FIV Europa(35)
Raspunsuri - Pagina 7
Sisipisi spune:
alitzu eu am citit candva un blog dar nu il mai gasesc al unei tipe care spunea ca nimic din ce se intampla acum nu poate fi un semn. Tot asa cu sangerari a fost si ea si era gravida.
Si mai am un exemplu al unei prietene. Gravida in mod natural, dupa test de sarcina super pozitiv o hemoragie imensa cateva zile. Noi am zis ca gata, s-a dus sarcina, sangera ca un animal, mai rau ca la cilclu. Si nu a fost gata.
Intrebare: ai simtit durere la transfer, te-au atins cu cateterul in uter?
Sisipisi spune:
alitzu m-am mai uitat pe net. Forumuri din America. Gagicile spun sa stai la pat inca 24 de ore dupa ca sangerarea s-a oprit. Si sa te hidratezi zdravan, multa apa. Apa se pare ca are rolul sa domoleasca crampele. Daca ai transferat un blasto si acum e ziua 7 sau 8 de la transfer, atunci blasto are deja 12-13 zile. Ai putea face maine un test de sarcina din urina.
alexis81 spune:
Buna Alitzu nu te impacienta eu sant cel mai bun ex.
in ziua a 8 de la transfer am inceput sa am niste picaturi maronii care au devenit mai rosiatice. Cand imi bagam ovulele aveam degetul rosu si am zis gata am pierdut tot de data asta.
Toti mi-au zis sa stau linistita ca se poate intampla.
Am facut beta in a 10 zi de la transfer si surpriza 217.2 dupa 2 zile beta mea a devenit 1102.
M-am linistit dar surpriza o saptamana dupa iarasi acele pete maronii, sange pe hartia igienica si tot asa fuga la eco sa vedem ce s-a imtampat si am vazut 2 saculeti frumosi de mama focului.
Doctorul mi-a zis ca e totul ok sa stau linistita sa-mi iau tratamentul si cumintica la pat.
Acum o sa mergem marti din nou la eco pe 19 oct. poate mai cresc saculetii. E prea devreme sa le auzim inimioarele avem doar 4 saptamani.
Sa stii ca si acum mai am acele pete cand rosii cand maronii care pot fi si de la utrogestan.
Eu te pup si iti zic doar sa stai cumintica si sa iti continui tratamentul.
Sa ne ajute DD pe toate sa ne tinem sanatosi in brate.
alitzu79 spune:
Sisipisi, multumesc mult pentru ce mi-ai povestit, e incredibil la ce presiune psihica suntem supuse dupa transfer...
la transfer m-a durut, e adevarat si am fost oarecum uimita pentru ca la testul de toleranta, sau nu stiu cum sa-i spun,pe care il faci inainte de fiv, a fost ok, la primul transfer la fel, nu am simtit nici o jena. acum in schimb, m-a durut, a fost si alt medic decat medicul meu, m-am si uitat urat la el....
Crezi ca pot face testul de urina deja? mie mi-e teama sa fac si beta, luni....
tu in ce stadiu esti cu fivul?
Alexis, imi dai aripi, sincer. azi nu ma misc din pat decat la baie si la masa, in week-end la fel....bafta multa in continuare cu bebelusii, dragutii de ei!
va pup, merci inca o data ca mi-ati rapuns si incurajat!
alina
Sisipisi spune:
aditzu uibita te-am intrebat de durere pentru ca aia am avut si eu la transfer. O durere ascutita de am tipat. Medicul din Austria mi-a explicat ca au atins fundul uterului cu cateterul. Transferul fusese facut in NL. Se pare ca daca se intampla chestia asta uterul tau sufera o trauma.
Eu cred ca poti face un test de sarcina, pentru ca la un transfer de embrioni de 2 zile testul poate fi relevant la 14 zile de la data punctiei. Adica la mom transferului embrio au deja 2 zile. 14-2=12 zile de la transfer, embrio daca mai sunt acolo au deja 14 zile, e ca si cum ai face un test de sarcina la o sarcina obtinuta normal, in ziua in care trebuia sa iti vina menstruatia. Sper ca m-am exprimat destul de clar:(.
Eu astept menstruatia pentru un test TSH. Iau tratament ca sa scada sub valoarea 2 si sa putem demara FIV.
adijo spune:
Fetelor, va salut din Viena ! v-am scris o mare poveste despre aventurile mele in capitala austriaca dar cand sa o trimit a picat reteua; asa ca o sa va multumiti cu varianta short.
adijo spune:
Pe scurt: am avut 30 ovocite ( am facut hiperstimulare- asa cum ma temeam dozele de puregon au fost un pic prea mari)- din fericire ma simt bine ; pana acum. S-au fertilizat 24 ovocite, din care 13 embrioni au fost ok genetic ( mi-au facut si mie PBD gratis!). mi-au transferat 2 embrioni de ziua a3a ( desi eu am vrut blastocit), restul ii mai urmaresc cateva zile si ii congeleaza pe cei mai buni( aici am iarasi o problema : cand am solicitat transfer in ziua 5 mi s-a spus ca nu se poate pt ca trebuie sa congeleze embrionii in ziua a3a , asa e mai bine, si atunci imi fac si ET in ziua 3; dar dupa ET mi-au spus ca mai tin embrionii cateva zile sa vada cum se dezlvolta ! pai cum era cu teoria de mai inainte ca trebuie congelati in ziua 3? De ce , daca tot ii mai tin pe ceillti, nu mi-au facut si mie transfer in ziua 5? in fine , cred ca stiu ei ce fac; ma bazez pe experienta lor , dar un pic ma enerveza modul lor de a comunica informatia pacientilor.
adijo spune:
Per ansamblu insa totul a fost ok, am avut 2 sapt frumoase , am incercat sa ma relaxez si sa ma bucur de vacanta- toata ziua am umblat, am fost 3 zile si in Germania, la shopping. acum sunt inca in Viena, duminica plec la ai mei in sudul Austriei; deci vacanta mea continua!
La clinica primele doua echo mile-a facut Ana, dar ultima echo si punctia mi-a facut-o prof Feichtinger( probabil din cauza hiperstimularii).La punctie m-a cam durut (mi s-a facut o sedare usoara, am fost constienta , dar ametita), probabil tot din cauza ovarelor f. mari ( alte fete care au avut aceeasi anestezie mi-au spus ca nu au simtit nimic). Ana insa e o draguta si pe tot parcursul tratamentului m-a incurajat si m-a linistit , astfel incat nu m-am impacientat prea tare cu aceasta hiperstimulare ( desi stiu cat poate fi de periculoasa).
Sper sa fie bine pe final .
In 27 oct aflam rezultatul.
balanta_tm spune:
adijo, felicitari pt productie! Sa fie cu noroc! Cand ai beta?
Ti-a fost teama sa transferi mai mult de 2 embrioni?
Despre congelat in Z3 la Wunsch, hmmm, pai eu stiam de la prof ca ei congeleaza doar in Z5. Ce-o fi cu bulibaseala asta la ei? Cand ziua 3, cand ziua 5 pt a congela ...
adijo spune:
Sisipisi, Melisa e randul vostru acum! va tin pumnii!
Anais imi pare rau ca nu ne-am intalnit ! Nu am avut internet pana acum si nu am vazut mesajul tau!