Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *272*
Raspunsuri - Pagina 13
ramonab spune:
Ceau fetele!
In primul rand La multi ani Dumitrilor!!!!
Apoi, sanatate multa bolnaviorilor!
Vad ca tot discutati de tuse si antibiotice.
Sa va zic cum a fost la noi:de cate ori Razvan tusea mergeam la doct sa il trateze.Antibiotic, siropuri antituse.Hmmm, copilu nu facea febra deloc, stare de moleseala nici vorba, durere in gat niet, pofta scazuta de mancare la fe, nu.Diagnosticul mereu acelasi:rosu in gat, mai mult sau mai putin.I-am dat trat prescris, o data, de doua ori, tusea revenea cam la 2 sapt dar fara sa dispara de tot.
Si i-am facut doar aerosoli, reteta obisnuita:1,5 ml Acc si 2ml ser.
Dupa 7-8 zile era gata tusea.La fel am facut de cate ori aparea o tuse, care tuse nu revenea asa de des.Ultima data a tusit in primavara.De atunci desi e in colectivitate de 2 luni, nu avem probleme.
Si la fel o sa tratez si de acum inainte daca nu are nici un alt simptom inafara de tuse.
El a avut si o perioada de tuse iarna trecuta care a durat vreo 3 luni aproape (atunci nu aveam nebulizatorul) si desi am incercat enspe mii de siropuri nu i-a trecut.L-am lasat in pace si i-a trecut de la sine.
(slideshow)
Razvan 2+
ramonab spune:
S-a deschis langa noi un centru wellnes spa si l-am dus pe pici sambata la bazin si l-am bagat si in jaccuzi.La inceput s-a cam temut da apoi si-a luat si colacelul si tare s-a mai balacit.
Ma gandesc sa-l duc cat de des ca stiu ca apa le face foarte bine copiilor, nu?
Un singur lucru nu imi place acolo si anume ca dupa ce iesi din incaperea bazinului si intri in vestiar e cam marisoara diferenta de temperatura.Cu imbracatu nu e problema ca i-am dus hainele cu mine inauntru dar cand ii trebuie la wc trebuie sa iesim rapid, dezbracati si uzi.Sper totusi sa nu fi racit.Asta a fost sambata, se manifesta pana acum, nu?
A, si a mai fost duminica si la circ cu tata-sau.Cica nu prea l-a captat spectacolul.Sa mai astept sa mai creasca?
(slideshow)
Razvan 2+
aurel_cris spune:
Buna zuzici in sfarsit astazi am intrat si eu pe forum dupa o lunga absenta.Am crezut ca reintorcandu-ma in Manchester o sa am mai mult timp de forum dar m-am cam inselat.Bianca ma vrea tot timpul cu ea iar cand doarme gatesc,fac curat e.t.c. Tati are un job mai departe si sta acolo iar eu sunt singura cu Bia mereu,imi este tare greu aici dar asta este.Bianca a devenit posesiva rau nu il primeste pe tati sa stea nici macar in pat langa mine
,daca ma pupa ii da imediat o palmuta.Mergem la playgoup de 2 ori pe saptamana dar nu stiu de ce aici nu prea vrea sa se joace cu copii. Acasa ii placea la nebunie sa se joace cu verisoara ei si alti copii,cred ca neintelegand ce vor sa sperie. A inceput sa vb destul de bine in romaneste,in engleza stie doar cateva cuvintele.Nu am vrut sa o dau inca la gradi sa nu devina mai confuza pt ca a vorbit destul de tarziu in comparatie cu alti copilasi.Oricum din ianuarie va merge la cresa,trebuie sa luam taurul de coarne si sa invatam engleza,sa socializeze mai mult cu copii.De data aceasta sa reacomodat mai greu in Manchester,imi spunea mereu ca vrea acasa la ea
(se obisnuise in Bucuresti).Am scapat definiti de pampers ziua, noaptea chiar daca credeam si eu ca multe zuzici vad ca nu va face in veci la toaleta.Ea a refuzat olita de la bun inceput,a vrut direct la colacel dar dupa 10 zile de facut pe ea.In Romania am ridicat covoarele din apartament si am lasat-o fara pampers dupa ce i-am tot explicat ca trebuie sa imi spuna cand face kk si pipi.Ii placea la fel sa se ascunda si sa faca kk dupa care imi spunea.Am mai lasat-o in funduletul gol si dupa ce a facut pe ea pipi de vro cateva ori a inceput sa imi spuna.Dar la kk a mers un pic mai greu dar am reusit pana la urma cu multa perseverenta si cand a vrut ea.Mi-am dat seama ca oricat ma straduiesc eu ca ea sa faca ceva parca imi face in necaz si nu face ca mine.Dupa ce o las balta raman masca ca face acel lucru,asa mi-a facut si cu vb cat m-am straduit eu sa o invat cuvinte nu repeta neam,dupa ceva timp imi spunea ea tot ce ii zisesem.Chiar mi-au zis aici ca sa las copilul in pace pt ca cu cat ma straduiesc mai mult eu cu atat mai incapatanata este ea.Ce ma cam supara acum este ca nu vrea sa manance,ma scoate din sarite sincer ca nu stiu ce sa ii mai fac.Cand am citit ce greutate au uni clopotei ma apucat durerea de cap,ea are 12,400kg si 92 de cm.Avem deasemenea o mare problema cu constipatia caci refuza sa manace fructe uneori,supa si ma enerveaza ca la group ii da toast si acum imi cere mereu.E asa incapatanata acum ca imi vine sa urlu,manca asa frumos cand era mai micuta.
Am citit si eu acest capitol,azi incerc sa recuperez din urma fiind sarbatoare.
La multi ani tuturor de Sf.Dumitru!
Elle sper ca mai primesti niste urari intarziate pentru Anna scumpa,sunteti frumoase toate 3
,am vazut pozele.
Laurici imi pare tare rau pentru pierderea suferita.
Grati spor la treaba si Dudu mic probabil este incapatanat ca Bianca,sigur va face la olita cand va considera el.
Miri refacere cat mai rapida mami.Ai toata admiratia din partea mea cum te descurci cu 3 flacai
Stancutza sa sti ca si eu m-am dus la logoped cu Bia sa vad daca are ceva copilul ca nu vb cine stie ce iar eu eram tare stresata.Am mers la vro 2 sedinte dar ea nu a cooperat deloc,a trebuie sa mai merg la tara pt parastase una alta si am lasat-o balta.La tara socializand cu copii si-a dat drumul la vb incet incet,oricat m-am straduit eu sa fac ce ma invatat logopeda nu imi dadea atentie.Bafta la scoala de soferi.
Alinus imi pare rau ca Anita se acomodeaza mai greu la gradi,multa bafta la interviu.
Lala20 multa sanatate Biecutei.
Eliza asa este cum a zis Stancutza,am folosit un varf de cutit de carbonat de calciu.Chiar mia dat grija pediatra sa nu uit sa iau la mine pe langa alte cateva medicamente din Romania. Multa sanatate le doresc copilasilor bolnaviori.
V-am vazut in pozici,Emma este o scumpa ca de obicei.
Miutza ce burtica frumoasa am vazut si ce scumpa este Maya.Nu-mi vine sa cred ca mai ai asa de putin si iti vei tine a doua fetita in brate.
Ramo scump rau Razvanici
,felicitari pentru permis.
Doniro asa are si nepotica mea probleme cu racelile iarna de la gradi. Are 4 ani jumatate,a mers la cresa cand avea 1,7 luni,dupa gradi dar vad ca tot asa o tine, o saptamana la gradi dupa care 2 acasa pe tratament,tare naspa.
Sigur mai vroiam sa scriu ceva dar nu imi amintesc iar Bianca imi zice deja sa opresc caratorul.![]()
Va pupam cu drag.
doniro spune:
Ramona, ai avut curaj sa il tii acasa 3 luni cu tuse. Si eu mi-am zis mereu ca daca starea generala e buna, nu face febra, papa bine etc, nu o sa mai dau fuga asa repede la doctor, dar cand l-am auzit azi noapte ca nu se mai oprea din tuse, mi-a pierit curajul 
Roxana, mami de
Ioana Daria (3 jul 2006) si
Victor Mihai (8 ian 2008)
ramonab spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui doniro Ramona, ai avut curaj sa il tii acasa 3 luni cu tuse. Si eu mi-am zis mereu ca daca starea generala e buna, nu face febra, papa bine etc, nu o sa mai dau fuga asa repede la doctor, dar cand l-am auzit azi noapte ca nu se mai oprea din tuse, mi-a pierit curajul ![]() Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008) |
Bineinteles ca depinde ce tuse e.Atunci Razvan nu avea o tuse din aceea suparatoare.La inceput a fost asa seaca si mai deasa, se trezea si noaptea de vreo 2 ori din cauza ei.Atunci am incercat eu cu tot felul de siropuri si nu a mers, s-a rarit dar nu trecea.In timpul zilei tusea ba sec, ba productiv, noaptea nu mai tusea.Si asta l-a tinut aproape 3 luni.Era tot mai rara, tusea doar de cateva ori pe zi, dar tot era acolo.Pe sotul meu il dispera sa-l auda tusind, tot ma batea la cap sa-i dau ceva.Ce sa-i mai dau daca am incercat tot: eurespal, sirop de patlagina, ketof, nici nu mai stiu, tot felul de astea homeopate, si ridiche cu miere.Bineinteles ca nu toate atunci, ciinainte cand mai tusise.NICIODATA nu i-am dat un sirop de tuse care sa-l fi scapt de ea.
Oricum am citit in mai multe locuri ca-s apa de ploaie, is mai mult un "remediu" pt parinti in sensul ca-s linistiti ca ii dau ceva copilului
(slideshow)
Razvan 2+
doniro spune:
Ce zici tu ref siropuri de tuse - perfect de acord. Apa de ploaie. Nu cred ca e sirop de tuse pe care sa nu il fi incercat. Absolut niciunul nu a potolit tusea...
Roxana, mami de
Ioana Daria (3 jul 2006) si
Victor Mihai (8 ian 2008)
ramonab spune:
Aurelcris, cu incapatanarea noastra de a face copiii sa faca ceva cand vrem noi cam asa e.Nu vor face niciodata cand vrem noi daca vad ca vrem neaparat sa faca acel lucru.Degeaba ii fortam noi, sa mearga cand credem noi ca ar fi timpul sa mearga, sa vb cand credem noi ca ar fi timpul sa vorbeasca,sa nu mai faca in pampers cand credem noi ca nu ar trebui sa mai faca s.a.m.d ca o vor face tot cand vor vrea ei, inconstient bineinteles, ca nu planuiesc ei sa ne faca in ciuda
.
O va ajuta mult pe Bianca colectivitatea sa isi imbogateasca vocabularul.Nu cred ca va deveni confuza pentru ca si inainte de a merge in romania a mai auzit limba engleza, nu e o noutate pt ea.Trebuie doar sa incerci sa ii explici de ce acolo se vb in alt fel.
(slideshow)
Razvan 2+
danybv spune:
Buan seara dragi zuzici
Am intrat si eu la prag de seara, ca acum am putin timp liber, sa urez tuturor celor care poarta numele Sfantului Dimitrie, un calduros si sincer LA MULTI ANI
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
www.trilulilu.ro/danybv/cf92b5c8a8098e" target="_blank"> Dedicatie pentru soacre
Eliza spune:
Lala si voi cu pneumonie?:( Sanatate multa piticului.
Cristina ma bucur ca ai mai intrat sa ne spui de Biencuta. Pentru constipatie incearca sa-i pui tarate in iaurt, eu o pacaleam, puneam si fulgi si stafide si putina tarate si asa le manca. La noi s-a rezolvat problema si in momentul in care i-am scos laptele si l-am inlocuit cu hemp milk si almonds milk. Nu te stressa cu mancarea ca tot cat vrea o sa manance.
Jelimoni si fetele cu copii cu probleme, va inteleg perfect si noi am avut anul trecut o iarna de cosmar. SI noi am incercat o groaza de siropuri care nu au mers. Dar la fel stiu si eu ca pana la 5 ani nu pot pune un diagnostic sigur de astm. Eu ma rog sa nu fie cazul nici la noi nici la vreun alt clopotel.
Elle bravo mami pentru escapada la munte, sper sa iti fi reincarcat bateriile.
Miri felicitari pentru kg pierdute s poate intrii maid es sa ne spui de piticuti.
Eliza 
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
emabucuresti spune:
sanatate multa bolnaviorilor!
la multi ani dimitris de lauraD, sacha dimitris de miri celorlati sarbatoriti ai zilei!
mikibaby abia astept sa ne anunti despre un fratior sau surioara pentru saara 
miri cum mai esti, ce mai fac baietii?
ma bucur sa citesc pe jelimoni,vera, cristina uk si alte mamici ce nu mai scrisesera de mult!
noi suntem acasa in formatie completa si 'asta imi ocupa tot timpul' hihi