Strumfi de iulie-august 2007(197)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

mneatza!

musso...urgent reteta de poale in brau..ca deja pe aici, si nu te iert.pup.mihnea e mai bine?

luna, chiar ca niste ardei umpluti ar fi buni...cine ti-a facut tie pofta nu stiu, dar tu mi-ai facut mie pofta acum ...ieri am facut o mancare de praz cu pui

dana, biscutii sunt super rapizi, super buni .am decsoperit reteta aici, pe Dc.

250 gr unt
200 gr zahar
500 gr faina
4 galbenusuri
4 linguri lapte sau apa rece
un praf de sare
esente (eu am pus coaja de portocala, esenta de portocale si am ras si cioco )
se freaca untul cu sarea, zaharul, se adauga oul, apoi faina,laptele/apa rece, esentele si se omogenizeaza totul.eu nu am avut cantar;(din motiv de stricat !!!) si am adaptat la "ochi".
se face sul compozitia si se lasa la rece.
in reteta este specificat minim o ora sa stea la rece.eu am lasat mai mult.
se pune hartie de copt in tava, se intinde foaie, se taie cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul incins. fff putin dureaza, maxim 10 minute, altfel se ard si se intaresc prea tare.
din compozitia de mai sus mi-au iesit 3 tavi.

si eu fac snitele la cuptor, pe hartie de copt, si tava f putin unsa sub hartie, iar pe hartie pun unt si apoi snitelele.

ioana,superb la Sambata de sus. si noi am fost de 3 ori si ne-a plakut f mult. un aer f curat si mancare buna

va pup. o saptamana frumoasa, calduroasa pentru toata lumea.
revin.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

semnatura reclama

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

da alina,mihnea e mult mai bine..saru'mana.
coca:500 g faina,drojdie uscata un plic,3 galbenusuri,100 g zahar,un varf sare,250 ml lapte cald,doua linguri smantana,doua linguri ulei.
umplutura:branza dulce sau telemea nesarata,doua oua,zahar cat vrei de dulce,arome si lamaie rasa.
faci coca nu vartoasa dar nici moale,o lasi la crescut,apoi o imparti cat sa iasa cate un guguloi mai mic decat pumnul,il intinzi cu mana apoi pui cu lingura umplutura si unesti capetle in varf,le pui in tava unsa cu ulei si apoi la cuptor preincalzit si foc moderat.
uite filmuletul,fa abstractie de fundal http://retetevideo.blogspot.com/2009/03/cum-sa-prepari-placinta-poale-in-brau.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

georgiana, multam de reteta. saptamana asta o execut.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Neata!

Deci, ma aveti pe constiinta.....ati avut o inspiratie cu atatea retete si feluri de mancare ca niciodata....
musso, mi-am scos reteta de placinte poale-n brau. Sar'na! in una din zilele astea, cat mai curand, trebuie sa o fac...

Si care va indurati, va rog frumos, sa mai scrieti o data cum se fac snitelele la cuptor, ca nu mai stiu cat de in urma sa merg sa caut reteta, ba mai mult mult azi am citit ca sunt doua! si eu care credeam ca am citit tot , e clar ca pe a lui Kariris am sarit-o. Multam!

Mi-am adus aminte de caldura! Subiect delicat la noi in bloc, dar oamenii sunt pregatiti cu raspunsul magic(pe care, intre noi fie vorba il aud in fiecare an) "lucreaza astia la pompe", adica astia de la radet repara, fir-ar ei sa fie, taman acuma cand a dat frigu' repara tevi, pompe si ce se mai poate strica. Da cica saptamana asta o sa fie 20 de grade! E, sa nu ma ia cu transpiratii? Pai la 20 de grade, in octombrie, la ce ne mai trebuie caldura de la calorifer?



greierash mamica de Andrei si 13+


- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare adunare

ne-am intors si noi de la distractie, nu mai poci, ma doare burta de cat am putut sa mananc. de vineri seara pana azi-noapte am tot mancat, nu stiu frate unde au intrat atatea. parca venea sfarsitul lumii si muream flamanda.

copiii au fost acceptabil de cuminti, cu exceptia a vreo 30 de minute cand au plans amandoi si eu si tati eram total depasiti de situatie, chit ca ni-i impartisem frateste. dar astea 30 de minute ne-au epuizat de parca alergasem la maraton, cred ca e chestie psihologica, habar n-am.

am vazut toate cele 4 anotimpuri in astea 3 zile, de la iarna cu furtuna de ninsoare pana la vara-primavara, cu soare si iarba verde...cam ciudata vremea.

tortu' a fost primit, mancat pana la ultima bucatica, am pus poza cu sectiunea pe blog. pt urmatoarea ocazie, am in cap alt tort deja (v-am zis ca mi-e foame!).

si ultima davidisma:

vineri inainte sa plec, eu faceam bagaje (ce nasol, urasc faza asta!), iar david se cocotase intr-un fotoliu peste niste jucarii, le calca in picioare si trosneau sub el, arunca cu niste carti in mine, cat pe ce sa imi tranteasca si laptopul pe jos...). si eu n-am stiut ce sa-i zic pe moment sa-l mai domolesc decat:
- mai copile!!!!
si el la mine:
- mai femeie!!!



ma duc sa desfac bagajele .


Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

greieras uite reteta lu kariris:

eu snitelele de pulpe dezosate la cuptor le fac asa:
pregatesc 4 pulpe dezosate (spalate si uscate in prosop de bucatarie). Bat 2 oua cu 3 linguri de lapte, o lingura de faina, cascaval ras destul de multicel (dupa cum preferi). Dau carnea in acest maglavais, dupe care o dau in pesmet si o asez frumos in tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu hartie de copt. Cam la 180 de grade pun eu cuptorul. las sa se rumeneasca si intorc pe partea cealalta.
Am uitat: in compozitia aceea (maglavaisul) pun si sare si marar proaspat, iar pe snitele in tava pun cate o felie rasa de unt (foarte subtire).

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

....si varianta lu ioana http://www.bucataras.ro/retete/2203/pulpe-si-piept-de-pui-crocantoase.html

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

...bai femeie, deci mancashi pana nu mai putushi!!!frumos iti shade, adepta a lu' montignac!

deci eu azi fac bors de sfecla, si am gasit varianta pasata....mult mai convenabila pt ca andrei imprastie tot timpu pe el, pe jos, folmostoacele de sfecla http://www.bucataras.ro/retete/2203/pulpe-si-piept-de-pui-crocantoase.html

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

...bai femeie, deci mancashi pana nu mai putushi!!!frumos iti shade, adepta a lu' montignac!

deci eu azi fac bors de sfecla, si am gasit varianta pasata....mult mai convenabila pt ca andrei imprastie tot timpu pe el, pe jos, folmostoacele de sfecla http://www.bucataras.ro/retete/2203/pulpe-si-piept-de-pui-crocantoase.html

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!



de cand a dat coltu' nea monti m-am tot gandit ca de la regim i s-a tras si am lasat-o balta.
e, bine, am mai pastrat unele principii majore, adica tot ma feresc de zahar, faina, cartofi si orez...


Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

am aruncat un ochi pe blog.....foarte sugestiv colajul ala de poze. imi place aia cu Sauvignonul in prim plan, tortul in planul doi si sarbatoritul, pe fundal, nitzelush obosit, parca.....

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput