Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)
Raspunsuri - Pagina 16
meems spune:
Alinush, aha, de-aia-mi parea cunoscuta rochia. Tare draguta. Si am vrut sa zic ca desenele Amaliei din poza imi par cam... pioase E totala fata ta, cu biserica!
Bic, eu as lesina daca m-as abtine de la mancare. Aseara pe la 11 bagam o farfurie mare de ciorba , nu as fi putut adormi cu senzatie de foame in mine. Si asa e si la noi, cina e singura masa in care am putea sta toti impreuna la masa.
maria_alexia spune:
'Neatza :)
M-am mobilizat si am pus si eu poze - gasiti invitatia in contul comun. Din ultima saptamana, caci atat am avut puterea sa baleiez. Am abandonat cu toul ideea de a mai sorta din pozele din vara, din concedii etc.
Bic, hehe, chestie culturala. Cred ca la noi nu-si permite multa lume masa de familie zilnic. Mancam pe apucate, fiecare cand ajunge acasa.
Impreuna - in w/e, si atunci la pranz . Masa principala e pranzul, nu-ti mai amintesti ? . Cina - mai frugal.
lavi02 spune:
La noi e invers, masa principala e pranzul si urmatoarea micul dejun. Cina e frugala.
La noi masa la care stam toti 4 si e tare frumos (desi cam pe graba) e micul dejun. Dar tot stam vreo 20 de minute si mancam. Pranzul il ia fiecare in alta parte, fetele la gradi/after-school, noi la servici.
In week-end in schimb nu mai prea mancam "out" decat cand plecam din oras. Cand stam in Bucuresti ne organizam astfel incat sa gatesc si sa mancam acasa.
Asa ca si micul dejun si pranzul de week-end sunt mese in plenul familiei, cina si in week-end e frugala pt ca pranzul de obicei e copios.
Noi nici in concediu nu mancam mare lucru la cina, ne luam cate o salata sau peste/fructe de mare, ceva usor, in orice caz nu pizza, paste sau cartofi prajiti. Si in conditiile astea eu tot ma ingras in vacante .
corap spune:
Sal.
Masa in familie la noi e:
1 bucata masa in noaptea de revelion (v-am spus ca nu plecam nicaieri); e singura masa a anului in familie acasa
2 mesele de la mama de-acasa (3/zi, cam la 2 week-enduri)
3 mesele de la restaurant (in restul week-endurilor).
in rest suntem cam ca lavi cu mancarea - seara mai nimic si oricum nu gatit. eu nici macar n-am masa in sufragerie (si in bucatarie n-am incapea toti).
bine, aseara am facut o mare exceptie, ca atunci cand am venit din parc i s-a pus lui andrei pata ca vrea gogosi - asa ca am facut eu, pentru prima data in viata, gogosi (pe care le-am taiat cu formele de biscuti ;) maria-alexia). Ma rog, gogosile n-ar fi tocmai ceea ce se cheama o mancare sanatoasa, dar am gasit o reteta aproape fara zahar (pe care am mai scurtat-o si eu) si am reusit nu le fac grase deloc (nu stiu cum mi-a iesit).
Trebuie sa multumesc din suflet fetei de la culinare care m-a luminat cum se poate intinde o foaie de aluat fara a folosi faina nu stiu cum o cheama dar ii raman vesnic recunoscatoare. (se intinde intre doua foi de hartie de copt, daca mai intereseaza pe cineva aspectul)
in alta ordine de idei - mama, eu nu scriu - nu scriu, dar si cand m-apuca logoreea - fi-mea e mai bine, de 3 zile "produce" in fiecare seara, destul de chinuit, dar vad o luminita . oricum m-am gandit sa o duc la psiholog, dat fiind ca eliminasem multe din cauzele alimentare care duc la constipatie - si am gasit un psiholog meserias (adica o ea) care mi-a zis (argumentat) ca la varsta copiilor nostri (chiar si a lui andrei), cand copilul are parinti, psihologul nu are ce cauta direct in viata lor, pentru ca este perceput de copil ca o interpunere intre el si mama si dauneaza in multe privinte relatiei de familie. In plus, trebuie eliminata cauza, care este, de multe ori la parinti in ograda, chestie cu care sunt absolut de acord. Anyway, ma mai vad luni cu ea sa mai stam la taclale. E cam ocupata si nu reuseste sa ma bage la o ora convenabila la ea in program, dar eu sunt fff happy ca am o tona de chestii / dubii parintesti. In plus v-am spus ca in ultima vreme ma cam simt aiurea, poate reusesc sa ma repun pe linia mea de plutire ...
in cu totul alta ordine de idei (ultima, promit) familia lui andrei - ordinea este, de la stanga la dreapta, mami, andrei, tati, anais
si familia anaisei in ordinea, tot de la stanga la dreapta, andrei, tati, mami si anais
suntem proaspat desenati, aseara. sunt si filmulete cu "explicatiile" autorilor
gata, ma duc la munci dupa ce dau o raita prin contul comun.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
lavi02 spune:
Corap bravo pt treaba cu psihologul!
Am fost azi de dimineata pt inca o opinie la prietena mea care nu are atata experienta dar lucreaza pe un ecograf super-meserias. Dupa ce inainte nu ma baga in seama cu chisturile a zis si ea ca sunt de operat, daca ar fi ale ei ar face laparo sa vada ce-i cu ele.
So, Corapina, daca cumva am cancer si dispare un parinte din viata copiilor mei, please recomanda-i lui Virgil psiholoaga aia buna.
Nu glumesc.
La fel, daca dau coltu' va rog sa nu-mi faceti subiect special pe DC, fiti discrete.
Noah, acum ca mi-am facut testamentul, ma apuc sa sper ca va fi bine.
Alinus cu ziua Nataliei deocamdata sunt cam in aer, parca as prefera sa ma operez mai intai, sa se clarifice treaba.
Beton Amalia cu predilectia ei spre religie, lasa fata in pace.
Sa vezi Silvia ce instruire mi-a facut ieri despre Sfanta Paraschiva. Profa ei de religie e foarte constiincioasa si serioasa.
Nici nu mi se pare rau. Pe masura ce creste isi va crea o filosofie a ei.
-------
Am fost aseara la balet cu Sarah si Noki si cu Tudor si parintii lui. A fost frumos doar spre sfarsit s-au cam plictisit copiii, Tudor s-a mutat langa mine, eram intre el si Nati si Tudor o tot provoca pe Nati la hlizeala.
Jos palaria mamelor de baieti , sunt mult mai energici decat fetele!
maria_alexia spune:
Lavi, faci ce trebuie cu operatia. Tinem pumnii pentru vesti bune!
Nu pot sa nu ma intreb: daca nu erai tu constiincioasa cu controlul, si nu depistai nimic la echo, cum era?
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Jos palaria mamelor de baieti , sunt mult mai energici decat fetele! |
Multumesc, multumesc
Eu de-abia recent am avut revelatia cu standardele de cumintenie si neastamparare diferite care trebuie aplicate baietilor si fetelor . De atunci sunt convinsa ca al meu e taare cuminte si intelegator .
Si tot la tema: sa vedeti programul nostru. Ma restrang la dupa-masa.
Spre 4 ajung acasa, Ana tocmai se trezeste, Cristi e cam buimac de oboseala, dar cum nu vrea sa doarma... Ma rog, trebuie hraniti si energizati amandoi. Cate ceva de genul iaurt, fructe, cereale, biscuiti. Pe la 5 duduie de energie amandoi, daca nu iesim darama casa. Asa ca ii scot, rupta de oboseala cum sunt, la o tura. Cand revenim, dupa vreo 1.5 - 2 ore, normal ca suntem toti obositi si flamanzi. Cum sa nu mancam???
=> moment dramatic, cand trebuie sa gasesc sau sa gatesc ceva ultra-rapid pentru cina .
Mai avem apoi ceva ragaz de jucat potolit prin casa pana la laptic, baita si nani.
Asa ca eu zau ca nu inteleg cum puteti voi sari peste cina...
lavi02 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maria_alexia
Multumesc, multumesc Eu de-abia recent am avut revelatia cu standardele de cumintenie si neastamparare diferite care trebuie aplicate baietilor si fetelor . De atunci sunt convinsa ca al meu e taare cuminte si intelegator . |
bb_alinus spune:
Lavi m-ai dat gata cu testamentul tau! Eu zic sa continui sa pozitivezi, ma du-te si fa teste daca ai dubii! Pana la urma daca era ceva nu te lasau sa astepti si te operau rapid, nu?
Io n-am chef de nimic, de dimineata o tin numai in focuri cu muncitorii de aici.
In fine, am trimis poze cu missa vrajitoare ca azi au mers la scoala deghizati pt Halloween ( da, e cam devreme insa asa fac intotdeauna inainte de vacanta de Tousaint ).
lavi02 spune:
Alinus, eu mi-am facut totusi testamentu' in caz de.
Teste nu prea mai am ce sa fac decat laparoscopia. Ecografic nu e evident de nicio parte. Partea buna e ca nu e evident naspa.
Acum am citit de ziarista Corina Dragotescu, la ea a fost cancer ovarian diagnosticat clar la ecografie si au trimis-o urgent la operatie si apoi chimio. Vad ca au trecut 3 ani si e functionala.
Gata, v-am innebunit destul cu problema mea, merg acasa sa-l innebunesc si pe Virgil (diseara).
spor cu muncitorii!!!
Bic spune:
maria_alexia, da e clar o chestie culturala. De-asta am si intrebat.
lavi eu nu ti-am dat importanta cu chisturile tale, ca nu ma nici o competenta, dar voiam sa stii ca ma gindesc la tine si iti urez sanatate.
Cum spuneam, e greu sa nu-ti faci ginduri negre, dar ramii pozitiva. Inceteaza cu glumele macabre. Mey... bataie iti dam noi tie. Parca erai pozitiva pina de curind? Ce anume te-a facut sa nu mai fi?
Si acum sa ne concentram pe gindurile mele negre. Poti te rog sa detaliezi riscurile legate de anestezia generala?
V-am spus ca astia vor sa-i faca Smarandei anestezie ca sa-i rezolve cariile, iar eu nu cred ca vreau sa fac asta. Marti mergem la alt dentist care sa ne spuna daca le poate rezolva cu anestezie locala, dar am emotii daca imi spune ca nu o va face. Yuck.
Te inteleg cu testamentul. Eu mi-am facut un fel de testament inainte sa plecam noi doi singuri in Italia. Altfel nu as fi putut sa zbor linistita doar eu cu barbatu-miu. Asa am stat linistita ca daca Doamne fereste se intimpla ceva, eu am decis in miinile cui ramine fii-mea, nu statul. Bine ca mi-ati adus aminte sa ma duc sa-l legalizez, ca altfel nu are valoare.