Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *272*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui jelimoni

am fost diagnosticati si noi cu astm bronsic,si suntem pe singulaer, ventolin si flixotide, acum pare mai bine, tuseste mult mai putin,respira mai bine si e si mai vioi
MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE SI FILME ROBERT
ce mare am crescut!!

Moni, noua medicul ne-a zis clar ca diagnosticul de "astm bronsic" nu se poate pune cu precizie pana la varsta de 5 ani. Si de face copilul 7 bronsite, bronsiolite si pneumonii pana la 5 ani, tot nu e "condamnat" la astm bronsic cu siguranta.
Singulair luam si noi, suntem la a doua tura (prima tura care a durat 6 luni a servit-o pe la 3 ani), dar uite ca nu ne-a ajutat la nimic... Flixotide si Ventolin (spray-uri) a luat in spital, dar e f greu sa stie sa inspire exact cand trebuie puf-urile alea, asa ca... naiba sa le ia de medicamente, ca parca le dam apa de ploaie... Sincera sa fiu mai multe sperante imi pun in ce i-au facut ai mei (seu de oaie cald pus pe piept).
Sanatate va dorim!

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

va pup in fuga.
sunt groaznic de ocupata sa slabesc:))) glumesc:)

jeremy e bine! haleluiah! am avut o saptamana si un weekend de cosmar:( nu doresc nimanui sa traiasca ce-am trait noi:(

musafirii s-au dus (o parte), acu avem belele cu sacha... se trezeste in toiul noptii si vine pe scari in jos in sufragerie - garduletul a cazut cu tot cu bruno sapt trecuta- asa ca ne trezim de 5 ori pe noapte sa-l ducem inapoi in pat.
durerile mele se estompeaza. 10kg in minus si un avant pionieresc de invidiat:))

va pumpez, si va urez sa stati ferite de virusi si microbi de sezon, sa fiti vesele si stralucitoare! viata e generoasa!

muuuuah!

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
[url=http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/][/url]

Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jelimoni spune:

doniro,asa mi s-a spus si mie, cu completarea ca la cate bronsite a avut el(anul asta cred ca a avvut maxim 2 luni in care a fost bine) cam slabe sanse sa nu fie...
intr-un fel ma bucur ca dupa zeci de tratamente de antibioti date aiurea de pediatra la care mergeam, macar acum stiu care-i problema...
lui Robert ii fac bine pufurile,tu cum i le dai ca n-am inteles ce-ai zis, ca nu stiu exact cand sa respire?
eu ii dau cu spacer-ul, si il tin 1 min timp in care el inhaleaza
deja nu mai tuseste dupa 2-3 zile, am sa-i scot ventolinul de maine apoi flixotideul.
despre singulaer am auzit si eu tot felul de pareri, sper sa fie de folos la noi
voi ati fost la mare/munte?sau la salina?am inteles ca fac minuni,ma gandesc sa-l duc o saptamana la salina
va pup, multa sanatate!
miri felicitari pt cele 10 kg!
lala vvoi cum sunteti?sper ca ai vesti bune...
elle, se vede ca ti-a priit weekendul de evadare, ma bucur ca te-ai relaxat si tu putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Miri esti meseriasa! ma bucur ca gasca e bine...
fetelor cu bebei cu astm, sper sa se infirme diagnosticul. poate este doar o alergie - desi si asta e urata (stiu din propria experienta!)
Elle bravo pt escapada romantica
LalaD, ai cam fugit din zona...si Rolly la fel.

si azi avem sarbatoriti: e Sf. Dumitru!!!
Dimitris de Miri si Dimitris de Laurici!
tuturor celor dragivoua care poarta acest nume!
Pt noi este o dubla sarbatoare: sotul meu e si el un Mitica, iar Sf Dumitru e ocrotitorul familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

LalaD, ai cam fugit din zona...si Rolly la fel.

si azi avem sarbatoriti: e Sf. Dumitru!!!
Dimitris de Miri si Dimitris de Laurici!
tuturor celor dragivoua care poarta acest nume!
Pt noi este o dubla sarbatoare: sotul meu e si el un Mitica, iar Sf Dumitru e ocrotitorul familiei.

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Eram sigura ca o sa ma tragi de urechi

Am "fugit" relativ motivat, nu am noutati de scris poate doar faptul ca si Andrei intra in categoria bolnaviori, sta acasa de 5 zile cu pneumonie.

In rest v-am citit, admirat poze si va doresc la toate multa, multa sanatate si pentru voi si pentru pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La multi ani de Sf Dumitru !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jelimoni

doniro,asa mi s-a spus si mie, cu completarea ca la cate bronsite a avut el(anul asta cred ca a avvut maxim 2 luni in care a fost bine) cam slabe sanse sa nu fie...
intr-un fel ma bucur ca dupa zeci de tratamente de antibioti date aiurea de pediatra la care mergeam, macar acum stiu care-i problema...
lui Robert ii fac bine pufurile,tu cum i le dai ca n-am inteles ce-ai zis, ca nu stiu exact cand sa respire?
eu ii dau cu spacer-ul, si il tin 1 min timp in care el inhaleaza
deja nu mai tuseste dupa 2-3 zile, am sa-i scot ventolinul de maine apoi flixotideul.
despre singulaer am auzit si eu tot felul de pareri, sper sa fie de folos la noi
voi ati fost la mare/munte?sau la salina?am inteles ca fac minuni,ma gandesc sa-l duc o saptamana la salina
va pup, multa sanatate!

MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE SI FILME ROBERT
ce mare am crescut!!

Cu spray-urile alea e dificil pt ca trebuie sa inspire adanc exact in momentul in care tu apesi pe chestia aia. Deci puf-ul trebuie sa ajunga direct in plamani, ceea ce la copil mic e cam dificil pt ca nu inspira exact atunci si nu destul de adanc. Eu nu ii mai dau Dariei spray-uri. Doar Luivac (mai are o luna) si Singulair (pana in martie).
Cu salina........e cu dus si intors. Daria la salina s-a imbolnavit de pneumonie, culmea ironiei... a dus-o sotul in plina vara tocmai pt ca am mai avut probl. cu ea. Probabil diferenta mare de temperatura (salina/afara) i-a atacat plamanii, nu stiu... iar alergoloaga mi-a zis ca e cam mare concentratia de sare pt astia mici cu probleme pneumologice... nu mai inteleg nimic, pt ca si eu stiam ca e f buna...
La mare am fost, la munte am fost, dar pot face minuni 5 zile colo si 5 colo? Eu cred ca nu. Eu cred ca doar timpul va face minuni, pt ca se vor autoimuniza odata cu cresterea.
Sper ca in cazul vostru sa aiba efect toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Gatta, raspund la apel!

Imi pare rau sa aud de pneumonii, astm si alergii... Sanatate tuturor puiutilor.

Intrebare: cum descoperiti pneumoniile? La medicul de familie, faceti radiografii? Tare imi e teama ca as putea sa ma confrunt cu chestia asta si nu pot depista in timp.

Anul asta prin primavara am avut un episod de tuse la amandoi care a trecut abia dupa 2 luni si med meu imi zicea ca nu e pneumonie.
Dupa asta am cumparat un nebulizator, Omron si cum sunt raciti cum le fac aerosoli cu ser fiziologic. Nu sunt sigura ca functioneaza, dar nici rau nu are ce sa le faca.

Am trecut si noi printr-o raceala cu 2 zile febra, mai rau s-au simtit adultii decat copiii, a ramas sa ne luptam cu mucii.

Cu Iulia am avut/am ceva probleme cu un streptococ hemolitic de tip C care cica era sensibil la o clasa de antibiotice si dupa tratament tot a iesit la exudat, am intrebat in stanga dreapta diversi medici, am googalit sa vad ce implica existenta lui si pana la urma a reiesit ca e oarecum normal in flora si ca degeaba il tratezi... stiti cum e... atati medici, atatea pareri Asa ca am decis sa o las in pace si sa fac rost de un exudat "curat" pt gradi. Ideea e ca i-am facut si lui Vlad investigatii si el nu are nimic... oare cum e posibil pt ca va dati seama ei sunt bot in bot toata ziulica
Asa ca de spatamana trecuta am inceput gradinita, Iulia a facut un vulcan 3D pt doamnele de la gradi, asa cum a vazut in realitate.
A fost tare incantata in vacanta pt ca a vazut eruptia vulcanului Stromboli si Etna in toata maretia ei si a vrut sa impartaseasca experienta ei.

Vlad inca e acasa cu buni, un mare rasfatat, nu prea imi place ca a invatat sa loveasca, el crede ca e o joaca, mai am mult de lucru cu el caci e tare incapatanat si cum ar zice sotul "fuck-ofist".

I-am cumparat recent o bicicleta (pt ca Iulia a primit recent una de ziua ei, si era tare amarat) dar nu intelege ca trebuie sa dea din pedale... sper sa reuseasca la anul in primavara.

Eu dau inainte cu munca, sotul la fel, se pare ca ne vom muta in Ardeal... dar inca mai e de asteptat.

Va salut cu drag pe toate!

Mergi la inceput

Vera, eu deja am oroare de tuse, pt ca aproape de fiecare data cand a persistat mai mult de 2 sapt, a fost fie pneumonie, fie bronsita. Si nu stau mai mult de atat acasa.
Victor, de ex, are acum bronsita. Urata. Tuseste de vreo 10 zile. L-am tratat eu cu aerosoli, antialergic, sirop de tuse. Azi noapte nu s-a oprit din tuse si dimineata l-a dus sotul la pediatru. A zis ca nu e pneumonie (ar fi fost a doua ), dar e "o bronsita urata". L-a bagat pe antibiotic, aerosoli in continuare si alte alea...
Si acum ma intreb ce s-ar fi intamplat, totusi, daca nu l-as fi dus, si as fi stat cu el acasa. Asta daca aveam curaj sa risc... Cine stie, poate se facea bine oricum... nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godzila spune:

Citat:
citat din mesajul lui doniro

Vera, eu deja am oroare de tuse, pt ca aproape de fiecare data cand a persistat mai mult de 2 sapt, a fost fie pneumonie, fie bronsita. Si nu stau mai mult de atat acasa.
Victor, de ex, are acum bronsita. Urata. Tuseste de vreo 10 zile. L-am tratat eu cu aerosoli, antialergic, sirop de tuse. Azi noapte nu s-a oprit din tuse si dimineata l-a dus sotul la pediatru. A zis ca nu e pneumonie (ar fi fost a doua ), dar e "o bronsita urata". L-a bagat pe antibiotic, aerosoli in continuare si alte alea...
Si acum ma intreb ce s-ar fi intamplat, totusi, daca nu l-as fi dus, si as fi stat cu el acasa. Asta daca aveam curaj sa risc... Cine stie, poate se facea bine oricum... nu stiu...

Nici eu nu am curaj sa stau acasa, Le-am dat si eu pe rand antibiotic, antialergic, mucosolvanti si tot degeaba, ajunsesem si eu la disperare. Ba unii (medicii se intelege) ziceau ca e alergie, altii ca nu e bine sa le dau mucolitice si ca trece de la sine, caci e un cerc vicios si nu reusesc sa se elimine secretiile... asa m-am decis sa iau nebulizator si intamplarea/chiat a functionat, dupa 2 saptamani nu au mai tusit. Tusea era productiva insa persista de multa vreme. Cosmar, ce mai!

Mergi la inceput