Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Racusor eu cu paturica o invelesc dar cum e mai mica nu face miscari asa ca Andrei eu oricum io pun sub manute aproape de sub brat si bagate marginile putin sub ea.

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

Btz uite un articol despre candida la bebelusi.

"Candidozele bucale
La noul nascut, cel mai des se intalneste infestarea cu Candida albicans. Pruncul o ia din maternitate, unde intre doua alaptari primeste ceai, care i se administreaza cu o lingurita sau o tetina utilizata inainte de alti nou nascuti, fara a fi sterilizata, nu din necunostinta de cauza a cadrelor medicale, ci pur si simplu din lene. La primul lui supt, copilul infesteaza mamelonul mamei, care se autoinfesteaza si ea, cand isi face toaleta intima. In cateva zile, in gurita nou nascutului apare, pe gingii, fata interna a obrajilor si pe varful limbii, un depozit albicios, granulat. Medicul de familie (care de c

ele mai multe ori este de medicina generala) recomanda badijonari cu emulsii pe baza de glicerina (boraxata, cu stamicina, etc.). Dar daca nu recomanda si niste reguli stricte de aplicare locala, tratamentul nu rezolva problema si, pe deasupra, infesteaza masiv mama, care face candidoza vaginala. Ce trebuie facut: inainte de badijonarea guritei pruncului, mama se spala temeinic pe maini, folosind si o periuta de unghii, apoi isi infasoara degetul aratator in comprese sterile, scutura bine sticluta cu preparatul medical, inmoaie degetul in emulsie si sterge energic gurita bebelusului, cautand sa desprinda depozitul albicios. Pot aparea firisoare de sange - este normal, nu va speriati. Daca nu desprindeti depozitul, el se va dezvolta in continuare si nu rezolvati nimic. Compresa sterila folosita se arunca, mama se spala iar bine pe maini, insistand cu periuta sub unghii, altfel raman spori de ciuperca. Se ia alta compresa sterila, se inmoaie in preparat si se sterge din nou gurita bebelusului. Atentie - compresa nu trebuie sa atinga sticla cu preparat, pentru ca o infesteaza! Dupa fiecare badijonare, mama se va spala foarte bine pe maini si nu va da nimic sa suga bebelusului, timp de o ora. Pana la vindecare, tot ce atinge gurita nou nascutului trebuie fiert 20 de minute in clocot: lingurita, tetina, canita, biberonul. Daca nu se folosesc servetele de unica folosinta, care se arunca dupa fiecare sters, vor fi fierte si servetelele din material textil. In timpul tratamentului, inainte de fiecare supt, mama isi va spala sanii cu apa calda si sapun, ii va sterge cu un prosop care va fi schimbat la suptul urmator. Prosopul folosit va fi fiert, mamelonul va fi uns cu emulsia folosita pentru gurita copilului, iar dupa supt, bebelusul va primi 2-3 lingurite de ceai. Ciuperca creste foarte repede din nou, daca raman resturi de lapte in gurita bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eladea2005

Citat:
citat din mesajul lui Creatza11

A fost si la noi medicul, ne-a facut vaccinul de 2 luni, am discutat iarasi despre problemele lui Matei, se pare ca nu vom scapa de operatie la buric, are circumferinta mult prea mare pt a se mai strange, iar de faptul ca se chinuie sa faca kk, cica sa-l trec pe lp exclusiv, caci are kk prea acid si POATE din cauza asta si eritermul fesier si facutul kk. Pai cum dom'ne POATE? Pai io ce fac, intrerup lactatia, ii dau praf, POATE problema persista si apoi ce fac? Ii da el LP? Of, m-a enervat de nu mai pot.....

In alta ordine de idei, am mai crescut si noi, avem 5600 grame, am luat 2220 grame in 8 saptamani.

Voua v-au facut bebeii reactie dupa vaccinul de la stat? Daca da, ce fel de reactii?

fericita de Matei Gabriel ( 09.08.2010)

hmmmm..eu zic sa vezi si o a doua, chiar a treia aprere daca e posibil...sa renunti la LM doar pt ca ar fi posibil ceva...fara sa se stie cu certitudine??? eu una imi pun semne de intrebare... cat despre operatie,la fel as cere a doua parere... oricum, tinem pumnii sa reveniti la normal...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Creatza, nu stiu daca ti-am spus dar si noi avem hernie ombilicala. La botez era f pronuntata iar acum abia se vede, s-a retras f frumos
Cum sa renunti la laptele matern???

Noi am vb cu pediatru si ne-a spus sa nu intram in panica, sa nu-l legam cu fase (pana cand am mers la dr tot il tineam legat si pe buric am pus un jeton de plastic intr-o fasa sterila_) ca de cele mai multe ori acea hernie se retrage de la sine.

In cazul in care se ajunge la opertatie.....cica e o operatie f usoara, il tine in spital 24 ore si parca se face dupa 1,2 ani, in cazul in care buricul nu-si revine.

asa ca nu intra in panica cum am facut si noi. depinde de el!trebuie rabdare!multa sanatate!

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Creatza, subscriu, cred ca unii dr o iau tare pe aratura. Daca ar fi fost asa "suspect" LM, in cel mai rau putea sa sugereze sa umbli la alimentatie, zic si eu . Una peste alta, sanatate multa! Funducul cum mai e?

Mycya, frate ce armata vor aia ca sa scapi de candidoza... din cate stiu eu, candidoza este o ciuperca, care isi face de cap cand apare un dezechilibru in flora. De ex. antibioticele se iau in general cu un medicament pt echilibrul florei intestinale Eu zic sa nu te sperii, o cureti pe fata cu glicerina, plantagingival, ce gasesti, iti pastrezi igiena obisnuita. Cred ca exagereaza putin (sper)

Paula, la noi parintii vin numai cu certificatul de nastere al copilului. Nasii aduc la biserica: lumanare, crisma(panza alba), fasa (se sfinteste, nu infesi copilul totusi) , prosop si sapun pt preot si schimburi noi pt bb. Asa se procedeaza la noi.

Denisa, bb Victor doarme de cateva zile singur, dar parca mai foit ca inainte, dar el oricum se trezeste o singura data, mai nou, inainte dormea toata noaptea . Cred ca ai sa faci de-a ture daca te incumeti, e bine sa faci pasul asta, dar cred ca destul de incomod...

Eu cu kg stagnez, of course, nu vrea sa se duca acul cantarului sub 60, bata-l vina!

Abia mi-a adormit mofturelul, nu stiu cum o sa-l fac sa se culce si el ca oamenii, dupa masa de 22, adica sa nu inceapa iar mofturile dupa masa... ma termina, imi face creierii ferfenita, cand s-o trezi iar la 4 si dup-aia numai foiala... oare cum s-o mai comporta cand ies dintisorii?!
Cred ca ma retrag si eu, dar nu ma bazez pe prea mult somn, asta-i alta buba, adorm si mai greu de cand e mister pus pe foiala

Noapte buna si linistita!

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Pozici

Mergi la inceput

Bumblee nu pediatru mia zis sa fac asa ceva, am gasit pe internet cica asa ar trebui facut . mie mia spus f calm ca are candida si sa o dau cu acel unguient dat de ei si atat.

nbuna delfinariu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Cand aveti careva timp, nu-mi spuneti si mie de ce am nevoie pt botez, la biserica!! Eu habar nu am, nasii nici atat!
La restaurant e simplu, acolo ma descurc, dar la biserica nu stiu

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze

Mamica nu aduce nimic, dar nasii tb sa aduca un prosop la preot, o sticluta de ulei, cruciulite de pus in piept, bomboane(se servesc invitatii), crasma, hainute, lumanare, bani pt preot, dascal si femeia care cara apa pt cristelnita.

Asa se poarta in zona noastra. Poate mai vin si fetele cu ceva idei

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

intru si eu sa semnez condica de noapte... mamaaaaa, ce mai zi am avut!!! de cosmar, ca niciuna de pana acum... dupa-amiaza nu mi-a dormit isa nici macar o jumate de ora legata, nici nu puteam pleca de langa ea ca mataia, apoi a inceput o tura de plans de-ala rau in hohote, si vroia titi in tot minutul dar normal ca nu mai era ce, ca sa nu zic ca si acum imi simt sfarcurile amortite de la atata tras de ele, am trecut la lp dar nu vroia, am luat din rezerva de lm din congelator dar n-a vrut nici din ala , nu mai vrea biberon!! si acuma simt ca mi se rupe spatele la cat am plimbat-o prin casa, ca afara nu m-am incumetat sa ies decat seara dupa ce a venit si sotul. si ne-am plimbat o ora fara oprire, a adormit in final si am luat-o spre casa. cand am intrat in casa si-a reluat distractia! azi n-am avut timp nici sa fac dus, nici mancare! si abia acum a adormit, dar asa nemancata, ca biberon nu vrea si titi nu mai e, imi atarna goale si dureroase... merg si eu la somn, dimineata am programare la gine, l-am pus pe sot sa-si ia liber sa stea cu isa

eu pe isa o culc in sac de dormit subtire ca imi e mai usor, cand ii puneam paturica bagam marginile sub salteluta ca-mi era frica sa nu se acopere, dar acum la cat da din picioruse (nu-i place invelita) si trage cu mainile, nu mai sta paturica pe ea!

mycya, vezi cum apelam noi tot in Ro ptr medicamente si alte chestii . aici pe langa ca daca nu mergi sa ceri concret un produs, ori nu ti-l da fara reteta, ori nu stie daca e bun sau nu, ca sa nu mai zic ce preturi au!! si ei iti recomanda ce e mai scump! eu am dat pe vitaminele cu drojdie de bere 20 euro (sotul le-a luat, ca eu le lasam acolo pe tejghea!!)

nu mai stiu ce vroiam sa zic... in fine, noapte buna si somn adanc la delfinasi. revin maine mai pe la amiaza...

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Of, ce noapte! A adormit la 9, s-a trezit la 12, l-am adormit dupa 1, s-a trezit la 4, abia acum , la 6, a atipit... IS rupta... Plange in somn, iar a facut kk, plang si io... Nu mai am laptic... SUnt asa necajita... Poate din cauza asta nu doarme, ca nu e satul...

Stiti cumva ce lapte fara lactoza este pe piata? Nu stiu ce sa ii iau...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Of, ce noapte! A adormit la 9, s-a trezit la 12, l-am adormit dupa 1, s-a trezit la 4, abia acum , la 6, a atipit... IS rupta... Plange in somn, iar a facut kk, plang si io... Nu mai am laptic... SUnt asa necajita... Poate din cauza asta nu doarme, ca nu e satul...

Stiti cumva ce lapte fara lactoza este pe piata? Nu stiu ce sa ii iau...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Cris Lapte fara lactoza cred ca gasesti de la mai toate marcile mari, cand am cautat antireflux parca gasisem si Nan si Humana, o fi avand si Milupa, sper sa nu gresesc. Se gaseste oricum, dar e mAi scmp.
Poste e bine ca i-a revenit apetitul, ai grija totusi sa nu pierzi lapticul, de fapt, stai linistita, ai grija de Vlad si lasa lucrurile sa vina de la sine. nu mai ai nevoie de inca un motiv de stres.
Asta micu' s-a foit iar toata noaptea, am facut carare pana la patutul lui..

Rody, inteleg ce spui, cam asa e la noi...

Racusor, al meu doarme pe burta si il invelesc cu paturica normala de bb, nu se foieste intr-atat incat sa si-o trga in cap sau de pe el, mai mult ma enerveaza foiala lui ca ma trezeste, ca mai maraie

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Buna dimineata,

Of crispro, ai grija de tine si incearca sa te odihnesti peste zi cand doarme Vladut sa se refaca lapticul. Din pacate eu la lapte praf nu ma pricep, asa ca nu pot sa te sfatuiesc. Speram sa fie mai bine azi puiul tau

Racusoru si eu il culc pe Victor in sac de dormit mai nou, ca altfel se dezveleste. Avem unul subtirel dar in casa e destul de cald, in jur de 22 de grade. Chiar a regurgitat putin pe el ieri si ma gandeam ca trebuie sa-l spal si sa-l usuc rapid azi, ca n-avem altul.

De calcat si eu calc hainutele si lucrusoarele lui (prosopele, cearsafuri, etc.) mai toate, in afara de ciorapei si botosei

Ne inscriem si noi in clubul copilasilor care nu mai mananca la fel ca inainte , nu stiu de ce, poate ca e putin racit si el, habar n-am. N-a mai plans demult de foame, doar ca eu ii dau dupa 4 ore daca e treaz, ca daca doarme trec si 5-6 ore intre mese. Daca incerc sa-i dau mai repede, nu vrea sa pape.

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput