Burtici nov - dec 2010 (121) Felicitari, ALEXA!!!
Raspunsuri - Pagina 4
crisis81 spune:
Neatza' burtici!
Foarte matinala eu astazi. Sunt treaza de la 8. Nu ca as fi vrut neaparat, dar a venit iubitul meu de la munci si s-a bagat "sa se incalzeasca" langa mine in pat. Bineinteles ca s-a dus orice urma de somn. Si cica azi mergem la alt botez. Am asa un chef.....
Beatrice ma bucur ca esti acasa si tot in formatie 2 in 1. Sper sa ramaneti asa cat mai mult timp.
lorin stiu ca exista o manevra pe care o face moasa sau doctorul sa intoarca bebebe manual. Am cautat acum pe net ca dadusem mai demult peste un filmulet cu manevra asta, dar nu l-am mai gasit. Mai caut.
lore76 avand in vedere ca sunt doua pe care trebuie sa le hraneasca respectiva placenta, banuiesc ca e normal sa se matureze mai repede. Important este sa-si faca treaba, sa hraneasca bine bebelusele sa iasa cat mai grasune.
Cris mami de Teodora si 35+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
beatrice75 spune:
Fetelor, va multumesc pt toate mesajele voastre de sustinere
Ana, Miruna, va multumesc pt sms-uri!
Fetelor, am fost externata asta-noapte, dar azi am avut iar 2 contractii puternice, asa ca mai mult ca sigur luni ma voi intoarce la spital.Cand ma va vedea dr iar......o sa-i spun ca mi se facuse dor de el!Mai si glumim un pic!Dl dr a fost super:m-a tot vizitat!
Presimt ca de acum inainte, voi face vizite tot mai dese la spital. Intotdeauna ziua dupa perfuzia cu gynipral, ma simt rau:cu palpitatii, stare de lesin.
Mi-e asa frica ca la Filantropia este full, abia s-a gasit loc si pt mine!Nsh de unde nebunia asta, atata timp, asa cum spunea si Ana, Polizu se redeschide luni si Giulestiul deja functioneaza. Iar daca va fi sa nasc prematur, ma trimit cred in alta parte, la fel ca Alexa. Iar la problemele mele, mi-e frica sa fiu trimisa asa, la un dr necunoscut.
34+
35 ecografic
andreeacc spune:
Buna!
Beatrice, bine ai revenit! saraca de tine, ai trecut prin atatea sarcina asta, dar ce mare iti va fi bucuria peste cateva saptamani! vorbeste cu bb sa mai stea putin in barlog.
Azi dam si noi de baut, intram in saptamana 36 (dupa UM), dupa eco suntem deja in 37.Asadar se apropie clipa cea mare.Miercuri ma duc la dr si o sa stabilim data exacta a cezarienei...de fapt il voi lasa pe el sa decida ziua, asa am facut si la Sebastian...nu vreau sa aleg eu.
Bebelina e miscacioasa, insa se simte ca nu mai are loc, nu mai sunt lovituri puternice, ci miscari "inghesuite".
Lore76, Doura a explicat f bine ce si cum cu placenta, asa stiam si eu...uite inca niste info suplimentare: "Stadiile de imbatranire sau maturare ale placentei sunt definite ecografic, adica aspectul ecourilor returnate de placenta in cadrul acestei investigatii este cel ce contureaza un anumit grad al maturitatii placentare. Exista 4 astfel de stadii, notate de la 0 la 3. Stadiul 3 este caracteristic perioadei termenului si semnifica iminenta acestuia, stadiul 2 apare putin inaintea termenului si anunta apropierea lui, iar stadiile 0 si 1 se intalnesc in restul sarcinii (stadiul 1 numai in cea de-a doua jumatate a sarcinii). La 24-25 saptamani placenta ar trebui sa se gaseasca in stadiul 0, cel mult 1 de maturare. Prezenta unor stadii ecografice avansate evidentiaza o imbatranire precoce a placentei, cu formare de mici trombi care eventual sufera si un proces de calcifiere (care de altfel sunt responsabili de aparitia ecourilor specifice vazute la ecografie). Aceasta presupune o reducere a schimburilor transplacentare intre mama si fat, si deci la un anumit grad de suferinta fetala in uter. Tinand cont de explicatiile sumare de mai sus, putem concluziona totusi ca daca nu exista semne de suferinta fetala, este vorba probabil de o interpretare eronata a gradului de maturare al placentei. Acest lucru este perfect posibil, dat fiind faptul ca diferentele intre aspectele ecografice ale celor 4 stadii de maturare sunt relativ mici si deci pot fi usor confundate. Este drept, diferenta intre stadiul 3 si stadiul 1 este semnificativa, dar erori date de artefacte ecografice apar relativ frecvent."
Andreea, mami de baiat si 35+ cu
AMR 3 saptamani
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care
Joy21 spune:
Noua ne place TrueBlood, suntem la seria a 3-a (ultima care a aparut). Inainte ne-am uitat la The Tudors (care ne-a placut si el), insa sunt diametral opuse. Daca vrei sa vezi mai multe despre serial, au un website, si iti faci o idee despre ce e vorba (aa, si nu e horror )
Ma intrebai daca locuim langa Dristor. Nu tocmai, stam in zona Popa Nan & Matei voievod (in spate la colegiul Mihai Viteazul). E zona unde am copilarit, Sofia merge la aceeasi gradi ca si mine Oricum, ma sui in masina si seara in weekend nu e trafic mare asa ca ajung repede la Dristor.
Sa stii ca si clatitele tale cu dulceata mi-au facut pofta
Victoria, mami de Anna Sofia, 33+ cu inimioara
David Lloyd George
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MSymo Eva eu am fost singura mai mereu in sarcina asta.... E oribil, te inteleg, mai ales ca esti si cu baietelul, dar eu sunt singuraaaaaaaaa. Cred ca pleaca 3-4 zile la fiecare 2 saptamani, iar cand revine e varza de obosit. Marti a plecat la Paris, a venit aseara, s-a uitat la meci, moment in care eu vorbeam cu el (adica singura) si apoi a trebuit sa iasa fiindca avea un eveniment. Asta seara a plecat pana la Iasi pt un alt eveniment si vine maine dimineata ca sa doarma juma de zi.... Dar...sa nu crezi ca stau degeaba, am un spor la shopping Bonne soiree Symo 36+ Diana Nicole AMR 17 ZILE |
Neatza, fetelor
MSymo, da, e greu ca Luca intreaba mereu "Papa, papa" deschide toate usile de cum se trezeste si il cauta sa iasa amandoi afara la plimbare. Dimineata sotzul meu il ia sa isi bea cafeaua afara, il stiu toti in cartier pe fi-miu, ii dau biscuiti, jucarii, cu mine nu iese la cafea dimineata. Si nu prea mai pot sa fac multe, sunt mereu obosita, cand e sotul acasa eu dorm in weekend pana la pranz ca sta el cu Luca, asa a trebuit sa ma trezesc eu cu Luca la 8. E foarte obositor. Noroc ca pleaca rar, are plecari doar de 2 ori pe an de cate 4 zile, sunt kick off-urile anuale ale firmei, in rest vine mai tarziu daca sunt reuniuni, sau lipseste o zi, dar niciodata asa de mult 4 zile. E mereu cu mine, ii facem baita amandoi, mancam impreuna, imi e urat sa mananc singura, adica numai cu Luca fara sotz.
Daca nu eram insarcinata era altfel, dar asa abia astept sa vina.
Si nici nu pot iesi niciunde cu Luca, nu pot merge la cinema, la shopping in adevaratul sens al cuvantului, nu pot face nimic ca e mic si nu are rabdare. Asa ca astept sa imi vina jumatatea sa mai stea cu Luca, sa ma mai ocup si eu si de altceva, sa mai dorm, etc
Ma rog, diseara vine acasa, a trecut...
Beatrice, bine ai venit acasa!
Alinushca, om trai si om vedea. Oricum, voi stabili dinainte cu moasa unele amanunte, dar aici sigur iti spun ca nasti cu epidurala daca vrei, eu o sa cer, deja am fost la maternitate si am vazut in linii mari ce si cum. Ideal ar fi sa nasc repede si sa nu fie nevoie de epidurala, dar daca durerile se prelungesc si nu ma dilat suficient de repede, sigur cer epidurala, durerile alea eu nu le-am putut suporta, desi ma dadeam mareata ca suport, mda...
Eu sunt de parere ca e bine sa nastem si sa ne crestem copiii cat mai natural, dar atat cat mai, nu 100% natural pt ca este imposibil. Daca ajung sa alaptez 7 ani ca asa fac unele mame iubitoare si sa nasc acasa cu doula ca e la moda, etc etc, pe muzica zen si cu lumanari parfumate, deja dau in fanatism si nu e genul meu. E o chestiune de optica, in fond.
Eva & Luca (08.09.2008) acum 27+ cu Noah (30. 12. 2010)
diana.b spune:
beatrice ma bucur ca ai revenit acasa in aceeasi formatie... ai grija de tine
ce ti-a spus doctorul: ce sa faci? ce sa nu faci? cum sa te protejezi...
intr-adevar e super full Filantropia... si luni noapte cand m-am internat eu, au gasit cu greu un pat si pentru mine!!! sper sa se mai elibereze dupa ce se redeschide Polizu...
sa auzim numai de bine si sa stea bbita cat mai mult la caldurica
31+
Joy21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_o Victoria, atat am fost de agitata ieri, sa termin, ca nici timp pentru Fagaras n-am avut. Dar azi, dupa masa de dimi, savurez un baton cu toata pofta! Daca ai manca o shaworma in Timisoara, in complexul studentesc, toate astea din Bucuresti ti s-ar parea imitatii. Are un turc un mic fast food, deschis de 12 ani, si-a pastrat omul reteta si crede-ma, e gustul autentic. Eu m-am saturat sa tot incerc sa gasesc o varianta macar asemanatoare. Ala e the best! |
Am ajuns de cateva ori in Timisoara, in tineretile mele zburdalnice If only I knew. Oricum, ma multumesc si cu ce gasesc pe-aici, pana la urma imi fac pofta.
David Lloyd George
Joy21 spune:
Va dau o reteta simpla si gustoasa de mic dejun, "furata" de la gradi: arpacas fiert, amestecat cu miez de nuca taiat marunt si stafide, indulcit cu miere si condimentat cu scortisoara.
David Lloyd George
amelia_ilie spune:
Buna dimineata tuturor!
Felicitari pentru semnatura Ana si distractie placuta dupa-amiaza!
Beatrice, bine ati revenit acasa! Sa stea bb cat mai mult la mami in burtica. acolo e cel mai bine!
Azi dam si noi de baut, intram in sapt. 30 .
28+
misticgirl spune:
Buna dimineata,
Beatrice, ma bucur ca esti din nou acasa si sper ca nu va fi nevoie sa vizitezi spitalul prea curand!
astazi am dormit pana la 9:15 si inca sunt in varful patului, m-am ridicat doar pt pp si toaleta de dimineata, mi-am pregatit micul dejun si apoi am mancat in varful patului, la tv
Acum vreau sa ma ridic, mai am multe de facut prin casa, dar sper sa fac macar putina ordine. Pe la 14:00 mergem la masa la bunica mea, ne intalnim acolo cu fratele meu, cu mama, cu unchiul si matusa mea...o masa in familie
Apoi Silviu va merge dupa Nicholas si cealalta bunica, sa-i aduca de la tara, gata cu mini-vacanta, maine merge la gradi.
Raportez o noapte destul de linistita si faptul ca bebe a sughitat vreo 10 min in aceasta dimi. Mi-e asa drag de el...imi vine sa-mi pup burtica cand misca
Claudia 33+ si Nicholas (25.11.04)