Zmeurici de iulie-august 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 17
PatriciaArdeleanu spune:
'neatza...
doamne ce vreme oribila.
si noi am fost raciti, cu muci multi ca a trebuit sa intervin cu BB, raguseala (cine a zis ca e bun aerius, e si siropel?)
am stat cam stresata sa nu planga, tipe, si am fost cu ochii pe el ca pe butelie in wkend sa ii simt respiratia, dar nu a fost nimic grav din fericire. i-am dat nurofen, tantum verde, stodal.
cu mincarea, ce sa zic, a inceput sa manince si de la noi -cind se poate-cind nu are felul lui de mincare.
eu oricum gatesc dietetic si pun f putin sare - imi mai pun eu in farfurie pe urma. nu mincam nici noi prajeli, ff rar, mezeluri la fel.
la mine predomina legumele -ciorbite, la cuptor sau salate, brinzeturile-iaurturile, oua si carne- dar moderat. oua mincam de obicei in weekend toata familia, DAniel 1 pe saptamina- de obicei de la tara. si fructele nelipsite, noi mincam-mai ales in sezonul asta, tone de mere (din fericire am tot bio de la mama deocamdata);
Dulciuri inca nu i-am dat, adica zahar pur si simplu -dar ii dau cite un biscute, care sigur are, cite un piscot de bb. pufuleti manicna dar nu zilnic, dar ii plac la nebunie. cind vreau sa il tin ocupat ii dau in castronel o mana de pufuleti, nu i-as fi dat dar in parc a cerut mereu de la alti copii din gasca. Miere abia recent i-am dat.
micul dejul e cam asa: e sanul pina plec la servici. pe urma are de obicei cereale cu lapte. era prima masa de fructe mixate (nu i-am dat suc niciodata), dar acum nu mai vrea mixat, asa ca maninca fructe intre mese. ii plac toate fructele. in wkend mai primeste de la noi o gura de omleta sau paine cu unt, brinzica, ca stam la masa toti 4.
la prinz are ori ciorbitza, ori mancarica de legume, cu carne sau fara, sau cind e ziua de ou. legume ii dau aproape orice. dupa amiaza mai maninca un iaurtel, o banana, un piscot. paine nu ii pun in mincare, dar ii dau in manuta cite o bucatica, sau papa si el cu rebe cu unt si miere. nu e f mancacios dar e pofticios, vrea de toate si cind avem chestii interzise ne ferim. nu mai vrea pasat, vrea sa mestece singur si ii face mare placere sa crantzane cu maselutele.
ii mai fac paste, mamaligutza cu brinza; ficatel inca nu i-am dat nici eu, si noi mincam extrem de rar -aseara a fost prima oara in citeva luni si i-am dat putin cu mamaliga.
Giova spune:
Ficatelul nici mie nu mai imi place. Mi s-a luat de cand am inceput sa-l gatesc eu
.
Si sotul mananca foarte rar, caci numai el il serveste. Marco mai are la gradi ficatei cu spanac.
Chiar am luat o punga de ficatei sa-i fac sotului, sunt curioasa daca va papa si Edi...macar asa de gust, cateva linguri.
Tocmai am terminat un ghiveci cu legume pt. Edi. Azi fara carne...cumpar vitel si ii pregatesc pt. maine.
Seara si el papa mai light: mamaliga/paste cu branzica, gris cu lapte, spaghete cu sos de rosii, iaurt.
Dar fina-mea de ex. ii da mancare gatita cu carne seara...chiar i-a bagat si carnea de miel in meniu, de cand au venit in tzara. ori asta eu stiu ca e extrem de grea chiar si pt. un adult, apoi pt. un copil. Dar...fiecare face cum vrea....
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
LuisaTL spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Giova La Marco la gradi le da mezeluri: sunca de pui si cremvusti de pui. In rest le da cereale cu lapte, mamaligutza cu lapte, gris cu lapte, la pranz ciorbitze si felul 2....gatite la abur sau cuptor...nimic prajit. Oricum, fata de gradinitele de stat e lux...pai ce ssa mananca la noi la stat te crucesti..... Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris mamica de 2 smecherasi |
Fata mea e la gradi de stat si sunt f. multumita in privinta meniului de acolo. Din fericire nu primesc mezeluri de nici un fel si alte porcarii. As sti daca le-ar da intr-o zi ca Doro face imediat alergii in special la mezeluri si branza topita
elenada spune:
hello gagici
profit de faptul ca dorm piticii si intru si eu pe la voi. azi si-au dat peste cap programul. s-au trezit pe la 8 dimineata si pe la 12 fara ceva nu te mai intelegeai cu ei asa ca i-am bagat la somn si dorm si acum. e bina ca poate nu ii mai apuca maraiala diseara mai ales ca sunt singura cu ei pana maine.
vad ca s-a oprit ploaia. poate dupa ce se trezesc si papa ii scot la o plimbarica cu carutul.
Giova eu am o prietena care daca iti spun cum ii hraneste pe copii te iei cu mainile de cap. e exemplul clar de ASA NU. are doi copii o fetita si un baietel. fetita e mai mare si baiatul mai mic. e diferenta de un si ceva intre copii. la 4 luni manca baiatul salam de la fata fara nici un fel de greturi. lapte de vaca de la cateva luni au mancat. am fost la ei intr-o seara si le pregatea cina care a constat intr-un piure si vreo cateva felii zdravene de kaiser cu toata garsimea de pe el. unul copil de aproape trei ani si altuia de un an si jumatate sa ii dai asa ceva mi se pare total aiurea dar daca mama lor asa crede ca e ok degeaba incerci sa ii zici ceva.
La tigara nu a renuntat in timpul sarcinii si nici pe urma. Pana acum are doi copii sanatosi si ma rog sa fie asa ce ei nu au nici o vina.
Cred ca trebuie sa gasim un echilibru si sa le oferim copiilor o hrana cat mai posibil sanatoasa si adecvata varstei lor.
Azi le dau piticilor ciorbita de pui cu o tona de legume si pastrav facut la abur. eu le dau piticilor de obicei pastrav ca pe asta il gasesc de cumparat viu si stiu sigur ca e proaspat. piticii il papa cu pofta si e misto ca nu are oase multe.
Incerc sa le dau odata pe saptamana peste si ou. le fac omleta fara ulei si o papa mai ales ca le-o dau sa o manance ei singurei. Zilnic le dau ciorbita acrita cu zeama de corcoduse facuta de soacra mea iar felul doi le mai dau peste, carne la gratar, omleta, ghiveci de legume. dimineata beau 250 ml laptic apoi pe la 10 papa fructele cu branzica iar la 6 seara papa iaurt cu cereale si mai rontaie si ceva mancare ca manacam noi apoi la ulcare beau iar 250 ml laptic.
cam asta e meniul nostru acum ca o fi bine o fi rau nu stiu ce sa zic. eu zic ca e bine
pupici
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Moniland spune:
De obicei copilul mananca ce-i da mama, iar mama cum e obisnuita. Daca in familie se mananca preponderent legume, normal ca si copilul primeste mai multe legume. Daca se obisnuieste mezeluri si copilul va primi mezeluri. E logica toata treaba. Mai incercam noi sa-i protejam, dar vine si perioada cu McD si asta este, doar traim in mil 3. Si ajungem in curand si la gradinita asa cum ziceai Giova. Acolo depinde de buget ce si cum se mananca.
Din cate stiu snitelul de pui are mare succes la copii. Ma gandesc sa le fac si eu dar sa ii dau jos blana si ramane doar carnita. Nu-mi dau seama cata prajeala ramane in carnea aceea.
Mi-e ciuda ca fetitele mele nu mananca ciorbele, pastele si mamaliguta.
Am luat odata file salau de la hipermarket, cica era proaspat. Am ajuns acasa si un ,miros.... de l-am aruncat. De aceea v-am intrebat despre peste.
Ficatei eu le-am dat cu cartofi si cu dovleac placintar. Nu intotdeauna am avut succes. Ar trebui sa le mai fac ca am si uitat de cand nu le-am dat.
Ati introdus mazarea? Ma refer la mazare scazuta nu cateva bobite prin supa.
de gemenute
Moniland spune:
Elena, cam asa e si la noi cu mesele. Fructe dimineata si iaurtel spre seara. Eu cred ca e bine daca suntem deja 2 cu acelasi stil
. Pastravi unde gasesti?
de gemenute
pooh spune:
heloooooo....Ce subiect interesant!

Moni,nici al meu nu mananca mamaliga....cel mai mult seara ii place iaurtul simplu cu paine....nu-i prea convine daca-i introduc ceva nou,e mai conservator asta mic,asa se pare
Fructele nu prea le mananca bucatele,mai scapa l vreo banana cand ii e tare foame....in rest pasate si combinate cu cereale....La pranz nu pot sa ma plang,papa aproape tot ce-i dau....ciorbite,supe,ghiveci de legume,ou,carne,ficatei
Peste ii dau doar borcanel.....In pestele congelat nu am incredere,iar pe cel proaspat nu-l pot curata![]()
Elenada,pastravul se curata usor?![]()
Mezeluri nu a gustat inca,sper sa amanam momentul cat mai mul,insa mai scapa la biscuiti/pufuleti.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
noce spune:
Eu azi am fost baby-sitter, a venit prietena lui Filip la noi pentru cateva ore cat mama ei s-a dus pana la carrefour. A fost atat de frumooooos
S-au jucat impreuna, au papat impreuna, s-au pupat si dragalit, o placere sa-i privesti. Sper sa o mai lase si alta data. Fac concurenta gradinitei din cartier, dar tare drag imi e sa am copii in casa!
Multumesc ca m-ati luminat cu nutritionista. Ma gandesc ca poate sfaturile ei or fi pentru vedete sau pentru adulti, poate pentru cure de slabire, cine stie.
Eu incerc sa-i dau zilnic seminte de in pisate bio (am alnatura de la dm luate demult din ro) pentru omega 3, i le pun in cereale, mamaliga, sos, aproape in orice papa. Si mai incerc sa-i dau zilnic seminte de susan sau cateva nuts pasate pentru calciu si grasimi sanatoase, ca o mica gustare.
Mai papa des morcov crud (pulpa ramasa de la suc) pentru ochisori si avocado tot pentru grasimi sanatoase. La cina fructe, de obicei pepene. Biscutii inca ii dau Organix, ca-s cu faina integrala si n-am gasit altii la fel de buni. Grisine, unele dietetice, fara sare, fara zahar, fara margarina sau cele de la Alnatura cu susan (mai am un singur pachet ramas).
Pooh, din cate stiu eu se gaseste peste proaspat file sau medalioane (deci curatat) la pescarii. Daca nu, poti sa ii rogi sa-l curete, multi fac asta si le lasi un 2 lei acolo.
Si eu aveam in plan sa-i dau pastrav lui Filip, numai ca aici nu este. Plus ca lui pare sa nu-i placa pestele, mi-a refuzat somon si ceva peste grecesc, asa ca nu mai insist deocamdata.
Moniland, eu am introdus mazarea si cam toate boabele de pe la 8 luni, sunt foarte nutritive.
Si aici copiii mananca dulciuri de mici, dinainte de 1 an. Pana la urma toti cresc, important e ca sunt iubiti si ca au parte de parintii lor. Restul sunt palavre sa ne facem si noi de lucru, nu?
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
CRIXIA spune:
super ce ziceti voi acolo de vreo 2 pagini incoace!
Am citit si acum tre' sa ma retrag cu A mare la teme!
Si Anei ii dau omleta facuta fara ulei, o rulez ca o clatita si o papa singura. Asta in we cand trebuie sa le pregatest tuturor in acelasi timp. In rest fructele cu sau fara branza. Eu ii dau si kiwi in mix-ul de fructe, dar feresc partea cu seminte, gresesc?
Am si eu seminte pisate de in, de la DM le-am luat si nu stiam cum sa le dau copiilor. Le pun crude in cerealele cu iaurtul de dupa-amiaza?
Cat despre noapte, noi inca ne trezim de 2x, prima data bem ceai si apoi lapte( 4-5 dimi) apoi la 9 fructele. Nu stiu cum as putea sa o fac sa renunte, mi-am pierdut speranta!
bye!
Cris mami de Alexia & Ana
Giova spune:
Edi papa bine de tot mamaligutza.
Peste in schimb le dau cam rar...ar trebui sa merg sambata dim. in Metro, cand il aduc proaspat, si lenea e cucoana mare. e drept ca nici noi nu-l prea mancam, mai mult file de salau...pastravul l-as incerca si eu, tot din cauza ca e viu....dar nu as putea sa-l curat in veci.
Mai luam si biban de mare...si doamne ce necaz e la curata...saracul sot e cu stomacul intors dupa ce termina.
Elenada cam asa papa si Edi. si lui ii place papara...doamne ce a mai mancat sambata dimineata.
Moni ai mare dreptate...cum mananca parintii asa si copiii.
La gradi mancarea de la stat e cam naspa si lasa de dorit...dar in 7 lei/zi ce sa oferi copilului? la privat e altfel...doar e si normal la cat costa.
Mazare eu i-am dat de mult...o mananca si goala.
Poti sa zici 3, caci si Edi papa iaurtel dupamamaiza, dar nu zilnic, alternam cu mamaligutza cu branza, paste cu branza sau cu sos de rosii, sau gris cu lapte.
Noce super ca ai avut 2 copii cuminti azi. Lucrati la bb2? sau ati renuntat pt. moment?
Luisa ai parte de o gradi buna...la noi te miri ce auzi ca le dau la pranz: varza a la cluj, fasole scazuta...bine ca s-a renuntat la porcariile de gustari si au trecut mai mult pe fructe.
Pooh cum e Balazs? Edi de mult nu mai papa fructele pasate, doar marul copt il mai mananca cu linguritza si combinat cu branzica de vaci. In rest bucatele sau intreg din manutza.
Crixia spor la teme.
Kiwi eu de la 7 -8 luni ii dau cu seminte cu tot.
Vad ca si Edi se trezeste odata/noapte in jur de ora 4. ori suge si tot suge...cred ca nu-i mai curge nimic si saracul ar bea ceva...de multe ori nu adorme si atunci ii fac un bibe cu lapte si adorme la loc. dar are si nopti cand doarme cap coada.
doarme d eo ora si trebuia sa merg la cumparaturi.
hopa...s-a trezit.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi