Nazdravani de prin 2003 *5
Raspunsuri - Pagina 8
liliac1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui l_carmen2003 Liliana, nu o iau in sensul peiorativ... dar ma simt departe de a fi perfecta... poate perfectibila... Ma bucur ca suntem de aceeasi parere. Caci ajunsesem sa ma simt tare nashpa, ca poate gresesc si nu imi fac datoria de parinte cum trebuie... "La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire |
Normal ca esti perfecta. Ma refeream la contextul dat. Dar si in alte contexte
La dsubiectul "celalalt"...n-ai vazut cine sta sa faca in avans cu copilul?? Parerea mea e ca si mama respectiva a cam ramas in urma cu scoala.
Stiu, stiu, sunt rea, nu-mi spuneti si voi!! Dar pe mine ma calca pe nervi paduchele daca se aseaza-n frunte. M-ati inteles, da?!
cris o sa prinda gustul la FB-uri. Ai sa vezi
Uite, sunteti pe drumul cel bun. Eu tot mai cred ca Andrei este un tip senzational.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
cristinamh spune:
lili, nu-l vrei?
il iau pe radu, mai incerc odata, de la capat, poate iese mai maleabil...
sau macar sa traiesc sa apuc senzationalul...
azi am zis sa incerc sa-i dau dictare. A, M, U. eee, faceti voi "propozitii", ca dupa cateva combinatii, m/a intrebat copilul ce limba vorbesc...
in shimb el nici vorba de aliniat sau litera mare... dar am zis ca mai asteptam 2/3 litere, si incercam iar ceva.
lili, apropo de facut lectiile inainte, eu am lucrat cu tata. si chiar daca profa mea de mate era cand gravida, cand bolnava, iar noi paraleli, ma plictiseam ingrozitor la ora sa aud inca odata acelasi lucru. e drept ca dupa a doua sarcina a venit tata la scoala si i-a spus frumos sa ma lase in pace, sa nu ma mai zapaceasca. ma mutam frumusel in ultima banca si-mi vedeam de temele mele.
aaa, si ghici cui ii crapa pipota ca are copil la olimpiada... se mai si lauda ma, desi tata era acolo... si stiau toti cine munceste .
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
l_carmen2003 spune:
Liliana habar n-am mare lucru despre mama si sa spun drept - nu e de lauda, dar asta e - fetita eu nu o stiu, de fapt, in afara unui baietel care e prietenul lui Alex de la mai putin de 1 an... nu ii stiu pe ceilalti colegi... pe doi poate ii recunosc pe strada, dar in rest... Nu prea am timp cand il aduc dimineata sa ma uit decat la Alex si, sa fiu sincera nici oki sa observ altceva.
Pentru mine toti sunt frumosi si gata.
Pe mama in cauza... ma rog nu comentez. Fetia cica e foarte buna. Bravo ei.
Alex e complexat ca nu e el cel mai bun, adica vechea poveste... Dar am inceput sa profit cu povestea asta. Alex spune ca fetita in cauza e bine facuta - adica mai plinuta. Si cum Alex nu mananca mare lucru i-am spus ca ea e asa buna pentru ca mananaca bine si doarme, la care Alex mi-a spus hotarat: "Atunci da-mi ce mananca ea!" Ieri am fost la munte si la pranz a mancat aproape 2 sniteli! El care mananca cu greu 2-3 gurite de carne daca nu e peste... Si nici peste ca pe vremuri.
Si si-a facut program sa manance si carne pe langa legume si fructe...
liliac1 spune:
cris nu cred ca-l vrei pe Radu. S-o iei de la capat cu toate?? Vrei sa-ti fac o medie a orelor dormite de noi in ultimul an???(eu ma mir cum de stau in picioare si nici nu beau cafea)
Hmmmm.... Ce zici sa mai faci tu inca unul mic?? Poate-poate...
Eu zic ca Andrei n-are niciun defect de fabricatie. Trebuie sa fii tu mai intelegatoare si mai rabdatoare cu el ca potential are. Si am eu senzatia ca tu vrei prea mult de la el. Doamna ce zice despre Andrei in postura de elev??
Cat despre faza cu facut in avans...mai, faceai la mate, ca era taica-tu prof si profa de la clasa avea "probleme". Asta nici nu intra in discutie . Nu stiu daca ar fi fost la fel in situatia in care profesorul de la clasa si-ar fi dat cat de cat interesul.
Eu de ex mi-am propus sa nu fac nimic in avans cu fii-mea. Nici la mate, nici la info, nici la nimic. Deocamdata.
Mai incolo...probabil ca o voi ajuta atunci cand se va impune. Nu-mi propun un target.
Ma gandesc ca poate nici nu i-o placea partea de real. Ea are inclinatii mai mult spre literatura, compozitie, faze de-astea... Poate in timp s-or mai cerne.
D'ale Andrei
Vremuri
l_carmen2003 spune:
Cristina, Andrei e un copil bun. Da-mi-l mie... la pachet cu sora-sa dar merge si numai el.
Asa sunt baietii.
Eu i-am spus lui Alex cand se smiorcaia ca nu are el locul intai ca mai tarziu se va vedea cine e primul. Cand vor incepe lectiile mai grele. Cand vor incepe socotelele, problemele... acum, care fetita sau baiat e mai mare ca varsta, are muschii manutei mai bine formati si oboseste mai greu si scrie mai repede si mai bine. Si se concentreaza mai bine.
Inca conteaza fiecare luna in plus. Dara-mi-te jumatate de an sau chiar mai mult!...
Andrei stie asta, a simtit ca la lucrari e important sa dea ce e mai bun, o simte probabil intuitiv si ti-a demonstrat. Si clar asta.
In lucrari, acolo unde conteaza adica, a luat FB. BRAVO.
Si ai sa vezi ca asa va fi si de acum inainte.
Pentru mine e important sa mearga cu placere la scoala sa vrea sa fie prezent sa isi faca cu placere lectiile si mai ales sa nu fie obosit.
Sa simta ca poate si sa vrea mai mult. Si daca e asa eu sunt multumita.
liliac1 spune:
carmencita da sa te pup, fato!!! Ca eu vorbeam de subiectul de pe DC si tu imi povestesti de mamicile tale de la scoala Adica eu m-am exprimat ca o cizma. Si nici macar nu era finisata frumusel (cizma!)
Deci, daca mamicile lucreaza in avans...lasa-le sa lucreze!! Nu-ti mai bate capul cu astea.
Iar asta cu primul pe clasa la clasa I mi se pare usor ridicol. Stii f bine ca ei se cern mult mai tarziu. Iar ei vor fi evaluati si in functie de participarea la diverse concursuri.
Uite, de-asta eu o admir pe Doamna noastra:
- niciodata nu pune calificative pe ceea ce lucreaza copilul acasa
- dictari/teste sunt toate la prima vedere asemanator cu ceea ce s-a lucrat anterior
- testarile se fac individual (le separa bancutele)
- puncteaza originalitatea
La sedinta cu parintii chiar ne-a precizat ca degeaba ii punem sa faca acasa nu stiu cate caiete daca in clasa nu reusesc sa isi atinga obictivul. Asa ca n-ar trebui sa ne suparam daca ia copilul si cate un B (nu s-a pus pb de S sau I ca-s copii buni) pentru ca ala e nivelul lui.
Si uite-asa, n-are niciun sens sa lucrez eu acasa cu copilul in avans pentru ca ceea ce va fi pus sa faca pentru calificativ va fi tot la prima vedere. Iar daca metoda mea de a explica ceva nu se suprapune peste metoda Doamnei (ceea ce este si firesc!!!) atunci copilul va fi bulversat si va gresi. Nu din nestiinta ci numai si numai din cauza ca EU l-am dat peste cap.
Asa vad eu lucrurile.
D'ale Andrei
Vremuri
l_carmen2003 spune:
Asta e Liliana... acum recitind postul tau am vazut la ce te refereai!
