Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)
Raspunsuri - Pagina 6
lavi02 spune:
Alinus, spor la planificari de vacante!
Foarte placuta si utila ocupatie!
Dat fiind momentul nasol cu operatia care se intrevede la mine, ne-am luat bilete de avion pt martie, sa mergem la Disneyland Paris.
Ne-am hotarat sa mergem doar la Disney si lasam Parisul pe alta data.
Sper sa fim sanatosi toti 4 si sa putem merge!
Biletele de avion au costat 320 EUR, cam atata sunt banii riscati pana acum.
Corap eu am inceput deja sa selectez cu fetele jucarii cu care nu se joaca, se va face colecta de Craciun la Virgil la servici pt copii amarati.
Hainutele purtate si inca purtabile le trimit la niste copii saraci dintr-un sat de langa Alba, gasiti de o prietena de-a soacra-mii.
corap spune:
he... si eu am mai selectat, pb era ca dupa selectie se razgandeau - acum au acceptat ideea ca trebuie sa le dea (desigur, alegerea e a lor in privinta individualizarii, a cantitatii etc). ei isi mai dadeau jucariile, dar numai copiilor mai mici cunoscuti - incerc sa ma asigur ca nimeni nu pleaca cu mana goala de la noi.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
anda77 spune:
incercasem mai demult ( a ramas la nivel de propunere) sa facem o pagina, o ceva in care sa schimbam jucarii, noi, fetele de pe topic. jucariile copiilor, desigur:) ceva feed-back la asta?
catutza spune:
Anda , detaliaza te rog (adica eu iti dau tie, tu mie sau cum?)
In alta ordine de idei noi nu am mai cumparat jucarii in ultima perioada, se joaca cu ce are si am mai cumparat puzzle si jocuri gen "nu te supara frate", carti cu printese disney ...deci ceva la schimb cred ca ar fi ok)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vreau si eu un sfat: nasii nostri implinesc anul acesta 10 ani de la cununia religioasa - nunta
, si vrem sa le luam ceva cadou...dar nu stim ce! Vreau ceva simbolic dar nu ceva de 2 lei dar nici de milioane....ceva care sa le ramana amintire de la noi, ca le-am luat cand au implinit 10 ani de casnicie...dar ce?!?
Edit: am citit pe net ca la 10 ani se aniverseaza "nunta de tinichea"....ce sa le iau de tinichea???
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ne votati va rog? nu uitati de linck-ul din contul comun, va multumesc
Bic spune:
Vaiii, ce povesti dragute pe aici despre copii. Imi place la nebunie sa le citesc!
crissy foarte frumos deseneaza Elise! Coordoneaza bine culorile.
lavi te inteleg cu complexul virstei copiilor. Mama m-a facut pe mine la 31 si pe sora-mea la 36. Si STIU EXACT despre ce vorbesti cu parintii din jur care implineau muult mai putin decit maica-mea. Eu, cel putin, m-am mai scos cu tata, ca el e cu cinci mai mic decit mama...
Ei, si uite-asa eu mi-am zis ca o sa fac copii mai devreme, dar ce sa fac daca atunci mi-a venit si mie rindul? Mai devreme nu as fi fost suficient maturizata. Si chiar si asa, I pushed it.
Bai, in legatura cu ce vor copiii de cinci ani, ca vor un frate sau o sora, e la fel ca si cu animalele de casa. Pe bune. Ei vor inca un membru al familiei asa ca e misto. Fii-mea vrea foarte mult pentru ca i-e ciuda ca vecinele se au pe ele, iar ea nu are cu cine sa se joace acasa. Si sufera teribil pe tema asta. Dar acum de o perioada vad ca nu a mai spus nimic.
Deci si cu sora si fara sora, si cu animal si fara animal de casa, tot una e pentru ei acum.
corap wow, nu stiam ca am setat asa un exemplu si taman la tine, care esti pentru mine un exemplu demn de urmat, de crescut copiii cu imaginaite, intelegere si umor.
Mie-mi spui cu oftica? Pai Smarandita mea taman ce a facut o carie, in ciuda dietei ei foarte bune. (sau, ma rog ce cred eu ca e buna.)
O fi ca a mincat prea mult zahar, ca am intrerupt suplimentul de flor acum mai bine de un an... habar nu am. Dar e naspa. M-am deprimat destul de tare.
