Floricele de Liliac mai - iun 2010 (23)
Raspunsuri - Pagina 7
Alinutzaa spune:
alesicoo imi pare rau. Sper sa nu fie dermatita atopica,ca e uricioasa rau.
Tudor a avut dermatita atopica. Si inca mai are in sensul ca inca ii mai apar cand si cand, pe picioare doar, pete rosii si aspre.
aleesicoo spune:
ideea este k atunci knd e afara,obrajii sunt limpezi,adik fara roseata
si nu ii apare si pe corp, doar un pic cateva pete pe partea dreapta a gatului
si cum ati mai scapat cat d cat d ea?
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
biajitaru spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Jocurban
Vezi, mie chiar asta mi se pare ciudat... ca n-am mai auzit mamica sa se planga de acest aspect, iar eu de o saptamana le dau zilnic o masa de cereale si nu facem deloc progrese... Terciul e moale, lingurita e mica, in gurita le dau cantitati mici... nu stiu ce gresesc. Imi vin in minte doua explicatii: ori gustul cerealelor e atat de fad ca n-au nicio placere sa-l inghita(sunt cereale simple de orez, fara niciun gust - mie mi se par gretoase, le-am gustat), ori intradevar pentru copii hraniti doar cu biberon e mult mai dificil sa deprinda tehnica inghitirii semi-solidelor, spre deosebire de cei hraniti la san, care am citit ca mult mai usor vor invata sa manance... Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume! Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010). Blogul mazarichilor |
Carla al meu nu a supt deloc doar din biberon a papat dar nu are probleme cu mancatul cu lingurita. Cred ca e in functie de fiecare copilas in parte. Ce ii place papa fara nici o problema si cu lingurita.
Bia
Jocurban spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutzaa Carla un semn din partea bebelusului ca este pregatit pentru diversificare este disparitia reflexului de protruzie a limbii. Daca bebe inca il are...iti dai seama ca putine sanse sa duca mancarea spre cerul gurii si sa o inghita, daca bebe misca limba in sens invers. Eu am asteptat pana cand Tudor l-a pierdut (inca nu il pierduse in totalitate) cand am inceput sa ne jucam de-a diversificarea. Iar in primul an de viata, desi o sa manance si mancare, sa stii ca tot laptele o sa reprezinte o mare parte din "mancarea" unui bebelus. Asa ca...rabdare rabdare rabdare. Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) Drumul spiridusilor |
Alina, da... stiu... Nici nu-mi imaginez ca vor manca cine stie ce in primele luni, in regim auto-diversificat! Dar eu am decis ca pe langa autodiversificare sa le dau si cereale, pe care momentan trebuie sa le dau eu, pana vor invata ele sa duca singure lingurita la gura... Am urmarit semnalele din teorie si stiu calr ca erau pregatite pentru auto-diversificare: manifesta mare interes pentru mancarea noastra, intind manutele spre farfuriile noastre si duc in gurita orice le pun in mana... dar singure nu-si dau seama ca se pot servi din tavita din fata lor...
Altfel sta treaba cand le pun ceva in mana... Am filmat-o pe Sofia, sa vedeti cat de mult ii place marul...
http://www.youtube.com/watch?v=8PUJVK5TGVA
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Laura__ spune:
Carla n-as zice ca e din cauza biberonului. Pai ai mei amandoi au supt SI din biberon.
A. manca numai din biberon aproape, iar lui M ii dau 3 mese/zi de biberon cu formula nu cu laptele meu.
S-ar putea sa nu le placa.
Dar de ce le dai doar orez simplu ?...care e intr-adevar naspa la gust..in fine...bebeii oricum nu cunosc diferenta.
-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010
bubu30 spune:
Neata !
Am niste dureri pe sub burta ca nu ma pot misca, bolesc in pat, nu pot sta nici in sezut.
Sabina Cordelia intreba de blenderul Avent si Nicoleta intreba de juicer, eu asa am inteles
Apropos de blender l-ai folosit ?
Ati inceput sa papati pireuri ?
Eu astazi vreau sa le dau primul pireu de legume, dar ma gandesc cu groaza cum o fi
Laura__ spune:
Moama ce frumoasa e Sofia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010
Jocurban spune:
citat din mesajul lui Laura Eu am o alta dilema. Cand fierb carnea pt a o pune in piureul de legume..nu pot sa fierb o bucatica, tre sa pun o felie intreaga. Dintr-o felie, folosesc cel mult o lingurita de carne pasata. Ce fac cu restul ? O congelez ? La A. am depasit faza asta ca ea servea din borcane ----------------------------------------- Mami de Amy : 29.08.2006 Mami de Mihnea : 29.04.2010 |
O mananci tu?!
Serios acum, eu la vara-mea am vazut ca proceda asa: cumpara un piept de pui proaspat, il portiona in bucatele minuscule si-l congela in pungute mici de tot... si zilnic fierbea doar cate o bucatica din aia mica, asa... cat o pruna.
Apoi, din lipsa de timp, a inceput sa-si faca pungutele cu tot cu zarzavaturi in ele: sambata isi lua din piata cele trebuincioase si portiona si congela pachetele pentru cel putin o saptamana: unele cu carnita si zarzavat simplu, in altele punea si o bucatica de dovlecel, in altele conopida, in altele gulie etc.
Cred ca asa voi face si eu, la momentul respectiv. Pare foarte simplu si practic. Tind sa am mai mare incredere in pastrarea produselor congelalte proaspete, decat congelate dupa ce le-am preparat, plus ca mi se pare mai usor direct sa pui la fiert asa un pachetel inghetat, decat sa decongelez si sa reincalzesc hrana deja preparata...
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
nikolett2445 spune:
carla,ai grija bucatile sunt foarte subtiri,pericol sa se rupa o bucatica ,si ea avand reflexul de supt sa o inghita,incearca bucati mai groase ,sau eventual tot marul fara coaja,e doar o parere
Nikol ANTONIA MARIA(06 MAI 2010)
DAVID(15 MAI 2006)
Jocurban spune:
citat din mesajul lui biajitaru Neata Offf sper sa se mai incalzeasca nu de alta dar Alex e ca pe ace daca nu il scot afara macar 30 min la aer. Mai de trei zile m-a zapacit de creieri. Cred ca a descoperit ca poate sa scoata sunete noi si le exerseaza incontinuu. Deja de trei zile ziua nu doarmesi povesteste intr-una. Acum parca s-a mai calmat. Si la mine a inceput sa cam refuze laptele pe care il agrea pana acum. O fi mai mare ca si greutate si sa trec la Lp numarul 2? Hmm trebuie sa ma interesez. Pup, Bia mamica de Alexandru Matei 04 Iun 2010 |
Bia, la 4 luni cred ca e prea devreme sa-i schimbi laptele... Cam toate marcile de lapte fac tranzitia la 6 luni ca varsta, indiferent de kg... Dar cel mai bine ar fi sa discuti cu pediatrul...
Blogul mazarichilor