Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (15)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

paula ai dreptate cu bolile copilariei, doar ca nu asa de mici...acum pana li se formeaza sistemul imunitar eu cred ca treuie mai paziti...nu chiar in clopot de sticla, dar nici asa sa puna mana nespalati...ei baga mana in gurita...tu daca mergi prin magazine sau cine stie unde nu duci mana la gura sau ochi pana nu te speli...dar ei o duc..asta e parerea mea , nu dati cu parul

dar intr-adevar eu nu ma spal mereu sau tati...dar incerc sa imi sterg regulat cu spirt laptopul , telefonul ca sa evit totusi microbii urati

rodi poate ai visat asa urat ca te-ai suparat cu maria...e bine si sa fii mai atenta ce face cu scoala, dar sa nu ii dai impresia ca nu mai ai incredere in ea, ca apoi sa nu interpreteze gresit

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

racusor,durerea poate fi de la efort...sti ca si eu ma vaitam acu vro 2 saptamani,si cand i-am povestit dotoritei ce program zilnic am a zis ca sunt nebuna :). A zis ca desi operatia pare vindecata la suprafata,inauntru sunt multe cusaturi si e normal sa mai doara pe masura ce se resorb firele...vreo cateva luni.Poate durea de la vreme.Dar in special de la efort,eu cum am lasat-o mai moale a fost mai bine.
cris,sa speram ca e mai bine vladut,m-am tot gandit azinoapte la el
nu mai stiu,parca creatza zicea de bebe cu eritem?si la bebicu ei ma gandesc de cate ori il sterg pe grasu la fund...saracu cat trebe sa se chinuie
lia felicitari si sa fie intr-un ceas bun!

A inceput si al meu sa fornaie si parca si sa tusasca un pic,cred ca ii dau oscilo mai pe seara daca e tot asa.Incerc sa nu ma panichez.
Fetelor voi cum mai stati cu kg?De o luna nu am scazut un gram...e adevarat ca mananc aiurea si destule prostii...Am 81.5 si as vrea sa ma vad sub 80 ca sa ma inveselesc.Preferabil mancand dulciuri :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Rodyca, mai e Maria suparata? Dar tu mai esti suparata pe ea? Poate examenul a fost la o materie care nu-i placea si a gasit fata cea mai buna scuza. In ce clasa e?

e in clasa a IV-a, o sa aiba examen la sfarsitul anului... ce sa zic, profesorii o lauda mereu, e de nota 10+, la lectura si matematica ea e in clasa a V-a, adica peste nivelul clasei ei (se dau la inceput de an teste ptr a stabili nivelul de pregatire si ea din clasa a II-a a fost in a III-a si tot asa, a iesit perfect la fiecare test). examenul a fost la cunostinte despre natura, care e un amalgam de geografie, anatomie, biologie... si acum avea intreg aparatul digestiv de invatat. stiu ca ii e greu, de cate ori are examen la materia asta invatam impreuna, sunt intre 10-12 pagini si astea eu le-am invatat prin cl a VIII-a si apoi cred ca si in liceu. multe nu le mai stiu nici in romana, d-apoi in spaniola!! si le invat cu ea, le desenam, facem scheme, cautam metode. dar daca imi spune ca a fost examen-surpriza (mai sunt si neanuntate) si eu vad la sedinta cu parintii in clasa ca scria in coltul tablei ca au de studiat ptr examen... si nu e vorba de examenul asta, ptr ca am stat amandoua doua zile sa invatam muschii si oasele si a luat 7 la examen, nici macar n-am certat-o desi ea venit tare suparata acasa, ptr ca stiu ca a invatat si mi se parea greu si ptr mine atata materie la un copil de 8 ani!!! dar ideea in sine, de a minti, de a cauta scuze ca a stat cu sora-sa (pai si atunci profesoara ei ce-si imagina ca fac eu daca maria grijeste de fata?!), asa ca ieri n-am lasat-o cu isa deloc, am zis sa-si caute ceva de citit si sa-si vada de treaba ei. si a venit dupa un timp ca ea vrea sa ii citeasca la isa, ca e sora ei si gata, nu-i corect sa n-o las sa stea langa ea! mi-a venit si sa rad, si sa plang... e uneori atat de cuminte si de responsabila, si alteori atat de imprastiata si nepasatoare... nu stiu daca sunt suparata pe ea sau pe mine, ca nu am fost mai atenta sa verific eu personal caietele, nu doar s-o intreb pe ea... oricum, in doua sapt mi-a spus profesoara sa trec iar pe la scoala sa-mi spuna daca s-a redresat. ciudat e ca mi-a spus si ca ezita la tabla inmultirii, asta chiar nu-mi vine sa cred ca noi ne mai jucam si pe masina si o mai intreb, sau inventam probleme pe care le rezolva usor. maria zice ca ii e rusine sa zica in fata clasei si poate de asta... (o fi perioada de reacomodare...)

Citat:
Eu nu prea sunt de principiu ca lumea sa nu-mi atinga copilul decat dezinfectati pe maini...Stiu ca copilul tb sa dezvolte anticorpi si ma stiu ca sunt anumite boli pe care e bine sa le faca in copilarie. Poate gresesc si sunt eu o mamica mai relaxata. Si eu am plans langa el cand l-a intepat albina, dar sunt constienta ca nu am cum sa-l tin intr-un clopot de sticla si sa-l feresc de toate relele din lumea asta. Orice copil pe lumea asta raceste, se mai imbolnaveste, mai slabeste, dar toate se trateaza...si vor creste mari si sanatosi si vor incepe sa umble, sa cada, sa-si rupa cate un os, sa nu invete la scoala, etc
Dar cand va vad pe voi asa stresate, ma gandesc ca poate nu fac bine, si ar tb sa fiu mai atenta cu cei care se apropie de copil.

ai dreptate, asa e. un copil tinut in clopot de sticla va avea probleme mai tarziu cand nu-i mai putem tine izolati. eu am facut la 15 ani rubeola de la colega de banca si la 30 varsat de vant de la maria de la gradinita (la 2 sapt distanta), de amandoua turele am crezut ca e sfarsitul lumii cat de rau mi-a fost!! iar in copilarie nici o boala! dar acum isa e asa de mica si a fost si prematura, imi e tare frica sa nu ia vreo receala de-asta care nici nu stiu astia cum s-o trateze, iti spun simplu: e un virus, o sa treaca!! eu ii pun pe ai mei si chiar si eu pe maini folosesc gel dezinfectant, e pus pe perete in camera si e usor de folosit, doar o apasare. dar eu stiu ca maria umbla cu pisoiul, cu catelul, cu jucariile ei, cu cartile de la scoala, iar tati cu tigarile, cu telefonul, la calculator, vine de la munca, adica unele situatii in care mi se pare ca spalatul nu e de-ajuns. acuma nu-mi pun musafirii la spalat si cum noua ne place sa iesim mult, suntem in contact direct cu multi oameni care o dragalesc, ceea ce incerc eu sa evit e contactul cu persoane care sunt racite sau au primele simptome si cu copiii. cel putin acum in primele luni, ca apoi oricum o sa puna mana pe toate sa le guste inainte de a apuca eu sa fac vreun gest...

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Strumful meu vad ca are 4 zile de cand se trezeste la 4:30, de fapt de cand l-am mutat in sufragerie, pana azi dimi ii mai dadeam suzeta si se culca la loc, dar azi s-a trezit cu urlete de-a binelea, asa ca pe la 5 am papat, cat ne-am mai foit, schimbat, s-a facut 6, a plecat tati, cica la 7 sa mai atipesc putin, a inceput piciul sa se foiasca, ca la 7:30, urlete razboinice din nou, cred ca l-a durut burta, ca a dat si parturi, dar cred ca e aerul prea uscat in sufragerie, ca se trezeste cu nasul infundat si face crize . A mai atipit de pe la 9 pana la 9:30 si pe mine parca m-a culcat trenul. Tare mi-as dori sa se trezeasca fara urlete, mititelul, face niste crize, pot sa-l plimb, sa-i cant, sa-l mangai, alint, pana nu deschide ochii nu e chip sa-l impac

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Paula - Ai dreptate dar pediatrul mi-a explicat asa: pana la 3 au anticorpi de la mama (zestre din burtica si din lapte), insa din pacate corpul lor doar ii foloseste si apoi ii distruge - nu ii asimileaza - asa ca in jurul varstei de 3 luni devin foarte vulnerabili pana se perfectioneaza propriul lor sistem imunitar.
Tare mi-ar placea sa ii creasca imunitatea, dar sa faca boli asa mai dupa 2 ani cand poate zice ce o doare.

Pufescu- oscilo se da preventiv sau de la primele semne.Cu cat mai repede cu atat mai bine. Sper sa nu fi racit Raducu!

Eu de la 82+kg am ajuns la 67kg. Merge greu de cand ma chinui sa pap sa fac laptic, dar tot coboara 1kg/saptamana. Am insa vreo 2-3 carii care ma tin departe de orice dulciuri . Vineri ma duc la stomatolog - sa vad cum voi rezista dupa.

Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Strumful meu vad ca are 4 zile de cand se trezeste la 4:30, de fapt de cand l-am mutat in sufragerie, pana azi dimi ii mai dadeam suzeta si se culca la loc, dar azi s-a trezit cu urlete de-a binelea, asa ca pe la 5 am papat, cat ne-am mai foit, schimbat, s-a facut 6, a plecat tati, cica la 7 sa mai atipesc putin, a inceput piciul sa se foiasca, ca la 7:30, urlete razboinice din nou, cred ca l-a durut burta, ca a dat si parturi, dar cred ca e aerul prea uscat in sufragerie, ca se trezeste cu nasul infundat si face crize . A mai atipit de pe la 9 pana la 9:30 si pe mine parca m-a culcat trenul. Tare mi-as dori sa se trezeasca fara urlete, mititelul, face niste crize, pot sa-l plimb, sa-i cant, sa-l mangai, alint, pana nu deschide ochii nu e chip sa-l impac

Pozici

of Alina...mititelul...sa stii ca si Filip pe la ora 5.30-6 dimineata incepe foitul, maraitul, parturile de rigoare...abia cand se trezeste e ok si tace...si abia atunci rade si gangureste...nu stiu ce-o fi ...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Buna mamici si delfinasi

La multi ani Tudor Constantin! La multi ani Denis Gabriel!. Sa cresteti mari sisanatosi

Lia, ce veste buna! Sa dea DD sa fie bine la la capat

Crispro, ma bucur ca sunteti mai bine. pe bolnavior.

Cris,
de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_Eva
Am insa vreo 2-3 carii care ma tin departe de orice dulciuri . Vineri ma duc la stomatolog - sa vad cum voi rezista dupa.

Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

diana, du-te fara nici o frica la stoma...asta am facut si eu luna trecuta... cum m-am neglijat in ultima vreme din pctul asta de vedere, se pare ca cele 4 carii pe care le stiam eu s-au facut vreo 10... bine, erau mici si ascunse, dar tot erau...cand se uita medicul e una, cand te uiti tu e alta...aaa...si chiar mi-a facut cateva anestezii, cu putin anestezic astfel incat sa pot alapta rapid...deci nu e nici o pb pt alaptat...

Printul Eric are...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Buna dimineata delfinariu,

eu tot racita, sper sa nu-mi imbolnavesc si puiutul

crispro, abia acum am reusit sa citesc cum s-au agravat problemele lui Vladut. sa treaca cat mai repede si fara efecte secundare de la antibiotic. Daca vezi ca nu e mai bine haide la Cluj, nu stiu nici eu sa fie spital privat de copii, dar macar sunt medici cu mai multa experienta. Cred ca eladea se referea la dr. Radu Serban?! Am auzit si eu de el ca e bun, suntem oarecum cunostinte, asa ca daca vrei sa vii una din noi tot poate gasi un nr. de tel.

rodyka , nu fi supi si nu mai baga in seama visele. Cred ca esti necajita, dar e bine ca ai observat la timp problemele cu Maria, si sigur asta-i cel mai important, ca se pot redresa usor daca esti pe faza.

tina si racusoru, am si eu aceeasi problema cu pompa manuala de la avent, doar ca eu am si dat mai multi bani pe ea aici in Ro

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eladea2005

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Pozici

of Alina...mititelul...sa stii ca si Filip pe la ora 5.30-6 dimineata incepe foitul, maraitul, parturile de rigoare...abia cand se trezeste e ok si tace...si abia atunci rade si gangureste...nu stiu ce-o fi ...

Printul Eric are...

BLOG DE PICI...

si pe andrei il mai apuca dimineata, dar il iau atunci cu noi in pat si ne dragulim putin pana cand se decide daca se mai culca nitel sau incepe sa rada

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Mergi la inceput