Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Multumim de aprecieri

Lavi, si rochita Riannei e tot de la H&M Da, e un val de caldura acum pe-aici, cum n-am avut nici in toiul verii. Dar se pare ca e pe sfarsite. In alta ordine de idei, eu zic sa incerci pe cat posibil sa nu te mai consumi pentru operatia ta. Stiu, usor de zis, greu de facut... M-a amuzat comentariul tau de vorbareata pricopsita cu doua introvertite. Si eu, scorpion fiind, tind sa fiu mai inchisa in mine, dar daca am incredere in cineva si sunt incurajata sa ma deschid, imi dau drumul la vorba. Iar cum tu esti o mama extraordinara, sunt convinsa ca fetele ti se vor destainui.

Maria, chiar asa, ce mai santier acuma?
Poseta mea am luat-o cand am fost cu Anda in New York, dar deja incepe sa se crape pe la colturi, e timpul de una noua
Eu seara o intreb pe Rianna cam ce are pofta, si de cele mai multe ori imi raspunde "lapte cu cereale". Mai imi cere si cate un sandwich cu unt de arahide si dulceata, meniu mai americanesc. Sau macaroane cu branza.

Mara, si eu mi-am facut mea culpa pe marginea cititului cu Rianna...

Alinush, acuma ma duc sa vad si eu pozele voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Neatza .

Lavi, offf, deci se prelungeste treaba. Nu poti rezolva in privat ? (la noi, la Polisano, se fac operatii gineco-laparoscopice).
Sanatate si mult optimism, o sa fie bine!

Alinush, olala, ai putea deschide restaurant de cuisine francaise .

Ai mei deocamdata sunt fani bucatarie italiana: ar manca toata ziua paste sau pizza. Ceea ce nu ma deranjeaza prea tare, numai ca ma plictisesc eu de aceeasi mancare. Mai merg papanasi, galuste cu prune, chestii dintr-astea.
Problema e ca noi mancam cu totii doar acasa, trebuie sa am zilnic pentru pranz o ciorba, felul doi ceva cu carne plus garnitura de legume. Seara chiar nu mai am chef sa gatesc altceva . Mai fentez cateodata: gatesc seara felul doi, li-l prezint si la cina si a doua zi la pranz. De asta sunt disperata dupa ceva idei rapide.

Cu santierul, hehe... Avem multe de facut la casa. Ar trebui sa ne mutam cateva luni si sa le facem pe toate odata. Dar nici nu suntem prea hotarati, noi cam studiem detaliile si variantele pana sa luam o decizie . Asa ca le facem cu tzaraita. Acum schimbam centrala termica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Alinush, vazut poze:
- in primul rand nu esti nici pe departe asta "balon" cum te lauzi
- in al doilea rand Amalia e o frumoasa si imi place cum pozeaza la plaja
- in al treilea rand imi place mult rochita ei bleumarin cu rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Lavi ei vezi ca e de bine ca nu misca chisturile si raman asa! Acum poti sa te ocupi linistita de ziua Natiliciului, si lasa ca noiembrie acum vine si scapi!

Meemsulici mersi de aprecieri....esti draguta sa zici ca nu sunt prea balon Dar jur ca ma apuc de jogging! Deja am fetele care ma asteapta sa ma alatur lor.....
Rochita missei e de la Gap, de vreo 2 ani o are si nu prea a vrut sa o poarte! Si da Lavi, ai ghicit, a fost tinuta de la biserica, poate ai vaziut si desenele biblice de care nu se desparte neam. I-a placut la nebunie.....

Eu pe missa nu o intreb decat rar ce vrea sa manance ca altfel i-as da doar paste si piure cu carnaciori. So o pun in fata faptului implinit sau mai nou gateste cu mine ( adica mesteca ouale cu smantana, pune pe tarta de quiche ingrediente, etc) si ce-i important, decoreaza farfuriile ( e innebunita sa faca ca la emisiunea TV " O cina perfecta" - fan declarat). Asa ca " la touche finale" ii apartine: pune o frunza de basilic peste risotto, sau parmezan in jur.... ehe, imi place ca are idei de astea. Ce e mai greu - sa gasesc retete care sa se faca rapid si care sa contina mai multe ingrediente in acelasi timp.

Mergi la inceput

Lavi ei vezi ca e de bine ca nu misca chisturile si raman asa! Acum poti sa te ocupi linistita de ziua Natiliciului, si lasa ca noiembrie acum vine si scapi!

Meemsulici mersi de aprecieri....esti draguta sa zici ca nu sunt prea balon Dar jur ca ma apuc de jogging! Deja am fetele care ma asteapta sa ma alatur lor.....
Rochita missei e de la Gap, de vreo 2 ani o are si nu prea a vrut sa o poarte! Si da Lavi, ai ghicit, a fost tinuta de la biserica, poate ai vaziut si desenele biblice de care nu se desparte neam. I-a placut la nebunie.....

Eu pe missa nu o intreb decat rar ce vrea sa manance ca altfel i-as da doar paste si piure cu carnaciori. So o pun in fata faptului implinit sau mai nou gateste cu mine ( adica mesteca ouale cu smantana, pune pe tarta de quiche ingrediente, etc) si ce-i important, decoreaza farfuriile ( e innebunita sa faca ca la emisiunea TV " O cina perfecta" - fan declarat). Asa ca " la touche finale" ii apartine: pune o frunza de basilic peste risotto, sau parmezan in jur.... ehe, imi place ca are idei de astea. Ce e mai greu - sa gasesc retete care sa se faca rapid si care sa contina mai multe ingrediente in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Alinush, cu o reteta dintr-asta ne-am distrat noi in cateva seri: un soi de mini-pizza rapidisssime, facute de ei.
Felii de franzela unse cu suc de rosii (gen pizza), date prin ou batut cu lapte (ca la friganele, ca sa se lipeasca restul ingredientelor), deasupra decoruri din branza, rosii, ardei, sunca, masline. Dat totul la cuptor vreo 15 min. S-au amuzat sa faca omuleti, casute, floricele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria eu nu prea m-as opera decat la medicul meu, am mare incredere in el. Stiu ca e bun chirurg. In plus, daca m-as opera la altcineva l-as jigni si mi-as strica forever relatia cu el.

Din cate stiu eu el are contract doar cu un spital particular, unde asista nasteri. Nu stiu daca face si laparo acolo.
Dar mai am o strangere de inima: zice prietena mea ca mai multi medici care s-au dus sa opereze la spital particular s-au plans ca aparatura e altfel, ca nu stiau toate instrumentele care-cum se folosesc, etc.
Prefer sa ma opereze la stat unde opereaza zilnic cu aceleasi aparate si instrumente si unde are echipa formata (mana a 2-a, asistente, tot).
In plus, de acel spital particular (Regina Maria) am aflat ca au pierdut probele cuiva pentru analize, deci nu ma pot baza pe ei pt biopsie. (de genul: ne cerem scuze dar am pierdut proba cu ce v-am scos din operatie)

In plus, el are obiceiul sa treaca pe la pacientele lui in seara zilei cu operatia, a doua zi, samd, ma indoiesc ca bate drumul pana in celalalt capat al orasului sa vada o pacienta operata sau asistata la nastere la particular.
Si inca un motiv: la particular de obicei sunt rezerve iar mie nu-mi place singuratatea, prefer sa fie lume, chiar si enervanta, mai bine lume decat nimeni.

Dar, ce sa zic, daca nu se deschide sala de la Giulesti am sa-l intreb si despre varianta de particular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Masa de seara: de obicei le da Virgil cate ceva de mancare rece de prin frigider + laptele, eu evit sa ma asez la masa seara ca sa nu mananc. Sau ciugulesc f putin din picioare.
(eu mananc bine dimineata + fruct + iaurt + pranz la servici + ceva ciuguleala (de obicei ceva dulce) cand ajung acasa pe la 5, asa ca barem seara incerc sa ma mai abtin).

In general nici la fete nu le dam paine/fainoase seara, le antrenez pe cand vor fi mari
Rar mai fac totusi cate o mamaliga sau cuscus, dar atunci nu ma pot abtine si mananc eu.

De gatit gatesc doar in week-end, in timpul saptamanii fiecare mananca la locul de munca/invatatura iar seara nu mai am timp si energie de gatit. Si nici nu suntem noi obisnuti cu mancarea gatita seara.

Bravo celor ce au energia sa gateasca in timpul saptamanii

Mergi la inceput

Lavi de prin cartile de specialitate fr si din ce recomanda tot frantujii, e necesar/ indicat sa dam copiilor fie la pranz fie seara in acompaniament: orez sau paste sau cartof sau paine ( produse cerealiere - numite sucre lent) Asa ca daca fetele tale mananca bine si echilibrat la pranz pot sari masa de sera( calda). Insa esti prima pe care o aud ca nu mananca gatit sera . La noi e masa cea mai importanta a zilei - pt missa in special care nu are cantina la scoala- asa ca musai sa gatesc!

Si da e un efort nu prea agreabil sa gatesc in timpul saptamanii - mai ales cand lucrez - insa nu am de ales. Ma scot sambata si duminica cand - sub ordinele missei - mancam la restaurant . Dar parca devin paranoica ca mai nou de cate ori mananc ceva nefacut de mine ma gandesc la cate chimicale si conservanti o avea si parca tot mai mult ma motiveaza sa fac in casa! O fi varsta, ma babacesc, sau poate hormonii:))

Azi iar m-am enervat pe muncitori, asa ca daca nu nasc nici acum la cati nervi am pai cred ca ajung la termen:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Sinteti tari cu abtinutul de la mincare seara.
Dar am o nelamurire: daca masa principala nu e seara, cind atunci? Cind faceti acea masa de familie, cu toata lumea? Ca la noi, daca barbatul meu munceste, cina e masa principala la care mincam mincare gatita si stam cu totii la masa, ne povestim, ne certam, etc.
Chiar ma gindeam ca eu nu am crescut asa pt. ca mama lucra de-acasa, deci toata copilaria am avut marele privilegiu sa am prinzul drept masa principala (tata nu era saracu prezent decit in weekend.) Dar in ziua de azi mi se pare practic imposibil.

Mergi la inceput