AH, si v-am spus ca nu-mi mai incap in piele de bucurie ca fii-mea si-a dat drumul la scris???
lavi02 spune:
Bic 31 de ani mama era mult pe cand eram noi mici dar e foarte normal socialmente acum. Deci suntem inca tinere si "pe val" :)
Asta cu vrutul fratelui partial asa e ca e ca si cu animalul de casa, il vrea dar apoi ramane pe tine sa te ocupi de el, de-asta la noi nu Nati ia decizia ci noi. Totusi, Nataliei ii plac bebelusii, pe cand Silviei nu, deci chiar e o diferenta. Va trebui sa vad cum o impac pe Silvia daca va fi sa fie.
In legatura cu flourul, eu asa stiu, ca daca il incepi trebuie sa-l continui a la long, cand l-ai intrerupt se umple gura de carii. De-asta m-am ferit de el. Pe de alta parte, a zis stomatoloaga ca multi copii au carii la dintii de lapte dar cei definitivi ies buni. Noi inca suntem in tratament cu cele 2 maselute de lapte ale Silviei.
Catutza eu nu prea sunt fana cadouri "sa le ramana", nu-s fana obiecte decorative, mie imi place o casa practica si functionala, nu de revista; fara prea multe obiecte pe care se pune praful, etc.
Prefer cadourile "consumabile", o surpriza frumoasa pe moment, si la revedere. Sau o carte frumoasa, un album nu neaparat de arta (sunt tot felul, cu locuri frumoase/spectaculoase/sacre).
Poate si ei gandesc la fel
Sau alt exemplu un tort frumos, deosebit, facut de tine, daca te pricepi.
Schimb de jucarii nu ma pot baga, fetele sunt foarte legate de jucariile lor, de abia reusesc sa arunc ce e stricat sau sa pun de-o parte ce nu e folosit, le mai induiosez ca dam la copiii saraci, care nu au.
bb_alinus spune:
Lavi, banuiam eu ca o sa treci la actiune rapid! Super ca ati gasit bilete asa de bune! Si cum tu esti norocoasa sigur o sa aveti zile frumosae ( sper eu nu prea friguroase sau umede).
Eu sondez terenul dar clar nu o sa cumpar pana mai in ultimul moment ( 2-3 luni inainte). Stiu ca nu e indicat ca o sa fie in perioada vacantelor scolare, insa intai sa vedem cum e cu bebe, nu pot sa ma decid de pe acum.
Crissy, tare complex desenul lui Elise, multe elemente, casa are si ochi nu? Missa deseneaza doar 1 sau 2 obiecte pe o foaie si apoi musai sa treaca la alta foaie!
Catutza, ce buget aveti pt cadou? Aici se practica sa intrebi inainte, sa vezi poate chiar au nevoie de ceva.
catutza spune:
Lavi , nu ma gandesc la bibelouri sau eu mai stiu ce...ma gandeam la un tablou cu ei (facut de cineva, in creion sau tus), nu vreau ceva ce nu le trebuie sa il mute de colo colo sa se umple de praf....
Alina , sincer nu stiu cat sa aloc acestui eveniment...maxim 100 de lei? sper sa ma incadrez in ei (de intrebat nu pot deoarece ar fi penibil eu sa ii intreb, ei sa imi spuna si sa constat ca nu am bani)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
azi ar trebui sa fiu la miting dar m-am gandit ca e in zadar, nu cred ca se va mai putea face ceva in tara asta, mergem in jos pe zi ce trece...
maria_alexia spune:
Lavi, bravo pentru rezervari. As zice "wow", dar incep sa ma prind deja care e stilul vostru de rezervat vacante . De luat aminte .
Cu schimbul de jucarii, imi pare rau, suntem ca si Lavi: tare atasati de ale noastre. Mai ales de cele "mari". Din cele multe si marunte mai facem periodic pachete pentru copilasi mai saraci, nu se prea preteaza la schimb.
Catuta, in categoria "tinichele" ar intra bijuterii (daca crezi ca se preteaza), sau ceva de inox/argint pentru casa (obiecte de bucatarie, de servit etc.), sau o iconita de argint... Chiar si ceva electronic/obiecte electrocasnice.
Am obiectii masive la remarca lui Bic cum ca un nou membru al familiei e dorit de copii precum un pet si abandonat la fel de usor, dar nu mai intru in detalii. Din start e gresit pusa problema: bebeul e al parintilor sa-l creasca, nu e jucaria celui mic (precum se considera petul. desi, si pet-ul ar trebui vazut ca un nou membru al familiei si integrat cu la fel de mare responsabilitate. de aia nici nu vreau ) . Ma rog... back to work now .