FIV Europa(35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Eu am avut ET Sambata si la TM m-am intors Luni si am stat acasa pana la finele saptamanii respective, in majoritatea timpului in pat.
Daca as mai face o data FIV la Wunsch, cred ca m-as intoarce cu avionul, daca asta il face fericit pe prof . Cred ca e inutil sa precizez ca tot cu el as face FIVul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:

Fetelor, imi puteti spune si mie va rog pentru ce se da DECAPEPTYL la doua zile de la ET? Nu era pt inhibare la inceput in protocolul lung?
Care este rolul lui dupa un ET? Sar'na!

Rizzuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anais74 spune:

Fetelor, nu va mai faceti reprosuri legat de vezica plina inainte de ET. Proful mi-a explicat ca e de preferat. Deci nu obligatoriu. E de preferat pentru ca vezica plina apasa pe uter si se pot plasa mai bine embrionii. Plus ca mie mi s-a parut ca asistenta era mai stresata la faza asta decat proful. Care by the way, mi-a dat voie sa merg la baie dupa 20 de minute. Nu mi se pare deloc grav. Daca ar fi asa, cred ca toate clinicile ar pune conditia asta. Nici la clinica asta la care merg eu nu mi-au facut dozari hormonale pe perioada stimularii. I-am intrebat si au zis ca nu are sens. Cica foliculi avem, endomentru bun care creste....zicea ca nu are sens.
Eu dupa 2 zile am plecat cu masina concediu direct de la Viena. Din nou, proful a zis ca nu e o problema, doar sa ne oprimn la 2 - 3 ore si sa ma misc mult, sa beau apa. In rest nu mi-a interzis decat sa: fac baie in piscine, sa nu fac eforturi, sa nu ma fortez la baie, si in rest a zis sa duc o viata normala.
Pina la urma, cum zicea si Arina, si materialul clientului conteaza. Daca e sa se prinda, se prinde orice am face sau nu am face

Mergi la inceput

rizzuca, eu nu am primit asa ceva, asa ca nu stiu sa iti raspuns

Mergi la inceput

Rizzuca, scuzeee, m-am zapacit. Am vrut sa trimit un alt emoticon:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Decapeptyl se da dupa ET ca si "injectie de implantare". Din cate am inteles, are rolul de a "trezi" ovarele, asa incat sa creasca secretia de progesteron si astfel, sa ajute embrionii sa se implanteze.
Mie nu mi-a dat injectia asta si l-am intrebat de ce nu imi ma si mie si mi-a zis ca nu se potriveste protocolului ce l-am avut eu (am avut protocolul lung), insa eu ma gandesc ca mai degraba nu mi-a dat fiindca eram la primul FIV.

Mergi la inceput

Anais, mercic, mie imi placea oricum mult si primul :)
Moooammaa, legat de fortatul la baie, am fost campioana chiar in ziua ET-ului. Nu stiu ce m-a apucat, dupa ce am venit acasa am dormit,apoi am mancat niste Nutela care m-a trimis instantaneu la baie. Fericita si satula de atatea constipatii, am fost dar am fortat nota rau...

Dar...din cuza asta nu imi fac probleme foarte mari, ca la cat de inchegat era cervixul meu de a fost nevoie de picamer pt ET, nu cred ca s-a sinchisit prea mult de iesitul meu la baie..

Mergi la inceput

mercic balanta, am intrebat pt ca exact in ziua in care l-am luat am avut dureri din ce in ce mai intense de burta pana seara. Dar nu de ovare, ci de uter...si nu stiu daca are vreo legatura.
Sangerare nu mai aveam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Fetelor din cate inteleg la Viena ati stat in pat dupa ET? Si va puneati problema cu ce sa circulati dupa aia :)). Ce ziceti voi de transferul in NL cand una ca te atinge in uter si doi ca dupa aia IMEDIAT esti libera sa pleci. Si cand zic imediat e chiar imediat, pentru ca sunt tz-spe gagici care stau la coada pentru transfer. Nu ti se recomanda absolut nimic, cu exceptia unei vieti absolut normale. Nu ti se da nimic pentru sustinere in afara de utrogestan dar...numai incepand cu ziua punctiei+ 10 zile dupa transfer. Eu dupa transfer aveam salele amortite de durere si mergeam ca un mosh rablagit. Si inainte de mine mai iesise o tipa la fel. O nenorocisera si pe aia probabil cu atingerea fundului de sac:))(doctorita aia probabil vroia sa isi faca mana in orb, i-a fost lene sa aprinda ecogradul). Masina ti-o lasi intr-o parcare supraetajata care...nu are lift:)). Deci dupa proaspatul transfer te apuci si urci sau cobori la scari ca sa iti iei masina din parcare:)). Ma rog, noroc ca sunt autostrazile ca in palma, ca niste gropi ar mai trebui ca sa ai conditii optime ca embrionul sa ramana acolo. Si, cu toate ororile astea, sunt multe femei in NL care fac copii cu FIV. Eu am o prietena care are 2 baieti obtinuti asa. Si nu sunt gemeni.
Eu daca ajung la transfer o sa beau apica, sa imi impinga uterul mai in fata si sa poata ajunge cu cateterul ala mai usor unde trebuie. Ca mie imi ziceau :screme-te ca atunci cand mergi la buda ca nu ajungem:)). La un moment dat le-am zis: fratilor ma screm da' nu mai pot respira. Ce pana mea.....:))

Mergi la inceput

esti mortala rizzuca ...

Mergi la inceput