Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Acum Nati mai face un desen, cu tata si ea care merg la gradinita.

Probabil ca Nati un pic incearca sa regreseze la stadiul de bebelus pt ca de cand a crescut si a inceput Silvia scoala, i-am dat mai multa atentie Silviei si in plus mai multa decat inainte cand petreceam mai mult timp cu Nati care era acasa iar Silvia era la gradi.

In plus si eu am tendinta de a o cocolosi pe Nati si de a o considera pe undeva bebelusul meu pt ca ea e cel mai mic copil pe care il am, si cel mai alintat pe cand Silvia este genul mai independenta si a fost asa de mica, dinainte de a o avea pe Nati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

am citit doar primele 4 pagini din linkul tau (am o migrena de innebunesc, am luat niste nurofen), de-acolo reiese ca daca individul se deseneaza ca bebelus are o chestiune cu angoasa culpabilizarii, pedeapsa etc. eu stiam, dupa cum am spus, ca desenatul in burta mamei arata ca nu s-a incheiat perioada aceea de individualizare care apare la 2 ani si trebuie sa fie completa la 3 ani. adica, chiar daca copilul este mental/scolar la nivel cu ceilalti de varsta lui, este dezvoltat emotional pentru max 3 ani.
am citit asta intr-o carte si exemplul era o fetitza de 5 ani care venise la psiholog fiindca se tavalea pe jos, avea accese de furie ca la 2-3 ani. mental era dezvoltata normal. in cazul ei tatal abuzase o ruda a mamei si fusese dat afara din casa, ea traia doar cu mama si rudele mamei. psihologul explica ca in general desenul unui copil ca bebe in burta inseamna chestia cu nedezvoltarea individuala, ne-ruperea de mama etc si punea, in cazul special al fetitzei respective, problema pe seama situatiei din casa.

tot conform linkului tau, daca nichita m-a desenat de mana cu ta-su inseamna ca neaga divortul. hm, nnu stiu daca se aplica fiindca el nu stie ce-i aia divort, n-a vazut despartire la noi, nu ne-a vazut impreuna, noi am trait in case separate de cand s-a nascut nic, i se pare normal ca mama sa aiba prieten si tata prietena, a trebuit la un moment dat sa-i explic ca la colegii lui parintii locuiesc impreuna si ca e normal sa locuiasca impreuna:)), dar e normal si sa nu locuiasca impreuna, cum a vazut el la noi.

vezi ca folosirea repatata a mov, rosu, negru in desene indica frustrare sau/si furie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

lavi ma faci sa rid... Dar fireste fiecare considera ca situatia lui e mai nasoala sau mai putin hilara.
Ma faci sa rid pentru ca spui ca nu vrei sa apuci 40 de ani... Pai barbatul meu are peste 40 si desi eu imi fac griji, el nu considera ca e prea batrin ca sa mai aiba unul, daca e sa ne hotarim. El considera ca a avut-o pe Smaranda la virsta ideala, ca a avut timp, dispozitie, maturitate si resure financiare, lucruri pe care nu le-ar fi avut mai devreme. Dar fireste fiecare are biografia lui personala care nu se compara cu a altora. Voi ati fost precoce si foarte maturi pentru virsta voastra. Dar cred ca mai aveti timp cacalau, daca asta e problema. Dar tu ai alte ginduri, zic eu.

Apropos de desene, fii-mea scrie litere!!! Si tocmai a terminat un desen foarte frumos pt. un baietel la care sintem invitati azi. Si a reusit sa reproduca numele lui dupa scrisul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Lavi, tot tu povesteai de Nati o faza cum ca burtica lui Feli nu e fericita, ca n-are bebe. M-am minunat tare ce ganduri are ea.
Ma gandesc ca si desenatul personajelor feminine (frumoase, fericite) cu bb in burtica tot de la aceleasi ganduri pleaca. Nu stiu cum a ajuns ea la ideea asta, de ce anume din povestile voastre s-a legat si cum a ajuns in interpretarea ei...

Din aceeasi serie: Anuca uitandu-se prin cartea cu Alba ca Zapada: Ana e Mutulica, mama e AcZ, tata e printul, Cristi e.... morocanosul (faza insotita de gesturi cu bratele incrucisate si mutrita de nu-nu-nu)

Si din seria cu 3 bebei: azi am vizitat o verisoara care va naste in curand, ca sa-i predam o gramada de lucrusoare pentru bebe, inclusiv carucior. Cum sta pe o strada apropiata, am pornit pe jos, cu 2 copii plus caruciorul incarcat (de lucruri!). Asa ca am trait si senzatia asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

buna!

am trimis in contul comun un linck, daca vreti sa ne votati ramnem datoare

Lavi , vad ca te gandesti la bb3 foarte bine! felicitari!

Anda , ce-mi plac postarile tale!

Mitza , la multi ani! sanatate, fericire si numai bucurii

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

noi am zugravit ieri in sufragerie, asa ca am muncit la greu we asta, sunt franta, ma dor toate oasele dar arata camera super!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

anda great! De parca mai aveam nevoie de o obsesie...fii-mea a avut o perioada in care folosea mult negru si mov. Acum o sa ma obsedez, sa o urmaresc ce culori foloseste. Ei ii plac clar inca rozurile, movurile (asa e cu fetitele).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

sal!
eu sunt la un curs de perfectionare, asa ca ioc timp liber, abia ma mai vad ai mei la fata. De aceea nu am mai dat pe aici, sa nu cumva sa va ganditi ca as fi suparata, nu dispar eu de forum cu una cu doua
Lavi nu am facut operatia, inca ma mai cacai. Unde are dr tau cabinetul? Ca are cel mai mic pret din cat am cercetat eu.
Eu intentionam sa ma duc la cabinetul particular al dr Pana (tot de la giulesti), unde m-ar costa 350.
Succes cu bb3, daca il vrei atat de mult, eu zic ca merita sa te inhami la treaba.

Mama, cat ati scris! Exact cand sunt eu ocupata...
Ne vedem weekendul viitor, cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Feli langa hotel Ibis (agentia de voiaj CFR), gara de nord. In afara de dr meu mai consulta acolo dr Moisa, dr Tarpan, dr Mitran, fiecare in cate o zi. Primii 2 sunt foarte buni, al 3-lea a fost elevul (rezidentul) dr. meu , de al 4-lea am citit review-uri ca s-ar comporta nasol. Insa la dr meu o programare dureaza mult timp, cateva luni.

Bic eu nu vreau bb mai tarziu de 35 de ani din cauza ca eu am fost nascuta cand parintii aveau 39/44 de ani, si cam tot ce nu mi-a placut din copilaria mea s-a tras de la varsta lor. E adevarat, insa, ca pe atunci majoritatea copiilor erau nascuti in intervalul 20-30, chiar 20-25; imi amintesc de colegele mele, in liceu, cum discutau ca le imbatranesc mamele, tocmai implinisera 40 de ani.
Poate si de-asta nu mi-a placut pt ca asta era trendul.

Anda, Bic Nati are oarecare tendinte de alint, si de nostalgie dupa perioada in care era bb, dar in restul privintelor nu se comporta ca un bebelus ci ca un copil de varsta ei.

Virgil s-a purtat cam aspru/sever cu ea in ultima vreme, ceea ce probabil a facut-o sa se lipeasca si mai mult de mine. Am vorbit pe tema asta cu Virgil si vad ca de azi si-a schimbat atitudinea. Nati nu e copilul pe care sa-l iei tare, ce obtii e un conflict cu ea, in care ambele parti sunt pe pozitii ferm adverse. La Nati merge numai cu binele.

Catutza bravo pt renovare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Figura Nati, sambata seara veneam toti 4 in masina de la Carrefour si zice Nati:
-Tatal nostru... cum se zice mami?
Zicem noi in cor rugaciunea in masina (impreuna cu Silvia care e specialista) si apoi zice Nati multumita:
-Acum si Doamne-Doamne vrea sa mai avem un bebelus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hi hi hi..ce discutii vesele!

Lavi, ce figura Nati cu chestia cu Doamne-Doamne! Eu zic ca si pe ea o preocupa ff mult subiectul bb3 si si-l doreste, asa ca go for it fara nicio ezitare! Virgil dur cu Nati? Cum asa? Mie mi s-a parut mereu extrem de tandru si protectiv cu ea!

Catutza, sa va fie de bine renovarea! Alta stare de spirit acm, nu?




Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah


There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput