FIV Europa(35)
Raspunsuri - Pagina 14

balanta_tm spune:
da, sisipisi, noi cele care ne luptam cu infetilitatea cred ca nu mai facem dragoste, ci "sex din interes", si anume sa nimerim ziua X

bombi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adijo Bombi, am avut inhibare din ziua 18 a ciclului anterior ( cu suprefact am facut eu) si stimulare cu puregon 150ui din ziua 1 si 100ui din ziua 5 pana in ziua 11.deci cam acelasi protocol cu al tau. am luat si metformin aprope 6 luni inainte. la mine problema in timpul stimularii a fost ca foliculii cresteau f. incet in dimensiuni dar f.repede ca nr. De aceea mi-au si declansat ovulatia la dimensiuni mai mici a foliculilor. Parerea mea e insa ca nu conteaza nr ci caliatea. Ce folos ca am atatia daca cumva nu se prind? sau daca se prind acestia doi ce fac cu restul? |
adijo, multumesc de raspuns. Se pare ca PCOSul meu nu e asa puternic, eu am totusi 225 UI Menopur.
Intre timp au mai aparut citiva foliculi pe radar (6 intre 10-15mm si 11 intre 8-9mm in ziua 10). Si chiar daca teoretic un ovocit ar fi suficient, practic din 30 de ovocite s-au fertilizat 14, au ajuns in ziua 3 pt PGD 10 si dupa PGD nu a mai ramas nimic. Asa ca stiu eu ce stiu ...
Ai vazut si tu ca dupa PBD ti s-au injumatatit embrionii, si asta analizind doar ovulul si fara a avea defecte genetice speciale, cum e cazul nostru.
Apropo, cine a facut PBD a primit vreun raport ceva in care sa se mentioneze exact ce s-a testat sau vi s-a spus doar rezultatul final si atit?
Si inca o intrebare: care este diferenta dintre Puregon si Menopur (in afara de cea evidenta ca Puregonul are doar FSH si Menopurul FSH + LH)?

Oanamares spune:
Multumesc pt lamuriri.
Totusi,daca rezultatul polar body nu iese bun asta inseamna ca exista riscuri sa faci un bebe cu probleme?

balanta_tm spune:
bombi, in raportul meu a scris ca s-a facut testul FISH si s-au listat toate cele 4 ovocite (la punctie am avut 6 si 4 au fost mature) si in dreptul fiecaruia a scris ca au fost ok genetic.
oana, daca la analiza polar body iese o problema cromozomiala, da, ovocitul respectiv nu se mai ia in calcul, fiindca sunt "sanse" foarte mari ca bebele rezultat ulterior sa fie cu probleme.

rizzuca spune:
Melissa, nu te speria...Oriunde, la orice clinica te-ai duce, poti sa ai noroc sau ghinion.Asta-i viata.Tu trebuie sa crezi in sansa ta...
Eu chiar cred sincer ca am avut un ghinion...ca altfel nu imi explic cum s-a intamplat o asemenea aberatie...Si acum incep sa imi pun problema ca poate nu e vorba de clinica, medici...poate e un ghinion al meu....pe care sincer nu il inteleg, ca parca nu eram chiar asa. E oribil sa fii oaia neagra, dar asa ma simt...
Nu imseamna ca e clinica perfecta, nu...doar mi-am spus parerea! Dar fiecare are sansa sa si ai nevoie de ea chiar si cand toate procedurile efectuate de medici merg struna...
PUP si fii curajoasa!

anais74 spune:
Apropo, vin si eu un pic mai tarziu la subiectul asta...ca am avut niste peripetii comice rau inainte de ET, medicul mi-a spus sa am vezica plina, dar eu am uitat complet
. Mi-am amintit cand m-a intrebat asistenta daca am fost la p...
Si atunci mi-a dat rapid un pliculet cu magneziu si o sticla de apa plata, pe care am baut-o. Asa ca bietul medic a trebuit sa astepte inca o jumatate de ora dupa mine sa mi se umple vezica. Buuun, vezica s-a umplut, dar intre timp a intervenit o urgenta in salonul de linga, si medicul a mai intarziat 10 minute. Iar eu, nu am mai putut sa tin....Asistenta, complice, ma astepta la usa toaletei si ma implora sa fac numai putin. Dar ce vorbesti frateee, cand am prins ocazia ... m-am usurat de tot. Dupa zambetul de pe fata mea, asistenta s-a prins. Asa ca am luat-o de la capat
da-i cu pliculetul, da-i cu apa ..si pina la urma ne-am "coordonat". Aceeasi poveste dupa ET, cand tot nu am resit sa tin mai mult de 15-20 minute. Credeam ca mor.
Fetelor, mie partea asta mi s-a parut sinistra!!!
In rest, ET cu ghidaj echo, nu am sangerat absolut DELOC, nu m-a durut, a fost ok. La punctie intr-adevar am fost doar ametita, si parca parca m-a durut ceva...dar nu as putea spune ce si cum. Ca mi-am revenit fff rapid.
Nu cred ca am ce sa le reprosez. E adevarat, ca daca nu pui tu intrebari ei nu prea iti vorbesc din proprie initiativa, iar daca acasa am o mie de intrebari, acolo parca mutesc. Nu stiu, afiseaza acea siguranta de sine, cum ca totul e sub control, ca parca nu iti mai vine sa pui prea multe intrebari.
In fine, eu din 15 nov sunt acolo, cine mai vine ne putem intalni.
Adijo, Melisa, Rizzuca va tin pumnii!!
Sisipisi, poate te mai prind in Viena daca faci in nov.

melisa28 spune:
Anais m-am amuzat rau de tot citind,si eu iti doresc mult mult succes de data asta , si sper sa fie ultimul FIV , si cel norocos.
Fetelor , multumesc pentru cuvintele voastre
Sisisipi, daca tie ti-a spus ca vor face inclusiv IMSI , in functie de ce vor gasi acolo , atunci ce ar trebui sa fac sa ma abtin si sa astept sa ajung acolo si ii voi spune eu la momentul resectiv in caz ca ea nu-mi spune nimic?...pentru ca normal in cazul nostru de-i va gasi lui gigelusi acolo cred ca ar fii ,mai bine sa n-i se faca IMSI urmat de FIV.
Vezi eu nu am avut intalnirea cu Ana , ci cu alta dr. ginecolog si normal ca acolo printre atatea cate am vorbit am uitat eu sa intreb de IMSI .

balanta_tm spune:
anais, mare figura esti cu fazele cu apa de la ET
. Total offtopic, ai un MP de la mine.
rizzucooooo, nu te mai gandi ca esti oaia neagra si cea mai ghinionista. Pai daca tu te consideri asa, eu ce sa mai zic?
Hai, capul sus .

bombi spune:
balanta, scrie si ce cromozomi s-au analizat si ce probe au folosit? (ceva de genul Cytocell / Vysis CEP13 spectru verde / rosu ...)

balanta_tm spune:
bombi, asa scrie: Polkörperuntersuchung durch Fluoreszenz in Situ Hybridisierung mit MultiVysion PB Multi-Color Probe Panel (Vysis) mit Proben für die Chromosomen 13, 16, 18, 21 und 22