Un nou inceput sau esec in meseria de "parinte"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ei, si tu, nu am mai pus mama de doua ori, mama ma-sii vine de la M, ca ar fi fost prea lung si ar fi batut la ochi.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Foarte multe mesaje interesante, Nelia, Donia, inaioana, arturicii si f multe alte mame de 2-3 copilasi si nu numai.la ce zicea androix cu mersul parintilor in excursii, unde-si tin numai copiii proprii supravegheati am facut ochii cit cepele! mi te si imaginam ca un alien printre nepasatorii aia...! Si aici ca si in canada, pe linga educatoare sunt si citiva parinti voluntari care ajuta gradinita/scoala in deplasari. de curiozitate am mers si eu de citeva ori si chiar m-am ferit pe cit am putut sa stau in preajma odorului, tocmai pt a-l lasa de capul lui si de ce nu, vroiam si eu sa vad cum e el intr-o astfel de aventura. in rest ochii pe toti copii, da-i cu crema, palariute pe cap, reamintit sa bea apa, cite vreo unul mic si obosit aterizat in brate.Miky si eu am trei copii, cel mare de aproape 7 ani si din august in prima clasa, de ieri e in vacanta de toamna deja. la el chiar nu au fost probleme, a avut o perioada super in astea 2 luni insa am mai auzit la alti parinti de astfel de crize de tipat si plins, neintelegeri cu parintii, trintit de usi. invatatoarea chiar ne-a zis la inceput de scoala sa nu cumva noi ca parinti sa venim cu vreun stres suplimentar acasa, de genul hai ca uite altii stiu deja aia si tu inca nu, ori gata de acum e scoala s-a terminat huzureala, etc etc. pt ca ei oricum resimt stresul asta din plin, absolut tot familionul si prietenii de familie nu contenesc a zice "oh vai acum esti la scoala, si cum e la scoala, si iti place ori nu-ti place", ei simt ca e o treaba in care nu au voie sa dea gres si cica f multi dupa primul trimestru se si imbolnavesc.insa am observat anumite schimbari cam dupa ce a implinit 6 ani, o dornita enorma de independenta, de a incerca distante marisoare intre el si noi, a vrut sa plimbe singur ciinele, am stabilit strazile vecine am luat aer in piept si l-am lasat cu gitul ca o girafar de prin gradina, avrtut sa mearga singur la vecin la joaca, a vrut ca in parcul de animale unde avem abonament sa mearga singur colo colo pe distante marisoare, ok parc inchis, la intrare suntem cunoscuti, dar totusi is si 2 lacuri micute. si i-am luat un walkie talkie, ca sa am totusi si eu acolo o mina ocrotitoare deasupra. a fost o idee excelenta masinaria aia! plus ca ii placea si ma biziia la fiecare secunda de nu mai aveam nici cind raspunde. pe urma in port unde tot mergem, la fel vroia singur colo colo, regula sfinta a fost sa aiba vesta de salvare pe el, in rest misuna pe acolo ba singur ba cu baietii mai marisori, ba cu walkie talkie. la fel de eram in vacante, vroia sa mearga el singur fara ajutor in camera sa-si ia ceva uitat, cu lift, usi cu cartela, la supermarchet vroia ca el sa-si incinte ochii in pace pe la jucarii cit timp eu incarcam carutul. ori la bazin, eu cu el si mijlocia, ea nu stie inca sa inoate, eu la fel nu-s marea inotatoare, iar el abia ce-si luase primul calificativ la scoala de inot si vroia numai la 2m jumate, mai ales cind puneau aia si valuri. de colac si aripioare ajutatoare a renuntat de f mult, chiar daca eu-l vedeam ca e cam la limita, se mai si scufunda si cam inghitea ceva apa:)) insa cind il vedeam cit de mult vrea si cum se lupta ca un leu, ziceam hai sa vedem. mai ales cind sunt fetite in preajma, atunci chiar trebuie sa ma retrag sa-l las sa se dea in spectacol de baiat mare si tare:)a fost f intensa faza asta si pentru mine cu f mari batai de inima! ramineam fara aer aproape insa l-am lasat. walkie talkie ala a fost minunea minunilor atunci, la bazin nu:)). si faza aia a trecut, acum nu mai simte asa acut nevoi din astea, s-a mai relaxat. ok merge singur la vecin si prin port la fel, conduce o barca pneumatica cu motor mic, care e a lui, si o curata si o ingrijeste ca pe altceva, o conduce singur insa regula e ca sa ramina intr-o anumita zona si sa aiba permanent vesta corect pusa. asta e cred cea mai mare bucurie si realizare a lui! e tare tare mindru de asta.pe urma, noi mergem in parcuri de distractii gen disney, is vreo 6 prin germania de gen, si acolo pt fiecare carusel e si limita de virsta si inaltime. el e inalt dar de ex nu avea virsta, in loc de 6 ani avea 5 ani si 8 luni de ex. ei bine il lasam pt ca-si dorea tare tare mult si nu am regretat. l-am lasat in toate chiar de eu vedeam ca inca poate nu e el chiar poregatit, ca poate e inca prea mic, ori ar mai fi putut astepta, dupa parerea mea:), asta pt ca fiind primul nascut, in primii 3 ani jumate pina a venit pe lume mijlocia, l-am prea cocolosit, prea am facut totul in locul lui, de pe la 4-5 ani nu stia nici un pantalon sa-si ia singur din dulap ori nu stia de-i trebe lingurita ori furculita cind dorea un iaurt.ca sa vad ca in prezenta sotului, in port cind aveau amindoi activitati, facea singur niste treburi de ameteam! si cu mine nu stia ca trebuia sa-si ia si pantofi sa mearga afara, eu fiiind aia cu regulile si cicaleala mamoasa iar el sotul fiind tipul calm, cu explicatii, fara prea mari interdictii, doar vreo 2 reguli stricte.acum sunt toti trei in faze f bune, nu-s probleme, doar concurenta intre cei mari, in rest asteptam altele si cum zicea donia, ne adaptam din mers. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Vikinga, ah, cu indepedenta, daca incep sa scriu, nu ma mai opresc. Bine, ca noi nu avem atitea lucruri de facut ca voi si, deci, nici atit de multe pericole. Dar incepind cu casca de la patinaj cind ea nu avea nici 4 ani impliniti, nu am reusit decit la bicicleta sa o fac sa poarte, cu cotiere, genunchiere, cu lasatul singura pe afara, cu copiii (eu inca stau pe geam si ma uit la ea cit se joaca in parculet, si are acusi 10)...

Si terminind cu gatitul, unde se baga si vrea sa faca de toate, de a varsat ulei pe aragaz, nu a vazut si la un moment dat ma striga disperata ca a luat foc... Cu lectiile nu mai spun, ca e stresata de dinainte de a o stresa eu, numai cind ma vede cu un creion in mina incepe sa vocifereze...

Acum sintem la faza de negociat daca sa vina singura de la scoala sau nu, parca nu-mi vine sa o las. Dar am lasat-o singura la activitati, cu toate ca prima oara cind am lasat-o, nu am stiut de ea 50 de minute, ca s-a plictisit sa mai lucreze, nici sa ma astepte nu avea chef si s-a urcat in masina primului parinte (putea sa fie oricine, ca acolo toti 'par' parinti) si dusa a fost... Daca nu am murit de inima atunci, nu cred ca de asta voi muri de acum incolo...

Dar totusi, oricita independenta ii ofer si eu cred ca are destula, la sase ani, trei zile in excursie nu as fi lasat-o, nici daca stiam anturajul. Decit, poate, daca in acel anturaj era un parinte voluntar pe care il stiam bine si aveam incredere. In plus, comportamentul Malinei in ultima perioada a lasat de dorit, asa ca, nu mai incape vorba de favoruri gen excursii. Pe bune, in viata nu prea iti da nimeni in plus nici daca ai un comportament excelent, darminte cind esti pe dos.

Are toata viata inainte, o asteapta zeci de excursii si tabere, nu vad de ce sa risti atit de mult la virste fragede, ca doar nu avem nimic si la nimeni de demonstrat.

Si increderea nu se cred ca se construieste asa, expunind copilul la pericole inutile numai pentru ca el asa vrea... daca la o virsta atit de mica va avea o experienta neplacuta, in urma careia va suferi, tot mami va fi de vina, ca a lasat-o... copilul cind se simte vulnerabil si singur, stie ca parintii sint cei care trebuiau sa faca in asa fel incit sa nu fi fost nevoie sa treaca prin asta si tot ei ar fi trebuit sa fie linga el atunci cind nu-i este bine.

Nu-mi aduc aminte sa fi zis la virste mici, cind eram copila, uite, ca daca o ascultam pe mama (bunica sau bunicul in cazul meu), tare bine mi-ar fi fost. Daca nu ma lasa, era rau, inseamna ca nu ma iubeau si nu aveau incredere in mine, daca ma lasau si mi se intimpla ceva rau ma simteam parasita si singura...

Eu nu-i spun Agatei ca nu e pregatita, zic da, stiu ca esti, pentru ca tu esti un copil matur pentru virsta ta, dar stiu in acelasi timp ca esti destul de mica sa te poti descurca in situatiile neprevazute... ai tot timpul sa faci asta, nu trebuie sa te grabesti, fiecare lucru la timpul lui. Si culmea este ca, desi o doare si e suparata, a inteles intotdeauna ca am dreptate. Imi poarta pica un pic, dar ii trece...

Numai ca atunci cind stiu si eu si ea ca este cu adevarat pregatita sa plece, o excursie de trei zile singura, fara nimeni cunoscut in anturaj si cu lipsa de organizare de acolo, eu nu o vad posibila decit dupa 8 ani, daca e musai. aici e un pic altfel, sint tare atenti cu copiii, nu am incredere maxima, dar oricum destula... Am si fost si stiu cum este, dar copiii tuturor erau ai mei, sa vezi stres pe mine cind particip benevol la plecari de genul acesta, ca pe ai mei ii stiu si stiu ce-i duce capul, dar cind ai copilul altuia in grija, nici mincare nu-mi mai trebuie, numai sa-l vad sanatos la ma-sa-n brate.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Nelia in excursie singur cu innoptat pe undeva nu l-am lasat nici eu, a fost o singura ocazie pina acum, la gradinita, sa vedem pe parcurs.in el am baza, insa in nordul germaniei in ultimii 20 de ani au fost rapiti periodic baieti din astfel de tabere. pedofilul nu a fost prins nici acum. pe unii i-a si omorit si dintre cei care au supravietuit au povestit acelasi tipar: intra noaptea cu o ceva tras pe fata in camerele unde dormeau numai copiii, copilul era rapit in somn si dus, copil intre 6 si 8 ani. caminele astea de copii, cit o fi ea de germanie, supravietuiesc din sponsorizari, care in ultimii ani s-au diminuat.asa ca niciodata nu-s bani de sist de securitate deosebite.din ce stiu, insotitoarele dorm in camere cu paturi normale, copiii in camere cu paturi suprapuse, nici un adult in camera.pina acum au fost peste 100 de cazuri, asta in ultimii 20-25 de ani, am uitat exact.in schimb cind a fost respectiva excursie, taman atunci am luat bilete la legoland in danemarca. deci nu a picat pe el dezmagirea ca nu avem baza in el, ba i-am zis ca mergem acolo sa-l sarbatorim ca e baiat mare si e gatata gradinita. si exact atunci am gasit bilete si timp. nu a fost nicio problema, ba chiar el a ales sa mearga cu noi, ca l-am intrebat cam ce ar dori, cu gradi ori cu noi.in rest de dormit la cite un prieten a mai fost de vreo citeva ori, prieteni de familie, cu copii care se vad a avea o viata de familie super.scoala lui aldo e la 10 min de mers cu masina , cu bicicleta vreo 30 de min. nici acolo nu-l las singur tot din cauza pedofilior. pe aici cam asa arata cazurile: rapiti in drum spre casa cind sunt ori pe jos ori cu bicicleta.l-am invatat si el chiar stie destule, insa nenorocitii aia-s prea perfizi.mai vedem, e abia in clasa a intiia, pe aici unii merg acasa singuri, cam de prin clasa a treia- a patra, distante de 5-10 minute cu bicicleta, de obicei in grup, ca-i si vad peste tot. eventual poate il las in drum la 10 min de scoala ceva de gen, am loc pt bicla in portbagaj. pot de ex conduce pina la casa unui coleg care merge tot pe bicicleta la scoala, ca sa aiba fun. majoritate sta aproape de scoala.cum am zis, mai vedem, deocamadata nu ne-a zis ca ar dori. si pina in clasa a treia nu-i asa ceva in plan.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

