Burtici nov - dec 2010 (122) Felicitari, ALEXA!!!
Raspunsuri - Pagina 7
Vasari spune:
carm3nutza, la multi ani, sarcina si nastere usoare si bb sanatos!
Am vazut ca ai rezolvat cu bebejunior.ro. Eu daca nu as fi primit raspuns in 2-3 zile faceam comanda in alta parte, mai ales daca erau trimise prin curier.
Alina, Alexa si Andreea sunt bine, a inceput sa-i dea laptic de la ea, muls am retinut eu.
Legat de alaptat, da, corect e cand alaptezi sa pui prosoape cat mai calde. Eu le puneam sub apa aproape fierbinte, le stroceam bine si le puneam pe san. Dupa ce goleam bine sanii aplicam comprese reci. Eu am folosit o pompa de la Primii Pasi, ieftina si f ok. Pe cutie erau si instructiunile astea, cald/rece.:)
Alina, Miruna, aveti grija de voi, sper sa rezolvati cumva. Na, rele diferite, dar rele.:)
Diana, si eu la fel, la fiecare aplecare sau efort mi se intareste burtica. Dar eu nu pot sa nu le fac.:) Acum de ex i-am facut baita Mariei, asta a presupus aplecat mult, ridicat, etc. Eu sunt linistita cat timp nu sunt dureroase.
Sugubina, mi-am adus aminte de ce ziceai tu cu incaltarile sotului, practica ideea. Ma inchipuiaqm incaltata cu nr 47 ai sotului. Sper sa nu fie cazul. Oricum, picioarele mele au inceput sa se dezumfle de tot, asta ce-o mai fi??
Madalina, Lidia, ral_eli, parca nu v-am mai vazut de mult...
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s31
ramonik1986 spune:
acum pun ppe gmail si cartea mama si copilul..are 5 parti ca nu imi da voie sa o pun pe toata deodata. e o varianta cu poze foarte explicita; mai am si varianta de sotii capraru din 1984, dar consider ca mai buna este cea noua cu imagini
33+
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucaspm Syl, cum te masai pe burta dupa cezariana ? Eu nu stiu si nu ma masam singura si mi se taia respiratia cand se urcau asistentele pe burta mea sa ma "stoarca". Nu mi-a spus nimeni ca as fi putut face ceva si singura. Raluca cu Ioanna , Georgios si 30+ |
Cum vine asta sa te stoarca si despre ce masaj vorbiti? Eu dupa cezariana nu am avut parte de nici o manevra traumatizanta. Mi-au pus copilul la san imediat, ele imi scoteau branulele, cateterul si sonda si eu alaptam copilul. Nici vorba de masaj, ba chiar am apreciat ca o asistenta m-a ajutat sa ma spal pe dinti (dar asta nu intra in categoria traumatizari).
Pentru ce masajul asta? Sunt nebuni?
Madalina
mami de Isabella Andreea si 35+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 3 saptamani dar mai sigur 5
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui geniusamb Exact asta am obs si eu in fiecare seara inainte de dus ma studiez, caut vergeturi si crusta galbuie se inmoaie dupa dus da' mi -e teama sa o indepartez.. Ce o fi?!
Ana, mami de Matei AMR 4 s |
Crusta galbuie e colostru intarit. La unele femei curge si se lipeste camasa de san, la altele doar apar picaturi si se intareste acolo.
Eu am trecu prin ambele experiente. La Isabella curgeau sanii si ma chinuiam sa-mi dezlipesc pijamaua de mine dimineatza, acuma doar se intareste pe acolo. O curat la dus.
Madalina
Aneud spune:
Imi cer scuze de abseta motivata cat era, am sa citesc din urma tot asta seara si mai raspund dupa dar intre timp am scris toata povestea asta pentru Gravidute FIV si vroiam sa v-o impartasesc si voua sa ma plang.
Nu numai in Romania sunt doctori prosti si badarani, eu astazi am avut un control cu o doctorita in buza targului in miezul Stockholm pentru ca trebuiau, de principiu sa imi faca masuratori pelvice sa vada daca pot naste natural avand in vedere ca ginecologul meu de la NewYork a spus in repetate randuri ca vor fi probleme. Deci o evaluare pentru cezariana ca aici se face doar cu multiple aprobari Acum eu nu mai vreau cezariana caci s-ar putea sa trebuiasca sa ma intorc la lucru dupa foarte putine saptamani de la nastere dar chiar si asa, sunt foarte impotriva sistemului astuia in care iti spune pe unde sa iti scoti copilul tau din corpul tau!
Nici nu intram bine si imi face observatie despre greutate. Eu incerc sa stau calma si ii spun ca stiu dar o tin sub control cat pot si asta e, am luat zeci de kilograme in sarcina asta, mi-am dublat greutatea, e probabil rezultatul faptului ca am slabi drastic zeci de kilograme in anul dinaintea tratamentului si mi-am sensibilizat tiroida si distrus metabolismul! Ea se uita la mine si foarte ofuscata ma informeaza ca nu, "asa eram" adica vezi Doamne am inceput sarcina fiind obeza. Imi pierd cumpatul la faza asta. "Eu zic sa cititi dosarul inainte sa vorbiti, BMIul meu era 21 cand am inceput IVF-ul, aveam 60 de kg!" se uita pe computer foarte indoita de parca evident o mint si dupa minute bune se socheaza "ah wow, chiar ati pus toate kilogramele astea din Martie". DUH!!!! dar nu termina, continua ca o moara stricata sa imi spuna de exercitii fizice si dieta de parca sunt proasta si ea nu!
Dupa ce ii retez macaroana informand-o ca am nutritionist si sfaturi si strategii cat imi trebuie continua prin a ma informa ca nu vor face nici o masuratoare pelvica pentru ca sunt neconcludente si daca ma rup de la un cap la altul de gradul 4 asta e viata, se vor uita sarcina viitoare. Si apoi incepe ca nasterea naturala e sfanta si "noi aici in Suedia asa facem lucrurile caci e mai sanatos pentru mama" - "si pentru copil?" intreb eu calma si ea sa codeste "in general". "Si pentru sanatatea emotionala a mamai care nu isi doreste asta? nici o trauma, nu?" - Ma ignora. O anunt sa lase teoria ca nu imi permit sa nasc cu cezariana altfel as fi mult mai clara in a-mi impune vointa.
Si apoteotic, cand ii spun ca am tensiune 130/90 inloc de 90/50 inainte de sarcina si 110/70 dupa sarcina ma anunta ca o sa intrebe moasa si ea mi-o poate lua din nou caci ea e doctor si nu ia tensiuni dar nu crede ca am nimic, ca daca aveam pre-eclamsia, as fi avut si alte simptome cum ar fi ameteala si durerile de cap si altele. Al meu Viking satul de tratament ii spune ca ne pierdem rabdarea ca trebuia sa intrebe si ar fi aflat ca am ameteli enorme si ma doare capul rau si ea tot asa superioara si cu atitudine de parca o mintim spune ca sa ii spunem asta moasei si mai ca ne scoate din birou.
Sorry ca e o poveste asa de lunga dar inca tremur asa de oribil a fost.
27+ cu o FIV
Madanic spune:
citat din mesajul lui sugubina ukume24 iti iese colostru-ca si mie. Si se intareste si daia e crusta aia. Curata putin ca se ia. E semn ca vine bb! ralucaspm e groaznic cu ridicatu asa e..Simt ca ma ia cu toate alea, mi se intareste burta. Si cand is cu Pufi e ceva ca ma trage el, da acu is singura si tre sa ma scol cu greu. syl multumim pt ca ne impartasesti ce ai patit cu alaptatu-deci sa nu punem rece sa punem mai cald si o sa curga ! sugubina 30+ cu Puficele |
sa vezi ce "placut" este sa faci dus si sa-ti curga sanii.
Ragade urate am facut si eu, important este sa prinda copilul sanul bine. Nu doar sfarcul, ci cat mai mult din aureola. E greu sa il prinzi bine dar trebuie sa incerci. In nici un caz comprese reci, asta este pentru opritul lactatiei, si oricum e ceva brutal, eu nici nu as suporta.
Madalina
Madanic spune:
citat din mesajul lui andreeacc ukume, crusta e colostru intarit, colostrul e mai galbui. fetelor, pe mine m-au invatat in maternitate ca inainte de sedinta de alaptat sa pun comprese calde pe sani si dupa, reci...deja mi-am luat 2 prosopele mici ( ca de maini) sa le folosesc, eu cu sfatul asta am scapat de furia laptelui care la mine s-a manifestat doar prin cresterea temporara a sanilor...o concuram pe pamela Andreea, mami de baiat si 35+ cu AMR 3 saptamani asa creste bebelusa www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care |
Temporara.... Norocoaso!
Madalina
carm3nutza spune:
mie nu imi curg sani deloc, doar daca incerc eu sa ma "mulg" imi iasa un lichid aproape ca apa. asta inseamna ca nu o sa am laptic pentru bb? ca eu imi doresc foarte mult sa il pot alapta, ca sa fie el sanatos
34+
mirunam spune:
Aneud nici nu ma mir ca ai iesit plina de nervi. Am vazut pozele si sincer nu par kg de sarcina, de la prajituri si stat in pat. Eu am o cunostinta care a facut tratamente si la fel a luat in greutate. Nu poti critica o persoana pentru ca a pus kilograme pe fond hormonal pentru ca nu le poate controla. Oricum ca fapt divers arati super si sigur le vei da jos. Scopul e unul minunat asa ca nimic nu conteaza.
Eu sunt pro nastere naturala dar daca este riscanta pentru copil sau mama nu isi doreste sub nicio forma nu cred ca e indicata. Oricat de sanatoasa ar fi nasterea naturala sigur nu o vei percepe corect daca nu o doresti.
Nu poti schimba medicul? Daca te trateaza asa si te priveste de sus nu cred ca veti avea o colaborare stralucita.
MIRUNA cu Emanuel si bebe Iustin 34 +
carm3nutza spune:
Vasari, mersi mult de urari.
Nu am renuntat la comanda pentru ca m-am indragostit de patutul respectiv, si am insistat. Daca nu rezolvam pana maine pana la urma il comandam in alta parte, ca l-am gasit si pe alte site-uri :)
34+