Colectia de toamna - iarna 2005, acum mari!!! (14)
Raspunsuri - Pagina 11
gabitaco spune:
Noi am dat drumul la centrala de prin septembrie ... avem in casa 23 de grade... si e taaaare bine....
bb_alinus la 20 de grade afara si la noi e cald si bine. La mine acum afara sunt 8 grade....
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...
roxisialexia spune:
Multumesc pentru sugestii, chiar ar trebui sa imi fac timp sa trec pe la medic pentru mine, caci pentru copii am facut poteca.
Si noi suntem in parametrii stabili- cu muci
Analizele de pisu au iesit bine de data asta, maine este programata la o ecografie abdominala ..sper sa nu fie nimic.
Privind activitatile copiilor, alexia mea este inscrisa la gradi la vreo 5 optionale (daca nu ma insel), nu am suport logistic pentru meres after work cu ea la alte dansuri/balet/etc.Bine, ea nici nu mainifesta vreo inclinatie spre asa ceva
lavinia, eu cred ca ea nu este pregatita sau pur si simplu nu ii place baletul.Poate ca nataliei ii place gimnastica mintii( asta ca nu ar avea cu cine sa semene ). Incearca cu cursuri de arta sau creatie, uite ceva interesant : http://www.fundatiamora.org/detalii.php?id=49
noki imi place starea ta de spirit ! Succes in tratarea bubelor, si eu iti recomand crema de la Mustela de care spunea cornelia pe care o poti aplica oricand in mod preventiv, in situatia prezenta insa trebuie aplici ceva care sa ii inlatura eczeme si aici merge advantan insa trebuie utilizat in start f subtire si doar pentru vreo 3-4 zile.Eu ii mai dadeam( la indicatia med cu fucidin h).Va imbratisez
meemsy te imbratisez cu drag, sper sa depasesti cat mai usor perioada stresanta de la birou, recoamnd cu caldura ceva chestii nasturale pentru stres/imunitate @co Pupicei pentru voi
anda , de acord! Si eu in juriu of course
alina, imi pare rau sa aud ca nu esti multumita de tratamentul medical. Incearca acum in ultimele saptamani sa mananci mai echilibrat, lucruri care nu ingrasa..acum se pun kg alea de care nu scapi asa cu una cu doua.La mine alaptatul nu a facut decat sa imi faca imense pofte de mancare/sete...la care s-au adaugat n kg.
Fara dieta si sport nu scapi de kg in plus, asta este parerea mea care sunt in continua lupta cu kg
Te
madau tu ce mai faci doamna? De mult nu am mai citit nimic de tine.
catalina, eu zic totusi sa isi faca niste analize, mihai, atunci cand are probleme cu infectia.Cum mai este la tine la serviciu? Bia ce mai face? Iti mai face probleme cu urcatul scarilor?
Si trebuia sa iti raspund cu ceva, nu mai am nr de cosmote.
Morgano spune:
Ma declar oficial libera.
Ieri am avut ultima infatisare la divort..... e gata. Finally.
Va pup pe toate, promit maine sa va scriu despre noi.
lavi02 spune:
Noki la Advantan scrie grupa farmaceutica: corticosteroizi puternici.
Eu n-as incerca asa ceva de prima intentie la copil: adica prima oara as incerca cu ceva pasnic ne-corticosteroid, gen Mustella sau Sebamedul de care ti-am zis, care e chiar bun. Apoi, daca nu trece, as da corticosteroid si nu fara indicatia medicului.
Corticosteroidul e medicament serios, nu e, asa, o crema.
Omori tantarii cu tunul.
In plus din ce am citit la dermatita atopica, corticosteroizii se dau de catre medic, in doza prescrisa si se evita pe cat posibil sa se ajunga la el, mergand cat mai mult pe creme hidratante.
Roxi multumesc pt idee!
Deocamdata insa nu sunt dispusa la deplasari suplimentare, imi ajung 2 pe saptamana. Una din educatoarele Nataliei de la gradi + profa de dans (optional) vor sa organizeze ceva activitati de sambata, chiar langa noi, educatoarea va face teatru de marionete cu ei (are si ceva atestat profesional pe partea asta) si as vrea sa le inscriu acolo pe ambele.
Mai e cineva interesat de marionete sambata dimineata? Pretul e de 50 RON pe luna.
In plus am primit ieri biletel de la logopedul care i-a testat la gradi, trebuie sa o duc pe Nati la logoped, asta e tot martea cand e si balet .
Sunt curioasa la baletul de azi cum va fi.
-----
Morgano felicitari, daca pot sa zic asa!
Corap vezi ca la Madrid clima e oarecum mai continentala, nu e pe malul marii ca Barcelona, asa ca e un pic mai frig in februarie. Noki a fost anul trecut, poate sa-ti dea mai multe amanunte.
Orasele din jur: Avila, Segovia au o altitudine de vreo 1000m si e tare ciudat, de la fata locului nu ti se pare ca esti la munte.
Daar, la cum te stiu eu pe dine dpdv climatic, e la fix!
camelia_daniela spune:
Fetelor, eu folosesc Advantan la fii-mea - dar ea are o reactie tare urata la CEVA... nu stim ce deocamdata! I-am facut testele de alergii si nu a iesit alergica la nimic. Nu ne-am dat seama de ce are reactia asta cutanata.
Sa va povestesc, cred ca v-am mai zis:
- initial, acum vreo 2 ani vara, am zis ca este o reactie alergica la ciupituri, pentru ca apareau pe gambe si, fiind vara se explica asa.
- ulterior au inceput sa ii apara si in toamna- iarna si cam peste tot - pe brate, abdomen, spate si arata urat de tot - initial ca o blanda micuta, care se mareste se umfla si fac si lichid (este ca o gogosica de marimea unghiei umflata). Acum tocmai de a trecut un episod. Pana se umfla basicuta aia, apare ca mai multe ciupituri pe blanduta aia - de aici am plecat cu "cercetarile" mai departe si am dedus ca ar putea fi ciupituri de purice... dar de unde... Tre' sa deparazitez tot apartamentul!
Oricum noua ni s-a recomandat advantanul sau elocomul pentru "tratarea" bubitelor, care o si mananca, saraca, rau de tot!
Mentionez ca i-am facut analize fel de fel si nu a iesit nimic in neregula.
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
lavi02 spune:
Despre corticosteroizi citit va rog al doilea raspuns de aici, pare scris de cineva informat:
http://forum.getfit.ro/showthread.php?2807-corticosteroizi
Citez:
"
Efectele adverse sunt cumulative si proportionale cu doza administrata. Cele mai frecvente sunt (in ordine):
- supresie imuna severa
- osteoporoza, oprirea cresterii si deformarea oaselor la copil
- hiperglicemie (risc crescut la diabetici si obezi)
- ulcer gastro-duodenal
- hipertensiune si edeme
- miopatie cortizonica
- psihoze active, schizofrenie
+ la orice doze perturbarea autoreglarii secretiei endogene, refacerea echilibrului fiind foarte lenta dupa oprirea tratamentului
NU folositi medicamente cortizonice fara indicatie medicala clara! Indiferent cat de mici ar fi dozele, administrarea empirica este foarte riscanta. "
Cami parerea mea este sa cauti un alt dermatolog, unul bun, care sa caute cauza problemei.
lavi02 spune:
Sau aici:
http://www.mymed.ro/efecte-adverse-ale-corticosteroizilor.html
Sunt boli grave la care corticosteroizii sunt absoluti necesari, dar va rog, pentru tot felul de bubite mergeti la un dermatolog bun!!! sau incercati creme hidratante.
Mai mult nu mai insist, face fiecare cum crede.
lavi02 spune:
Cami, fetele mele se umplu de bubute din astea de cate ori merg la soacra-mea si de cele mai multe ori fac si eu. Cred ca e vorba de purici, am si prins unul sau 2, soacra mea nu are caine dar sunt destui caini si pisici prin vecini.
La bunici sunt cumva caini sau pisici?
Anti-mancarime le pun mixtura mentolata, iar daca fac basica le pun albastru de metil de vreo 2 ori si gata, se usuca. In special Silvia face basicute din cauza ca piscaturile se suprainfecteaza datorita scarpinatului.
camelia_daniela spune:
Lavi, am citit si eu si m-am cam speriat de ce scrie acolo...
Cel mai probabil o sa ajungem la un dermatolog in Bucuresti.
Ai mei nu au animalute in casa, dar vezinii probabil or avea - se poate si asa, daca nu stau pe langa ei, sa migreze prin bloc?
O sa incerc si eu albastrul de metil. Multumesc de pont!
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
Bic spune:
Naspa cu reactile astea de piele.
Probabil ca stiti ca si eu m-am luptat cu fii-mea pina de curind si nu am reusit sa aflu de la ce facea bubitele. Se pare ca, cu trecerea timpului, i-au trecut. Sa bat in lemn.
Eu as sta departe de cortizosteroizi si as aplica doar in caz de mare urgenta. Dupa cum spunea si Lavi, efectele pe termen lung nu sint prea frumoase. Iar cortizosteroizii trateaza efectul, si nu cauza.
E groaznic de frustrant sa nu stii cauza. Va urez succes la sapaturi!
Ma bucur foarte mult sa vad ca a inceput si in Romania moda cu cursurile pentru copii. Si ce aveti pe-acolo mi se pare fantastic!
Smarandita mea merge acum la balet+step, gimnastica si muzica. As fi vrut sa o dau si la arte, ca dupa cum spuneam e cam paralela, si la o a treia limba straina. Dar nu-mi mai ajunge timpul!
Roxisanatate si ceai de musetel pentru calmarea spiritului iti doresc