaioana din pacate nu am ce sa mulg...si nici nu cred ca ii mai vine mai nimic....simt ca ma pisca cand el tot trage...la el cred ca e obiceiul de mufat guritza cu ceva...adica cu sanul. si cam asta cred ca a fost alaptarea noastra...oricum ma bucur ca i-am dat pana la 1 an si 4 luni, Marco doar 4 luni a fost alaptat, si e mult mai rezistent la virusi decat mezinul. Asa ca asta cu anticorpi din laptele matern...zau de se potriveste la noi....Edi e mai sensibilos decat Marco. Poate si din cauza ca a intrat in contact de cand s-a nascut cu colectivitaea...prin intermediul lui Marco.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza fetele!

Giova,si eu mai am ,am una care nu-mi place asa mult si trag de ea.Azi imi cumpar tchibo,preferata mea .
Chestia cu alaptatul vizavi de imunitate e invechita si istorie,in jurul meu am vazut zeci si zeci de copii mult mai bolnaviciosi chiar daca au fost alaptati muult.Studiile recent arata ca anticorpii si i-a de la mama in viata intrauterina.
Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni,sunt pro alaptat unde merge dar nu trebuie considerat alaptatul raspunzator de toate .
Cu ce l-ai tuns pe Edi?Si eu trebuie sa fac asta si nu stiu cum,nici nu cred ca sta.Inainte de a pleca la Mallorca i-am taiat bretonul ca ii intra in ochi si greu a fost,vroia sa ma apuce de mina,misca in toate directiile,etc.

dariaioanaxx,cu alimentatia copilului devenit adolescent si apoi adult este asa cum il obisnuiesti.Daca il obisnuiest cu fast-food,cartofi prajiti,dulciuri de ori care,sucuri,etc asa il ai,asa creste asa va fi.Daca ne multumim cu gindul ca si asa la adolescenta se vor strica obiceiurile alimentare atunci asa se va intimpla.E mult mai greu sa cresti un copil cu obiceiuri sanatoase,e multa munca la un moment dat,unii nu au timp sau rabdare sau incredere,etc.
Sincer,nu poti sa oferi unui copil mincare bio 100% nici daca te esti regina Spaniei dar mincare calitativa si mai dietetica(mincare mai dietetica nu inseamna regim ci fara multe prajeli,fara sosuri complicate,chimice si ingrasatoare ,etc)da si nu am auzit si citit nicaieri sustinut stiintific nu din folclorul din parc ca pot aparea probleme sau reactii la adolescenta cind vor minca altceva...altceva ce?.Cel putin pe fiica-mea(8 ani juma') nu o vad mincind altceva la adolescenta decit ce maninca si acum .

Moniland,pai asa e si cu Mc,cum zici tu de mincatul de mezeluri:daca ii obisnuiesti cu mersul acolo si ii oferi distractia asta,atunci asta va cere .Noi avem Mc in sat si daca ar fi dupa noi ar fi dat faliment demult ,drept ii ca mai merg eu la o cafea din an in paste pt ca au McCafe si imi place cafeaua.
Si eu ii dau fructe dimineata,banane,mere,bucatele de mango,struguri fara simbure(din aceia din care se fac stafidele).Rar ii mai mixez si seara in iaurt fructe si ii pun si o masura de baby müsli,iese ceva delicios ca as minca si eu.

Pooh,cred ca poti sa-i dai somon.Eu i-am dat peste aproape numai de la borcanel pina acum si era mereu somon cu cartofi si era delicios,il papa cu mare placere.Fetei mele ii place cel mai mult somonul dar eu mai iau si pastrav congelat si in general,peste file dar congelat,nu am de unde sa iau proaspat aici.

Noce,pliz,spune,cum faci cu migdalele,le decojesti de coaja maronie si abia dupa,le pui la inmuiat.Am si eu tot felul de fructe din astea,caju,migdale,paranüsse(scuze,nu stiu cum le zice in romana,am gasit traducere de alune braziliene daca va spune ceva...),consumam zilnic noi dar lui inca nu i.am dat din cauza riscului de inec.Acum ma gindesc sa le macin si sa le amestec cu ceva sau sa fac biscuiti cu ele.
Spune,te rog, si reteta de placinta cu spanac,am mincat si eu dar nu stiu sa fac .

Gata,ma duc sa fac lectii,mai vin io...

Pupici tuturor si sanatate maxima zmeuricilor racite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Azi am bifat si nou ROR si prima parte din prevenar.
Cu alaptatul de cand ma tot intreb cum e cu anticorpi? Dupa cum stiti productia mea de lapte a fost scazuta, iar fetitele mele au fost alimentate cu formula. La 1 an si aproape 3 luni au avut parte doar de 3 zile de oscilococcinum. Acum ca zici tu Alina, de anticorpi luati in viata intrauterina pare logica treaba. Numai daca nu cumva anticorpi din laptele matern isi fac efectul mai tarziu iar noi vom fi descoperiti la asta. Regret enorm ca nu am avut laptic pentru ele si le admir pe mamele care au alaptat chiar si cateva luni, ce sa zic de cele ce au batut anul.
noce, te astept si eu cu detalii despre migdale, seminte... sunt chestii care eu inca nu le-am introdus si tare vreau sa o facdar nu stiu cum, in ce....
ayda, nu-i deloc usor dar bine ca ai ajutor , iar timpul creste si cresc si copii si va fi mai usor. In primele 9 luni mie mi-a fost greu. Eram obosita si psihic si fizic. Acum pot sa respir.
Clara, dar partenerii de joaca ai lui Bryce mananca frumos sau chestii americanesti cum vedem la tv?

de gemenute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Alina,imi place mult sa te citesc......Moni,poti sa mai respiri acum,zici?pai cum?Mie mi se pare ca balazs acum are perioada cand ma solicita fff. mult....Vrea in brate sau sa ne jucam cu el....daca isi gaseste ocupatie,eu strang dupa el haine,oale,jucarii,Giova,baga repede poze cu frezatul micEu inca nu l-am tuns pe Balazs....are niste carliontiPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Mamici,voi le dati mere bucatele?sau mere intregi?Eu am patit-o rau cu Timea cand a fost mica,a muscat din mar,s-a rupt o bucata mai mare si fata nu s-a descurcat,am crezut ca se inneacaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput