Masina de spalat automata cu uscator
In viitorul apropiat voi fi nevoita sa imi cumpar o alta masina de spalat rufe.
M-am gandit la cele care au optiunea de uscare a rufelor.
As vrea sa va intreb ce marca este mai buna si daca pot fi uscate chiar si puloverele si prosoapele f groase.
Multumesc.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
allinta, cumnata mea si-a cumparat asa ceva si crede-ma ca nu a folosit optiunea de uscare decat o singura data si s-a lecuit
motivele ar fi mai multe :
- consum mare de curent electric
- durata mare de finalizare spalare + uscare
- sifonare rufe, mai mult decat ar face-o simpla spalare si stoarcere
- disparitia mirosului de "rufe curate"
- si, nu in ultimul rand, o astfel de masina costa mai mult decat una normala
asa ca, daca ai totusi un balcon sau o uscatorie, unde sa-ti poti usca rufele normal, expuse la aer, nu te mai complica cu masina dotata cu uscator, nu face banii decat daca nu ai alta alternativa...o varianta de compromis ar fi sa iei o masina care are programul de stoarcere cu 1200 rot/min sau mai mult, in felul acesta rufele vor fi stoarse foarte bine si se vor usca rapid pe sarma/uscator...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Deus spune:
am, am dat banii aiurea si am folosit optiunea de 2 ori: le face ca pe niste carpe de spalat pe jos, sifonare maxima!
la noi nu sunt uscatoare cum au americanii...alea-s masini adevarate, noi avem niste consumatoare de curent ce sifoneaza groaznic rufele.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Alizee spune:
Multumesc pt raspunsuri, CorinaDani si Deus.
Citisem nu stiu la ce subiect ( am dat o cautare si nu am gasit un topic in care sa se discute despre masinile de spalat cu uscator ) ca cineva isi cumparase asemenea masina de spalat si era multumita de ea.
Mai astept si alte pareri.
Multumesc.
allinta
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus am, am dat banii aiurea si am folosit optiunea de 2 ori: le face ca pe niste carpe de spalat pe jos, sifonare maxima! |
Idem, numai ca la ale mele, s-au mai si combinat culorile intre ele dupa o uscare de 2 ore
Mik spune:
Nici eu nu te sfatuiesc daca ai alta optiune pentru uscat rufele.
Cind am ajut asa ceva, masina trebuia descarcata pe jumatate si uscate cele 2 jumatai pe rind ca sa nu se sifoneze si sa ma urc pe pereti cind le calc.
Si nu, puloverele nu se usuca bine (cele din altceva decit lina, caci astea de lina daca se usuca in masina devin pulovere de papusa).
Confirm, masinile americane cu 2 niveluri (unul de spalat si unul de uscat) sunt geniale. Etajul de uscat functioneaza cu gaz, un termostat regleaza debitul de caldura si rufele ies perfecte.
kokiy spune:
Exista uscatoare de rufe cu diferite capacitati,de la 5kg la 10kg rufe.Fiecare brand a conceput si un sistem de prindere,de fapt un suport, pentru fixarea uscatorului deasupra masinii de spalat rufe .
Uscatoare rufe : http://www.price.ro/preturi_masini_de_uscat_rufe-1586.htm
Ca si vanzator,de astfel de produse, nu recomand masina cu uscator inclus ...ca si fapt divers, cele mai vandute sunt cele de la Ariston
Promo 50%
dicirstea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy Exista uscatoare de rufe cu diferite capacitati,de la 5kg la 10kg rufe.Fiecare brand a conceput si un sistem de prindere,de fapt un suport, pentru fixarea uscatorului deasupra masinii de spalat rufe . Uscatoare rufe : http://www.price.ro/preturi_masini_de_uscat_rufe-1586.htm Ca si vanzator,de astfel de produse, nu recomand masina cu uscator inclus ...ca si fapt divers, cele mai vandute sunt cele de la Ariston |
Ooof, Kokiy, de ce nu mi-ai zis si mie mai acu' cateva luni cand intrebam?
Am luat deja una 2in1 e la Electrolux si aveam de ales intre www.ariston.com.ro/product--CAWD%20129HA--1110.html" target="_blank">Aristonul asta si www.ideall.ro/magazin/Masini-de-spalat/Masina-de-spalat-Electrolux-EWX-14550-W/produs-11240" target="_blank">Electroluxul asta
Am luat-o acum 2 luni si nici nu am apucat sa o folosesc ca nu m-am mutat dar acum 2 luni erau la acelasi pret, adica 3100 -3150 lei.
De ce oare o fi diferenta asta intre ele acum? Mai ales ca am fost indrumata catre Electrolux cum ca ar fi mai buna, si acum vad ca preturile au luat-o in sens invers decat ma asteptamm...ca sa imi bag unghia in gat
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
Alizee spune:
Multumesc pt raspunsuri.
Intrebarea e : daca sunt atat de proaste uscatoarele incorporate in masinile de spalat, de ce au mai fost fabricate ?!
Ma indoiesc ca fabricantii nu au primit reclamatii privitor la functionarea uscatoarelor.
allinta
Deus spune:
pt fraiere ca mine:-)))cand am nascut mi-am imaginat ca o sa-mi usureze munca si o sa fie mai usor...repet astea europene sunt asa, sora mea are in SUA uscator separat, din care scoate hainele le scutura si le pune in dulap. De 10 ani nu a calcat haine si ea este obsedata de ordine si curatenie.Nu stiu exact pe ce principiu functioneza, stiu ca al ei este mare si-n baia mea de la bloc nu incape:-))
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
kokiy spune:
Allinta ,banuiesc ca au fost fabricate 2in 1 ptr. a reduce din spatiu ,dar sunt tare incomode ...speli de exemplu o cantitate de rufe,dar ptr. programul de uscare nu poti baga aceeasi cantitate
...trebuie sa le imparti pe 1,2,3kg la uscare in functie de material ...mie mi se pare destul de complicat si costisitor ...pui la spalat rufe albe la 60grade si 1000 ture la centrifuga ,asta inseamna cca. 1,30 ore...la uscare trebuie sa le imparti in doua ,iar fiecare ciclu de uscare are cel putin 1ora
dicirstea,imi pare rau ca n-am vazut subiectul tau,macar te sfatuiam sa-ti iei o masina normala ,nu incorporabila ...si cele normale se pot baga in blat,mai ales ca mobila de bucatarie se face pe comanda ...ptr.simplul fapt ca e incorporabila ai dat 1000ron in plus ...
Deus ,si la noi sunt uscatoare performante,dar costa la fel cat o masina de spalat ....varianta 2in 1 este mai ieftina,poate cu asta producatorii iau fata cumparatorului...daca le cumperi separat te costa amandoua in jur de 4000 ron si iti trebuie si spatiu...
Inca un aspect legat de uscatoare de rufe,exista 2 tipuri ,unele cu condensare si unele cu ventilare ...la cele cu condensare procesul de uscare dureaza mai mult,la cele cu ventilare impedimentul este ca trebuie un tub de evacuare ca la hota,asa ca, trebuiesc gauriti peretii ...masinile de rufe cu uscator au sistem de condensare ...
Promo 50%