Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *272*
Raspunsuri - Pagina 7
LaLa_20 spune:
NEATA!Poftiti la cafeluta si suculet...
Miri refacere rapida...
Natalia nu cred ca toti cei care depasesc graficele sunt suprahraniti...mai e si mostenirea genetica...si greutatea e si in functie de inaltime...
Ramo......felicitari pentru permis ...mami si razvanicul scum...scrie mai des mami...
Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz
Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.
grati.ela spune:
Miri si multa sanatate!
cu greutatea...Dudu e sub medie cu inaltimea: 92cm...probabil pana la 3 ani va atinge media iar cu greutatea e la limita inferioara a normalului: fix 11.5kg...sper la macar 12 la 29 ianuarie... Maine merg sa-l vad desi soacra mea spune ca-i fac mai mult rau daca tot nu-l iau...mi-e dor de el de ma topesc!
Ozi a luat 9 la fizica dintr-o eroare...a avut un rebus de dezlegat si la cerinta "apartin unei multimi" ea a raspuns elemente si doamna a considerat corect raspunsul de la sfarsit: insusiri....pai insusirile caracterizeaza elementele unei multimi, nu apartin multimii. Din pacate mi-e teama ca daca va merge sa-i spuna profesoarei ca a rezolvat corect va trebui sa o mut cu totul din scoala...i-am zis sa-i ceara sfatul doamnei diriginte... in rest are numai 10 dar mai important e ca-i place...chiar fizica e una dintre materiile la care vrea sa performeze....
NataliaS spune:
'Neata!
Miri refacere usoara...ufff ce greu tre sa-ti fie cu piticii...vezi ce si cum ridici sa nu te procopsesti iar cu ceva. Stai cuminte pe cat se poate!!!!
Mah...hai ca ma enervati! Eu v-am zis ce scrie in carte! Evident ca si genetica are multe de spus si sunt exceptii in cazul in care ambii parinti depasesc cu mult inaltimea medie...so on.
Ramo -felicitari pentru permis!...iar cu scoala...no coment! a fost si asta o experienta. Felicitari lui Razvanici, Stef iar mi-a tras un show de zile mari azi dimineata.
Grati - asa e Dudu mai "filigram" ...citat din tanti mea cand se referea la Ana...cu Stef insa...nu e filigram sa nu spunem ca are niste picioruse care-mi pun si mie pitici pe creieras.
Eu azi merg la mama ...URAAAAAAA!!! si azi imi iau si masina de la reparat, ca mi-au lovit-o in fata casei.(i-a sarit unui taximetrist un capac de canal intre roti, i-a rupt puntea din spate si frana si a parcat taman in masina mea, care era parcata regulamentar pe marginea drumului).
Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
gattasalvaje spune:
Ola zuzici !
Si mie mi se pare un pic ciudat ce scrie in cartea aia , cum ca ,daca copilul este peste limita maxima de greutate si inaltime ar fi SUPRAHRANIT...ca si cum , daca ar fi slab , ar fi din cauza ca nu i se da suficienta mancare. Eu n-as lua in considerare o afirmatie ca asta ...si in carti se gasesc destule ineptii , ca doar tot de oameni sunt scrise.
Rox , ia pune tu mana si alunga-ti ceata de pitici de pe creier , ca Buburuza ta este o frumoasa si foarte armonios dezvoltata ...in niciuna din pozele pe care le-ai pus nu am observat sa fie "prea grasa".
Cu alimentatia , sunt perfect de acord ca este bine sa obisnuim copiii cu cat mai putine porcarioare , chiar daca nu sunt neaparat grasi. Desi nu pot spune ca am avut vreo problema cu Sara la capitolul greutate peste normal in cei aproape 3 ani de viata ( dimpotriva , in primii 2 ani a fost tot timpul la limita inferioara cu kg ) , am obisnuit-o fara paine si fara dulciuri ...pot spune ca nu-mi cere , nu se omoara dupa ciocolata sau alte chestii dulci, nu mananca sandwich-uri cu paine , ci cu zarzavaturi. Ii dau cascaval , sunca de curcan cu ardei sau castravete , branza telemea cu rosii ...niciodata cu paine. Rar gusta vreo tartina cu branza topita sau cu salata de vinete.
