Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

fetele i am luat temp acum Karinei rectal si avea 37.7
e febra?

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Eu am patit la fel aseara, unul avea 37,8 si celalalt 37,9, deoarece am uitat sa opresc centrala si dintr-o data mi-am dat seama ca ard toata si ei la fel.
Inainte de urmatoarea masa le-am luat din nou temp si aveau 36,5 si 36,9, deci era de la temperatura mea de 25 de grade din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna seara fete dragi!

Va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine, habar n-aveti cat ma ajuta la moral!

Cate un ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti si sa-mi dati sfaturi Alina, Reallaura, Ale, Vero, Laura, Artu, Corina, Anca, Aka .

Laura, ce povestesti tu acolo seamana mult cu situatia prin care trec eu acum. Sunt convinsa ca asa e cum ai spus, ca nu se satura si se enerveaza cand scade debitul la primul san, apoi cand o mut la sanul plin suge un pic pana iarasi scade debitul si da, probabil ca bea mai mult laptele mai slab desi, judecand dupa cat imi iese pe urma la muls (20 ml), eu cred ca-l bea aproape pe tot, si slab si gras, saracutza. Asta e, nu mi-s asa laptoasa, ce sa fac. De stresat nu m-am stresat cu nimic in mod special, cred ca asta mi-o fi soiul - nici mama si nici sora-mea nu au reusit sa alapteze exclusiv, eu detin recordul in familie cu 4 luni. Ce nu inteleg este de ce nu bea din bibe laptele muls, tare ma mai chinui sa bea si aia 20 de ml, uneori ajung sa-i dau cu lingurita sau seringa, ca zau mi-e ciuda sa-i arunc...
As vrea sa te mai intreb, dupa ce ai inceput sa-i dai bibe lui Amy, cat timp ai mai reusit sa alaptezi? Ajung oare la 6 luni?

Am luat pana la urma Nan ca mi-am adus aminte ca asta i-au dat in maternitate si a fost ok. Acuma, sa vad daca-l si bea... Am incercat in seara asta mai mult de proba, 30 de ml, a supt un pic, dar 3 sferturi pe langa, parca n-ar sti sa suga ca lumea din biberon, nu stiu ce are...

Corina scumpa , crede-ma ca am tinut cu dintii de alaptatul asta, visam fimuletele si sfaturile drului Jack Newman legate de alaptat inca dinainte sa se nasca Patricia, sa stiu exact cum s-o pun la san sa fie bine... daca ar fi numai cat a luat in greutate zau ca nu m-as stresa, mai ales ca si Mariuta ta si Maya a Ancai au tot cam pe-acolo, dar plange mititica la san si ma doare sufletul sa stiu ca-i mai e foame iar eu o amagesc asa cu picatura chinezeasca Imi pare rau ca n-am reusit sa ajung azi acolo, poate ii scriu Roxanei sa vad daca are timp sa-mi raspunda sau are vreo explicatie, desi vad eu cat de putin mulg asa, cu tzaraita, deci mi-e destul de clar de-acuma care-i problema... Nu mai vreau sa ma cramponez intr-o idee fixa si copilul sa sufere... ca ii fac mai mult rau decat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Am venit de la prima plimbare de azi, stam un pic si plecam in alt loc;

Nu am verificat insa, dupa cum am vazut pe camera, am facut niste suuuuper poze: copiii in miscare, in rotatii, sarituri; paianjeni, flori, ciuperci, nori, copaci, veverite;

Ne-am distrat pe cinste; Sabina a dormit tot timpul (doarme si acum) in sling iar baietii mi-au spus ce sa fotografiez.

E clar un aparat mai potrivit ptr noi decat cel luat initial. Mai ramane sa inteleg cum sa il folosesc la potential maxim.

Virgi, cand venim in Ro poate ma trainuiesti si pe mine un picut...? Fetele (Ioana&Sabina) vor fi mari (3-4 ani), fratiorul/surioara Ioanei maricel/maricica, de baietii mei ce sa mai zic, asa ca o sa avem, poate, un pic de timp.
Ia sa caut si eu pe net cum e cu foto ptr cei mici. Cat despre echipament, o sa am si eu asa ca tine dar cand ma fac mare.

Ale, nu e febra dar merita urmarita

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Buna fetelor !!! remember me ? obisnuiam sa scriu la odisee dar din lipsa de timp, am ramas doar sa va citesc..

am vazut ca toti vorbiti despre decalotare..cand am nascut am intrebat medicul neonatolog ce trbuie sa fac in legatura cu putulica lui , cum sa procedez sa-l decalotez..s-a uitat f ciudat la mine si m-a mai intrebat o data la ce ma refer.. i-am repetat intrebarea si a ramas blocat...mi-a zis sa nu ma ating de acea zona decat doar cu apa si sapun, curatire normala..nu m-am multumit cu raspunsul lui si am intrebat a doua zi alt medic care a venit sa-l vada..aceeasi intrebare, acelasi raspuns...acelasi raspuns mi l-a dat si medicul nostru pediatru...cu cat insistam mai mult in zona aceea cu atat raul este mai mare si deschidem calea spre infectii iar drumul de intoarcere este aproape inexistent...asa ca noi am decis sa nu ne atingem de putulica.. acum vb si cu mama si cu soacra-mea care la randul lor mi-au spus acelasi lucru..acum 30 de ani nu se proceda asa si lasau mama natura sa-si faca datoria..si sotul chiar imi spunea mai in gluma mai in serios ca pe el nu l-a decalotat nimeni si e bine merci..

pun cateva pozici jos pe fuga direct site-urile..ma strica un pui mic la supt..

http://family.webshots.com/album/570051208AdAuzc?start=0
http://good-times.webshots.com/album/563823475maCdnJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Cristina, am dus alaptatul pana la aproape 7 luni dar treptat mi-a scazut lactatia de am ajuns la 1 alaptat/24h (asa, de moft). Iar diversificarea am inceput-o de la 5 luni jumate, desi pediatra imi zisese de la 4 luni (ma rog, ea a zis de la 4 la 4 luni jumate sa-i dau seara lapte cu 1 masura cereale, apoi schema clasica de divers).
Iar cand nu am mai avut nici pt acel 1 data pe zi am plans 2 zile.
Nu stiu, dezvoltasem o adevarata psihoza cu alaptatul asta. Imi lipsea teribil imaginea ei la sanul meu (si acum cand povestesc simt un nod in gat si-n stomac), fatzuca linistita cand sugea de la mine, m-am invinovatit tare, tare rau ca nu am fost in stare (si acum sunt 100% convinsa ca vina a fost in totalitate a mea)s-o alaptez asa cum trebuia. Mie mi-a placut sa alaptez, nu m-am simtit nici "vaca" nici alt animal (cum tot aud diverse mamici - nu de aici, inclusiv prietene de-ale mele). Fiecare masa era pt mine un balsam pt suflet. Abia asteptam.
Eu nu cred ca exista mamici care n-au lapte asa..ca e de vina natura, ci cred ca nu fac ceea ce trebuie.
Daca as lua-o de la capat, as face tot posibilul, dar tot posibilul..sa fie asa ca o ultima zvacnire, sa-mi maresc productia. Si asta te sfatuiesc si pe tine.
In primul rand incearca sa te relaxezi psihic si sa ai convingerea ca vei reusi ceea ce ti-ai propus, fii optimista, bea si mai multe lichide, cu riscul ca te imparti toata ziua intre toaleta si copil, incepe si ia Galactogil, Galafor, dozele maxime..baga in tine de toate pt stimul lactatiei. Mananca bine si sanatos.Mulge-te dupa fiecare alaptat..cum a terminat Patricia, mulge-te (ca sa stimulezi acolo). Ca-l pastrezi sau nu, cum vrei, dar nu te mai stresa ca scoti 10-20ml. Pt ca bebe are putere mult mai mare de supt si sigur scoate de vreo 3x mai mult.Pe putin. Pune-o la san des, sa-ti goleasca ea canalele bine-bine, poate te vei irita, asta e..treci peste.
Incearca asta 2-3 sapt. Dupa mine, ar trebui sa se vada rezultate dupa vreo 7-10 zile.
Intre timp monitorizeaza greutatea, vezi cat a crescut in ultimul timp. Asa este, numai in primele 2 luni e cresterea spectaculoasa (1 kil, 1.200-1.500), apoi scade la 7-8-900g/luna in urm 2 luni. Dar daca a luat 200g cum i s-a intamplat fetitei mele, nu e bine, pt ca in primul rand are aport scazut de Fier, plus alti nutrienti; oricum o sa-ti spuna si pediatra parerea ei.

Iti refuza biberonul pt ca nu e obisn cu el, ii place probabil sanul mult mai mult. Si poate ca ii curge si prea mult (eu am folosit numai bib+tetine Avent). Ia tetine cu gaurici mai putine, poate-i convine mai mult asa.

