Pufuleti pufosi de 2010 (144)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandanaG
[

si ii dai san dupa fiecare masa nu?

multumesc mult

mami de Dragos Andrei

Ii dau de cate ori cere, nu cere mereu dupa masa. Cateodata mananca bine, cateodata trage de 2-3 ori si ii ajunge. Sunt invidioasa pe mamicile cu bebei care sug dupa un anumit program, poate o sa ne iasa si noua in viitor.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

Citat:

si vroiam sa va mai spun ca de 2 zile nu mai mananca absolut NIMIC in afara de san, nu stiu de ce, nu cred ca il doare gatul
mai degraba cred ca l-am fortat sa inghita antibioticul, care desii e dulce si are gust de capsuni nu il vrea deloc, sta cu el in gura si nu il inghite

acum va inteleg pe cele care ziceati de pufuleti ca nu vor sa pape, e tareee greu sa vezi ca refuza TOT

acum ce fac?
Dragos a mancat absolt orice i-am dat pana acum

mami de Dragos Andrei

Asa fac multi bebici dupa o perioada de boala. O sa isi revina si va manca incet incet din nou. Nu e nici o tragedie, tzitzi e inca cea mai buna pentru ei. Pentru ca i-ai dat antibiotic da-i cateva zile ceva gen Biotics, erceflora, ca sa isi refaca flora intestinala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:

multumesc de cris_d , ce frumos povestesti de pui,se simte si experienta

nu amcitit nimic, am intrat sa va salut si sa beau cafeaua cu voi

Dragos a fost bolnav saptamana asta, a inceput cu muci, 2 zile am stat cu oscilo si nurofen dar s-a agravat si am ajuns la antibiotic ptr rosu in gat destul de accentuat, facea temperatura peste 39

mi-a fost frica sa nu-i ajunga la plamani ca data trecuta, am scapat

a fost si ziua sotului, a soacrei si a surorii mele asa ca fac cinste

mi-a fost dor de voi
toti pufuletii

mami de Dragos Andrei

Il pupam pe Dragos si ii dorim multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Citat:

lorex disper deja

daca de 2 zile nu mananca decat tztz azi m-am decis sa nu-i mai dau nici asta
nu poate la 9 luni sa manance numai tztz cand eu ma gandeam sa-l las numai cu masa de dimi si de seara

acum l-am culcat nemancat in ideea ca o sa manance cand se trezeste ( sper)
nici de adormit nu stiu cum sa mai fac ca pana acum adormea la tzatza, normal, ma doare gatul de atat melc melc
nu siu daca fac bine dar macar incerc

caciulita nu i-am pus nici eu, nici cand era bb mic
dovleac i-am dat tot copt la masa de seara sau mai merge cu galbenus la pranz

mami de Dragos Andrei

Nu vreau sa te supar dar nu cred ca asta e solutia...sa nu-l alaptezi. Are el o problema de nu mananca mancare soldia si cu siguranta va reincepe sa manance curand. De ex a mea la 8 luni mananca 90% san.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 5 kg

nu ma supar, am zis si eu ca poate nu fac bine, dar nu inteleg ce ar putea avea, ca el manca binisor, adica cam 100-150 ml la masa, mai putin decat ar trebui dar manca

ma gandeam sa nu se invete numai cu sanul si sa manance numai inainte de somn
sa manance numai san nu e prea putin acum ptr nevoile lor?

mami de Dragos Andrei

poate are rosu in gat si nu poate sa inghita

cum adica mananca mai putin decat ar trebui? adica cam cat ar trebui ? zic si eu ... nu cred ca "ar trebui" sa aiba o cantitate anume. manca pana nu-i mai e foame. este f simplu.

eu zic sa-ti asculti copilul, daca el momentan vrea numai san da-i numai san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

ayanna - chiar ma gandeam la voi zilele astea .
nici noi nu avem nici un dinte la 8 luni dar nici nu-i astept in mod expres. el mesteca f bine si fara dinti. in alta ordine de idei lui A i-a iesit primul dinte la 1 an si 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulenca

Citat:

si vroiam sa va mai spun ca de 2 zile nu mai mananca absolut NIMIC in afara de san, nu stiu de ce, nu cred ca il doare gatul
mai degraba cred ca l-am fortat sa inghita antibioticul, care desii e dulce si are gust de capsuni nu il vrea deloc, sta cu el in gura si nu il inghite

acum va inteleg pe cele care ziceati de pufuleti ca nu vor sa pape, e tareee greu sa vezi ca refuza TOT

acum ce fac?
Dragos a mancat absolt orice i-am dat pana acum

mami de Dragos Andrei

Asa fac multi bebici dupa o perioada de boala. O sa isi revina si va manca incet incet din nou. Nu e nici o tragedie, tzitzi e inca cea mai buna pentru ei. Pentru ca i-ai dat antibiotic da-i cateva zile ceva gen Biotics, erceflora, ca sa isi refaca flora intestinala.

