Un nou inceput sau esec in meseria de "parinte"

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Inca ceva repede ca scriu pe fuga. La fii-mea nu m-am confruntat inca cu independenta periculoasa, periculoasa in sensul adevarat. Ca a mai vrut ea sa se catare pe vreo masa si a cazut, astea sunt parfum.

La Cosmin si la copiii mai mari in general trebuie sa iti cauti limitele tu ca parinte, sa vezi cate poti duce. Cine aude ca merge singur la scoala imi zice "gata, ai scapat, ce bine, nu mai esti legata de ore fixe". Insa persoanele astea nu stiu cate momente de panica am avut ca i s-a descarcat telefonul, ca a ramas 10 min de vorba cu un prieten, ca... ca...

De asta am zis poate "ca-i baiat", nu stiu pana unde merge si pana unde va merge independenta unei fete. Nu ca o cresc altfel ca are pasarica insa imi dau seama ca momentan nu stiu cum e sa ai o fata de 9 ani cu dorinta de libertate, si ce inseamna libertatea la 9 ani dpdv al unei fete. In plus visez eu la libertatea aia, in care cand ai doi copii al mai mare il protejeaza pe al mai mic. Visez nu?

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Dar daca o fi fie-mea vreo exceptie am sa tac si atunci.

Asa da...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Nelia, Vikinga aveti toata admiratia mea

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai ca am dat din lac in put .
Eu mi-am schimbat comportamentul destul de mult in relatia cu Malina, nu insa acelasi lucru s-a intamplat cu ceilalti membri ai familiei. Daca eu am rabdare sa-i ascult si sa-i tolerez micile iesiri fara sa i le pedepsesc, lasand-o sa se linisteasca si incercand sa discut cu ea dupa sa identific cauzele si motivele, si sa cautam solutii, tati nu are aceasi rabdare. Concluzia: pe tati nu mai vrea sa-l asculte aproape deloc, ii raspunde obraznic, la fel se comporta si cu buni (care e in vizita de vreo cateva zile, si pe care a reusit s-o faca sa planga prin coportament si raspunsuri obraznice), ba mai mult, ii ameninta ca "las ca vine mami acasa si v-arata ea voua" .

Iar gresesc undeva, si nu stiu unde, sau cum sa repar. niciodata nu am zis de fata cu ea ceva la adresa celorlalti, din contra, chiar daca in sinea mea n-am fost de acord cu pedepsele pe care ea le-a primit peste zi de la tati, le-am respectat si am incercat sa-i explic motivele pentru care le-a primit. Si ori de cate ori au fost conflicte intre ei ziua, am incercat sa i le explic din puctul lui tati de vedere, sa ii arat ca el a avut motive sa se comporte asa, niciodata nu i-am facut ceva lu tati cand am venit, din contra, am fost de partea lui. Nu zic acum ca noi avem o relatie perfecta, din contra, si cu mine mai face figuri, dar mult mai rare, si reusim sa dezamorsam conflictele mult mai repede. Dar in rest....

Ieri de exemplu (din povestile lor, eu nu eram prezenta), Daria o incurca in timp ce ea voia sa faca ordine (isi facuse loc de joaca exact in dulapul in care ea voia sa adune jucariile) si din cauza asta s-au certat ele intre ele. Zgomot, balamuc, tati a venit si le-a rugat sa faca liniste si sa gaseasca un mod sa se impace ca altfel le separa. Daria a fost de acord sa faca liniste si sa se impace cu malina, malina nu a vrut, continuand sa strige la toti. Prin urmare, tati a trimis-o pe malina sa stea la ea in pat pana se linisteste din tipat si strigat. ea n-a vrut, el i-a dat un anumit timp sa faca asta, in caz contrar va primi pedeapsa, timpul a expirat, ea nu a facut ce voia tati inainte sa treaca timpul, dar imediat ce-a trecut timpul a vrut s-o faca dar tati nu i-a mai dat a doua sansa, si tot asa. intr-un final, cu urlete, tipete, si ramasa fara dulciuri si desene pe ziua respectiva s-a urcat in pat si l-a amenintat pe tati ca las ca vede el diseara cand vine mami ce-o sa-i faca.
Imi dau seama ca eu as fi gestionat altfel situatia, si probabil nu s-ar fi ajuns acolo, comportamentul malinei era de fapt datorita faptului ca tati n-a vrut sa afle si detaliile scandalului dintre ea si sora-sa, ea considerandu-se nevinovata si pedepsita pe nedrept. Mai mult ca sigur tati ar fi ascultat ce s-a intamplat daca ea s-ar fi linistit si i-ar fi putut explica situatia, insa nici ea n-a facut efortul sa se linisteasca si sa ii explice. Toate pedepsele care si le-a luat au fost doar pentru scandalul care l-a facut, nu pentru ca ar fi fost vina ei in cearta cu daria.

