Zmeurici de iulie-august 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Moniland spune:
Sunt atat de bucuroasa ca filiforma mea a ajuns la 8,5 kg.
Asta e greutatea minima pt o fetita de 18 luni, asa ca.... vom fi in grafic. Irina are 9,6 kg.
Nici noi nu mancam zahar decat biscuitii care contin zahar. Sticksuri nu le dau si nici pufuleti , dar am inceput sa bag un pic de sare in alimentatia lor.
de gemenute
ungaras spune:
Noce, sotul este vegetarian, eu nu. Eu doar ca nu am darul gatitului asa ca mananc ce mananca si el. Mi se pare mai usor. Carnea nu prea imi place dar nu zic nu din cand in cand, mai ales cand merg la mama.
Pentru Maria-Catalina gatesc separat si ii dau si carnita cand imi aduc aminte. De cele mai multe ori nu mananca si mereu zic ca nu ii mai dau. Mi se pare un pic dificil sa cresti un bb vegetarian. Trebuie sa fii foarte bine informat(pentru tine nota 10)iar eu nu stau foarte bine la capitolul asta. Apoi sotul are destule probleme de sanatate din cauza lipsei de vitamine(B12) din cauza ca-i vegetarian. Imi e un pic teama pentru Maria-Catalina. Sa stii ca m-am gandit de multe ori dar inca imi este teama ca nu o sa ma descurc.
noce spune:
Unguras, mersi, nu-i chiar asa. Oi fi eu documentata, copilul tot ce vrea el mananca. Adica ar manca doar paste, doar ca ii dau mereu integrale sa fie mai nutritive, la orez la fel si tot asa. Pentru azi i-am luat placinta cu spanac, ca e duminica si nu gatesc ![]()
Au niste filme romanesti bune pe tvri, nu stiu de ce nu le dau si in ro. Sau nu le vedeam eu, cine stie.
Sotul tau nu mananca nici lactate, nici oua? Ca au si astea b12.
Giova, ma bucur ca sunteti mai bine! Mi-e un dor de mirosul de ploaie ...
Clara, ce aventura! Enjoy your time pe insula! Escapada e surpriza pentru sot? Abia astept sa ne povestesti cum a fost!
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
CRIXIA spune:
ClaraJ, o sa fii in cele 2 zile cu gandul la bb! Eu zic sa va adunati fortele si sa purcedeti in aventuri, excursii, miscare...ca daca leneviti va apuca dorul de Bryce! E inevitabil acest instinc, dar profitati de evadarea voastra!![]()
Noce, nu gresesti, eu asa consider, nu te cert!
De dulce(zahar) ne ferim, ii pun in ceai miere.
Ana mananca din oala noastra, adik sarat. Ce-i drept prepar cu mai putina sare, vad ca nu prea observa ceilalti membri, iar daca se intampla sa comenteze le spun ca papa si Ana si se calmeaza. La supa ii pun mai mult legume si iese un fel de tocana in bolul ei.
Paine le dati? Eu ii mai dau cate o felie in mana si o rumega. Si pe cea mare nu am obisnuit-o sa pape felul de mancare cu paine. De vreo 2 ani mananca uneori cu paine, asta din cauza meniului de la gradi.
Cris mami de Alexia & Ana
ClaraJ spune:
NOCE - da, da e surpriza pentru hazband.:) Nu-i voi spune nimic pina vineri, cind ii voi lasa un bilet pe birou in care ii voi scrie sa-si faca bagajele. Apoi, vom conduce pina in port si vom lua vaporasul pina pe insula. I-am rugat pe aia de la hotel sa scrie un mesaj cu "La Multi Ani". Mi-au zis ca mai pot sa puna si un mic tortulet, insa ma mai gindesc, ca ajungem mai pe seara si nu e un moment pentru dulciuri (nu si pentru soata care ar minca dulciuri la orice ora.:)) Oricum, sper si cred ca o sa fie emotionat. O sa fac poze sa-l surprind in fiecare ipostaza.:))
CRIXIA - da, ai dreptate. O sa ne mobilizam, ca e prea frumos acolo ca sa stam in camera sa dormim.:)
Gata, fug sa fac niste clatite,
Pupam mamicutele si frumusetile lor,
Clara si Bryce
vally spune:
da, se pare ca s-a inteles gresit ce am scris ![]()
deci, biscuiti sarati, stiksuri i-am dat cand a a vut viroza digestiva cu voma si scaune apoase multe (sapte intr-o zi)nu moi! si fara sa manance mai nimik 
G a mai avut scaune moi (in special in perioadele de eruptie dentara, si nu m-am impacientat deloc, si nici nu i-am dat nimik)
zahar sau dulciuri nu i-am dat inca deloc! ii mai gatesc cateodata separat, si ii mai dam si din a noastra - gatita cu putina sare.
nu vreau sa ma justific cu nimic, fiecare face cum considera ca e mai bine pentru zmeurica ei!![]()
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vally
de
Gloriutza 13.08.2009 
vally spune:
Giova G e bine acum, i-a revenit pofta de mancare si e vesela si activa! canta, danseaza, vorbeste mai mult :-) e minunata!
sanatate zmeuricilor bolnavioare!
Clara escapada placuta in doi! romantism la maxim 
pupam zmeurelele si mamicile de zmeurele 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vally
de
Gloriutza 13.08.2009 
tanimi spune:
Mornin'
Giova, Vally
zmeuricile; bine ca si-au revenit!
Noce help! Cum faci tu laptele de migdale, ca ma gandesc sa incerc sa ii dau si eu Iarinei. 
MQ ai inceput lucru? Cum s-a acomodat pepit? Ah, si mai voiam sa te intreb: cum e pepit cu tzitzi? Ca a mea e addicted: nu mai adoarme nici la amiaz fara, desi asta vara o culca buni fara nici cea mai mica problema ...
O saptamana frumoasa (la noi se anunta lapovitza
; Noce, venim la tine!)
emanouela spune:
neata
la noi e tareeeeeeeeeee frigggg, brrrrrrrr -1 grad a fost ieri dim...brrrrrr
sanatate la zmeuricile bolnavioare, distractie placura Clara si o saptamana cat mai usoara si buna. va
, trage bestia de mine si face brrrrbrrrr (sa ne jucam cu masinute adica)

noce spune:
Vally, sorry
n-am vrut sa te suparam.
Tanimi, eu las 5-6 migdale neprajite, nesarate la inmuitat o noapte sau cateva ore (uneori pun si 2-3 caju). Scurg apa, le pun in blender cu o cescuta de apa plata si putin susan si le mixez acolo 1-2 min. Asta e o portie pt Filip. Cand fac si pentru noi, pun mai mult. In mod normal laptele se strecoara prin tifon sau strecuratoare de ceai si se arunca pulpa de migdale, dar eu prefer sa i-o dau pentru ca e foarte nutritiva. Incalzesc putin laptele si-l torn peste cereale. Pofta buna!
Clara, o sa fie frumos, sunt sigura, nu-ti bate capul cu pozele, enjoy the moments.
I-am facut si eu o astfel de surpriza sotului mai demult, aveam bilete pentru Barcelona, el sti ca mergem la munte, eu ii puneam haine de plimbare in bagaj, el le scotea si-si punea trening
L-am trezit la 5 dimineata si i-am pus "barcelona" cantata de mercury cu soprana, el somnoros, soprana urla barcelona, el nu intelegea nimic. Cand s-a dezmeticit, vroia sa-si sune sefa sa-i ceara concediu
, adica la 5 dimineata, eu incercam sa-i explic ca are deja concediu. In final a iesit frumos! Mi-ar placea s-o repetam.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009