FIV Europa(35)
Raspunsuri - Pagina 18
anais74 spune:
vai sisipisi, nu pot sa cred! Pe bune! Te gandesti ca totusi acolo conditiile sunt ceva mai civilizate, ca exista respect pentru pacienta, dar ... nu am cuvinte.
Sisipisi spune:
anais conditiile sunt super civilizate. Spitalele sunt super dotate si nu miros a spital. Toata lumea iti vorbeste frumos, cu maximum de respect. Toti iti zambesc si incearca sa te calmeze. La punctie, pentru ca decurge numai cu anestezie locala, te cocolosesc dupa aia. Te pun pe niste sezlonguri, iti pun buiota de apa calda pe burta, te invelesc, iti aduc ceai sau cafea. Partenerul are voie sa stea cu tine si la punctie, sa te tina de mana, si la transfer si dupa punctie. Dupa punctie vine un doctor la patul tau si te informeaza cate ovule bune au extras. In rest, este cum v-am povestit. Ti-am transferat bebicii hai pa si la revedere:)). Dupa ce afli rezultatul FIV ai o discutie post-FIV, indiferent de rezultat. Si alta diferenta majora: nu ti se face test beta HcG, faci tu test de sarcina din urina, acasa. Daca iese pozitiv, atunci cred ca iti fac si ei un beta. Altfel nu.
Moniland spune:
Fetelor, vezica plina la ET ajuta exclusiv la transfer. asa cum zicea si anais, apasa uterul iar cateterul are astfel calea mai libera. Mie cei de la Cj mi-au spus asta. Iar cu urinatul dupa ET cei de la Wels m-au "obligat" sa o fac. Dupa ce mi-au transferat puiutele , eu fiind inca pe masa, mi-au zis sa ma imbrac si sa ma duc la wc. Va dati seama ce fete,fete am facut mai ales ca la Cj , poate si in alta parte te tin nemiscata cateva ore. Le-am zis ca eu nu ma duc ca daca-i pierd, si ei insistau mai departe sa ma duc la baie. Pana la urma mi-a fost jena si m-am dus si nu le-am pierdut. M-am gandit ca nu stiti si variantele astea. Iar legat de mersul acasa dupa ET, a 2-a zi am plecat spre casa cu masina. Tot asa mi s-a spus si mie, sa fac pauza tot la 2-3 ore. Si s-au prins puiutele. Deci regula.... nu exista, sau poate o fi asta regula?!
de gemenute
melisa28 spune:
Se pare ca parerile sunt diferite legate de urinatul asta dupa ET, eu sincer cred ca nu se pierde sarcina daca urinezi, este exact ca la femeile care raman natural gravide ce ele dupa o partita de amor nu merg la baie sa se spele , fac si pipi si care raman gravide raman, care nu....nu asta e motivul ci pur si simplu nu s-a prins. Insa citindu-va pe voi ca trebuie sa bem multa apa m-am apucat si eu mai zdravan de baut, si chiar azi mi-a raspuns la mail veronica fleicher de la clinica si mi-a amintit sa beau 2-3 litri de apa, iar eu intelesesem ca doar intre punctie si ET....bine ca ma apucasem deja.
Fetelor eu mai am putin si sunt acolo, 3 zile mai exact :)emotii peste emotii.
melisa28 spune:
sisipisi , eu am asa un feeling ca vei ramane gravida la FIV-UL asta.
adijo, sunt sigura ca ne vei bucura in curand cu vestea cea mare, de mult nu au mai fost reusite la FIV in europa....asa ca te asteptam pe tine sa spargi gheatza iar noi sa te urmam desigur
melisa28 spune:
Sisipisi eu la tine am auzit prima oara ca e o problema daca am FSH mare, ultima oara l-am avut 9,5, habar n-am avut ca daca am un FSH mare inseamna ca stau prost cu rezerva ovariana.
Am tot citit ca de obicei fetele cu un FSH mare raspund greu la tratament, si ca de cele mai multe ori tot un folicul fac in urma stimularii.Eu nu inteleg ceva nu ar fii trebuit sa-mi dea o doza mai mare de tratament, eu fac doar fostimon de 150 ui/ml, daca sambata cand ajung la ei la prima eco nu am nici un folicul sau doar unul? Si cand ma gandesc ca pana acum ma temeam de hiperstimulare, habar nu aveam ca FSH meu marit poate fii o piedica .
Oare cand ajung acolo daca am doar un folicul se mai poate face ceva marindu-mi doza sau e prea tarziu, alta nebunie acum....alta bataie de cap, nu era de ajuns ca-mi fac griji oricum pentru al meu daca ii va gasi acolo gigelusi sau nu...
claris spune:
Fetelor spuneti-mi va rog cum reusiti sa va intelegeti cu medicii si asistentele de la clinica,eu stiu engleza in proportie cam de 35% si greaca 80%.Cum as putea sa ma inteleg cu ei mai ales cand vor sa foloseasca niste termeni mai complicati ca sa-mi explice ceva?
balanta_tm spune:
claris, cel mai bine este sa scrii un mail la clinica, pe adresa de office si sa spui ca nu stii bine engleza si ca stii greaca si sa ii intrebi cum te-au putea intelege cu ei. Daca nu stie nimeni greaca de la clinica, probabil solutia ar fi sa iti iei un translator.
melisa, protocolul se stabileste si in functie de alte valori hormonale, nu doar de FSH. Conteaza, de ex, si Estradiolul. Dr Weigert (parca cu ea ai avut primul consult), o fi avut ea motive intemeiate ca sa iti dea doza asta. Ne-ai intrebat si daca dupa Z8 cand vei merge acolo, se mai pot forma si alti foliculi. Daca in primele 8 zile nu s-au format destui foliculi, sansele sa se formeze alti foliculi care sa contina la punctie ovocite mature, sunt aproape nule; adica foliculi mai pot aparea si dupa Z8, dar nu mai au timp sa ajunga ma maturitate.
Eu am avut doze mari, dar la mine s-a mers pe protocolul lung, unde lucrurile sunt diferite decat in protocolul scurt, cel pe care il ai tu. Eu am si un Estradiol mare, care ascunde de fapt un FSH mai mare decat apare in analize. Plus ca eu am doar un sigur ovar functional.
Sisipisi spune:
Oana eu numar zile. Azi ziua 35, nici urma de ciclu. Am din cand in cand niste senzatii, mici dureri in ovare, mici valurele prin uter, cateodata simt ca un fel de usturime care coboara in vagin. Astea le simt dupa ce urc scarile in casa. Ma asez in pat un pic si se linisteste toata povestea. In mod normal eu am spotting inainte de ciclu cu 2-3 zile. Acum nici asta nu este. Si poate de la dereglarea asta am probleme de concentrare si sunt cam obosita. E si din cauza vremii care s-a racit, probabil. In fine, mai asteptam.