Sep-Oct 2010 - Hai Eveline! (181)
Raspunsuri - Pagina 17
Fistiq spune:
Mai3, eu imi amintesc de un filmulet care sustinea cam acelasi lucru pe care il spui si tu. Cit se poate, sa tii copilul aproape, sa ai contact cu el. Pe linga beneficiile psihice, se mai spunea ca si dezvoltarea fizica e mai armonioasa, datorita miscarii, datorita pozitiei... Asta contrar a legendelor din popor, totusi.
Cred ca e foarte de ajutor intradevar un sling, si eu as cam sa-mi cumpar. O sa vad cum merg lucrurile.
----------------------------------------------
cu BB Tudor intr-o burticuta de 40+
Mai e putin pina departe!
Bubante spune:
Buna dimineataaaaa!
Felicitari bebelusilor si parintilor lor fericiti !
Am o mare rugaminte: la noi s-a schimbat data nasterii in 15 octombrie (sa mai stea Biliboi la mami o saptamana). Daca nu va e greu, modificati si la noi in listuta ca deh... asta este
_
Raluca, cu Biliboi la purtator (37+)
K.A.T. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui camisv
Ana la smechera de Maia! Pai mai las-o sa si planga, nu face ca noi (eu, Pity si parca mai erau fete),ca se obisnuieste in brate si apoi patul parca-i jar. Las-o jos si uita-te la ea, daca-si strange piciorusele inseamna ca o doare burtica si atunci tine-o in brate, daca nu, las-o jos, dar stai langa ea si vorbeste-i, mangai-o pe cap, pe burtica. am ajuns sa dau sfaturi, cel putin la teorie sunt tare Camelia mamica fericita de Tudor |
Ana, ii poti da suzeta la Maia, daca o vrea o va accepta daca nu vrea o va scuipa. Bebelusii au reflex de supt, nu sug numai de foame, pentru aceasta nevoie s-a inventat suzeta.
Tu fa cum vrei, eu n-o las si nu o voi lasa pe Tessa sa planga, indiferent din ce motiv plange. Plansul e modalitatea bebelusilor de a se exprima, eu nu cred ca plang fara motiv. Nevoie de a fi tinut in brate e o nevoie reala a bebelusului, mic, speriat, intr-o lume asa de mare pentru el. Ma bucur ca o pot tine in brate si ca are nevoie de mine, doar de asta am vrut-o.
Un bebelus nu e un copil rasfatat si profitor, la aceasta varsta nu e vorba de rasfat sau de a profita. Are unele nevoi pe care si le face cunoscute cu ajutorul plansului. Iar pe langa nevoia de mancare, somn, are nevoia de mami, de compania ei, de bratele ei, de iubirea ei. Daca e obosit, sau il doare burtica, sigur ca plange si doreste consolare. Chiar daca nu poti face nimic pentru el sa ii rezolvi problema, poti sa nu-l lasi sa sufere de unul singur.
Acestea sunt strict parerile mele si nu vreau sa supar pe nimeni.
_
Kristina, happy mama & Tessa May 50% mommy + 50% daddy = 100% love
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T
K.A.T. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fistiq Ieri m-a gasit harnicia, am calcat, am spalat am facut curat in casa. Consecintele nu au fost foarte dureroase, asta si pt ca am luat un no-spa aseara. Asa ca am dormit destul de bine, cu pauzele pt toilet care oricum nu mai sunt ceva deosebit. Azi trebuie sa calc ce am spalat ieri si vreau sa fac niste coltunasi, plus un pilaf cu pulpite Fetele din Moldova, spuneti-mi si mie va rog reteta de coltunasi cu brinza de oi. Merci! Am gasit eu pe net, dar nu e exact cum facea mama, mai au diverse adaosuri, ba gris, ba nu stiu ce marar sau smintina. ---------------------------------------------- cu BB Tudor intr-o burticuta de 40+ Mai e putin pina departe! |
Pregatesti si tu cuibul?
_
Our baby girl so cuddly and sweet, our hearts filled with joy, our lives made complete. K+A=T
maitreyi spune:
pe mine m-a ajutat f mult cartea www.curteaveche.ro/Bebelusul_meu_e_cel_mai_fericit_Cum_sa_va_linistiti_nou_nascutul_care_plange_si_sa_l_faceti_sa_doarma_mai_mult-3-594" target="_blank"> ASTA am pus-o in practica la baby - adica am dormit cu ea pe piept 4 luni pt ca dupa aceea nu a mai vrut ea decat seara sa adoarma asa. nu a avut colici, a dormit de la 2 luni toata noaptea, nu a plans inutil. eu cred ca tinutul in brate a ajutat-o f mult sa se integreze in lumea asta. si acum cand e mai nesigura vine si se pune cu fata pe pieptul meu ca atunci cand era bebe
si cu Bogdan facem acum exact la fel si desi trebuie sa ma ocup si de cea mare stau cu el agatata de brate atunci cand o cere. el e ceva mai independent ca ea insa si nu vrea sa stea pe pieptul meu ci mai curand cu fata in sus sa vada tot in jur
-----
Mami de doua minuni - roza si fluturas dragalas
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
K.A.T. spune:
citat din mesajul lui maitreyi fetili nu exista copii alintati la varsta asta. e un mit si o prostie. copiii vin dintr-un mediu cald, inghesuit, lichid, plin de zgomote, unde papica era asigurata la discretie, intr-un mediu rece, ostil cateodata, unde ii doare burtica, unde toata lumea face liniste ca sa nu se trezeasca , unde e cam mult spatiu in jur si e evident ca vor in brate. nu exista copil cu narav sub 1 an in ciuda tuturor babelor care sustin asta. de ce cand sunt in burtica le cantam, le vb si cum ies ii punem in patut si daca nu stau smirna acolo ni se pare ca sunt alintati? tineti-i cat mai mult in brate! asa vor avea incredere in voi si in lumea din jur, vor sti ca sunt protejati indiferent de cat de minora e problema lor, vor creste cu o minte sanatoasa. cresteti copii. nu ii dresati sper sa nu supar pe nimeni cu mesajul meu... ----- Mami de doua minuni - roza si fluturas dragalas Slava Tie, Doamne! The colder the winter the warmer the spring |
Maitreyi
_
botosel452 spune:
Vai, ce urat este afara azi.Toata sarcina am sperat sa nu ma prinda vreme din asta, dar....
Am reusit sa gasesc ceva de imbracat si sa ies pana la coltul strazii si sa iau paine.
Am facut o crema de zahar ars, acum astept sa se raceasca
Trebuie sa calc o lenjerie, dar mi-e asa de sila/lene/whatever s-o fac....
As ruga-o pe soacra-mea, care o sa vina sa ma viziteze, dar mi-e rusine
Noi, vineri, implinim 40 de sapt...si nu ne incearca nici macar o contractie, nimicuta-nimic, ceva acolo...oare cand o veni momentul?
Valentina39+
ana_25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui camisv
Ana la smechera de Maia! Pai mai las-o sa si planga, nu face ca noi (eu, Pity si parca mai erau fete),ca se obisnuieste in brate si apoi patul parca-i jar. Las-o jos si uita-te la ea, daca-si strange piciorusele inseamna ca o doare burtica si atunci tine-o in brate, daca nu, las-o jos, dar stai langa ea si vorbeste-i, mangai-o pe cap, pe burtica. am ajuns sa dau sfaturi, cel putin la teorie sunt tare Camelia mamica fericita de Tudor |
Daaaa,e buna teoria asta,numai ca mi se rupe sufletul s-o vad cum urla saracuta.
Ana de Maia Elena
kiti2205 spune:
citat din mesajul lui botosel452 Vai, ce urat este afara azi.Toata sarcina am sperat sa nu ma prinda vreme din asta, dar.... Am reusit sa gasesc ceva de imbracat si sa ies pana la coltul strazii si sa iau paine. Am facut o crema de zahar ars, acum astept sa se raceasca Trebuie sa calc o lenjerie, dar mi-e asa de sila/lene/whatever s-o fac.... As ruga-o pe soacra-mea, care o sa vina sa ma viziteze, dar mi-e rusine Noi, vineri, implinim 40 de sapt...si nu ne incearca nici macar o contractie, nimicuta-nimic, ceva acolo...oare cand o veni momentul? Valentina39+ |
Pai nu o ruga, apuca-te si tu, ostentativ, cand e ea acolo, sa o calci, vaitandu-te de shale . O sa se ofere singura.
Kiti, 39+ si mami de Vlad 15.05.2006
Mari-Mariuk spune:
Buna dimineata si de la noi, mai spre pranz, dar nu suntem chiar atat de matinali, mai ales ca in noaptea asta a reusit bebe sa doarma 3 ore jumatate fara sa se trezeasca!!! asta dupa ce a scancit de la ora 1 juma pana pe la 3. Dupa ce a papat el putin la 3, l-am pus langa mine, ca am crezut eu ca e mai bine decat in patut, mai ales ca incepe deja sa se simta racoarea si in casa, si a dormit bebe al meu pana la 6 jumate. Iar program de papica apoi nani pana la 10 jumate! Ne-am jucat putin si acum bebe doarme iar.
Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)
http://picasaweb.google.com/102527437167244304186