Cam asta e..asa as face eu..m-as mai strofoca pt ultima oara ca si cand ar fi prima si daca nu mi-ar iesi, as fi impacata pt totdeauna ca am facut tot ce mi-a stat cu putinta.[/b]

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

aa..si vezi ca uneori nu mai ai ce scoate cu pompa, dar daca te iei la muls manual mai gasesti ceva laptic.

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

Mary parola e aceeasi de cand eram burticute

tocmai am pierdut un mesaj in care intrebam indignata:
oare ce puii mei misuna prin aer?!
asta pentru ca Matei tuseste, dupa ce acum 2 zile l-am scos afara, bine imbracat, si am stat 2 ore
la fel a patit si rocsy, laura si cel putin inca cineva(imi scapa acum numele)
dar copilasii lor , macar, au plans in parc, al meu nu dar el are obiceiul sa stea cu gura larg deschisa
acum stam la caldurica, cu laptic si sper ca organismul sa se refaca singurel
e o tuse ciudata, scoate limba afara si tuseste, cred ca il jeneaza gatul
eu concluzionez ca sunt ceva virusi prin aer ca altfel nu se explica...cel putin 3 copii saptamana asta dupa o vizita in parc

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

la fel si mandrele mele doua, la Iusti parca e mai productiva tusea. Simt ca ma urc pe pereti si totul a inceput cu vaccinul. Eu sunt convinsa ca de la el s-a declansat totul.

Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006)

Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase.

Neata !
Si fetele tale tusesc ? Off, off ce ne-am mai adunat ; vad ca si mititelul lui veronicah !!!
A mea sigur nu tuseste de la vaccinul de 4 luni ca nu il facem decat peste 3 saptamani.
Momentan ... tusim in continuare, nu prea vad nici o modificare .
Laurita. bia : voi cum stati ?

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monyca.C

Buna fetelor !!! remember me ? obisnuiam sa scriu la odisee dar din lipsa de timp, am ramas doar sa va citesc..

am vazut ca toti vorbiti despre decalotare..cand am nascut am intrebat medicul neonatolog ce trbuie sa fac in legatura cu putulica lui , cum sa procedez sa-l decalotez..s-a uitat f ciudat la mine si m-a mai intrebat o data la ce ma refer.. i-am repetat intrebarea si a ramas blocat...mi-a zis sa nu ma ating de acea zona decat doar cu apa si sapun, curatire normala..nu m-am multumit cu raspunsul lui si am intrebat a doua zi alt medic care a venit sa-l vada..aceeasi intrebare, acelasi raspuns...acelasi raspuns mi l-a dat si medicul nostru pediatru...cu cat insistam mai mult in zona aceea cu atat raul este mai mare si deschidem calea spre infectii iar drumul de intoarcere este aproape inexistent...asa ca noi am decis sa nu ne atingem de putulica.. acum vb si cu mama si cu soacra-mea care la randul lor mi-au spus acelasi lucru..acum 30 de ani nu se proceda asa si lasau mama natura sa-si faca datoria..si sotul chiar imi spunea mai in gluma mai in serios ca pe el nu l-a decalotat nimeni si e bine merci..

pun cateva pozici jos pe fuga direct site-urile..ma strica un pui mic la supt..

http://family.webshots.com/album/570051208AdAuzc?start=0
http://good-times.webshots.com/album/563823475maCdnJ

Mamica fericita de EVA PARASKEVA (22.09.2008) si mic, mic NICOLAS TIMOTEI (20.04.2010)

"Nimic nu este mai mare ca omul cu Dumnezeu si nimic mai mic decat omul fara Dumnezeu"

''Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga...''

Am admirat-o pe pitica ; iar tie iti sta bine si blonda si satena si saten inchis ... dar cel mai mult mi-ai placut blonda !

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Laura : nu iti activezi PM ? Vroiam sa iti trimit poze cu Sofia !

Pozele trimise de tine sunt acelea care incep cu bunataturi ??? Sunteti o familie foarte frumoasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Neata,

Artu La multi ani pentru cele 6 lunite. Sa va traiasca Sabina.

Noi avem dubla sarbatorire, ieri a fost Sf Iustina si azi implinim 6 lunite. Ce bine e la munte, doar noi, fara sa ne frece nimeni la cap. Le-am cumparat fetelor cate un ursulet, vom face un pastrav la gratar si vom sarbatori in 5.

Va doresc o duminica frumoasa.

Mergi la inceput