Fluturasi de martie-aprilie 2011 (38)
Raspunsuri - Pagina 17
miki1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anaxena eu n-am zis ca de ce a luat x sau y z kg!!!!e problema mea personala cate kg vreau sa iau si de altfel e problema mea daca vreau sa expun acest fapt pe forum sau nu...eu shtiu cat m-am chinuit sa dau 10kg jos..cata sala si cat regim si mai si alaptam ca ma intrebau oamenii cand avea Maria 6 luni in cate luni de sarcina sunt si sa portzi haine de gravida mult timp dupa ce ai nascut si pt ce?pt ca am bagat in mine mai mult decat trebuia?pt ca nu am tzinut cont?si acum am shansa sa pot si vb ceea se shtie foarte bine ca o gravida trebuie sa consume cu 300calorii mai mult decat negravida..300calorii inseamna un iaurt!! eu va cred si va sustzin ideea si nu critic pe nimeni cat de greu a obtzinut sarcina si cum vrea sa traiasca aceste 9luni,dar e pur si simplu optzinuea mea si nu mi se pare normal sa fiu criticata mai ales ca shtiu ce inseamna o sarcina pt organismul meu si apoi o sa vedetzi si voi cum copiii cresc si voi ramanetzi cu fel si fel de chestii gen vergeturi,piele in exces,kg si o sa vretzi sa fitzi totusi femei si sa va continuatzi viatza mai frumos ca pana acum nu gandindu-va ce bluza sa-mi iau sa nu se vada shunca x sau ce costum de baie sa-mi iau sa nu se vada vergetura y si apoi o sa va ganditzi ca dc va infranatzi macar un pic poate aceste lucruri nu se intamplau,iar copilul din 20kg reprezinta 3kg plus inca 3 placenta si lichidul si alte chestii adiacente raman 14kg cu care corpul vostru nu este obishnuit si ideea cu slabesc dupa sarcina nu se aplica tuturor,eu una o shtiu si n-am avut copil linishtit si am alaptat 1an si 7 luni chiar dc sanii mei aratau ca 2 shosete ude dupa,nu m-am gandit la corpul meu,m-am gandit la binele copilului ca nu-s o mama denaturata dr meu cand m-a vazut la prima sarcina mi-a zis ca trebuie sa iau maxim 10kg,cand m-a vazut la 14s si i-am zis ca am luat deja 6kg m-a certat si mi-a dat maxim 12kg sa iau,iar la sfarshit am luat 13kg..dc si dr meu e nebun si imi pune limite la varsta mea si la indicele meu de greutate atunci exagerez rau de tot eu tot asha am sa gandesc si nu am sa condamn pe nimeni niciodata ca a luat x kg,e problema fiecaruia cum isi gestioneaza kg si sarcina si copilul nu m-am suparat pe nimeni pt ca fiecare si-a trait viatza intr-un anumit fel si are alt gen de experienta ,suntem diferitzi si e normal sa avem pareri diferite acest forum este pt sustzinere ,nu pentru a despica firul in 4 am si eu o intrebare si ash vrea sa fitzi sincere: cine fumeaza in sarcina? chiar o tzigara pe sapt? chiar sunt curioasa dc este macar o persoana care sa zica ca da si de altfel nu a zis de teama sa nu fie certata,ca doar ceea ce noi nu facem nu putem intzelege va pup ma duc sa fac pulpa de curcan cu sos de gutui...sper sa iasa bun Ana-Maria mami de 16+ bebe mic Maria,povestea nashterii Maria in culori |
anaxena, eu iti inteleg punctul de vedere chiar daca nu sunt de acord cu tine..poate pt ca eu am scapat de kg f usor fara urmari..ce sa-i faci, suntem diferiti..fiecare om e unic..
dar vroiam sa-ti raspund la intrebare pt ca am fost fumatoare..la ambele sarcini n-am mai pus tigara in gura din momentul cand am vazut a doua liniuta..si am sotul si mama si prietenii fumatori langa mine..nu stiu, am vazut si eu gravide cu tigara in gura si pur si simplu nu pot fi de acord..mi se pare degradant sa nu poti sa te controlezi pt binele copilului tau din pantec. scuze daca am jignit pe cineva..cum spuneam suntem tot i/toate diferite si avem pareri diferite, este si normal de altfel.
la toata lumeamami de Vlad 09.04.2009 si
17+ cu
catank spune:
Mai fetelor eu astazi am somat toata ziua, probabil ati observat fiindca am fost f activa pe forum. Pina si pozele mele le-am sters![]()
Cind nu ai de lucru...iti faci!
Sunt libera fiindca muncitorii astazi si maine nu-i am aici, dar de luni,2 camere vor fi gata. Doar atunci intru eu sa fac smotru, ..si ei intre timp continua la un hol mare
inclusiv casa scarii...
Si ma gindeam eu asa, ca tot nu facusi nimic astazi, ... ca dupa ce termin de smotruiala ...(cele 2 camere vor fi inchise pina il voi aduce pe bebe-doar aerisit...fireste)... sa incep sa cumpar ce am nevoie, sa aranjez camera lui bebe. Macar sa pun ochii pe ele in magazine, ...abia astept. Dar problema este ca as incepe de marti
si mi se mult prea devreme. Dorinta asta arzatoare... Voi nu aveti astfel de determinari?cind intentionati sa luati actiune pt bb vostrii? dormitor, hainute, etc...ca multe mai sunt de luat![]()
Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet
14+
scrish spune:
catank si eu sunt la fel, drept dovada tot investighez problema caruciorului:))
noi am zis k in vreo 2/3 saptamani ne apucam de zugravit camera copilului, o mai zugravim si pe a noastra odata si reparam o baie. pe urma o sa cautam mocheta si cam asta e. vrem sa facem lucrurile astea pana de craciun, ca sa nu intram in decembrie cu zugravi etc, mai ales k decembrie prin definitie e o luna aglomerata. noi am ochit deja si mobila pentru bebe, am zis ca dupa sarbatori o comandam. pe urma, biberoane, hainute, tot ce mai e nevoie pt bebe, putem sa le luam intr-o sapt fara prea mare efort de la mothercare si sensiblu, ma refer la lucrurile indispensabile. mi se pare o organizare ok, mai ales k vreau sa am totul gata pana cand o sa fiu in luna 8 (martie) si de abia o sa pot sa ma misc..
13+
catank spune:
scrish din pct meu de vd...daca ar fi in combinatie cu negru, ..nu as avea nici o problema. ![]()
14+
miki1979 spune:
| citat din mesajul lui scrish fetelor, am nevoie de o parere va rog!! credeti ca merge carucior rosu la baiat?? 13+ |
de ce nu rosu ? mie imi place rosu la baieti si mai mult, il vei putea folosi la urmatorul bb daca e fetita
mami de Vlad 09.04.2009 si
17+ cu
catank spune:
scrish ce ma amuzati voi pe mine cu expresia..."nu ma mai pot misca" 

Eu am de gind sa raman la fel de activa, si usoara ca un fluturas
, ...le-as lua doar de dragul bb nu din alt motiv. ![]()
Am avut/am cunostinte gravidute in luna 9...erau fa active, se miscau chiar bine
.
14+
scrish spune:
:D ha ce m-ati inveselit:) sasiul e alb si manerele landoului si scoicii sunt negre, mie mi se pare ca arata unisex si intr-adevar, poate fi folosit si daca facem fetita :) yeeeeyyy ce ma bucur:)

13+
anaxena spune:
| citat din mesajul lui scrish fetelor, am nevoie de o parere va rog!! credeti ca merge carucior rosu la baiat?? 13+ |
cum sa nu mearga!!!!
Ana-Maria mami de
16+
bebe mic Maria,povestea nashterii
Maria in culori
scrish spune:
catank, eu sunt la primul bebe si habar n-am ce ma asteapta, am fost avertizata de prietene sa nu las totul pe ultimul moment ca "e greu sa te misti" :) acum nah...o iau si eu oarecum de buna si imi fac temele din timp! evident ca si entuziasmul ajuta muuuuult :)apropo, anul trecut am fost cu o prietena care mai avea o saptamana si nastea si nu cumparase NIMIC pt bebe...si faza cu miscatul am observat o pe bune...acum cred ca mai depinde si de la caz la caz

13+