FIV Europa(35)
Raspunsuri - Pagina 10
adijo spune:
Balanta, dupa polar body au rezultat 13 embrioni ok genetic- ceilalti aveau probleme. mi-am pus doar doi- mi-a fost frica sa pun mai multi; de fapt si Ana mi-a recomanadat max 2. nu stiu inca cati au congelat . mi-au spus sa sun la inceputul sapt viitoare.
Rizzuca, eu cred ca la tine sangerarea provine de la nivelul canalului cervical. eu stiu ca in timpul transferului pot aparea probleme din cauza colului care se inchide si atunci medicul trebuie sa forteze intrarea cu sonda; eu cred ca la tine sangerarea provine de la nivelul colului sau canalului cervical, nu de la nivelul uterului, asa ca stai linistita- va fii bine!
Eu in timpul transferului am vazut pe monitorul ecografului cum introducea Ana sonda si cum a injectat lichidul cu embrionii!a fost interesant!
adijo spune:
Sisipisi, la hiperstimulare problemele apar dupa Et, la cateva zile; si cei de la clinica mi-au spus ca trebuie sa fiu atenta urmatoarele 2 sapt ca s-ar putea sa ma umflu. deci problema nu a trecut, doar ca nu se vede deocamdata. sper sa nici nu amprobleme. beau 4 l de lichide in fiecare zi si mananc oua ca sparta. E nasol cu lichidele ca toata ziua imi trebuie la baie - si sa ma vezi cand sunt prin oras...!
rizzuca spune:
Balanta, acum nu mai am sangerare...
Multumesc Adjio pt incurajari..nu stiu insa cum as putea sa uit intepatura. As vrea sa nu ma mai gandesc deloc la FIV, dar nu pot...
PUP
melisa28 spune:
Fetelor daca spuneti ca fac degeaba monitorizari in tara atunci nici nu mai imi bat capul, o sa vedem cum am raspuns la tratament cand ajung la ei.
Sisipisi , oare ne face si noua PBD gratis?...ar fii super ,...bine la mine intai sa vedem de-i va gasi lui ceva la biopsie, si dupa om vedea.
Adijo bea apa , si eu am inceput sa beau de pe acum...
De injectii nu m-am apucat inca , urmeaza cam pe la 11 nopatea vreau sa o fac , m-am ....pe mine
Va pup.
adria42 spune:
Adijo, felicitari pt embrionasi, sa fie lipiciosi si sa stea acolo cumintei pana la 9 luni!
Melisa, spor la injectat!
Alitzu, imi pare rau!
Rizzuca, poate nu este totul pierdut!
Sisipisi, sa fie TSHul OK!
Gabi, pupici tie si la inimioara!
Bruni, Balanta
melisa28 spune:
Eu abia acum la 24:30 am reusit sa fac injectia, ne-au chemat nasii la ei si cum deh nu ai cum sa-i refuzi, nu am avut cum sa o fac decat acum...asta inseamna ca de fiecare data trebuie sa o fac la ora asta...?
Nu m-a durut cand mi-a bagat actul sotul, insa pana am avut curaj a stat cu acul pe langa burta mea mult timp, imi era frica...intr-un final am reusi si intradevar sisipisi nu doare, insa eu sunt o fricoasa de fel...
Doamne ajuta sa fie cu noroc aceasta prima injectie...
Adria multumesc
adijo spune:
melisa , in fiecare seara trebuie sa o faci la ora asta... hai ca se poate si cu 1/2 ora mai repede.. eu mi le faceam pe la 20. de doua ori mi le-am facut intr-o toaleta publica pt ca m-a prins ora de injectare in oras , respectiv in aeroport. bine, stiam nu ca nu voi fi acasa si am avut injectiile la mine. Iar Pregnyl-ul l-am facut in masina pt ca tot asa ,ne-a prins ora la care trebuia facut pe drum!
balanta_tm spune:
adijo, spune-mi, te rog, per total ai fost multumita de Wunschbaby sau ai ramas cu un gust amar? Poti sa zici, concret, toate lucrurile care nu ti-au placut?
Pt mine e f f important sa stiu parerile voastre, cele care ati fost recent acolo, fiindca vreau sa aleg corect clinica unde voi face FIV2 (sigur ca primul gand este sa fac tot la ei FIV2, dar nu vreau sa merg acolo orbeste...).
Ok, eu am reusit FIV1 la ei si, personal, nu am ce sa ii reprosez profului sau clinicii (mai ales ca sunt un pacient nu tocmai comod), insa din ce scrieti voi, am senzatia ca lucrurile s-au mai schimbat pe acolo din Martie, cand am fost eu la ei, si pana acuma.
Pe rizzuca nu o mai intreb, ca stiu parerea ei.
adijo spune:
Balanta, eu per ansamblu am fost multumita de cei de la Wunsch.Trebuie sa specific ca am ca termen de comparatie Ungaria unde am facut 2 fiv si 2 Iui- difernta e mare in favoarea celor de la Wunsch; dar cred ca in cazul lor se aplica f. bine proverbul" la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" . Ce nu mi-a placut: modul de informare a pacientului : adica, daca la prima consultatie( cand evident incercau sa ma prinda ca pacient)mi-au explicat totul f. frumos, clar si in amanunt, dupa ce am inceput tratamentul informatiile erau putine , laconice, de multe ori ambigui( ca trebuia sa intreb de o suta de ori acelasi lucru)si imi lasau de multe ori senzatia ca ma " aburesc"( vezi si chestia cu congelarea..). Noi acum cred ca am prins si o perioada aglomerata- dupa " summerspecial"! tot timpul toti pareau pe fuga! sincer ma asteptam la mai multa rigurozitate de la austrieci; doar pt asta sunt renumiti , nu? au fost cateva situatii in care mi s-a parut ca mergeau pe principiul romanesc" lasa ca merge si asa" ceea ce nu e ok.
Dar mi-a placut f. mult modul in care mi-au analizat dosarul,meticulozitatea cu care au facut-o, faptul ca nu incep tratamentul pana nu considera ca esti ok hormonal ( desi cateodata asta poate fii enervant!); dupa punctie m-am simtit de 100 de ori mai bine ca in Ungaria ( si aici mi-au scos 30 ovocite, iar in Ungaria doar 10!); eu pana acum in Austria am avut rezultate mult mai bune ca in Ungaria- si din cauza asta sunt multumita.
Din pacate nu pot face o comparatie cu alte clinici din Austria- cred ca asta ar fii mai interesant si asta te-ar interesa si pe tine.
Arina21 spune:
Subscriu si eu la ce a scris Adijo despre Wunsch. Si mie mi s-au parut acum pe fuga si mi s-au parut unele lucruri schimbate (in rau) fata de oct 2008 cand am facut primul FIV la ei.
La primul FIV mi-au raspuns pe larg cand le-am cerut sa-mi spuna parerea lor despre esec si posibilele cauze. De data asta sentimentul a fost 'pe fuga'. Si Ana chiar era pe fuga si la propriu si la figurat! Sa nu mai spun ca una am vorbit si alta ne-am inteles in ceea ce priveste protocolul; a trebuit sa-i trag de maneca pt ca m-am trezit cu un alt protocol (alte doze) inainte de a incepe tratamentul.
Ideea e ca nici al doilea FIV n-a reusit iar raspunsul lor mi s-a parut foarte general si, din nou, pe fuga. As fi vrut sa fie un pic mai rigurosi cu cazul nostru.
Acum mai am doi embrioni congelati la z6, nu stiu cand vom face transferul. Daca cumva nu reusim nici in cazul asta si daca ne vom mai gandi vreodata la inca un FIV, in niciun caz nu va mai fi la Wunsh.
Desigur au avut si parti pozitive, dar in cazul nostru as fi vrut un raspuns mai elaborat in ceea ce priveste al doilea fiv esuat la ei, s-ar zice ca ar fi avut elemene destule de evaluare.
Succes oriunde ati face FIV. Stiti si voi foarte bine ca 'medicul/clinica cea buna e cea care ne rezolva problema'. PArerile expuse aici sunt subiective oricat de obiective am vrea noi sa fim.
Imi cer scuze pentru subiectivism si sper sa extrageti informatia corecta pentru voi.
VA pup si va tin pumnii
Arina