Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 38 -

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Neatza fetelor!!
Ce mai faceti, ce mai ziceti??
Vad ca umpleti paginile, ca va dati intalniri, ca aveti numa' vesti bune! Bravo!! Imi vine sa urlu ca sunt atat de ocupata la birou, incat nici nu mai am timp sa retin cine, ce si cum.
Dar vin sa va salut si eu, sa va felicit pe voi, gravidutelor cu bebei miscareti si cuminti, si sa va urez multe "succesuri" tuturor aspirantelor. Ca si noi suntem aspirante, nu?
Noi suntem atat de stresati si ocupati la joburi, in perioada asta, ca nu stiu daca vom putea sa avem grija atat de bine incat sa ne "iasa" un bebe luna asta. Daca ma intrebati in ce zi suntem, habar n-am ... ca sa nu mai vb. de a cata zi de CM. Speram, totusi...

Va pup!

---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Hey dragi mutante, hop si eu!
Ce vorbarete sunteti!
Dureri de spate, solduri am si eu, se pare ca ne latim, bebe isi face culcus,iar noi trebuie sa ne conformam, sa aibe cat mai mult spatiu.

Spunea cineva de d-na Avram, eu am FVL heterozigot, si la fel mi-a zis ca nu e trombofilie ( asta inainte de sarcina). Odata insarcinata mi-a facut niste analize( DD-meri) , a zis ca au iesit ok, si mi-a prescris in continuare doar Aspenter. La eco insa a rezultat rezistenta crescuta pe arterele uterine, asa am ajuns la Uscatescu, care m-a trecut imediat ( 12 saptamani de sarcina)pe Clexane/Fraxiparina. Acum eu zic ca am facut bine, altfel, nu stiu ce s-ar fi intamplat!!!!

pe toate!!

FVL heterozigot, 23 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Floricica, nu mi-a zis nimeni ca ar fi pozitionata jos sarcina mea insa la ultima echo mi-a spus dr. ca bebe e jos. Adevarul este ca acolo il si simteam, chiar in zona "hairy" Acum nu stiu ce sa inteleg din asta? E si placenta jos??? E numai bebe care isi alege el pozitia joasa pentru ca are spatiu??? Miscare facem cam in fiecare seara, program de voie pentru nasterea naturala la care inca sper numai sa-mi gasesc si doctorul dispus sa incerce lucru asta cu mine... Soldurile tale si-au revenit dupa nastere sau tre sa-mi iau adio de la fustele de dinainte?

Sara, mai bine ca nu stii in ce zi sunteti! Prestati de voie

Aditu ai umblat tu la doftori dar ai facut rost de trimiteri? Sper ca daaa!

Magduta, io scrisei la ora 14, ce o fi fost cu mine??? 12 era ora limita ai dreptate Zi-i tu endocrinoloagei tale ca unele dintre noi avem spotting, eu de exemplu ma patam cu 3-4 zile ianinte sa inceapa sangerarea propriu-zisa care mai dura si aia inca 3-4-5 zile. Per total, cate zile avea cm-ul meu??? 8-9???

Aristicule, esti mortala cu cm-ul tau somnoros! Apai cand vine FIV-ul peste tine, pui frate ceasu sa sune in fiecare zi la 12 si te uiti la kilotei sa vezi daca a sosit rosu au ba.

Denisu esti beton, te-ai ouat in z10. Sa nu te ia rusu prin surprindere, sa ai bagajele la usa sa nu cumva sa pleci fara ele! Asa, ca gravidele care tre sa nasca, da?

Ella, poate ca nu ai trombofile data de MTHFR si poate ca ce s-a intamplat cu bebe a fost un accident care nu se va mai intampla niciodata. Eu as continua totusi investigatiile, as mai face si un PAI dar eu sunt paranoia, nu te lua dupa mine.

Pup,

Felix 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Felixutu, mie mi-a spus endocrinologul la care am fost luna trecuta, ca se considera Z1 de CM, ziua in care apare spottingul, si nu sangerarea propriuzisa. Si mie mi se pare cam aiurea, calculand asa, ma tine si pe mine tot cam 8-9 zile, ca am spotting si inainte, si dupa sangerarea propriuzisa. Asa stand lucrurile, chiar ca nu mai stiu in ce zi de CM sunt!

2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella28

Buna,

I-am scris dnei dr Avram si mi-a raspuns. Mi-a spus ca nu considera ca am Trombofilie. Ca toate analizele sunt ok, homocisteina ok, singura mutatie este hetero. Asa ca mi-a sugerat ca la FIV-ul urmator sa iau numai Aspenter datorita tratamentului de stimulare si in plus suplimente (Medyn, Femibion).
A...si ca pierderea de sarcina nu este efectul Trombofiliei (pe care se pare ca nu o am), ca altele au fost cauzele...

Deci la urmatorul FIV sunt cam in pom...Daca am ramas cu Clexane inteleg ca rau nu a facut, deci de ce nu as mai incerca inca o data la fel??? Daca femeia asta spune ca nu am nevoie de Clexane s-o baza pe ceva, nu? Si medicii greci au fost sceptici la Clexane. Si Cocei mi-a spus ca ea crede ca Clexane la o mutatie hetero e cam mult...

mutatie hetero MTFR C677T, 1 sarcina oprita in evolutie la 5-6s obtinuta prin FIV iun-2010

ella28 Draguta primul set de analize ptr. trombofilie eu le-am facut la coltea la dr. Avram(inainte de a face FIV2), mi-a indicat ce analize sa fac si toate au iesit OK, fara sa faca mentiunea ca mai sunt cateva care sunt importante,
Eu am analize de pus in rama pe perete( ca pe diplome), dar cand am refacut anul acesta unele dintre ele sunt la fel(+-) dar am adaugat si mutatiile genetice(gena pai1, Mutatia C677T,Mutatia A1298C) rezultatele de la aceste mi-a dat cu ciocanul in cap.
Asa ca nu prea stiu ce sa-ti recomand, eu am discutat cu Dr. care fac FIV, mi-a recomandat clexane 0,4 iar Uscateasca tot 0,4.
Oare daca stiam de anul trecut de probleme,nu era mai bine si nu mai treceam prin tot calvarul, sarcina oprita in evolutie, chiuretaj, dupa 5 zile alt chiuretaj, 8 luni de sangerari si un chiuretaj bioptic. Nimeni nu-mi garanteaza nimic la acest FIV, dar sunt impacata ca am facut tot ce a tinut de mine.
Tu sa faci ce crezi ca este bine ptr. tine.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

felix76 sunt mai pregatita ca o graviduta, daca ea poate mai lasa, putin, eu trec pe linga geanta mai pun cate una alta, deja am doua genti, barbati-miu imi spune ca mai bine iar pune cateva roti la apartament si l-ar lega de masina.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

Fetelor,

Multumesc de sfaturi. Pai credeti ca eu n-am facut PAI, XIII si toate celelalte??? Ei bine, le-am facut, caci si eu sunt pshihopupu ... Avram mi-a spus ca am acum setul complet pe trombofilie si ca gata, nu am ce sa mai fac la acest capitol :-))
Sa stiti ca eu as face Clexane. Asta datorita efectelor tratamentului de stimulare , de coagulare a sangelui. Am luat de 0.4 si cred ca as merge pe aceeasi varianta. De 0.2 Avram zice ca e profilactic numai daca ai pana in 50kg. Nu e cazul. O s-o mai intreb si pe Uschi daca 0.3 sau 0.4 ca sa ma linistesc cu nervii capului.
Va pup si va tin pumnii!

mutatie hetero MTFR C677T, 1 sarcina oprita in evolutie la 5-6s obtinuta prin FIV iun-2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Denisa maninca draga mea linistita si ia haine groase la tine ca uite ce frig vine.
Felixut am luat trimiteri, cum nu
Ella eu stiu fete cu mutatii ca a ta care au ramas gravi cu clexane, altele fara clexane. Asa ca nu cred ca exista un tratament clasic pt toate . Depinde de abordarea medicului. Unii medici austrieci dau clexane in protocolul lor uneori fara vreo mutatie trombofilica. Stiu ca singura analiza care se face sa vezi daca doza de clexane este buna este facuta la Fundeni, parca AntiXa sau ceva in gen (rog fetele sa ma corecteze). Din cite am citit d-meri nu spun f multe. Tu la dr U ai fost? ea ce ti-a recomandat?
Sara este o aberatia ca prima zi de spotting sa fie prima zi de cm. Spor la munci si la prestat ca nu stii cind iese bebe.
Dragelor in citeva zile am aflat de 3 gravidutze proaspete care au ramas dintr-o intimplare, adica nu planuiau, pur si simplu un singur contact neprotejat dupa cm si hopa testul pozitiv, asa ca cand e sa fie momentul va fi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Felix sincera eu nu m-am laut dupa dr din RO am rams sa numar tot dupa ceea din HU. De ex sapt trecuta joi am avut o mica pata de sange si atat. Nici in ziua de zi inca nu mi-a venit cm (ma rog aici intra alta problema) , in felul acesta dupa endocrinoloaga mea ar trebui sa incercuiesc cu rosu azi miine tot calendarul.

Amu de o fi 12 sau 14 tot acolo e dupa parerea mea nu e mare decalajul. Daca ar fi la perfectiune totul ar trebui sa ne uitam numai in chiloti si pe ceas.
Doar ca m-i s-a parut ciudat si vroiam sa te intreb ce dr din Hu ti-a zis ora 14.
Dar e de inteles, esti graviduta
burtica

in asteptarea unui ingeras

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Io am 47 de kile...ca sa-mi dea de 0,4 tre sa am peste 50,nu???

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 4+

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput