Zmeurici de iulie-august 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
dariaioanaxx spune:
buna fetele,
scuze de intarzierea rasp. dar ieri sa botezat nepotelul meu si am fost asa ocupataa...
Giova- referitor la ricinus communis- asa am gasit si eu dozele si asa am scris; pt. stimularea lactatiei eu iau 5 granule dim. si 5 seara din concentratia CH5;
Patricia- nu stiu exact daca 1 doza= 1 granula, nu cred - banuiesc ca o doza inseamna un tubulet-probabil la concentratia de CH30 difera si tubuletul poate este cu mai putine granule, oricum trebuie consultat si un homeopat;
Blanca- e bine ca esti pe cale de a rezolva fara nimic altceva decat unguent; legat de problema psihica cu alaptatul- sper sa nu pun paie pe foc dar eu n as fi renuntat decat cand n as mai fi avut nimic, nimic, nici un strop- pt. ca laptele matern este unic, este un produs "viu" si unic si unica este si alaptarea (mie imi pare rau ca n am putut alapta direct si a trebuit sa ma mulg si inca o fac de 1 an si 2 l.) care inseamna nu doar hrana fizica ci inlocuieste si alinta si alte nevoi alte bebelusului si copilului; mai e insa si partea cealalta cand copilul nu mai vrea si atunci este alta problema;
tuturor
Giova spune:

Noi suntem bine...azi noapte la ora 3:30 copilul s-a trzit foarte fresh cu chef de joaca. M-a siuupt de la ambii sani si degeaba. I-am facut lapte a baut si a adormit imediat.
mai fetelor, fiecare face cum crede si isi hraneste copilul cum e mai bine.
Doar ca ce zicea Vally de sticksuri&Co...ei bine cand are entero, nu mananca nimic sunt chiar indicate, mai ales ca sunt sarate.
Referitor la ce zicea Clara si Ungaras....ok...face un scaun moale, nu dam nimic, perfect de acord. dar cand varsa in jet de cateva ori si face scaun apos si mirositor e clar ca e ceva virusel. Nici eu nu am trecut la extreme...cu antibiotice, nici marac cu alopate...i-am dat doar ceva remedii homeopate care la noi functioneaza. si ii multumesc si Crixiei ca mi-a zis de formula 24, care a fost foarte eficace.
Poate si noi am luat virusul de prin parc, caci pune mainile peste tot, baga te miri ce in gura...si sincer nu sunt o mama paranoia ca sa-l dezinfectez tot la 3 secunde
.
Edi papa si pufuleti, sticksuri...de toate in cantitati moderate. Chiar si cioco kinder a gustat...nu pot sa nu-i dau cand vede la frate-su sau pe unde mergem in vizita...cum sa mananc etoata lumea tort si el sa se uite la noi?
eu nu sunt asa de drastica in privinta alimentatiei, daca e cu moderatie, nu are ce sa le faca rau. acum nu-i bag la chestii de porc, sarmale si alte mancaruri grele...
Moni felicitari pt. greutatea laurei. .
Clara super weekend! sa va distrati si sa lasi gandurile acasa. Bryce e pe maini bune si cateva zile nu-ti va simti lipsa.
Crixia nici eu nu i-am dat paine la Marco...si uite ca nu prea mananca nici acum, si-mi pare rau...
La gradi le da painea pe post de desert, caci altfel nu ar mai manca mancare.
Eu la Edi ii pun in ciorbitze paine, felul 2 daca e cu orez sau cartof nu ii mai dau...dar sa sti ca cere el....asa ca ii mai pun cate o feliuta in mana si o mananca toata.
Vally ma bucur ca e ok G acum. poze?
Tanimi ce mai faceti voi?
Noce da...sunt frumoase surprizele astea....
dariaioana pai ce faci tu? eu vreau sa-l las pe edi la mama sapt. viitoare si tu vi acum cu discutii dintr-astea despre alaptat?
...ma faci sa ma simt mama denaturata....
Eu chiar nu mai am mult lapte...pt. Edi e o chestie de linistire, siguranta, calmare....voi vedea daca mai vrea tzitzi dupa ce-l las la Alba 5 zile si daca mai curge ceva....dar trebuie sa o fac, caci e prea mamos, e umbra mea...si trebuie sa mai vad si eu de Marco, de mine..de sot...prea a fost mezinul pe primul loc de cand s-a nascut.
si acum ma retrag.....astept rosiile de rigoare si criticile la adresa alimentatiei
.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
Giova spune:
am revenit.....
Ati auzit ca astia vor sa scada iar indemnizatia pt. cresterea copilului? parca din 2011....
.
Gio
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
CRIXIA spune:
Buna saptamana va doresc!
Am aflat ca in perioada asta bantuie enterovirozele, asa ca mare grija! Stiam ca de obicei se intampla vara, dar se pare ca si pe perioada rece Rotavirusul isi baga coada!
Vally, nu ai gresit cu nimic! Si eu am primit instructiuni de la medicul meu sa-i dau copilului doar ce vrea cand are prb( de ex. la rosu in gat nu poate inghiti si imi spune sa-i dau pufuleti, sa nu o fortez cu mancare solida, doar lichide....) Iar ca exces de sare, nu cred ca e prb cateva zile!
Noce, Clara si voi toate, eu sunt in colectare de idei supriza pt sotz...la anul aniversam 10 ani de casnicie si oscilez intre a face o masa mare la care sa invit cat mai multa lume( prieteni vechi, dar si noi, finii, nasii, parintii) sau sa evadam noi2.
Cu placere Giova, ma bucur ca a fost eficient!
Am fost sambata la un botez frumos! Am fost insotita ziua de A mare, iar seara de sot. Vreau sa va spun ca a fost emotionat, bb este nascut in aceiasi zi cu A mare, a fost ff cuminte...iar noi invitatii ne-am emotionat toti la baia in cristelnita. PArca l-a tinut cam mult scufundat, iar la final l-a aruncat in sus. M-au trecut fiori, iar mamica era verde saraca! Eu as interzice balaceala cu capul, mai ales ca stim ca au fost si accidente...
Cris mami de Alexia & Ana
pooh spune:
Hello,fetili!!!!Noi tusim si suntem plini de muci

Deocamdata ii dau doar Stodal pt. tuse,oscillococinum si vit.C picaturi.....Pentru mucisori voi ce dati?Sunt transparenti si curg non-stop,nici nu are rost sa-i aspir,ca in secunda 2 sunt la locul lor
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
flosideea spune:
Giova sanii mei sunt bine acum.ranile s`au vindecat,dar sa vedem pt cat timp.eu chiar stiu cat de dureroase sunt muscaturile,deci te inteleg.bine ca macar n`a facut`o intentionat.Denis ma musca si daca`i spun ca nu e voie,ca doare,ca nu`i mai dau sa suga se pune pe plans de numa si de cele mai multe ori iar ma musca.dar cand ii e somn,fara sa suga n`adoarme si de multe ori doar asa ca`i e dor,deci clar nu e ca nu mai vrea san,are e bazdaci
.ma rog doar sa n`ajungem la faze de genu muscat copii in parc/gradi etc,eu tot timpul ii zic"pupam nu muscam".
moni felicitari pt greutatea micutelor.
clara foarte frumos si fff romantic ce zici tu acolo.sunt sigura ca sotul va fi incantat!va urez de pe acum distractie placuta!
noce zilnic prin fata blocului trece o mamica cu un baietel pe o trici ca a lui Filip si tot cu gandul la voi ma duce.chiar ma gandeam,la iarna plecati pe undeva sa va jucati in zapada?
in legatura cu alimentatia,eu ii mai dau lui Denis pufu,cam la 2 saptamani pt ca face ravagii,papa 1 punga odata si daca mai are mai vrea
,sticks`uri ii iau cu susan de obicei sau dau sarea jos,eu incerc sa`l feresc inca de sarat/dulce cat mai am eu controlul.i`am mai dat si cate un biscuite cu zahar pt ca vede la nepotica si ii ia din mana,dar cu moderatie.iar cioco(apropo de Giova),anul trecut de Pasti i`am dat un iepuras de ciocolata sa se joace cu el si atat la jumulit pana a prins putina cioco,aceea a fost singura experienta de genu`.
sunt franta,azi`noapte la 4 s`a trezit Denis si s`a pus pe un plans,o ora nu s`a linistit nici cum,nu vroia sa suga,nu apa,nu papa,am aprins luminile in toata casa,ne`am plimbat,ii cantam si cu greu si cu ajutorul lui Goofy l`am bagat in pat.am adormit cu becul aprins,cum stingeam un bec se punea pe urlat.nu stiu ce`a avut.sotul toata ziua m`a sunat sa ma intrebe de el.ma duc sa scot caciulile si gecile de iarna,ca eu tot speram ca va mai merge de pantaloni 3/4 dar vad ca a trebuit sa`i bag.sper sa apuc sa fac cate ceva cat doarme pisoiul.va pup...poate mai revin...
o zi buna!!
flosideea spune:
pooh eu pt mucisori nu`i dau nimic.cat a fost Denis racit rau de am ajuns la urgente,ne`a dat Vibrocil,dar mucii asta de care zici tu sunt asa in prima zi,deja din a 2`a se imputineaza si se ingroasa treptat.sterge`l la nasuc si aia e!parerea mea
.sanatate puiului.
elenada spune:
hello gagici
aseara ma scris un mesaj lung si l-amm pierdut inainte sa il trimit si nu am mai scris altul pe urma.
