Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)
Raspunsuri - Pagina 17
anda77 spune:
deci e toamna testamentelor ...
lavi, nu am ce sa-ti zic cu chisturile pentru ca eu am cate 2-3 de la 20 de ani. si noduli in fiecare san de la 16 ani. de cateva ori chisturile au disparut pur si simplu. cel putin de pe ecranele ecografului:) apoi au reaparut, dupa un an, doi. e ruleta ruseasca:)) mie nu mi-au recomandat operatie (de fapt un profesor da (vroia sa ma taie si sus si jos) si doi profesori nu, nu stiu daca v-am povestit ca la 20 de ani am fost speta la facultatea de medicina. o prietena de-a mea a invatat pe cazul meu la curs:) daca vreti detalii, dau pe pm:)) pentru ca este probabil/posibil ca se refac dupa, fiind generate de pusee (dezechilibre) hormonale, sa le zic. cel putin in cazul meu. deci eu sunt in risc total in fiecare zi ca nodulii sau chisturile sa se transforme in altceva la san sau jos. din aceasta cauza m-am nesimtit de mult timp, traiesc in inconstienta. e mai bine. deci sfatul meu ar fi nepotrivit.
oricum, tu, constincioasa, dupa cum spun si fetele, si daca ai avea, Doamne fereste, cancer, nu mori. deci nu e cazul de testament. am o colega suspecta de asa ceva si tocmai discuta du 2 oncologi. i-au zis ca la femei peste 40 de ani (n-ai nici d-astia) trebuie eco anual si mamografie la 2 ani si astfel , chiar daca apare, se poate da in cap cancerului, respectiv exista niste timpi bla bla.
lavi02 spune:
Simpatice sunteti!
Bic, exista 2 feluri de anestezie generala: una e pentru operatii, unde ti se suprima aproape total functiile, in sensul ca nu mai respiri, ti se baga o sonda pe trahee prin care primesti aer de la aparat. Asta e cea riscanta. Esti intr-un fel de moarte clinica supervizata de anestezist.
Mai exista cealalta, intravenoasa si respectiv cu gaz (cum se face la copii), unde practic doar te adoarme pt 15 minute sau mai mult? nu stiu; asta se practica de exemplu la chiuretaje, la histeroscopie, la proceduri neplacute dar de durata scurta si care nu genereaza dureri insuportabile, ca o operatie "pe bune". Astea nu cred ca sunt riscante, in orice caz nu au rosc vital ca si cealalta.
Anda tu ai chisturi functionale, asa se numesc, sunt cele care apar si dispar de la sine, pe fond hormonal sau naiba stie, trec fara tratament si nu pun probleme.
Astea sunt de fapt niste foliculi care in loc sa se sparga cresc aiurea, dar apoi, in cateva luni, dispar.
Ale mele sunt organice, in sensul ca sunt tumori, apartent si speram benigne.
Multa sanatate prietenei tale, sa fie bine!
Pe acelasi principiu si eu imi fac anual o ecografie mamara si anual o consultatie ginecologica cu papanicolau, si imi iau periodic tensiunea cand vine medicul la servici.
Mamografia se recomanda dupa 40 de ani, pana atunci ecografia e mai relevanta.
Astia sunt bolile mortale cele mai frecvente la femei (cancer de san, col uterin si ovar + probleme cardiace) si intr-adevar, daca faci controalele astea pe astea si daca te trezesti cu un cancer, barem il iei din timp.
Trebuie sa ne bucuram ca in ziua de azi exista metode de diagnostic si tratament mult mai bune ca acum 30 de ani de exemplu, si sa profitam de asta; o consultatie pe an nu e un efort asa mare.
Am mai citit si eu si a zis si dr ca la cancerul de ovar daca e prins inainte sa depaseasca interiorul ovarului sunt sanse bune sa scapi dupa operatie + chimioterapie.
anda77 spune:
am gasit ideea de bricolaj Craciun! superbisima, zic online in aceasta seara, stati pe aproape, pregatesc info.
anda77 spune:
Concurs bricolaj craciun 2010
CHRISTMAS ADVENT CALENDAR
Un calendar pentru copii, cu 25 de locatii, casute, usite, cum le vreti. de la 1 decembrie la 25 decembrie. perioada de advent inseamna 4 duminici inainte de Craciun, dar oricum, calendarele astea eu le-am vazut a avea date batute in cuie: 1-25 decembrie. calendarul poate fi 2D sau 3D, adica pot fi usite si inauntru sa fie cate o minipoveste, minisfat, minigluma, minidesen sau la deschiderea usitelor pot fi chiar incaperi cu cate o masinuta, o bomboana, o surpriza. copiii (si musafirii:) se pot bucura 25 de zile de calendar. el poate fi refolosit si urmatorul an (mai putin elementele surpriza:) eu am avut un atfel de calendar cand eram mica, din revista Pif, si l-am adorat cativa ani. ma uitam si-n iunie pe el:) dar ma rog, era pe vremea comunismului.
Calendarul advent este popular pe toate continentele, dar (Noki se va bucura) traditia a inceput in germania. El are menirea de a usura si inveseli asteptarea copiilor inainte de Craciun.
data limita de predare, cu foto din timpul realizarii, a proiectului: 30 Noiembrie 2010, ora 22.00 gmt+2 :)
inspiratie:
1. pe site-ul librariilor Barnes and Noble sunt sute de calendare advent pentru copii, in format carticica:
http://productsearch.barnesandnoble.com/search/results.aspx?store=KIDS&AUD=JUV&WRD=christmas+advent+calendar
2. de la playmobil:
http://gifts.barnesandnoble.com/Toys-games/Advent-Calendar-Christmas-in-the-Forest/e/4008789041555/?itm=1&USRI=advent+christmas
3. aici aveti in romaneste cum sa faceti un calendar advent SIMPLU.
http://www.decocraciun.ro/craciun/calendar_advent_craciun.php
4. aici aveti un calendar advent din lemn, ceva mai elaborat, ca sa nu zic chiar complicat
http://www.trendir.com/archives/000813.html
cautarea pe google images dupa Christmas advent calendar o sa va dea sute de imagini.
propun pe mitza presedinte de juriu, in considerarea excelentelor prestatii profi anterioare. mitza, accepti?
declar deschise listele cu participanti si cu jurati. pam-pam.
crissy77 spune:
Cica moldovenii mananca cel mai sanatos. Adica fara E-uri: - carni - fasoli - ligumi - fructi - si altili...
Si pe mine ma doare umarul (omoplat-clavicula), noaptea ma trezesc tipand de durere cand ma intorc. Sper sa ajung sa fac o raza sapt viitoare ca nu e de glumit. Sanatate!
bianca_mo spune:
buna, mamici si copii! Cred ca nu am mai intrat de o jumatate de an, dar va citesc si abia astept sa va vada creatiile in acest an ! SUPER idee, Anda ! Felicitari si succes tuturor celor care va veti inscrie... ma bate si pe mine un gand, va anunt daca ma inscriu...
Serban a crescut, e mare, cuminte, in continuare foarte mofturos cu mancarea, dar eu inca mai sper sa-l aduc unde trebuie...
LAVI, sunt sigura ca vei fi bine, iti tinem pumnii si iti dorim sanatate!
DELIA, bine ca ai scapat de un gand! pup fetele!
ROXI, multa sanatate!
Va doresc din suflet sanatate, copii cuminti , ascultatori si fericiti!
Dar parca tot sanatatea e mai importanta!
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
bianca_mo spune:
acum exagerez, scriu de 2 ori intr-o zi, dar cu Serban ne-am jucat azi si am facut repede calendarul trimis de Anda, asa, in joaca... e copilaresc, asa, cum l-a vrut el,si evident ca nu se ridica la cerintele unui concurs, am vrut sa vad cum se face, sa incerc sa-l fac la scoala cu copiii... il puteti vedea la semnatura...
pentru imagini frumoase de orice fel va recomand disegnidacoloraregratis urmata de punct it, eu iau multe imagini pt. scoala de acolo...
va doresc o saptamana excelenta!
Bianca, mama lui Serban
10 decembrie 2005
serban
roxisialexia spune:
Multumesc mult tuturor pentru ganduri
anda, mie mi se pare super ideea ta, eu imi pastrez pozitia in juriu
lavinia multa sanatate , un gand bun de la mine .
bianca super, imi place cum a iesit calendarul tau .ce mult a crescut serban !
Multumesc pentru link
alina, esti un burtik frumos , nu te mai ingrijora cu kg, cu siguranta se vor topi rapid dupa nastere.
Pupici pentru frumoasa ta
meemsy
Pentru ca tot vorbeati de testament va spun sincer ca si eu m-am gandit cine sa creasca copilasii daca DF se intampla ceva cu mine, diabet am facut..alopecia ma cuprinse, urmatorul pas este ceva pe la inima.Stiu ca trebuie sa nu ma mai stresez atat, poate ma apuc de yoga dupa cum bine mi-a recomandat andreea
anda77 spune:
am venit de la spital, pe fiu-meu l-a lovit otita la ambele urechi. de la mucii aia pe care niciun orl-ist nu stie sa-i opreasca! am luat o punga de 2 kg de medicamente, picaturi, antibiotice, fiole pt aerosoli, sprayuri si alte cosmetice....
tratam efectele aici, nu stim de cauze...