Nu pot spune ca i-am exclus carbohidratii din alimentatie...n-as face asa ceva pentru ca nu este bine ...carbohidratii au un rol foarte important intr-o dezvoltare armonioasa a unui copil . Stimuleaza memoria , capacitatea de invatare , echilibrul emotional ( prin favorizarea secretiei de serotonina ) , ajuta la eliminarea grasimilor rele din organism prin aport de fibre ,etc.Aviz mamicilor care incearca alimentatia Montignac pentru cei mici...eu sunt patita cu Monti , am tinut dieta asta de cateva ori si ma simteam oribil , nu puteam sa ma concentrez si randamentul intelectual era simtitor redus in timpul dietei.
La Sara , am inlocuit painea cu multe cereale integrale , in loc de dulciuri din comert mananca prajituri facute in casa ( chec , pandispan cu fructe , inchetata de casa , budinci ) , multe fructe proaspete si confiate si tot felul de oleaginoase .Astfel are un raport echilibrat ( zic eu ) de carbohidrati fara sa consume paine.
In alta ordine de idei , Miri bine ai revenit , refacere grabnica iti doresc !
Fug , ca trebuie sa plecam la Campulung sa-mi vad zuza
Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE
Povestea nasterii
doniro spune:
Fetelor, va rog nu va suparati pe mine. Scriu ceva 100% off topic:
Ramona, apropo de gel pe unghii, trebuie sa iti povestesc asta, ca sa ma racoresc si eu un pic: vad la gagici unghii superbe, le intreb cum reusesc; raspuns - gel. Pun bani de-o parte, ma duc la salon si fericita nevoie mare imi fac unghiile frumoase cu gel (un french finut pe unghia mea naturala). Dau milionu', dar nu imi pasa, pt ca am unghii perfecte. Dupa fix 2 zile se cojeste gelu' ca cea mai ordinara oja de la chiosc... . Citisem pe net tot felul de povesti de groaza legate de procedura de curatare a gelului de pe unghii (ca pileste unghia pana cade gelul pana unghia devine foaie de ceapa, ca bagi unghiile intr-o solutie care de asemenea iti distruge unghia etc). Asa ca mi-am curatat eu gelul frumusel, am taiat unghiile scurt si le-am dat cu oja inchisa la culoare.
Uite asa m-am lecuit eu de gel pe unghii si uite asa fac economie de 70ron la 2-3 sapt...
Inca o data, scuze pt off topic, dar trebuia sa povestesc si eu cuiva...
Probabil manichiurista a folosit produse de proasta calitate, nu stiu... dar oricum a doua oara nu mai incerc; unghiile mele sunt ff tari, numai ca eu nu am rabdare sa le dau mereu cu oja...
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
Ellenuta spune:
salutare fetele
noi tot cu tusea asta urata. eva e ok, insa, anna e plina de mucozitati pe gat si in spatele nasului. nu-i mai dau erdomed ci fluimucil. of ca nu se mai termina odata ..
ioana tare frumoase fetele tale! si ce bine sta in fund justina.
nati si eu zic la fel .. ca, daca sunt peste medie copilasii, asta nu inseamna ca-s suprahraniti. conteaza mult si mostenirea genetica, zic eu.
miriku refacere rapida si sa fuga repede kilogramele astea nesuferite.
emma pupam frumosii!
ramonici felicitari pentru permis!! imi pare tare rau ca nu a mers ca si invatatoare .. il pupam pe razvi cel istet!
miutza ce putin mai ai, abia astept sa ne dai de veste ca a venit ayana pe lume.
doniro eu am avut unghiile facute cu gel. acum, depinde de la persoana la persoana .. sunt unele la care, pur si simplu, nu prinde. cred ca tu te numeri printre acele persoane. ale mele au fost senzationale .. la fiecare 2 saptamani, schimbam modelul pe ele .. le dadeam pe spate pe colegele mele .. bine, asta era inainte de copii .. acum le tin scurte caci nu am cum altfel ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
doniro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellenuta doniro eu am avut unghiile facute cu gel. acum, depinde de la persoana la persoana .. sunt unele la care, pur si simplu, nu prinde. cred ca tu te numeri printre acele persoane. ale mele au fost senzationale .. la fiecare 2 saptamani, schimbam modelul pe ele .. le dadeam pe spate pe colegele mele .. bine, asta era inainte de copii .. acum le tin scurte caci nu am cum altfel .. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) papa bun bio bebe |
Sa stii ca e posibil ce spui tu, mai ales ca prima data cand am incercat sa imi pun gel, dupa prima aplicare a inceput sa ma usture groaznic sub unghie si gelul nu a prins. Iar a doua oara am patit ce v-am povestit.
Nu-i nimic, o sa le fac eu, dar la french imi tremura mana ca naiba la dunga aia albaaaaaaa
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
ramonab spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doniro Fetelor, va rog nu va suparati pe mine. Scriu ceva 100% off topic: Ramona, apropo de gel pe unghii, trebuie sa iti povestesc asta, ca sa ma racoresc si eu un pic: vad la gagici unghii superbe, le intreb cum reusesc; raspuns - gel. Pun bani de-o parte, ma duc la salon si fericita nevoie mare imi fac unghiile frumoase cu gel (un french finut pe unghia mea naturala). Dau milionu', dar nu imi pasa, pt ca am unghii perfecte. Dupa fix 2 zile se cojeste gelu' ca cea mai ordinara oja de la chiosc... . Citisem pe net tot felul de povesti de groaza legate de procedura de curatare a gelului de pe unghii (ca pileste unghia pana cade gelul pana unghia devine foaie de ceapa, ca bagi unghiile intr-o solutie care de asemenea iti distruge unghia etc). Asa ca mi-am curatat eu gelul frumusel, am taiat unghiile scurt si le-am dat cu oja inchisa la culoare. Uite asa m-am lecuit eu de gel pe unghii si uite asa fac economie de 70ron la 2-3 sapt... Inca o data, scuze pt off topic, dar trebuia sa povestesc si eu cuiva... Probabil manichiurista a folosit produse de proasta calitate, nu stiu... dar oricum a doua oara nu mai incerc; unghiile mele sunt ff tari, numai ca eu nu am rabdare sa le dau mereu cu oja... Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008) |
Doniro si eu le-am facut cateva luni la manichiura, dar mai mult ca sa fur meserie .Imi punea doar un strat subtire de gel atat cat sa nu se rupa unghia (mi se rup foarte usor acum), si bineiteles model.Cand dadea jos gelu il dadea cu o pila electrica, dar nu asa cum zici ca le-a facut unora.Trebuie sa si stii cat sa pilezi sa nu distrugi unghia.Si eu plateam doar 30 de lei pt ca nu imi facea si extensii pt ca imi cresteau unghiile mele si nu se rupeau fiind date cu gel.
Acum mi-am luat eu acasa lampa UV de pe net si tot ce trebuie pt pus gelu si mi le fac eu acasa.Gelu il dau jos cu o pila normala, un pic mai dura.
Si rezista gelu tare bine pe unghii, doar modelu il schimb tot la 3-4 zile, max 5 ca foarte repede ma plictisesc.Un alt avantaj e ca cu orice oja ordinara m-as da, nu se decojeste.
(slideshow)
stancutza spune:
Buna seara zuzici!
Ramo bine ca ai aparut ca era sa intreb de tine. Asa ca acum imi ramane sa intreb doar de Ceska, Ven, Lala, Shose????
Noi suntem bine, am fost iarasi ocupate cu logopedia si in continuare Sofia refuza sa vorbeasca la logoped. Not good, incercam sa gasim solutii alternative (sa nu mai intre la lectie cu alti copii, sa mearga tati cu ea nu eu, si daca nimic nu merge, sa incercam la alt logoped)...Incerc sa nu ma ingrijorez foarte tare, dar in fiecare zi saptamana asta am plecat cu elan de acasa si m-am intors pleostita. Daca ar fi si ea harnica la lectie cum sunt ceilalti copilasi, ar invata mult mai repede.
Zilele astea m-am tot documentat despre psihologia copilului si cum invata piticii, am dat si peste articolul asta, mi se pare foarte interesant (va sfatuiesc sa cititi pana la sfarsit): reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=92 si inca un articol despre folosirea "rusinii" ca si concept de manipulare a copilului: reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=112
Acum stau si rumeg, si ma gandesc cat de mare este presiunea celor din jur - "strada" care nu doarme niciodata, cel putin la noi in Ro - prin replicile de genul: vai, dar isi suge degetul, ce copil mare, e rusine! vai, dar nu e frumos ca o fetita sa planga! daca mai plangi, ta iau tiganii! sau vai, dar de ce plange asa? trebuie disciplinata, nu se poate sa o lasati sa se rasfete de pe acum! etc etc...toata armata de ineptii al caror substrat te indeamna practic spre un singur lucru: sa-ti bati copilul pana se cuminteste. Ce conteaza urmele pe care le lasa in psihicul lui violenta aplicata de parinti la varste fragede...
Miutza si Ema, ce ar insemna un mic dejun Monti la copii? Lapte...cu mai ce? Cu ce se poate combina? Sau o felie de paine cu...? Nu prea stiu! Bine, nu vreau ca Sofia sa manance exclusiv Monti, ci doar sa evitam pe cat posibil combinatiile mai daunatoare.
Miri, asteptam sa te refaci si sa revii printre noi in forma ta cea mai buna!
Elle, sanatate multa fetitelor si voua, si asteptam poze cu cele doua tunsulici!
Gata, ma retrag, maine dimineata la 8 am ora de condus, instructorul meu e de treaba dar incearca sa ma motiveze cu chestii de genul "asta e a 6-a sedinta, nu ar mai trebui sa faceti cutare greseala" ceea ce pune o presiune nenecesara pe mine, de parca eu fac greseli pt ca asa vreau eu :-( Stiu ca practica va rezolva nesiguranta de acum, dar ca sa apuc sa practic trebuie sa iau examenul mai intai!
Va pup
Miutza spune:
Elle, sanatate fetelor!
Stancutza, un mic dejun Monti ar putea fi un ou fiert cu cascaval sau alta branza si ceva carnita, ce stii ca-i place (eu nu-i dau nimic preparat gen salamuri, sunca, cremwursti etc pt ca au porcarii in ele) fara paine. Ii mai poti da (ca alternativa, nu in continuare) o felie de paine din faina integrala cu branza de vaci slaba si cu un pic de gem (cu fructoza) deasupra, este delicios . Ii poti face clatite din faina integrala cu albus de ou si scortisoara, fara ulei si le umpli cu gem cu fructoza. DAR parerea mea e ca e prea complicat sa-i dai toate mesele monti si poate si inutil. Eu am grija la mesele cu carne si legume, in ciorbe nu pun cartofi (de fapt nu folosesc deloc) si nici paste, macar ca sa-i formez niste gusturi si obiceiuri sanatoase, sa nu manance carnita cu paine sau sa nu prefere cartofii in locul legumelor sanatoase (e mare fan brocoli, pastai, varza de Bruxelles, mazare, varza, conopida, etc). Ca cereale, folosim fulgii de ovaz (sunt cam grosieri dar daca adaug scortisoara in lapte ii mananca cu mare placere). Lapte inca nu i-am dat 0.1%, bea 1.5 % grasime dar e ok si asa. Unele principii le pun in aplicare la Maya, altele nu. Insa de cand cu gradinita, s-a dus mare parte din efortul meu. Pe langa puree de cartofi, pilaf, mamaliga pe care acasa nu i le servesc si acum le papa la pranz la gradi, a facut cunostinta cu napolitanele, cu foietajul, cornul cu rahat, biscuitii (asta primesc la gustari, nu mereu, dar se intampla). Ce ma bucura insa e ca daca primeste la gustare (dupa somn) biscuiti si o piersica sau un mar, ea tot fructul il prefera primul . Uneori nici nu-si mai aminteste de biscuiti sau corn. Oricum, incercam sa compensam in weekend cand mancam sanatos si monti... fie peste cu legume la abur, fie curcan la cuptor cu pastai si brocoli fierte etc. M-am lungit cu informatii inutile, se pare ca sufar de tastarnita :)
Miutza , mami fericita de minune de fetitza scumpa si iubita Maya Ioana (25.01.2008) si fericita in 37s+ cu a doua comoara, Ayana
Poze cu raza mea de soare
Noi 2+2 si restul lumii (b l o g)