am editat ca scrisem cu letizia in brate care tinea sa va salute:)) si are o forta de misca tot din loc! mi-a crescut si mezina:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Multumesc tuturor. Multe sfaturi, idei, sugestii foarte bune, care spre sa-mi fie atat mie cat si altora de folos .

Relatia noastra nu s-a schimbat spectaculos, crize inca mai avem, nu la fel de dese, nu la fel de puternice, dar e nevoie de mult timp, si muuuulta rabdare ca sa depasim momentul. Sper ca peste cateva luni sa va dau vesti mult mai bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mickyyy, azi dimineata era sa patesc ca tine cand ai deschis subiectul. Fii'miu vroia sa imi faca surpriza de a se imbraca singur si eu am intrat peste el fara sa stiu. S-a suparat initial din cauza asta, ca nu trebuia sa il vad inainte de a fi el gata. Apoi am vazut ca isi luase niste blugi care ii erau scurti si rupti intr=un genunchi (nu stiu cum a dat de ei). In fine, noi il presam sa termine cu nervisorii si sa isi schimbe pantalonii ca intarziem, el facea ca toate cele, ba lovea, ba plangea ... Eram inintarziere, tati a inceput sa se rasteasca la el, eu l presam de pe margine in timp ce ma ocupam de Bianca ...oricum, nu ne indreptam spre nimic bun. Si am avut 'revelatia' , mi=am amintit de subiectul tau si am lasat balta tot, m-am dus si l-am luat in brate, l-am linistit, ne-am impacat, m-a rugat sa vin si eu cu ei la gradi (ii duce sotul meu dimineata) si i-am promis ca vin. S-a schimbat repede, si cat m-am imbracat eu, el era deja vesel, incaltzat, ma astepta la usa. Am intarziat cam 10 minute. Daca continuam cu plansul si tipetele, probabil ca intarziam 9 minute si eram toti nervosi si o dimineata facuta praf.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vikinga ce bine se aseamna baietii nostri....

La independenta ma refer, citeam fiecare cuvant si parca imi vorbeai de Cosmin.

In ultimul timp l-a apucat bucatareala, sa vezi ce socata a ramas o prietena cand a venit la noi si Cosmin a zis ca-si face o omleta. Si cum si-a scos el frumusel tigaia, uleiul, a batut ouale, a ras cascaval si a prajit omleta. Si ce mandru era de uimirea cauzata prietenei mele.

Inima iti sta in gat normal, tot ce imi trec prin cap (cel putin initial) sunt rugaciuni "da Doamne sa nu sara uleiul incins pe el!", dar e asa independent, nu-i pot frange aripile.

Acum merge la 9 ani singur la scoala pe bicicleta. Nu mai zic ce simt cand il vad cum bicicleste fara maini. Dar tac, tac ca e baiat, ca vrea independenta.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Acum merge la 9 ani singur la scoala pe bicicleta. Nu mai zic ce simt cand il vad cum bicicleste fara maini. Dar tac, tac ca e baiat, ca vrea independenta.

Auch! Asta m-a durut. Dezvoltam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Auch! Asta m-a durut. Dezvoltam?

Dezvoltam.

Daca te-ai referit la afirmatia ca e baiat, a fost facuta in sensul de "asa fac toti baietii pe afara", in ideea ca pe fetite nu prea le-am vazut sa isi doreasca extrema aceasta, de a mere pe doua roti fara maini.

Dar daca o fi fie-mea vreo exceptie am sa tac si atunci.

My reason

Mergi la inceput