Masina de spalat automata cu uscator

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Multumesc pt lamuriri, Kokiy.
Mai degraba ar fi indicat sa optez pt o masina de spalat automata cu 1200 rotatii, asa cum este si cea de acum ?

Altcineva care are o asemenea masina de spalat, imi poate da informatii ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Vrei recomandare de la cei ce detin astfel de masini sau ce functii poate avea o astfel de masina?Spune-mi ce vrei sa faca masina si cam care ar fi bugetul,si daca ai o preferinta la marca?

Promo 50%

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Vrei recomandare de la cei ce detin astfel de masini sau ce functii poate avea o astfel de masina?Spune-mi ce vrei sa faca masina si cam care ar fi bugetul,si daca ai o preferinta la marca?

Da, asta m-ar fi interesat cel mai mult. Sa stiu daca isi merita investitia de peste 2000 lei. Pana acum, m-a descurajat faptul ca uscatorul strica hainele, dar, din cate am inteles de la tine, daca rufele sunt bagate jumatate de cantitate, nu ies sifonate, ci tocmai bune de impaturit si asezat in sifonier.
Am inteles bine ?
Nu stiu ce marca ar fi cea mai cea, insa tu ai scris ca Ariston se vinde cel mai bine.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Acum nu trebuie sa ma asculti doar pe mine ,dar ca si vanzator de astfel de produse mai stiu unele avantaje sau dezavantaje ...

Si mie mi-a luat ceva timp cand mi-am schimbat masina de spalat,sper s-o fi ales pe cea mai cea ... acum la noi gasesti aproape toate marcile cunoscute,dar cel mai mare impediment este tara de fabricatie.In general marii producatori incearca sa produca la un pret cat mai mic cand vine vorba de europa de est,din acest motiv este bine sa cumperi un produs original,facut in tara de unde provine brandul.De exemplu masinile Whirlpool aduse in Romania sunt fabricate in comunitatea europeana,cele simple si cu functii mai putine sunt produse in Cehia,Polonia,Slovenia ,iar varful de gama de la ei este produs in Italia(nu e tara de origine,dar suna altfel),clar un cunoscator vede diferenta de materiale si de asamblare .

Mai bine iti spun ce mi-am ales eu si pe ce criterii am mers
In primul rand am vrut o masina cu capacitate mai mare ,sa pot spala si pilote .Am ales una de 7kg.
Turatiile : nu prea poti folosii la orice tip de material turatii care depasec 1000 la centrifuga ,doar materiale foarte rezistente ,blugi ,prosoape de bumbac,doc ... asa ca mi se parea in zadar sa dau niste bani in plus doar pentru cateva turatii in plus 1400 sau 1600 .Am ales 1200 turatii .
Am optat sa aiba program antisifonare,turatiile reglabile ,consumul de apa sa fie acceptabil,sa aiba senzori ptr. kg de rufe pe care le pun(isi calculeaza singura cantitatea de apa pe care s-o foloseasca in functie de cate rufe pun in ea),program scurt de 30 minute(nu te hazarda la alea care au 15 min.,esti obligat sa pui doar 1 sau 1.5 kg de rufe la acel program) si nu in ultimul rand sa fie silentioasa ,ptr. asta am ales motor direct drive( motorul e legat direct de tambur) si are garantie 10 ani.
Si cel mai important tara de fabricatie .Am ales o masina Made in Korea,adica un LG .Atentie: majoritatea produselor LG din Romania sunt made in China .Se poate verifica tara de fabricatie deschizand hubloul ,acolo unde este eticheta cu denumirea produsului scrie si unde e produsa.
Si alt aspect legat de service,de fapt un impediment.Cu cat e mai sofisticata masina cu atat piesele sunt mai scumpe si greu de gasit.Noroc ca s-a schimbat legea, si daca in termen de 15 zile de la constatarea defectului nu se remediaza problema, se poate cere inlocuirea produsului cu unul nou,asta in garantie .cand iese din garantie e vai si amar ,pe un programator la o masina electrolux mi-au cerut 300 ron .La o masina Indesit schimbarea de 2 carbuni 200 ron.
Asa ca aveti grija ce OZN va luati

Promo 50%

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kokiy
Asa ca aveti grija ce OZN va luati

Eu chiar un OZN am.

Este marca Euroline ( am si deschis la un moment dat un topic despre masina asta ); cu o luna inainte de expirarea garantiei a murit. I-au schimbat mecanicii motorul, placa electronica si inca nu stiu ce; adica inca din fabricatie era vai de ea .
A cumparat-o barbata-miu incantat ca incap 7 kg de rufe si ca nu consuma mult curent ( asta nu am verificat ).
Eu ii spusesem sa cumpere Whirlpool sau Electrolux.

In fine, m-ar incanta sa scap de intinsul si stransul rufelor de pe sarma, mai ales ca spal la foc continuu si tot la foc continuu le si strang pt a face loc altui rand de rufe.

Multumesc pt amanunte.

Dar tot nu am inteles daca se merita efortul financiar pt achizitionarea unei masini cu uscator.

allinta

Mergi la inceput

Am mai dat o cautare pe net si am gasit un subiect chiar pe DC :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127509

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Si eu am fost in dilema acum vreo 2 luni daca sa iau una cu uscator incorporat si cum am vazut ca mai toti n-o recomandau, n-am luat.

Am cumparat pana la urma una Siemens Extraklasse(made in Germany), are 1600 turatii, de 8 kg, are multe functiuni si programe care ma avantajeaza, are un tambur mai special tip fagure de miere care nu scamoseaza rufele, lumina la tambur,iti cantareste rufele ca sa stii exact cate rufe sa pui, pentru ca nu la toate programele pui aceeasi cantitate de rufe, eu sunt tare multumita de ea. Am studiat si eu cateva saptamani pana sa ma hotarasc la asta.
Si rufele la 1600 le scoate tocmai bune de calcat, dar nu la toate programele poti sa dai 1600 turatii, de pilda la desouri sau camasi, bluze poti numai 800 sau 1000 turatii.

Daca te intereseaza modelul, iti pot da mai multe detalii.
Eu zic sa studiezi bine piata si sa-ti iei ceva bun de care sa fii multumita, avand in vedere ca n-o schimbi asa des sau sa-ti iei una slabuta care sa se strice sau sa cedeze repede.

Kokiy, ai dreptate cu tara de origine, si aici ne-au spus la magazin de ex la Siemens doar cele din clasa extraklasse sunt fabricate in Germania, restul in Italia, Polonia, Cehia.
Si Miele este nemteasca 100% dar si pretul este pe masura.

Mergi la inceput