Mei,la scoala de ce merg copiii astia? Ca sa invete! nu sa ma chinui eu sa il invat acasa. Ca vorba ta, ii spun eu vreo chestie altfel decat doamna si Aleleuia! Nu ma mai spal pe cap cu el!
cristinamh spune:
ziceti voi ca andrei e baiat bun....
ieri mi+am petrecut ziua intreband din ora in ora... andrei ai facut lectiile... andrei ai facut ghiozdanul... m-a ignorat complet. aseara cu chiu cu vai a trantit ceva in ghiozdan.
bilant de pranz: s-a dus fara penar, si cu lectia nefacuta la cunoasterea mediului.
si m-am suparat pe el, i+am zis ca e pedepsit si nu iese afara, ba i-am dat si sa scrie mama in caiet (daca stia sa scrie mai multe litere, scria de 100 de ori "mama mi-a zis sa'mi fac temele"). cica e obosit si nu scrie, si s+a culcat. buna si asta cu somnul, macar face ceva util.
nici nu vreau sa ma gandesc ce+a spus doamna...
tot ieri, intr-un sictir total, s-a apucat de tema la nazdravani. si cum l-am vazut ca tragea cu "zel", i-am luat pensula si l-am trimis la culcare. s-a pus pe bocit, ca e prima data cand n+o sa participe... decat sa participe de mantuiala, mai bine sta in banca lui. a vrut sa treaca la grupa mare, desi nu era pregatit. i-am zis ca-l trec, dar trebuie sa se straduiasca si el. il pun inainte sa faca schema in creion, vorbim ce si cum facem cu culorile, se apuca, si cand ma duc sa vad, totul cu acuarela neagra! sa ma apuce disperarea...
poate sunt si pretentioasa, dar dupa fundul meu n+a stat nimeni. si tot incerc sa-i dau si lui drumul, si degeaba...
azi de ex am avut treaba, am venit acasa pe la 2. sun la 11... andrei, incuie usa. incalzeste mancarea si mananca, apoi apuca-te de teme sau culca-te, sa nu te joci la pc! ce facea andreiu meu la 2? era imbracat asa cum intrase pe usa, la pc. nu mancase, nici la buda nu s-a dus!
imi recunosc greseala, am uitat sa blochez pc-ul...
carmen, chiar am nevoie de-o vacanta. coletul il vrei cu lvrare imediata ?
lili, da' ce/ai tu cu mine? nr.3 imi trebuie mie? nici gand... da' macar acum doarme radu ?
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii
l_carmen2003 spune:
Criss, sa iti spun cum fac. Ii culc pe amandoi in aceeasi camera, am ochit vineri un pat cu etaj foarte frumos... si mare. Mai adaug un birou in camera si un dulapior si ii las sa negocieze spatiul de jucarii. Daca esueaza castig eu si arunc ce imi vine mai bine- asta referitor la baieti.
Cu Iris e cel mai simplu ca ii fac camera de la zero si ma adaptez si eu la printese si zanute...
La lectii, daca sta cu Alex, se pune si Andrei pe studiat, ca ii baga Alex niste texte cu 'cine e primul si cine nu' si se apuca sigur de concurs intre ei - sunt doar baieti. Mai greu ar fi sa ii bag in aceeasi clasa dar se rezolva si asta! Deci un singur rand de teme... m-am scos.
Trimite-i asadar cu livrare rapida. Ii astept azi sau maine dimineata?
cristinamh spune:
adica printesa nu doarme cu printul ei, sa te tii scandal... de ce sa doarma andrei cu printul?
ce ti i-as mai trimite... n.ai idee
azi am fost la piata de fructe, un fel de angro de fructe. merele, alea mari si frumoase, 1.5 lei. in piata sunt 3 lei cel putin. dezavantajul e ca totul e la lada... dar se compenseaza. au inceput sa apara si portocalele, si mandarinele... 2 lei, 3 lei kg.
maine avem petrecere cu fructe la gradi, si m-am incadrat rezonabil in buget.
Cristina