Uram si noi sanatate multa zmeuricilor bolnave. Si nepotelele mele fac scaune moi de cateva zile si desi sunt sub regim nu se vde nici o imbunatatire. Au venit la noi in vizita si s-au jucat cu piticii. pana acum se pare ca noi suntem bine. sper sa nu faca si ei scaune moi.
Ne omoara vremea asta. piticii se cam plictisesc si incep sa se certe si greu ii potolesc pt ca vor amandoi in brate si daca ii iau pe amandoi nu e bine ca vrea fiecare sa fie singur in bratele mele. azi i-am potolit cu muzica calsica. unde mai pui ca am lalait si eu acolo o sole mio si altele. se uitau la mine piticii si nu stiau ce sa faca sa rada sau sa planga ca mamica lor a luat-o razna :). bine e ca intr-un final au stat si ascultat muzica si chiar le-a placut.
Cat despre alimentatie si eu le dau ce mancam si noi dar le fac si lor separat peste si altele ca noi nu mancam saptamanal peste dar lor le dau peste saptamanal si out de tara la le dau saptamanal. pun putina sare in mancare ca noua daca ne mai trebuie mai putem adauga.
si ai mei papa pufuleti cu mare pofta si desi m-am impotrivit eu sa le dau afara toti copii mancau si le dadeau si lor ca se uitau cu gura cascata.
Asa cum spunea si Giova daca sunt date unele mancaruri cu moderatie nu cred ca fac rau. Incerc si eu sa ii hranesc cat pot de normal si sanatos desi cred ca sanatos ar fi daca le-as da produse bio ceea ce nu imi permit. Mai luam de la buni mere si legume dar nu avem tot timpul din astea ca se termina repede.
Sincer ma intreb ce o fi mai sanatos un fruct luat din supermarket plin de insecticide si alte nebunii sau niste pufuleti 100% naturali care au doar malai din porumb netratat chimic si putin sare.
Oare o sa ajungem si noi sa avem mancarea bio la niste preturi accesibile oricui.
Clara weekend placut va doresc si la multi ani sotului.
Va pup fetelor
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Giova spune:
Mai nu stiu ai vostri cum sunt, dar Edi e un mare pofticios...nu va zic cum merge in parc/restaurant/ oriunde vede pe cineva mancand si sta si se uita la pers. respectiva si incepe sa planga daca nu primeste.
Pufuleti luam de obicei cand iesim in parc....o punga la amandoi, dar mai dam si la alti copii si de obicei mai vin cu cativa acasa.
Crixia la noi pe amandoi i-au bagat cu totul sub apa, eu nu am avut nimic impotriva, bunicul meu nu e de acord cu metoda asta...si are dreptate la cate cazuri am vazut/auzit. Toata chestia e sa stie preotul respectiv cum sa-i tina.
eu pt. 10 ani as opta pt. un loc romantic in 2.
Pooh sanatate maxima. La mucisori transparenti doar apa de mare, daca e infundat nasucul. asta mi-a recomandat mie ORL_ul. bine ca-i curg sa nu mai pui BB in functiune.
Elenada ar putea sa incerce pt. nepotele formula 24 a lui Jurj, produs homeopat. e tare eficienta.
e nasol cu vremea asta, macar la mine se mai joaca impreuna...dupa ce vione M de la gradi, E devine umvbra lui
.
Flosideea ma bucur ca sanii sunt mai bine...ma gandesc cat suferi...pe mine de 2 ori m-a muscat E si de fiecare data fara sa vrea.
fetele din Bucuresti d eunde cumparati remedii homeopate? ma intreaba o amica si nu stiu sa-i zic.
Gio
mamica de 2 smecherasi
CRIXIA spune:
Giova, am notat/retinut propunerea ta ![]()
Pooh, daca sunt doar lumanari apoase la nasuc, ser fiziologic sau apa de mare. Cand era si un pic de raguseala ii dadeam Nurofen+Aerius.
Cris mami de Alexia & Ana