FIV Europa(35)
Raspunsuri - Pagina 9

Sisipisi spune:
alitzu imi pare rau de nereusita ta. Nu am vrut sa iti spun de ieri dar ma temeam de asta. La Viena mi s-a spus ca daca ti se atinge fundul uterului in timpul transferului embrionii nu prea mai au sanse sa se cuibareasca. Uterul a fost traumatizat si se concentra pe refacerea lui, nu mai dadea sanse embrionului.....Din pacate nici un medic nu iti va recunoaste ca a facut eroarea asta. Nu ai reusit din cauza procedurii defectuase. Pup fata necajita
.
Sa nu te descurajezi iubita, nu a fost vina ta a fost vina lor, mama lor de mameluci neatenti.

Sisipisi spune:
melisa cu nivelul tau ridicat de FSH sunt sanse foarte mici sa faci hiperstimulare. Tu ai nevoie de cantitati mai mari de hormoni ca sa produci ovocite decat o femeie cu FSH mic.
Nu are rost sa tii injectiile in frigi ca ale tale sunt pulberi. Fetele aveau solutii gata preparate, au avut alt tratament decat tine. Poti tine medicamentele linistit la temp camerei.
Eu cred ca nu are rost sa arunci banii pe monitorizari suplimentare, nu faci hiperstimulare in 8 zile. Ceea ce nu stii tu la momentul asta este ca va trebui probabil sa primesti la Viena tratament suplimentar. Eu am facut injectii 12 zile pana la punctie. Atunci, in ziua 8 ti se va ajusta tratamentul functie de rezultatul pe care il vad la prima monitorizare.
Succes la injectat!!!

adijo spune:
Melisa, si eu zic ca o ecografie in ziua 5-6-7 nu te va ajuta prea mult . si eu am vrut sa fac, dar Ana mi-a spus ca oricum imi da primele zile 150ui de puregon , dupa care mi le-a redus fara sa avem o eco- am innebunit-o eu , ca aveam exp din Ungaria ( acolo mi-am dat seama ca am predispozitie pt ohss, mi-au spus de fapt si medicii). Iar daca ai Fsh mare , asa cum spune si Sisi nu prea ai cum sa faci hiperstimulare. stai linistita va fi bine. ai inceput injectarea?
Sisi tu cum stai?

adijo spune:
Am si eu o mica nelamurire: stiu ca pacientele cu hiperstimulare au o cantitate crescuta de estrogen in sange. De ce atunci, in cadrul tratamentului de sustinere , pe langa progesteron mi-au mai dat estradiol( progynova mitte)?

Sisipisi spune:
adijo eu deocamdata stau, la propriu. Atept sa imi vina menstruatia sa fac testul de TSH, as fi la 6 saptamani de tratament si ar trebui sa inceapa sa reactioneze nemernica mea de tiroida.
Deocamdata sunt ziua 31 si nici urma. Mai astept ca nu am ce face....
Culmea e ca ma simt foarte relaxata mental, nu ma streseaza nici intarzierea nici nimic. Oricum ciclul meu e fluctuant dar Ana zice ca nu e nimic anormal in asta, cata vreme ovulez lunar e ok.
Am cules butucul de vita de vie pe care il avem in gradina si am 6 litri de must. Voi face vin. Azi ma duc sa cumpar o damigeana. Vin unicatstruguri storsi la blender si dati prin sita
.

balanta_tm spune:
melissa, eu am tinut neaparat sa merg din Z6 de stimulare la Viena, si, degeaba proful incercase sa imi explice ca n-are sens, fiind prea devreme, ca eu tot m-am dus. La eco mi-a demonstrat ca era f f ok daca mergeam in Z8 cum ma chemase el, fiindca in Z6 foliculii erau prea mici; asa ca am stat in plus 2 zile la Viena absolut aiurea, dar macar m-am convins ca e bine cum gandesc ei, nu cum imi imaginam eu. Dar deh, eram la FIV1 si nu aveam deloc experienta.
Mai ales daca ai probleme cu rezerva ovariana, nu ai de ce sa te temi, ca nu exista nici un risc de hiperstimulare.
adijo, ti-am scris si un pic mai in urma dar probabil ca nu ai vazut. Adaug la ce am scris ieri: cati embrioni ai congelat? de ce din 24 de embrioni doar 13 au fost ok? au avut defecte genetice?

Sisipisi spune:
adijo tu ai suferit o hiperstimulare usoara sau moderata care dureaza numai cateva zile si nu necesita tratament. Daca faceai hiperstimulare severa erai deja in spital si nu mai faceau nici un transfer de embrioni.
Hiperstimularea usoara e chiar benefica, ai mai multe sanse sa ramai gravi.

rizzuca spune:
Cine ti-a spus Sisipi...chiar Feichtinger, nu?
Mda, m-am abtinut sa scriu pe forum...dar nu mai rezist.
Tin sa ii multumesc public PROFESORULUI Feichtinger ca mi-a facut transferul ca un adevarat "profesionist". Profeseaza de 30 de ani...
Mi-a atins fundul sacului si am sangerat 3 zile dupa ET. M-a durut cand mi-a facut ET. M-a intepat destul de tare: CULMEA E CA M-A AVERIZAT CA O SA MA DOARA ca nu ii poate introduce si o o sa simt o intepatura...
Si-a batut jos de embrionii mei..plus ca pe al treilea nua vrut sa il congeleze...
Deja imi bag picioarele in tot...si mai ales in el. Chiar sunt furioasa...imi cer scuze de limbaj...dar e crunt sa stii ca ai avut un embrion de 10 celule si unul de 6 si au disparut din prima zi din uterul tau...ca nu le-a dat medicul nicio sansa.
Pup Adjio si Balanta

balanta_tm spune:
rizzuca, chiar m-am luat cu mainile de cap cand am citit ce a scris Sisipisi despre atingerea fundului uterului si m-am ganddit la tine...
Nu stiu ce a fost cu el de a gafat-o asa in cazul tau .
Plus ca ma pune pe ganduri si ce a scris adijo de congelarea la 3/5 zile si ce stiu de la tine cu embrionul de 9 celule...
Acum mai sangerezi?

alitzu79 spune:
acum totul imi este mult ma clar. dupa ce v-am citit si am inteles ca de fapt asta ar putea fi cauza sunt chiar mai trisa decat inainte.
abia astept sa merg la doctoritza care mi-a urmarit fivul sa vedem ce parere are.
de data asta a fost al doilea transfer care a decurs cu totul altfel:
prima data, o doctoritza blanda, dulce...a facut transferul cu ghidaj ecografic, asa cum citisem ca se face.
a doua oare, seful clinicii, m-a intrebat de cum a intrat in cabinet de ce nationalitate suntem.i-am spus...apoi a facut transferul dureros, fara ghidaj ecografic.
Bruni, daca te trimite cineva la Saint-Joseph in Marseille, ocoleste-l!
la voi cum a decurs transferul?
imi pare rau sa citesc ca ati patit si voi asa ceva. eu acum chiar cred ca nu a fost o greseala ci e chiar vorba de un nenorocit din cauza caruia voi schimba clinica.
hemoragia contiunua, incerc sa nu ma misc prea mult...
saracutul de blastocist, reusise sa treaca de dezghet...
trist!!!