Si Vladimir manaca tzatza oricand vrea el adica destul de des. Am incercat sa ii fac un program dar nu merge la el asa ca il las asa cum vrea. Noaptea se trezeste de 3-4 ori si imediat o cauta, o gaseste, papa un pic si se culca iar. Cu mancarea e un pofticios grupa mare - nu pot sa manac nimic langa el ca se intinde. Eu am fost obisnuita cu Mariuta care nu schita nici un gest de pofta dar la el chiar nu se poate asa ca de fiecare data cand manac trebuie sa ii dau si lui un pic - of course chestii de care are voie - nu mici, bere si sarmale. Cu toate ca e atat de pofticios mancarea lui, in scaunel, cu lingurita frumos nu il atrage asa mult si nu manaca prea mult. In schimb daca ii dau ceva in manuta si il ajut sa manace, rupe.
Eu cu mancarea nu mai am nici un stres, nici la Maria nu am avut dar fiind prima am incercat diversificarea strict ca la carte. Dar acum asa cum ziceau si celelalte mamici cu bb 2 nu mai sunt asa de stricta ba din contra.
Oricum din experienta mea eu cred ca sunt alte lucruri pentru care merita sa te stresezi / lupti mult mai importante decat mancarea - de ex. cat, cum sa petrecem timp cat mai de calitate cu ei, cum sa ii antrenam in diverse joculetze pentru ca desi e f important sa fim mereu langa ei e bine sa participam cat mai activ, sa interactionam cat mai mult, sa turuim toata ziua cu ei si mie asta mi se pare f greu si obositor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia1980 spune:

hop si eu!

Mi-am culcat cei doi barbati din casa si m-am apucat de citit ce-ati mai scris!
Subscriu si eu la ideea ca bebeii nostri stiu cel mai bine cat mananca, si ce mananca.
Eu odata am facut greseala cu puiul meu, sa-l fortez sa mannce mai mult decat trebuie seara(ii dau lapte praf numai seara, ca am eu idee ca setura mai bine decat la san...dar nu-i adevarat)dar asa l-am obisnuit) si a varsat tot.De atunci am spus ca nu-l mai fortez si ii san cand vrea. Pana la 6 luni a fost exclusiv pe san...asa ca abia avem o luna de diversificare....si are 9 kg. Niciodata nu m-am cramponat de faptul daca am lapte sau cat trebuie sa bea-ca si gramaj. L-am lasat pe el sa hotarasca ...si cred ca asa e cel mai bine.

Ce pacat ca e gata weekend-ul! Noi plecam la buni dupa ce se trezesc sa papam gogosi cu dulceata de afine sau/si Nutella!

Va aduc si voua!Cine vrea?

Mami fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

buna gagixli!!!
liviaeu vreau....doar cu zahar iam iam.......vreau 2 buc daca se poate
lml dionisios si lorena
hmm...nici raul nu mai accepta papa solid de 2 zile....ia cateva lingurite si apoi nu mai deschide gurita.....si trage de mine de haine de par de ce poate la propriu pana ai dau lapte...il las nu-l oblig....dar il servesc macar cu cateva lingurite pana o sa reinceapa
sa pape
zice tata....uite sau ute mama nenene cand nu-i convine ceva...danseaza adica da din cap si dintr-un piciorus...tipa la greu....se ridica si merge de-a lungul patului sau se tine de premergator si il plimba prin casa....il iubesc de mor....zambeste smechereste...am impresia ca ma intelege cateodata...alteori imi da ignore total...pot sa fac orice ca nu ma baga in seama....are nervi...nu sta la imbracat la schimbat pampers deloc....toata transpir pana il schimb...il iubesc de nu mai pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Livia vreau si eu
Nici Uca mea nu mai papa bine fructele dar o las in pace.Am observat ceva dupa-amiaza daca o pun in patul mare sa faca naniii si stau langa ea sau adorm si eu doarme f bine cate 3 ore chiar 3 ore jumate asa la ea in patut dupa 30-40 min se trezeste o fi simpla mea prezenta?sau se incalzeste mai bine de mine si asa ii place?Voi patiti asa?

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Iulenca, gratiana

ioana, bobitza mea daca nu sunt lg ea se trez dupa 10-15 min, cum mine doarme uneori si 3 ore!

Bobitza a afacut azi febra 39 cu 2
e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva
f plangacioasa a fost
si prin somn plangea din 5 in 5 minute

sper sa nu am o noapte prea grea..

va pup

www.arboreleanului.ro/voteaza.php" target="_blank">VOTATI TEIUL LUI EMINESCU (a doua poza din concurs)

Mergi la inceput