Si asta e doar un caz....ca ele's o gramada....zi de zi.....si eu simt ca iar ma depaseste situatia......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Parerea mea este ca ea s esimte acum un 'caz' si ii place foarte tare chestia asta. Ii place faptul ca tu ii explici comportamentul adultilor, mediind conflictele ca si cum i-ai aduce pe ei la nivelul de copii sau pe ea la nivelul de adult. Lasa-l pe tati sa-si rezolve singur conflictele, daca iti povesteste el ce s-a intamplat sa nu o faca de fata cu copiii, daca iti povesteste fata ascult-o dar nu ii explica atitudinea tatalui. E bine sa ii explici cum ar fi trebuit sa procedeze daca vroia ca tati sa o asculte, adica sa vorbeasca frumos, fara nervi. Dar nu te transforma in fata ei intr-un evaluator al actiunilor tatalui, pentru ca il ciuntesti astfel in fata ei, il pui in lumina in care el ar fi incapabil sa se exprime si actiunile lui trebuie explicate iar raportarea la ele trebuie facuta cu bunavointa cuvenita unui om de la care nu putem avea 'mari pretentii'. Cam asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eu l-as lasa sa isi rezolve singur conflictele, dar cum ajung acasa, nici nu intru bine pe usa ca Malina incepe sa-mi spuna cum a suparat-o tati, daria, buni sau mai stiu eu cine, iar tati ma trimite sa merg sa discut cu fie-mea ca ei iar nu s-au inteles .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai da, dar in cazul de fata trebuie sa faci echipa cu cine poate sa te inteleaga de la acelasi nivel, adica cu sotul. Voi trebuie sa va puneti de acord si sa aveti o atitudine cam pe acelasi calapod fata de copii. Daca nu din ce povestesti se va creea o distanta intre ei, o ruptura, iar tu vei fi mereu veriga de legatura. Sotul tau va fi tot mai strict, copila va persevera si ea in purtarea de acum ca sa-l pedepseasca pe el, si pentru ca te are pe tine ca supapa de seara cand vii acasa si rezolvi toate problemele mai mult sau mai putin in favoasrea ei, dar in orice caz ii arati intelegere si esti dispusa sa stai la explicatii ceea ce este o usa deschisa la negocieri si asa mai departe.
Deci ma intorc la inceput: cu sotul trebuie sa faci echipa, nu neaprat impotriva fetei ci sa va ajutati impreuna sa va apropiati de ea si sa rezolvati starile conflictuale cu binisorul si tot ce mai este. Nu sa fiti un lant al slabiciunilor in care sotul tau relationeaza cu fata PRIN tine, iar ea inapoi la fel, ci sa fiti un triunghi si sa relationati amandoi cu ea si voi intre voi.

Nu stiu daca are sens ce zic eu aici, dar pe mine ma ajuta enorm ca pot sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu sotul meu, inca mai avem si noi de lucrat la discutiile in contradictoriu de fata cu copiii, ne ia gura pe dinainte si cand o comitem aducem argumente pe care sa le inteleaga si ei si cadem de acord cu emfaza tocmai ca sa subliniem o conduita comuna circ in toata regula ce sa mai...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput