Zmeurici de iulie-august 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

NOCE - hai ca m-ai bine dispus in dimineata asta. Bietul sot!!! Da' e o amintire de care va veti aduce aminte peste ani si ani. Pupici

GIOVA - sunt absolut de acord cu tine ca daca varsa si/sau scaunul e verzui, urit mirositor e clar vorba de un virusel. Eu vorbesc de cazurile cind ei simt ok si nu au reactii violente. Oricum, fetelor, fiecare mamica, instinctual, simte cind ceva e neinregula cu puiutii ei. Nu e nevoie nici de carti, nici de forum, de nimic. Va pupam dulce ca sa alungam totii viruseii.:))

CRIXIA - 10 ani, felicitari!!! E o aniversare frumoasa, iar eu, una, as prefera sa o petrec doar cu sotul. Dar, depinde foarte mult de cum va simtiti voi bine, Daca voi va incarcati bateriile si va simtiti bine cu prietenii, atunci, desigur poti sa-i organizezi o petrecere surpriza, daca va place sa fiti numai voi doi si sa umblati brambura, atunci un week-end pe undeva. Ai timp sa te gindesti si plus ca dupa 10 ani va cunoasteti berechet si stiti ce va place amindurora. Numai bine si pupici.:)

Gata, am ramas in pana de idei,

Va pupam si seara buna,

Clara si Bryce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

ia uitati ce am gasit

Intr-un interviu video, in exclusivitate pentru ProKid.ro, Nutritionistul Dr. Mihaela Bilic ne ofera sfaturi pentru alimentatia corecta si sanatoasa a copilului. Care este rolul legumelor si fructelor? Ce produse fainoase asigura energie? Pe ce lactate trebuie sa punem accentul? Ce fel de carne sa folosim? Uleiul de masline e bun? Dar zaharul si mierea?

Legumele
La baza alimentatiei copilului trebuie sa existe legumele. Prin legume intelegand orice tip de leguma cu conditia sa fie preparata corect, adica nu cartofi prajiti si nu, in general, prajeala. Altfel legumele sunt extrem de sanatoase, sunt extrem de bogate in vitamine, in minerale, in fitonutrienti, in apa, in fibre. Deci nimic din legume nu poate face rau copilului.

Produsele fainoase
Urmatoarea categorie ar fi produsele fainoase si aici ne referim la paine, cereale, orez, paste fainoase, mamaliga. Sa nu uitam de mamaliga pentru ca face parte din traditia noastra. Sunt alimente care ii asigura copilului energia necesara activitatilor fizice si in acelasi timp datorita faptului ca ele contin amidon nu-l pune in pericol de a se ingrasa pentru ca amidonul este un tip de carbohidrat care se absoarbe lent si nu produce riscul de ingrasare.

Produsele lactate
O alta categorie de alimente ar fi produsele lactate. In cadrul produselor lactate trebuie pus accentul foarte mult pe lapte, adica copilul trebuie sa bea macar trei sferturi de litru de lapte pe zi. Intotdeauna este vorba de lapte integral pentru ca are nevoie de grasime in alimentatie. Si baut fara niciun fel de indulcitor sau niciun fel de adaos de alte produse. Tot produse lactate sanatoase sunt iaurturile si branza proaspata sau branza telemea. Pentru ca orice tip de branzeturi care sunt mai concentrate, gen cascaval si branza topita, contin deja o cantitate mult prea mare de grasimi pentru a mai fi benefice. Din lapte copilul isi extrage si calciu necesar dezvoltarii, vitaminele liposolubile A si D si este un element esential in dieta lui.

Produsele care contin proteine
O alta categorie de alimente ar fi produsele care contin proteine, aici referindu-ne la carne, peste, oua. Din aceste categorii, la capitolul carne este bine sa existe carnea slaba si un mare accent trebuie pus pe carnea rosie. Pentru ca de foarte multe ori copii pot prezenta anemie, atunci este important ca mamele sa stie: cantitatea de fier din carnea rosie este dubla decat cea din carnea alba si atunci sa repunem in valoare porcul, pentru ca are o carne extrem de slaba.
Porcul este un animal care nu rumega si din cauza asta grasimile din el sunt chiar mai sanatoase decat din carnea de vita, muschiul de porc este o carne usor de digerat si care se prepara usor, mult mai usor decat carnea de vita.
In acelasi timp nu contine hormoni, deci atentie, puiul este la mare moda, dar puiul este un animal foarte usor de crescut cu hormoni prin metode industriale. Deci eliminati acest risc alegand porcul, iar de la pui si de ce nu de la curcan, pentru ca este o carne care la noi nu se foloseste foarte mult de folosit mai ales pulpele, pentru ca acea carne de la pulpe contine o cantitate dubla de fier decat pieptul. Macar ca si culoarea ne-o spune, fiind mai inchisa la culoare inseamna ca are mai mult fier.
Sa nu uitam de peste, fie el slab sau gras, pestele trebuie sa faca si el parte din alimentatia unui copil.
Si tot la capitolul proteine este vorba de ou. Este un aliment extrem de echilibrat din punct de vedere nutritiv, are proteinele etalon, adica considerate calitate maxima si in acelasi timp o multime de vitamine, de minerale care se gasesc intr-un echilibru perfect si sunt foarte usor de asimilat de catre tubul digestiv al copilului.

Rolul ficateilor
O mica precizare ar fi de facut pentru alimentul numit ficatei, sunt o varianta foarte usor de preparat in acasa, sunt foarte bogati in fier si in vitamine A si D, deci este important sa dam copilului din cand in cand si acest produs pentru ca il ajuta si il protejeaza de riscul de anemie.

Untul si Uleiul de masline
Am lasat la urma, si nu in ultimul rand, partea de grasimi, adica grasimile supraadaugate in alimentatia copilului trebuie sa fie in cantitate limitata in alimentatia copilului. Fie ca este vorba de putin unt, fie ca este vorba de putin ulei de masline incercati sa le folositi crude, deci nu prajiti alimentele, ci adaugati-le in farfurie dupa ce a fost luata mancarea de pe foc.

Produsele cu zahar
Si pe ultimul si ultimul loc sunt produsele cu zahar. copilul nu are nevoie de zahar pentru a se dezvolta armonios, pentru a fi destept, pentru a fi sanatos. Deci, zaharul nu este un aliment, face parte din categoria indulcitori si nu avem nevoie de el, nu face decat sa stimuleze pofta de dulce si riscul de obezitate. Deci, daca puteti sa eliminati, eliminati zaharul si mierea, atentie, fac parte din aceeasi categorie.
Mierea nu este cu nimic mai sanatoasa decat zaharul. Eliminati-le din alimentatia copilului si in momentul in care doriti sa-i dati ceva dulce limitati-va la fructe, pentru ca fructele sunt un element dulce natural in care zaharul este combinat cu vitamine, cu minerale, cu apa intr-un mod echilibrat. Considerati fructele ca fiind dulciuri, oferiti-i copilului un desert pe baza de fructe, dar in cantitate limitata si nu mai mult de o data pe zi.

Fructele
Este important ca fructele sa fie administrate copilului sub forma naturala, nu transformata in suc de fructe, pentru ca este important ca sa le mestecam si sa le percepem ca pe un aliment, nu sa le inghita usor sub forma de suc si sa le confunde cu apa. In acelasi timp iaurtul cu fructe este un produs care se incadreaza la cateogria desert si care ar fi bine sa fie preparat in casa, pentru ca altfel iaurtul cu fructe din comert ar putea contine pe langa fructe si zahar supraadaugat in mod gratuit si de care copilul nu are nevoie.

Rolul apei
Si inca un lucru important copilul are nevoie sa bea apa, deci cand el este insetat, cand face mult efort, cand este deshidratat, dati-i apa, nu suc de fructe. Apa este lichidul perfect care hidrateaza si nu contine calorii si nu are risc de obezitate.

asta fara nici o aluzie si fara a creea discutii.mi s`a parut interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna seara,fete dragi!

Nici nu stiu de cind nu am mai scris,de mai bine de citeva luni cu siguranta si vinovat este numai timpul care niciodata nu-mi ajunge.

In primul rind,multumesc pt urarile de ziua mea,vai,a mai trecut un an si am mai imbatrinit putin .Anul asta nu am facut nimic in mod special,sunt obosita si cu multe multe pe cap asa ca de ziua mea fiind o vreme superba,am facut o plimbare in apropiere de Austria,am stat mult pe-afara si am incheiat seara la restaurant unde am mincat in 45 minute pt ca copilul mic nu mai avea rabdrare .

Intre timp am fost 2 saptamini in Spania,pe Mallorca si am avut un concediu senzational,cu un Stefan cuminte-cuminte,nu am avut nici cea mai mica problema cu el.Din prima seara de concediu ne-a facut surpriza sa doarma toata noaptea,nu a mai cerut lapte(cred ca nu i-a placut apa cu care i-am facut laptele...),obicei pe care si l-a pastrat si am scapat,dupa un an,de mesele de noapte.Deja devenisem ingrijorata pt dintisorii lui dar pina la urma a reusit sa se invete sa doarma toata noaptea(21.30-8.30),spre bucuria parintilor .
In rest,nu stiu ce sa va spun,l-a tinut Doamne-Doamne sanatos pe Stefam,fara virusi si alte minuni desi noi am fost pe rind raciti dar raceli usoare.Il scot zilnic afara,pe orice vreme,egal ca sunt 4 grade sau ploua cu galeata.L-am scos muult in gradina si chiar am vazut ca s-a deprins cu joaca,se joaca frumos la nisip,ii place sa mature terasa ,mai rupe cite un leustean sau aduna pietricele in galetusa.Am scapat si de faza cu bagatul in gura dar in continuare,arunca tooot,prinde tot si se urca peste tot,deschide tot,e ca un mic taifun pe unde trece .
La prinz are un singur somn si ala e pina in maxim ora 17.
De mers cred ca am apucat sa va spun ca o face inainte de un an,acum pur si simplu are momente cind o ia la fuga.Se urca si coboara singur din pat,nu va spun ca urca demult si cele 3 siruri de scari din casa,ca norocul ca am pus usi de protectie ca altfel nu aveam liniste cu el.

Am vazut ca vorbiti de mincat:Stefan maninca aproximativ ce mincam si noi,eu oricum gatesc dietetic,fara prajeli,fara vegeta si alte minuni.Eu nu-i dau piine cu mincare pt ca nici noi nu mincam,ii dau doar la micul dejun cu brinza sau unt sau miere,cu ou fiert,cam asa mincam si noi.Nici noi nu mincam mezeluri,pateuri,prajeli(nici nu-mi pot aduce aminte cind am facut ultima oara chiftelute ),fac des gratar si nu mincam zilnic carne si doar la o masa.Zahar nu i-am dat nici eu si nici nu o sa primeasca curind dar totusi a gustat din tortul lui aniversar(era facut de mine,cu zahar brun si fara praf de copt).
Sincer,nu-s de-acord ca trebuie sa guste ca ii e pofta.Fiica-mea mai maninca cioco dar nu cu el de fata iar daca mergem undeva si cere si el ce vede,am mereu ceva pregatit din ce poate el minca:fie banana,fie napolitane de orez sau porumb,fie biscuiti de bebelusi,fie sticksuri cu susan,etc si pina la urma ceva alege si el.

Asa am procedat si cu fiica-mea si nu am avut niciodata probleme,ne-am inteles mereu f bine in privinta dulciurilor si a alimentelor nesanatoase,ea stie mai multe despre e-uri si alimente nocive decit multe mamici .
Eu piine iau in general bio si ii fac soldatei acoperiti cu ceva ce am spus pe care ii papa singur ,ii mai dau covrig si e in stare sa pape unul singur,cot la cot cu surioara.Ii place la nebunie iaurtul,ii dau fie simplu,fie cu mamaliga,fie cu babymüsli,fie mixat cu fructe(mango,piersica,banana,zmeura).
Sincer,nu l-am cintarit demult insa are peste 12 kg si nici cm nu-i stiu insa e bine facut si inalt,e peste medie asa ca simbata tocmai i-am cumparat o geaca de iarna 2-3 ani de la Zara care ii vine f bine .

Dupa ce am venit din concediu,am inceput sa-i dau si eu lapte de vaca,ii dau din cel bio si neomogenizat cam 200-220 ml dimineata.Ii bea singur din biberon.In rest,ca lichide doar apa fara sucuri,ceaiuri.

Pe-aici nu gasim pufuleti in schimb am luat din Spania unii absolut deliciosi.Dar sarati.Acum nu stiu cit de safe sunt dar oricum sunt prea sarati si la urma urmei si porumbul din care e facuta faina nu se stie cit de natural sau nemodificat genetic e.In fine,teoria e lunga .Citisem pe undeva ca nici procedura prin care sunt facuti pufuletii nu ar fi tocmai ok.

Am de gind in curind sa-i fac budinca de taietei si voi pune o lingura de zahar si vanilie(macinata direct din batonul de vanilie ci nu la plic,obtinuta chimic),stafide si sunt sigura ca ii va place.Eu fac ceva dulce aproape in fiecare weekend dar lui nu i-am dat pt ca are zahar desi eu folosesc din cel brun in majoritatea cazurilor.Desigur ca nu mincam de fata cu el.

In rest,nu stiu ce sa va mai zic,sper sa apuc sa citesc sistematic si sa raspund fiecareia,offf,voua va ajunge timpul?

Nici poze nu am mai vazut,v-as pune si eu niste poze dar nu mai stiu cum intram in contul comun.Daca cineva ma ajuta pe privat trimit de pe-acum .

Am retinut ca Clara pleaca intr-un weekend romantic .Faain!Distractie placuta!Din pacate noi nu avem bunici si baby-sittera de weeekend asa ca plecam pe rind.Insa din primavara vrem sa facem iesiri si excursii dese in 4,avem in plan Londra si Franta.In Spania a fost f frumos in 4,am putut vizita,am putut face excursii,ne-am plimbat,ne-am distrat de minune si vrem sa repetam.

Parca cineva intreba de control oftalmologic,scuze,nu retin cine insa cred ca mai rpd de 2 ani nu se prea poate face decit daca exista probleme majore,gen strabism.Eu am dus-o pe fiica-mea de la 3 ani aproape anual si abia acum (8 ani juma')a primit ochelari,e mioapa si cred ca mostenirea e de la sot care are de la tata si tot asa.I-am comandat niste ochelari f sic si abia ii asteapta.

Gata,ma intorc la treburi.Mai vin io,sper ca ma activ .

Va pup pe toate cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Noi am profitat de vreme frumoasa si am stat prin parc.
de maine cica ploau in toata tara...parca vad ca iar se inunda Timisoara...au si anuntat la tv...

Flosideea asta cu puii cu hormoni si carnea de porc am mai auzit-o. as putea sa-i dau si eu muschiulet de porc...tocmai am mancat duminica pe gratar...e super fraged si bun.
Alina bine ai revenit! Ma bucur ca sunteti bine si Stefan mare si sanatos! cand vedem poze din vacanta?
Mai chiar nu stiu cum faceti sa nu mancati mezeluri. cu ce le inlocuiti? Noi avem doar o masa calda...pranzul.
Foarte bine ca mancati bio, la noi sunt enorm de scumpe si nu ne permitem. mai aducem pui/gaina/ de la tazara, oua, legume, dar cum zicea si Elena cand astea s etermina ...iau din piata...acum nu stiu cat sunt de naturale.
Pai Maria ta e mare si intewlegatoare, poate manca in alta parte. la marco ii zic sa nu pape de fata cu edi si merge direct in fata lui sa-l vada...asa ca nu prea pot face multe.

Tocmai am vazut la tv ca siropul de artar e bun ca si indulcitor. trebuie sa caut si eu...pe net am vazut niste preturi de groaza.
La noi toate produsele de calitate siunt extrem de scumpe. pai cum putem manca sanatos daca nu ne permitem

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Cu scuzele de rigoare si fara rosii, nu stiu cine e madam mihaela bilic, dar mi se pare cel putin prost documentata. Carnea de porc e slaba si recomandata copiilor? Fructele doar o data pe zi? OAre exista exces de fructe si acesta e daunator copiilor? La fel si cu uleiul de masline si alte uleiuri presate la rece, care sunt grasimi nesaturate sanatoase. Oare exista exces de ulei de masline? Mi se pare aberant cum apar "nutritionisti" care isi permit sa dea sfaturi despre alimentatia copiilor, fara sa aiba macar o privire de ansamblu. Cum sa vorbesti despre proteine fara sa mentionezi macar alimentele cele mai bogate in proteine (soia, fasolea, lintea, nautul)? Cum sa vorbesti despre calciu fara sa mentionezi ca acesta se gaseste in cantitati mari in migdale, susan, telina, fasole verde, caise si abia apoi in lactate, dar care vin la pachet si cu niste grasimi saturate. Cum adica puiul are hormoni si porcul nu? Poate ala bio, daca exista, aia de ferme cresc cu prafuri si chimicale ca toate animalele. M-am intins cam mult, dar vroiam sa va zic sa nu plecati urechea la primul venit care-si zice nutritionist.

Apropo de pufuleti, nici noi nu avem pe aici de-aia ca-n romania, dar iau pentru Filip pufuleti Organix, fara zahar, fara sare, foarte buni.

Giova, sirop de artar vazusem la dm la pret ok. Ar mai fi siropul de curmale, dar nu stiu daca se gaseste in ro. Eu indulcesc direct cu curmale.

Happy-mami de Filip, 1 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Giova,mie mi se pare simplu fara mezeluri,m-am obisnuit demult si nici nu cred ca vreodata am fost asa fan de mezeluri.Practic la micul dejun papam tot felul de tartine cu brinza,rosii,ardei,castraveti sau miere,sau gem,sau ou fiert cu foi de salata,sau iaurt cu müsli sau cereale.Mai poti face tot felul de salate de vinete,de conopida,de dovlecel sau mozzarella cu rosii si busuioc,sau paste fierte cu nuca/migadale macinate,pateuri cu brinza sarata sau dulce,brizoaice facute in casa,etc...sunt f multe posibilitati.
Si noi mincam tot o masa calda dar se intimpla sa mai avem si seara ceva cald.
Fetei ii mai iau din cind in cind,sunca bio fara conservanti si alte chestii sau un fel de wurst,ii mai fac sandwich la scoala cu astea dar nu se omoara dupa ele ci asa de divertisment.
Nu cumpar nici eu mereu bio:uneori la magazinele bio legumele sunt asa de trecute si stafidite si parca nu.mi vine sa dau 8 euro pe un kg de ardei zbirciti pe care nu-i maninca nimeni.Atunci ma orientez spre marfa germana in care am mai mare incredere:mere,rosii,morcovi de-aici.
Pui cumpar 90 %bio dar cind nu gasesc,cumpar din cei hraniti cu cereale si crescuti la curte nu din cei crescuti pe raft.
Eu am in jur si ferma de unde pot lua oua de la gainile lor sau cartofi sau alte legume,nu sunt bio dar sunt din agricultura controlata.
Marfa bio e scumpa peste tot si nu am nici eu certitudinea ca e bio 100% dar cumpar produsele in care am incredere,mi-am format asa o idee si cam stiu ce si cum cumpar.
La DM (cel putin aici)au produse Alnatura care sunt f bune,iau si eu de la ei faina,cereale de mai multe feluri,suc de rosii,condimente si multe altele.

Noce,tipa asta e nutritionista vedetelor,am vazut-o la tv dar nu stiu ce zicea ca nu am ascultat-o .
Puii cred ca sunt plini de hormoni si atibiotice dar cred ca porcii mai putin,mai primesc si resturi alimentare care nu-s totusi prafuri.Nu stiu exact dar eu am intrebat-o pe tanti de la ferma si zice ca le da resturi alimentare,piine veche,porumb/cartofi de pe tarlaua lor.
Eu ficatei nu le dau la copii,rar de tot mincam si noi.Oricum stiu ca sunt f rai ca pe-acolo se elimina toxinele,la puiuti le dau si antibiotice preventiv .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

La fix subiectul cu alimentatia. Habar nu am ce sa le mai dau. Cu mezeluri inca nu am inceput. Poate pt ca noi nu mancam si atunci nu ma gandesc la ele. Voi de care le dati? Cel mai prost stam cu legumele, nu sunt printre preferatele lor, dar nu ma las. Cand fac supa tot prind ele ceva legume in lingurita. Cartofii, spanacul, ceapa, usturoiul astea sunt mancate cu placere. Voi cu ce aveti succes? De care peste le dati si de unde-l cumparati?
Eu am in rucsacelul cu care iesim afara biscuiti si apa. Daca vad la un copil ceva de rontait, le scot biscuitii lor si ii accepta, inca. Sucuri nu le dau pt ca zilnic mananca fructe. Gustarea de dimineta e din fructe. Voi aveti alt mic dejun in afara de lapte?
Hai sa vad ca cel putin sunt pe drumul cel bun. Eu le dau zilnic paine si biscuiti pt bebe.
Sunt atenta ca in fiecare zi sa manance din toate grupele de alimente.
Hai ca tot imi mai aduc aminte una alta...voi ati inceput cu albusul de ou in alimentatia copilului?

de gemenute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

neata
flosideea, noce...mi se pare interesant...nu ne aparat de aplicat dar trebuie sa mai ascultam si altceva decat mancati pui, mancati fructe (si da, excesul de fructe e daunator nu numai pt copii cat si pt noi)...excesul de ulei de masline intradevar nu vad unde si cum ar dauna, plus ca nu prea poti sa faci exces...in fine, fiecar mama stie ce e mai bun pt copilul ei si merge pe ratiune si instinct
PS am "furat" reteta de lapte de migdale, merci mult, fac si eu pt pitic, sper sa ii placa
eu zic un NU clar mezelurilor....zic eu ca se poate trai foarte bine si fara ele, nu vad nimic bun in ele decat o sursa de proteine, E uri, conservanti la greu, sursa care dupa parerea mea, nu e ok deloc.....mai bine ii dau o bucatia de carne sau altceva ce contine proteine. nu fac o mare tragedie daca mananca o bucatica dar nu imi doresc sa se alimenteze cu asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna, mamici!

Aoleu, daca am pleca urechea la tot ce zic nutritionistii nostri. Auzi ...mierea nu e cu nimic mai buna decat zaharul.... Asta nu stie ca mierea contine vitamine, minerale..etc. Eu cand poftesc ceva dulce si sanatos mananc nuci, migdale cu miere..hmmm, o nebunie.

Eu de luni de zile nu mai cumpar carne din comert. Personal, sunt aproape vegetariana. Si chiar ma simt bine! Nici nu mai simt nevoia sa mananc carne, nici mie nu-mi vine sa cred. Pentru copii cumpar gaini de la cineva de la tara, inclusiv oua. Peste cumparam numai proaspat ca deh... suntem langa Dunare.

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
Noi ok, Edi a fost ieri putin marait...in rest bine.
Au inceput ploile, gata cu vremea frumoasa.

Nici noi nu mancam mezeluri in exces...de obicei in weekend si la MD.
In timpul sapt. toata lumea mananca pe unde apuca, doar eu cu Edi acasa.
La Marco la gradi le da mezeluri: sunca de pui si cremvusti de pui. In rest le da cereale cu lapte, mamaligutza cu lapte, gris cu lapte, la pranz ciorbitze si felul 2....gatite la abur sau cuptor...nimic prajit.
Gutasrea de dupa pranz mai contine si cacao, doar sunt mari...ma bucur ca sunt preparate acolo pe loc...ba strudel, ba o przaji, ba o crema, ba un orez cu fructe....

Oricum, fata de gradinitele de stat e lux...pai ce ssa mananca la noi la stat te crucesti.....

Alina am prins ideea. din pacate la noi nu se pot elimina mezelurile, fara carne nu poate trai sotul....eu nu sunt mare fan, mai mananc si eu o felie 2 de salam sau alte sunci.
De la DM am mai luat si eu de la Alnatura. Edi e innebunit dupa batonul cu cereale de la ei.
Macar la noi inca mai fac mamele/bunicile: muraturi, dulceturi, pasta de roii, zacusca...si macar mancam msai natural, fara atatia conservanti.
Noce ti-a zis Alina cine e MB...o nutritionista buna in Ro....de fapt e nutritionista vedetelor. Pe multe le-a facut de miss.
Si eu mi-am comandat cartea ei dar nu stiu de c enu am primit-o nici acum.
Chiar ma voi uita dupa sirop de artar la DM, mersi ca mi-ai zis.
Moniland Edi mai gusta din parizer de pui si cremvusti, in sensul ca ia 2-3 guritze si gata, cam odata/sapt, sa zicem.
si noi inca bem laptele de dim. si in weekend mai papam cate ceva...dar in restul sapt. laptele si fructele pe care le consuma simple, fara nimic altceva.
Oul nu-l vrea si pace.....ii fac ou fiert si-l scoate din gura.
ii mai fac la spanac, ochi in apa si asa il papa.
Nici Marco nu mai mananca galbenusul de la un timp, doar albusul.
Tin minte ca ne zicea bunicul cand eram mici ca acolo e tot kk gainii....nu ne lasa sa-l mancam ca nu e bun pt. noi.
Bunicul a tinut la chestia cu alimentatia...doamne cum strangea ruda de salam sa iasa toata grasimea din ea.
Edi mananca orice...e fun rosie, ardei crud, morcov...la el toate sunt bune...cu Marco am problema in privinta legumelor.

pupici la toate.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput