Floricele de Liliac mai - iun 2010 (23)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

neata!
Corinasmile, multumesc frumos, cred ca despre aceasta clinica este vb., mi a zis o tipa de ea si nu intelegea unde este.
sun chiar acum!

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

nu mai au dermato, de o sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Salutare

Este un frig la mine in casa.....vai de capul meu!!!! Si stau si la parter!

alesicoo dar ce a patit Karina de trebuie sa ajungeti la dermato? Sper ca nimic grav.

Vivela tu i-ai dat chamomilla remediu homeopat lui David cand i-au iesit dintisorii? Daca da cum? Tudor nu a avut nevoie de ajutor din exterior decat extrem de rar si atunci am folosit Dentinox. Pitica in schimb e un pic mai chinuita de dintisori. I-am luat Chamomila CH7 si ii dau o bobita (e din aia mare ca e remediu facut de PlantExtract) la nevoie. Se pare ca functioneaza la ea, dar eram curioasa de alta administrare.
Si inca ceva - rogu-te da-mi si mie schema pentru sindromul premenstrual ca ma termina cu nervii in fiecare luna. Nu am notat-o cand ai scris-o dincolo, la strumfi, si acum imi e imposibil sa gasesc capitolul. mercic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Buna dimineata si de la noi,

Sa avem o zi mai buna decat cea de ieri!

Ioana1234, am inteles cu ecografia... asa ma gandeam si eu.

Despre laptele praf schimbat la 6 luni... voiam sa intreb si eu, dar apoi am realizat ca noi suntem cele mai mari si... de la noi vine ploaia, vorba aia! Eu sunt pe cale sa-l schimb pe cel al fetelor, dar vreau sa trec de pe Topfer pe Vitalact cel gratuit #537;i tot aman, nu stiu pana cand... Imediat ce voi face tranzitia, voi povesti celor interesate ce si cum.

Va spuneam ca si eu am probleme cu fetele la bautul lapteloi... ca nu-l mai accepta, plang, se zbat, il imping cu manutele... Ma gandesc ca poate e de vina si faptul ca ele au implinit 6 luni si laptele nu mai corespunde nevoilor lor nutritionale... Il voi schimba probabil luna aceasta.

Despre jucarii mai voiam sa spun ca una din preferatele fetelor e o carticica din aceea de baie, de 4 file de plastic moale... E superb colorata, fetele sunt fascinate! Plus avantajul de a putea fi molfaita in voie... Va recomand cu caldura sa le cumparati copiilor asa ceva!

Autodiversificarea/diversificarea nu prea merge de niciun fel. Pe zi ce trece ma conving ca mazarichile sunt departe de a reusi sa duca singure mancare in gurita... Plus faptul ca n-au niciun reflex de a inghiti din lingurita. Le dau seara de seara cateva lingurite cu suc de mere si jumatate de ajunge inapoi pe barbita, desi gustul le place enorm! Am decis sa fac efortul de a le da sucurile doar cu lingurita, desi mi-ar fi mult mai simplu si comod sa le pun in biberon si sa-l bea in cateva secunde, pentru ca vrea sa leinvat sa manance si altfel. Iar cerealele... aceeasi poveste. Vor sa manance, dar saracutele nu inteleg cum... si dupa ce molfaie terciul ala pana ma plictisesc, jumatate le curge afara din gurite... Cred ca pana sa ajungem sa mancam cu adevarat ceva, va mai trece minim 1 luna, deci 99% din alimentatie o sa ramana tot laptele, pana cine stie cand. Ceea ce nici nu-i asa rau, de fapt.

Ioana, sunt tare curioasa daca si la Sabina va fi atat de anevoioasa tranzitia la solide...

Iar mamicile ce sunteti la al doilea copil, imi puteti spune cum a fost la voi? Cat de repede au invatat bebelusii sa inghita piureuri si alte chestii semi-solide?

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Eu nu mai stiu cat timp i-a luat lui A sa pape bine piureurile. M. in schimb a invatat in 2 zile. Dar asta nu inseamna ca nu se mozoleste.
Ma rog, "a invatat" e mult spus, inghite si mananca destul de repede.
Iar piureul care-i ajunge pe fata..eu i-l culeg cu lingurita si i-l bag inapoi in gura

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

dr.pediatra a zis k pare a fi dermatita atopica
obrazul stg este mai rosu nu cu bubite cu lichid in ele, doar rosu si mai aspru asa...
sper k am fost inteleasa

Citat:
citat din mesajul lui Alinutzaa

Salutare

Este un frig la mine in casa.....vai de capul meu!!!! Si stau si la parter!

alesicoo dar ce a patit Karina de trebuie sa ajungeti la dermato? Sper ca nimic grav.

Vivela tu i-ai dat chamomilla remediu homeopat lui David cand i-au iesit dintisorii? Daca da cum? Tudor nu a avut nevoie de ajutor din exterior decat extrem de rar si atunci am folosit Dentinox. Pitica in schimb e un pic mai chinuita de dintisori. I-am luat Chamomila CH7 si ii dau o bobita (e din aia mare ca e remediu facut de PlantExtract) la nevoie. Se pare ca functioneaza la ea, dar eram curioasa de alta administrare.
Si inca ceva - rogu-te da-mi si mie schema pentru sindromul premenstrual ca ma termina cu nervii in fiecare luna. Nu am notat-o cand ai scris-o dincolo, la strumfi, si acum imi e imposibil sa gasesc capitolul. mercic

Alina
Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010)

Drumul spiridusilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Neata

Offf sper sa se mai incalzeasca nu de alta dar Alex e ca pe ace daca nu il scot afara macar 30 min la aer.
Mai de trei zile m-a zapacit de creieri. Cred ca a descoperit ca poate sa scoata sunete noi si le exerseaza incontinuu. Deja de trei zile ziua nu doarmesi povesteste intr-una. Acum parca s-a mai calmat.
Si la mine a inceput sa cam refuze laptele pe care il agrea pana acum. O fi mai mare ca si greutate si sa trec la Lp numarul 2? Hmm trebuie sa ma interesez.
Pup,

Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Carla un semn din partea bebelusului ca este pregatit pentru diversificare este disparitia reflexului de protruzie a limbii. Daca bebe inca il are...iti dai seama ca putine sanse sa duca mancarea spre cerul gurii si sa o inghita, daca bebe misca limba in sens invers.
Eu am asteptat pana cand Tudor l-a pierdut (inca nu il pierduse in totalitate) cand am inceput sa ne jucam de-a diversificarea. Iar in primul an de viata, desi o sa manance si mancare, sa stii ca tot laptele o sa reprezinte o mare parte din "mancarea" unui bebelus. Asa ca...rabdare rabdare rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Eu am o alta dilema.
Cand fierb carnea pt a o pune in piureul de legume..nu pot sa fierb o bucatica, tre sa pun o felie intreaga. Dintr-o felie, folosesc cel mult o lingurita de carne pasata. Ce fac cu restul ? O congelez ?

La A. am depasit faza asta ca ea servea din borcane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura

Eu nu mai stiu cat timp i-a luat lui A sa pape bine piureurile. M. in schimb a invatat in 2 zile. Dar asta nu inseamna ca nu se mozoleste.
Ma rog, "a invatat" e mult spus, inghite si mananca destul de repede.
Iar piureul care-i ajunge pe fata..eu i-l culeg cu lingurita si i-l bag inapoi in gura

Vezi, mie chiar asta mi se pare ciudat... ca n-am mai auzit mamica sa se planga de acest aspect, iar eu de o saptamana le dau zilnic o masa de cereale si nu facem deloc progrese... Terciul e moale, lingurita e mica, in gurita le dau cantitati mici... nu stiu ce gresesc. Imi vin in minte doua explicatii: ori gustul cerealelor e atat de fad ca n-au nicio placere sa-l inghita(sunt cereale simple de orez, fara niciun gust - mie mi se par gretoase, le-am gustat), ori intradevar pentru copiii hraniti doar cu biberon e mult mai dificil sa deprinda tehnica inghitirii semi-solidelor, spre deosebire de cei hraniti la san, care am citit ca mult mai usor vor invata sa manance...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput